Hoe u een online studiebedrijf kunt starten met WordPress

Online bijlesbedrijf met wp


Wilt u een online bijlesbedrijf starten met WordPress? Online bijles wordt langzaam de norm in de onderwijssector.

Met de juiste WordPress-plug-in, zoals Learndash, kunt u eenvoudig een online tutoringbedrijf starten, zelfs als u een absolute beginner bent.

In deze tutorial laten we u zien hoe u een online tutoringbedrijf start (stap voor stap).

Waarom online tutoring starten

Laten we eens kijken naar enkele voordelen van online bijles.

 • Geen geografische beperkingen: leer en leer overal ter wereld.
 • Bespaar tijd en geld omdat zowel de docent als de student niet hoeven te pendelen om de les bij te wonen.
 • Het is uitermate nuttig in tijden van nood zoals de Covid-19-crisistijd waarin mensen over de hele wereld met geweld worden opgesloten in hun huizen om zichzelf te beschermen tegen het dodelijke virus.

Stap 1: een online tutoring-website maken

Maak eerst een online tutoring-website met WordPress. Om een ​​website te maken, heb je een domeinnaam en webhosting nodig.

Een domeinnaam is het URL-adres dat gebruikers in hun browser typen om toegang te krijgen tot uw website (bijvoorbeeld google.com of isitwp.com).

Webhosting is waar mensen de inhoud en bestanden van hun websites opslaan.

Wanneer een bezoeker probeert toegang te krijgen tot uw website door uw webadres (domeinnaam) in te voeren, worden ze doorgestuurd naar de websitebestanden die zijn opgeslagen op uw webhostingserver.

Wanneer u helemaal opnieuw een nieuwe website wilt maken, kunnen de gecombineerde kosten van domein en hosting behoorlijk veel lijken.

Daarom hebben we een deal gesloten met Bluehost om onze gebruikers een gratis domeinnaam, gratis SSL en meer dan 60% korting op WordPress-hosting te bieden.

maak een website op bluehost

Bekijk voor meer informatie hoe u een website helemaal opnieuw kunt bouwen.

Stap 2: De LearnDash LMS-plug-in installeren en instellen

De volgende stap is het installeren van de LearnDash-plug-in. LearnDash is een populaire leerbeheersysteem (LMS) -plug-in die het maken van online cursussen eenvoudig maakt met al zijn krachtige functies. Je kunt het gebruiken om cursussen, quizzen, lesplannen en nog veel meer te maken.

LearnDash LMS-plug-in, maak een online tutoring-site

Hier ziet u hoe u een plug-in op uw WordPress-site kunt installeren. Als je meer wilt weten, bekijk dan onze LearnDash-recensie.

Ga naar zodra de plug-in is geïnstalleerd en geactiveerd LearnDash LMS »Instellingen» LMS-licentie. Hier kunt u uw e-mailadres en licentiesleutel invoeren.

Learndash-licentie

Klik nu op de Licentie updaten knop. Ga vervolgens naar de PayPal-instellingen tabblad. Op dit tabblad heeft u verschillende opties. Vul ze gewoon in en klik op de Opslaan knop aan de rechterkant van uw scherm. Deze instellingen helpen u om online betalingen van uw gebruikers te ontvangen.

PayPal-instellingen

Uw basisinstellingen zijn correct geconfigureerd. Nu kunt u beginnen met het maken van uw online cursus. Laten we eens kijken hoe we het moeten doen.

Stap 3: LearnDash gebruiken om uw cursussen te maken

Ga naar om een ​​cursus te maken met LearnDash LearnDash »Cursussen» Nieuw toevoegen

Je komt nu in een nieuw scherm waar je kunt beginnen met het maken van je cursus. U kunt beginnen met het toevoegen van een titel aan uw cursus. Zodra de titel is toegevoegd, kunt u doorgaan en een beschrijving voor de cursus toevoegen.

Cursus Learndash toevoegen

U kunt ook een uitgelichte afbeelding toevoegen die als miniatuur van een cursus wordt weergegeven. Je hebt zelfs opties om categorieën, tags, etc. aan je cursus toe te voegen.

Als u klaar bent, schakelt u over naar de Instellingen tabblad. Je ziet hier verschillende opties, zoals:

 • Mogelijkheid om cursusmateriaal toe te voegen dat zichtbaar is op de hoofdcursuspagina
 • Voeg een cursuscertificaat toe
 • Kies de zichtbaarheid van de cursus
 • Opgericht Aangepaste paginering en Aangepaste lesvolgorde

LearnDash-instellingen

Door verder naar beneden te scrollen, ziet u opties om te selecteren hoe u wilt dat uw gebruikers toegang krijgen tot uw cursusmateriaal.

U kunt iedereen toegang verlenen, gebruikers verplichten zich te registreren om toegang te krijgen of deze alleen beschikbaar maken voor premium gebruikers.

LearnDash-instellingen

U kunt ook de cursusvereisten, punten, toegangsverloop selecteren en de toegangslijstopties wijzigen.

LearnDash-instellingen

Als u klaar bent met uw instellingen, klikt u op de Publiceren knop zodat uw cursus beschikbaar is voor gebruikers.

Stap 4: lessen toevoegen aan uw cursus

De volgende stap is het maken van lessen voor je cursus. Ga daarvoor naar de Bouwer tabblad. Hier kunt u nieuwe lessen en quizzen voor uw cursus maken. Klik op Nieuwe lessen om een ​​les toe te voegen. Klik voor quizzen op Nieuwe quiz.

LearnDash-cursussen en quizzen

Je kunt ook nieuwe lessen toevoegen door naar te gaan LearnDash LMS »Lessen» Nieuw toevoegen.

Lessen leren

Dit brengt u naar de leseditor waar u kunt beginnen met het maken van uw les. U kunt beginnen met het toevoegen van een titel en vervolgens uw les maken, net zoals u een normaal bericht zou maken. Voel je vrij om links in te voegen en multimediabestanden te uploaden.

Ga naar zodra de les is gemaakt Instellingen tabblad. Hier kunt u het uiterlijk van uw lessen configureren en gebruikerstoegang beheren.

Lesinstellingen, learndash

Hier kun je ook je lessen inplannen.

Lesplanner, learndash

Sla als u klaar bent uw instellingen op met behulp van de Concept opslaan keuze. U kunt ook meer onderwerpen toevoegen aan elk van uw cursussen en lessen door naar te gaan Onderwerpen »Nieuw toevoegen.

learndash onderwerpen

Nadat u uw lessen heeft gemaakt, kunt u deze toewijzen aan een cursus die u al heeft gemaakt. Dat kun je doen door naar de Instellingen tabblad bovenaan uw pagina.

Nu onder Instellingen voor onderwerptoegang, ziet u twee opties. U kunt natuurlijk op de vervolgkeuzepijl onder de klikken Bijbehorende cursus optie en selecteer vervolgens de cursus waarin u uw onderwerp wilt toevoegen. Je kunt hetzelfde doen voor lessen.

Stap 5: Toewijzingen inschakelen met LearnDash

Met LearnDash kun je ook opdrachten aan je cursussen toevoegen. Deze optie is beschikbaar onder de Lessen »Instellingen . Hier kunt u inschakelen Toewijzingsuploads. Hierdoor worden veel opties uitgebreid waarmee u de grootte van uw uploadbestand kunt instellen, het aantal bestandsuploads kunt beperken, enz.

Assignmet uploads

Zodra uw opdracht is gemaakt, kunt u ze bekijken LearnDash »Opdrachten.

Stap 6: Certificaten maken voor uw gebruikers

De volgende stap is het maken van certificaten voor uw gebruikers die aan het einde van een cursus kunnen worden toegekend. Ga naar om een ​​certificaat aan te maken LearnDash »Certificaten

LearnDash-certificaten

Klik nu op Nieuw toevoegen. Hier kunt u uw certificaten maken en deze aanpassen om het aantrekkelijker te maken. Als u klaar bent, kunt u het aan elke gewenste cursus koppelen.

Ga bijvoorbeeld naar om een ​​certificaat toe te voegen aan een specifieke cursus LearnDash »Cursus . Klik nu op Bewerken »Instellingen. Hier heeft u opties om uw certificaten toe te voegen door op de vervolgkeuzepijl te klikken en de gewenste te selecteren.

certificaten

Stap 7: Lidmaatschapscursussen maken

Nu de cursus klaar is, wilt u misschien ook een lidmaatschapsprogramma voor uw cursussen maken. Door een lidmaatschapssite te maken, kunt u uw cursussen alleen beschikbaar maken voor geregistreerde gebruikers. U kunt uw premium-inhoud verbergen en gebruikers deze laten ontgrendelen met een sleutel. Deze sleutel is alleen toegankelijk wanneer ze een lidmaatschap op uw site kopen.

Dit is een geweldige manier om terugkerend geld te verdienen met uw online tutoring-bedrijfssite.

U kunt eenvoudig lidmaatschappen aan uw site toevoegen met behulp van de MemberPress-plug-in. Met deze plug-in kunt u uw gewone site veranderen in een lidmaatschapssite. Hier ziet u hoe u de MemberPress-plug-in kunt installeren.

Zodra de plug-in is geïnstalleerd en geactiveerd, kunt u deze gaan gebruiken om uw gewone site te converteren naar een lidmaatschapssite. Hier ziet u hoe u lidmaatschappen kunt toevoegen met MemberPress.

Deze plug-in biedt ook betalingsfuncties en opties voor abonnementsbeheer.

Dat is het! Je online bijlesles is nu klaar. Was dat niet makkelijk? Als u meer producten of services op uw website wilt verkopen, kunt u kijken hoe u een eCommerce-etalage aan uw site kunt toevoegen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map