Hoe u in 2020 een online winkel kunt creëren – stap voor stap

hoe een online winkel te creëren


Bent u op zoek naar een online winkel? We zijn niet verrast. Het starten van een e-commerce winkel was een van de meest gevraagde tutorials van ons publiek.

De e-commerce-industrie is booming en de huidige retailtrends laten zien dat 51% van de Amerikanen de voorkeur geeft aan online winkelen. Dit is het beste moment om je teen in een e-commercebedrijf te dopen. Als je je afvraagt ​​hoe je een online winkel start, dan is deze gids iets voor jou.

Hieronder hebben we een stapsgewijze handleiding gemaakt voor het starten van een online winkel die u kunt gebruiken om uw eigen winkel te maken. Je hoeft geen technisch onderlegde persoon te zijn. U kunt een online winkel bouwen zonder een enkele regel code te schrijven, dat beloven we.

Om u te helpen deze gids gemakkelijk te volgen, hebben we deze opgesplitst in 10 verschillende secties:

Contents

Hoofdstuk 1: Beslissen wat te verkopen

een online winkel maken - bepaal wat u wilt verkopen

Voordat u begint met het bouwen van een online winkel, moet u beslissen wat u gaat verkopen. Het kiezen van de juiste producten om te verkopen is belangrijk voor het succes van uw online winkel.

Over het algemeen moet u producten verkopen die online shoppers willen kopen. Om u te helpen bepalen wat u in uw online winkel wilt verkopen, moet u een aantal factoren bekijken, waaronder:

 • Marktvraag – Marktvraag beschrijft de vraag naar een bepaald product en wie het wil kopen. Dus als de marktvraag naar een product hoog is, is de kans groter dat mensen dat product in uw online winkel kopen en er ook meer voor betalen. U kunt de marktvraag onderzoeken met behulp van een gratis tool zoals Google’s Hulpprogramma voor zoekwoordenplanner. Typ de trefwoorden voor een product in, bijvoorbeeld ‘biologische gezichtscrème’. Als er een hoog zoekvolume is voor die zoekwoorden, blijkt dat veel online kopers naar dat product zoeken.
 • Wedstrijd – Er is mogelijk veel vraag naar een product, maar als er te veel concurrentie is, valt uw online winkel mogelijk niet op. Het is dus belangrijk om je concurrentie te onderzoeken. Voer een eenvoudige Google-zoekopdracht uit voor uw productzoekwoorden en kijk naar de bedrijven die bovenaan de zoekresultaten verschijnen. Bepaal hoe u van hen zult verschillen om kopers te overtuigen om in uw online winkel te kopen.
 • Wat is trending – Als u in uw online winkel producten kunt gaan verkopen die in trek zijn, kunt u online kopers vangen voordat de concurrentie dat doet. Blijf dus op de hoogte van wat er trending is. U kunt naar websites zoals Amazon, eBay en Etsy kijken en door hun lijsten “Wat is populair” en “Meest gewenst” bladeren om de nieuwste, meest gewilde producten te vinden.

Onthoud dat, wat u ook verkoopt in uw online winkel, het iets moet zijn waar u een passie voor heeft. Het starten van een online winkel in de hoop geld te verdienen, maar ervoor kiezen iets te verkopen waarin u niet geïnteresseerd bent of waarover u geen kennis heeft, zal u geen succes opleveren. Uw passie voor de producten moet op uw website tot uiting komen. Als u echt geniet van en gelooft in de producten die u verkoopt, zullen online shoppers eerder bij u kopen.

Lees verder om erachter te komen wat u in uw online winkel kunt verkopen.

1.1. Digitale versus fysieke goederen

Eerst moet je beslissen of je digitale producten of fysieke goederen gaat verkopen. Fysieke producten zijn al lang een populaire keuze voor online verkopen en kopen, maar digitale producten worden ook steeds populairder en waardevoller.

Laten we eens kijken naar de verschillen tussen digitale en fysieke producten.

Wat is een fysiek product?

Een fysiek product is een tastbaar, tastbaar product dat u verkoopt en naar uw klanten verzendt. Kleding, meubels, eten, schoonheidsproducten, schilderijen, etc. zijn allemaal fysieke producten.

Enkele voorbeelden van populaire online winkels die fysieke producten verkopen, zijn Amazon, Walmart, Target, American Apparel en Best Buy.

verkoop van een fysiek product: Walmart

Wat is een digitaal product?

Een digitaal product, ook wel e-good genoemd, is een niet-tastbaar product of een vorm van media die keer op keer online kan worden verkocht en gedistribueerd zonder dat uw voorraad hoeft te worden vervangen. Digitale producten komen in de vorm van downloadbare bestanden, pdf’s, plug-ins, video’s, streambare bestanden, sjablonen, enz. EBoeken, software, audioboeken, muziek en digitale kunst zijn allemaal voorbeelden van digitale producten.

Enkele voorbeelden van populaire online winkels die digitale producten verkopen, zijn Amazon’s Kindle Store, iTunes, Shutterstock en Themify, die WordPress-thema’s verkoopt.

digitale goederen bijvoorbeeld Amazon Kindle Store

Voors en tegens: digitale versus fysieke producten

Er zijn voor- en nadelen aan het verkopen van zowel digitale als fysieke producten, u moet de voor- en nadelen afwegen om te beslissen welk type product u in uw online winkel moet verkopen.

Laten we dus de voor- en nadelen van elk bespreken.

Fysieke producten

Voordelen:

 • Duidelijke waarde – Het aantonen van de waarde van een fysiek product is heel eenvoudig. Het doel van fysieke producten is doorgaans duidelijk en gemakkelijk te begrijpen.
 • Hogere waargenomen waarde – Omdat fysieke producten tastbaar zijn, associëren klanten ze vaak met een hogere waargenomen waarde.
 • Makkelijk te gebruiken – Bij fysieke producten is er meestal niet veel uitleg, training of follow-up bij betrokken. Gewoon verkopen, verzenden en de klant kan het meteen gebruiken.

Nadelen:

 • Verzendkosten – Aangezien u een fysiek product moet verzenden, moet u rekening houden met de kosten van verzending en verwerking.
 • Meer tijd – Het verzenden van een fysiek product naar klanten in het hele land kost tijd.
 • Opslag – Als u fysieke producten verkoopt, heeft u meestal veel ruimte nodig om uw producten op te slaan.

Digitale producten

Voordelen:

 • Geen inventaris – Met digitale producten heb je geen voorraad. Dat betekent dat u niet te maken heeft met het bestellen van een bepaald aantal eenheden en het opslaan ervan.
 • Geen verzendkosten of tijd – U hoeft geen digitaal product te verzenden. Klanten downloaden digitale producten rechtstreeks naar hun apparaten, wat betekent dat ze het product direct ontvangen en u het ook gratis kunt verzenden.
 • Gemakkelijker te schalen – Aangezien u hetzelfde digitale product herhaaldelijk kunt verkopen en u niet met voorraad of opslag hoeft om te gaan, is het veel gemakkelijker om uw bedrijf op te schalen en te laten groeien.
 • Over het algemeen eenvoudiger – Om alle bovengenoemde redenen zijn digitale producten over het algemeen eenvoudiger te verkopen en gemakkelijker te beheren.

Nadelen:

 • Moeilijker om waarde aan te tonen – Met een digitaal product is het moeilijker om waarde aan te tonen. Het kost meer werk om klanten ervan te overtuigen dat uw digitale product het waard is om te kopen.
 • Lagere waargenomen waarde – Omdat een digitaal product niet iets is dat klanten in hun handen kunnen houden, wordt het geassocieerd met een lagere waargenomen waarde.
 • Veel concurrentie – Omdat digitale producten zo gemakkelijk online te verkopen zijn, doen veel mensen het nu. U heeft dus waarschijnlijk veel concurrentie. Maar er is ook concurrentie met het verkopen van fysieke producten.

Zoals u kunt zien, zijn er voor- en nadelen verbonden aan het verkopen van zowel digitale als fysieke producten. De verkoop van digitale producten zit in de lift omdat het gemakkelijk is om aan de slag te gaan met het online verkopen van digitale producten. U hoeft niet veel geld uit te geven om aan de slag te gaan en u kunt hetzelfde product keer op keer verkopen. Maar consumenten zijn ook op zoek naar fysieke producten. Dus weeg de voor- en nadelen af ​​en beslis welke optie het beste bij u past.

1.2. Uw eigen producten maken versus gevestigde producten verkopen

Vervolgens moet u beslissen of u uw eigen producten wilt maken of gevestigde producten wilt verkopen.

Als u uw eigen producten wilt maken, moet u begrijpen dat dit veel tijd in beslag zal nemen. Als u bijvoorbeeld handgebreide sjaals verkoopt, moet u veel tijd besteden aan het maken van veel voorraad of weken aan het maken van een nieuw item elke keer dat iemand er een bestelt, waardoor de klant veel langer moet wachten om te ontvangen hun item.

Afgezien van handgemaakte producten, kost het creëren van uw eigen fysieke product zoals de op één na beste stofzuiger veel tijd, soms jaren, en u zult veel geld moeten uitgeven, wat misschien niet de beste route voor u is.

Aan de andere kant is het veel eenvoudiger om uw eigen digitale product te maken. Als u bijvoorbeeld besluit sjablonen te verkopen, kunt u binnen een paar uur een sjabloon maken en deze keer op keer verkopen – veel gemakkelijker.

Het verkopen van gevestigde producten is de gemakkelijkste manier omdat u geen tijd hoeft te besteden aan het bouwen of maken van het product. Bovendien wordt bij bepaalde bestaande producten veel van de marketing ook voor u gedaan. Shoppers zijn al bekend met het product en de waarde ervan, waardoor het voor hen gemakkelijker wordt om te kopen.

1.3. Amazon Affiliate Store

Een ander type online winkel dat u kunt maken, is een Amazon-filiaalwinkel. Met een Amazon-filiaalwinkel kunt u producten op uw website verkopen die Amazon aanbiedt. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het maken van uw eigen producten of het omgaan met het opslaan van voorraad, verzending en afhandeling, het bijhouden van voorraad, enzovoort.

Gelieerde Amazon-winkels worden beheerd via de Amazon Associates programma, waarmee u een percentage kunt verdienen op elk Amazon-product dat wordt gepromoot en verkocht via uw website.

amazon filialen winkel

Een Amazon-partner worden is gratis, u hoeft zich alleen maar aan te melden. Bovendien heb je de mogelijkheid om een ​​nieuwe online winkel te maken om Amazon-producten te vermelden en te verkopen, of je kunt je bestaande website gebruiken om hun producten te verkopen en geld te verdienen.

Voor een stapsgewijze zelfstudie over het starten van een Amazon-filiaalwinkel, bekijk ons ​​artikel over het maken van een Amazon-filiaalwinkel met WordPress.

1.4. Regelmatige verkoop versus abonnementsmodel

Bij het maken van een online winkel moet u ook beslissen of u het reguliere verkoopmodel of het abonnementsmodel gaat gebruiken.

Een reguliere verkoop, ook wel eenmalige verkoop genoemd, is wanneer een klant een product koopt en het een keer bij hem wordt afgeleverd. Als ze een ander product willen bestellen, moeten ze naar je website gaan, het opnieuw kopen en dan wordt het item een ​​tweede keer naar hen verzonden.

Maar een abonnementsmodel is wanneer klanten regelmatig een terugkerende prijs betalen voor toegang tot een product of dienst.

Bijvoorbeeld, Hallo vers gebruikt het abonnementsmodel. Klanten betalen een terugkerende vergoeding en elke week worden er maaltijdpakketten bij hen bezorgd.

maak een online abonnementswinkel

Enkele andere populaire online winkels die het abonnementsmodel volgen, zijn BarkBox, FabFitFun en Netflix.

U kunt ook digitale producten verkopen via het abonnementsmodel. Veel software- en plug-in-bedrijven rekenen maandelijkse kosten aan klanten voor het gebruik van het product.

Als je een product 1 keer aan een klant verkoopt, dan moet je er hard voor werken om ze weer te laten kopen. Maar met een abonnementsmodel heeft u maandelijks terugkerende inkomsten waarop u kunt rekenen.

Hoofdstuk 2: De juiste verwachtingen scheppen

het creëren van een online winkel juiste verwachtingen

Voordat u uw online winkel start, moet u ook de juiste verwachtingen stellen. Als u nieuw bent bij eCommerce, bent u zich misschien niet bewust van de veelgemaakte fouten die nieuwe eCommerce-websites maken. Door deze beginnersfouten te vermijden, kan uw online winkel op weg worden naar succes. Laten we dus eens kijken naar enkele van de meest voorkomende e-commerce fouten.

Onrealistische verkoopverwachtingen
Het is duidelijk dat de meeste mensen een online winkel willen maken om geld te verdienen. Sommigen verwachten dat ze alleen hun website hoeven te bouwen, hun producten online moeten toevoegen en het grote geld zal binnenstromen. Maar een succesvolle online winkel worden met veel inkomsten kost tijd en werk. U moet dus realistische doelen stellen voor uw online winkel. Door omzetdoelen in te stellen en ze bij te houden, kunt u zien hoe goed uw online winkel het doet en hoe dicht u erbij bent om van uw online winkel een volwaardig bedrijf te maken.

Stel realistische doelen voor:

 • Dagelijkse verkoop
 • Maandelijkse verkopen
 • Jaarlijkse verkoop

Met deze doelen moet u ook rekening houden met de kosten van het runnen van uw online winkel. Uw winkel is alleen winstgevend als uw verkoop uw kosten overschrijdt. Naarmate uw online winkel groeit, kunt u uw doelen en verwachtingen aanpassen.

Geen doelgroep
Niet iedereen zal je klant zijn. Als je probeert alles voor iedereen te zijn, zal je online winkel niet succesvol zijn. U moet beslissen wie uw doelgroep is en u moet uw online winkel ontwerpen en op de markt brengen met die mensen in gedachten. Bovendien moet u uw publiek een reden geven om met u te winkelen in plaats van grote websites zoals Amazon of Walmart.

Creëer een klantprofiel voor uw ideale klant dat bestaat uit:

 • Demografie – Basis demografische gegevens van uw doelgroep zoals leeftijd, geslacht, locatie, beroep, levensstijl, enz.
 • Belangen – Waar is je publiek in geïnteresseerd? Koken, kamperen, mode, sport, enz.
 • Waarden en normen – Beslissen wat belangrijk is voor uw publiek? Ethisch zijn? Eerlijk?
 • Pijnpunten – Met welke problemen / problemen wordt uw doelgroep geconfronteerd? En hoe helpt uw ​​online winkel dat probleem op te lossen?

Door uw doelgroep te definiëren, kan uw bedrijf in contact komen met kopers en meer verkopen genereren.

Slecht site-ontwerp
Veel nieuwe eigenaren van online winkels realiseren zich niet het belang van een goed site-ontwerp. Uw website is vaak het eerste dat uw klanten zullen zien. Als het ontwerp van uw online winkel rommelig, onprofessioneel en moeilijk te navigeren is, willen kopers niet bij u kopen.

Zorg er dus voor dat uw online winkel een modern thema heeft, gemakkelijk te navigeren is en er ook geweldig uitziet op mobiel. Een professioneel logo dat u op uw eCommerce-site kunt weergeven, helpt ook het vertrouwen tussen kopers en uw website te bevorderen.

Slechte klantenservice
Een goede klantenservice is een van de belangrijkste onderdelen van een succesvolle online winkel. Klanten willen weten dat u een goede klantenservice biedt, zelfs voordat ze een aankoop doen. U kunt dit aan hen bewijzen door een retourbeleid aan uw website toe te voegen, contactgegevens voor ondersteuning te verstrekken, zoals een e-mail of telefoonnummer, of zelfs live chat aan uw website toe te voegen.

Als u geen snelle, efficiënte klantenservice biedt, loopt u het risico uw klanten te verliezen.

We bespreken de stappen die u kunt nemen om deze fouten later in het artikel te voorkomen. Maar eerst moet u het juiste eCommerce-platform kiezen en beginnen met het bouwen van uw website.

Hoofdstuk 3: Een e-commerceplatform kiezen voor het maken van een online winkel

het creëren van een online winkel-e-commerceplatforms

Het kiezen van het juiste e-commerceplatform is van cruciaal belang voor uw bedrijf, omdat het moeilijk is om zich terug te trekken als uw beslissing niet klopt. In feite is 60% van de middelgrote tot grote winkeleigenaars het ermee eens dat ze een betere due diligence hadden moeten uitvoeren voordat ze hun e-commerceplatforms hadden gekozen.

3 van de meest populaire e-commerceplatforms die we aanbevelen zijn Shopify, BigCommerce en WordPress + WooCommerce.
Laten we snel een kijkje nemen naar elk van deze populaire e-commerceplatforms.

3.1. Beste showdown van e-commerceplatforms

Shopify

shopify website builder

Shopify is een volledig gehoste eCommerce-oplossing die begint bij $ 29 / maand. Shopify maakt het super eenvoudig om een ​​winkel te starten zonder software te hoeven installeren of een webhostingserver te onderhouden.

Hoewel u hiermee het ontwerp van uw winkel kunt aanpassen, zijn de aanpassingsopties beperkt in vergelijking met een door uzelf gehost eCommerce-platform. Naast de maandelijkse kosten moet u ook voor elke bestelling transactiekosten betalen. Dat betekent dat uw werkelijke kosten hoger zullen zijn dan $ 29 per maand, en dat deze zullen stijgen naarmate uw winkel groeit.

Voordelen:

 • Gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te leren.
 • Shopify beheert uw online winkel voor u.
 • Het schalen van uw website is eenvoudig en betaalbaar.

Nadelen:

 • U heeft niet de volledige controle over uw site.
 • U moet transactiekosten betalen.
 • Beperkte aanpassing omdat u niet de gewenste functies kunt kiezen.

Lees onze volledige Shopify-recensie.

BigCommerce

bigcommerce e-commerceplatform

BigCommerce is een andere volledig gehoste eCommerce-oplossing. Dat betekent dat u snel een online winkel kunt maken zonder dat u de technische aspecten hoeft te beheren. Maak eenvoudig een account aan bij BigCommerce, ontwerp uw online winkel in een oogwenk met 1 van hun vele gestroomlijnde eCommerce-sjablonen, voeg uw producten toe en begin met verkopen.

U kunt aan de slag met BigCommerce voor slechts $ 29,95 per maand, inclusief onbeperkte producten, bestandsopslag en bandbreedte. Bovendien zijn er bij BigCommerce geen transactiekosten voor het gebruik van toonaangevende betalingsgateways in tegenstelling tot Shopify.

Voordelen:

 • Gebruiksvriendelijk en gemakkelijk om een ​​site te starten.
 • Geen transactiekosten.
 • Het is een volledig gehoste oplossing, u hoeft zich geen zorgen te maken over het beheer van uw site.

Nadelen:

 • U heeft geen volledige controle over uw site.
 • Maatwerk voor uw site is beperkt, slechts een paar gratis thema’s om uit te kiezen bijvoorbeeld.
 • Jaarlijkse online verkooplimieten, als u de limiet overschrijdt, moet u uw plan upgraden.

WooCommerce

woocommerce-platform

Met een door uzelf gehoste eCommerce-oplossing zoals WooCommerce krijgt u volledige controle over uw online winkel. WooCommerce is het platform bij uitstek voor bijna 28% van alle online winkels. Het beste van alles is dat het bovenop WordPress werkt als een gratis plug-in, dus als je bekend bent met WordPress, dan kun je eenvoudig een winkel beheren met WooCommerce. Als je al een WordPress-website of -blog hebt, kun je er met WooCommerce eenvoudig een online winkel van maken.

WooCommerce wordt geleverd met een aantal ingebouwde functies zoals verzending, betalingsverwerking, voorraadbeheer, kortingsbonnen, rapportage en meer. Je hebt ook de mogelijkheid om WooCommerce-extensies te kopen om meer kracht toe te voegen aan je online winkel of om een ​​aantal gratis en betaalde WooCommerce-plug-ins van derden te gebruiken om je verkoop te laten groeien.

En aangezien WooCommerce een open source-platform en een WordPress eCommerce-plug-in is, is het gratis te downloaden van de WordPress.org-repository. Om aan de slag te gaan met WooCommerce, heb je alleen een domeinnaam, SSL-certificaat en webhostingaccount nodig. Met enkele van de beste webhostingbedrijven kunt u dit allemaal krijgen voor slechts $ 3-5 / maand, waardoor WooCommerce de goedkoopste manier is om een ​​online winkel te starten.

Voordelen:

 • Volledige controle over uw site.
 • WooCommerce is een open source software, maatwerk is eindeloos met add-ons.
 • Betaalbaarder dan andere e-commerceplatforms.
 • Meer betaalbare beheerde webhostingopties die specifiek zijn voor WooCommerce.
 • Geen transactiekosten.

Nadelen:

 • U moet uw eigen site beheren, inclusief beveiliging, updates, back-ups, enzovoort.
 • De onbeperkte functies kunnen het een beetje overweldigend maken om te leren.
 • Het schalen van uw online winkel is moeilijker, omdat u uw site zelf moet beheren of meer moet betalen voor managed webhosting.

Het is belangrijk op te merken dat je, om de WooCommerce WordPress-plug-in te gebruiken, je site moet bouwen met WordPress.org, niet met WordPress.com. Bekijk ons ​​artikel op WordPress.com vs. WordPress.org voor meer informatie over het verschil tussen de 2.

3.2. Waarom we WooCommerce aanbevelen om een ​​online winkel te maken

Hoewel eCommerce-platforms zoals Shopify en BigCommerce een beetje gemakkelijker te gebruiken zijn en alles uit de doos hebben om eenvoudig een online winkel op te zetten, heeft WooCommerce lagere startkosten en heeft u meer controle over uw site.

Met WooCommerce heeft u volledige controle over hoe uw online winkel eruitziet en presteert. Net zoals we voorstellen om een ​​website met WordPress te maken vanwege de eindeloze aanpassingsmogelijkheden, geldt hetzelfde voor het maken van een online winkel met WooCommerce. Een online winkel met WooCommerce stelt u in staat om talloze WordPress-plug-ins te gebruiken om meer functies aan uw online winkel toe te voegen.

Bovendien krijg je toegang tot talloze geweldige WooCommerce-thema’s om je winkel precies de look te geven die je wenst. Het wordt ook geleverd met integraties, betalingsmethoden, add-ons en meer.

Omdat de WooCommerce en de WordPress-community zo groot zijn, zijn er, als je ooit een probleem met je online winkel tegenkomt, een heleboel online communities en forums beschikbaar om je te helpen.

Door een online winkel te maken met WooCommerce, kunt u precies het soort e-commerce website maken dat u wilt, zonder dat u een groot deel van uw budget hoeft uit te geven.

Verwant: 6 Beste e-commerceplatforms voor multivendor-marktplaatsen

3.3. Vereisten voor het maken van een online winkel

Zoals we eerder vermeldden, zijn er een aantal dingen die je nodig hebt voordat je aan de slag gaat wanneer je een online winkel met WooCommerce maakt. Omdat WooCommerce een WordPress-plug-in is, hebt u naast deze 3 dingen een zelf-gehoste WordPress-site nodig: domeinnaam, SSL-certificaat en webhosting. Laten we eens kijken wat elk van deze vereisten is en waarom u ze nodig heeft.

Domeinnaam
Een domeinnaam is het adres van uw website. Gebruikers kunnen uw domeinnaam in de adresbalk van hun browser typen en toegang krijgen tot uw website. Enkele populaire domeinnamen die u misschien kent, zijn bijvoorbeeld www.IsItWP.com, www.Amazon.com, www.Facebook.com en www.WPBeginner.com.

domeinnaam voor e-commerce winkel

Zonder een domeinnaam kunnen gebruikers uw eCommerce-website niet vanaf hun eigen computers bezoeken. Dus als u een online winkel wilt maken, moet u een domeinnaam kopen die overeenkomt met de merknaam van uw online winkel.

Bekijk ons ​​artikel voor een meer gedetailleerde uitleg: Wat is een domeinnaam en hoe werkt het?

SSL-certificaat
Een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer), ook wel een digitaal certificaat genoemd, creëert een veilige link tussen een website en de browser van een bezoeker. Dit zorgt ervoor dat alle gegevens die tussen uw klanten en uw website worden doorgegeven, veilig zijn. Een SSL-certificaat is vereist op elke website die creditcardgegevens accepteert.

e-commerce SSL-certificaat

Bovendien bouwt het tonen van een SSL-certificaat op uw site vertrouwen op tussen uw website en uw klanten. Als uw online winkel niet veilig is, willen gebruikers niet bij u kopen. Maar een SSL-certificaat laat zien dat hun informatie in veilige handen is.

Web hosting
Wanneer u een eCommerce-website maakt met zelf-gehoste WordPress en WooCommerce, moet u ook webhosting aanschaffen. Wanneer u een website maakt, worden alle bestanden op uw computer opgeslagen en kan niemand anders ze bekijken. Maar wanneer u webhosting koopt, slaat een webhostingbedrijf uw websitebestanden op in een ruimte op het web zodat andere gebruikers uw website kunnen bezoeken.

Webhosting is eigenlijk waar uw site op internet woont. Net zoals een winkel een fysieke locatie nodig heeft waar kopers naartoe kunnen lopen, heeft uw online winkel een ruimte op internet nodig die gebruikers ook kunnen bezoeken. Webhosting zal u dat bieden.

Maak je geen zorgen als je bang bent dat al deze voorwaarden duur zullen zijn. In de volgende paar secties laten we u zien hoe u een gratis domeinnaam, gratis SSL-certificaat en betaalbare webhosting kunt krijgen.

3.4. Een merknaam kiezen

Het kiezen van een merknaam is belangrijk. Een merknaam is eigenlijk de naam van uw online winkel. Uw merknaam moet doorgaans ook overeenkomen met uw domeinnaam. Denk bijvoorbeeld aan de populairste online winkel op internet, Amazon. Hun merknaam is Amazon en hun domeinnaam is www.Amazon.com. Als uw merknaam en uw domeinnaam hetzelfde zijn, kunnen shoppers uw website gemakkelijk onthouden en terugvinden op internet.

Maar u kunt niet zomaar een merknaam kiezen. In plaats daarvan moet u een merknaam kiezen waarmee u zich onderscheidt van de concurrentie. Dus, hoe kies je de beste merknaam voor je online winkel? Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de beste merknaam:

 • Hou het kort en simpel – Uw merknaam moet kort en eenvoudig zijn, zodat uw klanten deze gemakkelijk kunnen onthouden en spellen. Langere, gecompliceerde merknamen kunnen verkeerd gespeld worden wanneer klanten uw domeinnaam in hun adresbalk typen, waardoor ze uw online winkel niet kunnen vinden.
 • Wees uniek – Met zoveel online winkels op internet moet uw merknaam uniek zijn om zich te onderscheiden van de massa. Kijk eens naar je concurrentie, als ze het woord ‘elektronica’ in hun merknaam gebruiken, bedenk dan een ander woord dat je kunt gebruiken om jezelf te onderscheiden.
 • Gebruik zoekwoorden – Door zoekwoorden in uw merknaam te gebruiken, kan uw online winkel door meer mensen online worden gevonden. Als uw online winkel bijvoorbeeld schoenen verkoopt, kunt u overwegen het woord ‘schoenen’ aan uw merknaam toe te voegen om uw organische zoekresultaten te verbeteren.

Om uw inspiratie een boost te geven, volgen hier enkele voorbeelden van geweldige, unieke merknamen:

bijvoorbeeld death wish coffee

Als je problemen hebt met het bedenken van een merknaam, kun je ook onze gratis Domain Name Generator gebruiken om je te helpen iets geweldigs te bedenken.

isitwp e-commerce bedrijfsnaamgenerator

Typ gewoon 1 of 2 trefwoorden in en de tool geeft u een aantal merknaamideeën. De tool controleert ook op de beschikbaarheid van domeinnamen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het kiezen van een naam die iemand anders al heeft ingenomen.

Nadat je de perfecte merknaam hebt gevonden, is het tijd om webhosting te kiezen en een domeinnaam aan te schaffen.

3.5. Hoe u webhosting kiest

Het kiezen van de beste webhosting is een andere belangrijke stap bij het maken van een online winkel. U moet een krachtige webhostingoplossing kiezen om uw klanten een snelle en gemakkelijke winkelervaring te bieden. Als uw eCommerce-website traag is, zelfs met slechts 1 seconde vertraging, kan dit uw verkoop met 7% verminderen. Zoals u kunt zien, is het belangrijk om een ​​webhosting te kiezen met een eersteklas snelheid en prestaties.

Er zijn een paar andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste eCommerce-webhosting, waaronder:

 • 1-Klik op Installeren – De webhosting die u kiest, moet een eenvoudige installatie met één klik van uw favoriete eCommerce-app zoals WooCommerce bieden.
 • SSL-certificaat – Zoals we eerder vermeldden, hebt u een SSL-certificaat nodig om uw online winkel te beschermen. Dit moet worden geleverd door het webhostingbedrijf dat u kiest.
 • PCI-naleving – U moet ook kiezen voor PCI-compatibele webhosting om creditcardbetalingen veilig te accepteren.
 • Ondersteuning en back-ups – Kies webhosting die geweldige ondersteuning, updates en back-ups biedt wanneer u ze nodig heeft.

Er zijn een aantal beste e-commerce hostingbedrijven om uit te kiezen. Enkele van onze topaanbevelingen zijn SiteGround Cloud, BigCommerce, Shopify en WP Engine.

Maar aangezien we u aanraden om uw online winkel met WordPress en WooCommerce te bouwen, raden we aan om Bluehost WooCommerce te kiezen.

bluehost woocommerce hosting

Bluehost WooCommerce biedt WooCommerce automatische installatie met 1 klik, 1 gratis domeinnaam, gratis SSL-certificaat, speciaal IP-adres en meer. Bluehost beheert ook meer dan 2 miljoen websites wereldwijd en het is officieel de # 1 aanbevolen webhosting door WordPress.org.

Bovendien zijn ze overeengekomen om onze gebruikers een gratis domein, gratis SSL en 50% korting op hun hostingplan aan te bieden.

Ga vandaag nog aan de slag met Bluehost.

Notitie: Wij geloven in volledige transparantie. Als u hosting aanschaft via onze verwijzingslink, krijgen we een kleine commissie zonder extra kosten voor u. Je krijgt eigenlijk korting op hosting + een gratis domein + gratis SSL. We kunnen een commissie krijgen van zowat elk hostingbedrijf, maar we raden alleen producten aan waarvan we echt geloven dat ze waarde geven aan onze lezers.

Hoofdstuk 4: Een online winkel maken – Technische handleiding (stap voor stap)

hoofdstuk 4 online winkel maken

Het feit dat deze sectie ‘de technische gids’ wordt genoemd, betekent niet dat u technisch onderlegd moet zijn. Als u kunt aanwijzen en klikken, kunt u deze zelfstudie volgen en heeft u uw online winkel binnen de kortste keren operationeel.

Laten we eens kijken hoe u een online winkel in WordPress kunt opzetten met WooCommerce.

4.1. Koop een domeinnaam en een WooCommerce Hosting-account

Om uw WooCommerce-winkel te starten, gaat u naar de Bluehost-website en klikt u op de Begin nu knop.

bluehost woocommerce hosting

Op de volgende pagina wordt u gevraagd een plan te kiezen. Elk plan wordt vooraf geïnstalleerd met WooCommerce bovenop WordPress, samen met een gratis SSL-certificaat.

SSL-certificaat voegt een speciale beveiligingslaag toe aan uw website, zodat u gevoelige informatie zoals creditcardnummers en andere persoonlijke informatie kunt accepteren. Dit is vereist om een ​​online winkel te runnen en creditcardbetalingen te accepteren.

Omdat je net begint, kun je het startersplan kiezen.

bluehost woocommerce hostingplan

U kunt ervoor kiezen om een ​​bestaand domein dat u heeft te gebruiken of u krijgt een gratis nieuw domein. We raden u aan een nieuw domein te registreren, aangezien dit gratis is.

bluehost domeinaankoop

U wordt nu gevraagd uw accountgegevens in te voeren. Voor eenvoudige registratie kunt u met een paar klikken inloggen met uw Google-info.

Bluehost-account maken

Blader na het invoeren van uw gegevens naar beneden tot u het pakketinformatievak vindt. U kunt het startersplan selecteren voor 12 maanden, 24 maanden of 36 maanden. U zult ook zien dat er een paar add-ons zijn geselecteerd die uw totale prijs verhogen. We raden u aan deze vakjes uit te vinken, omdat u ze later altijd kunt toevoegen als u besluit dat u deze services nodig heeft.

bluehost pakketinformatie

Vervolgens moet u verder naar beneden scrollen om uw betalingsgegevens in te voeren. U wordt ook gevraagd om akkoord te gaan met hun servicevoorwaarden en vervolgens op Verzenden te klikken.

Dat is het!

U bent met succes geabonneerd op een WooCommerce-hostingplan. U ontvangt nu een e-mail met informatie over hoe u zich kunt aanmelden bij uw webhosting-configuratiescherm (cPanel), waar u alles kunt beheren, van het hosten van bestanden tot e-mails en ondersteuning.

Ga je gang en log in op je cPanel. U wordt begroet met een pop-up die u informeert dat WordPress, samen met WooCommerce, vooraf is geïnstalleerd. U kunt nu klikken log in op uw site en begin met het beheren van uw online winkel.

woocommerce geïnstalleerd

Laten we nu eens kijken hoe u uw online winkel kunt starten met WooCommerce.

4.2. Configureer WooCommerce

Met behulp van de inloggegevens van uw e-mail, moet u inloggen op uw WordPress-dashboard waar u een welkomstbericht ziet. Ga je gang en klik op de Ik heb geen hulp nodig link. Maak je geen zorgen, we begeleiden je bij elke stap van het proces.

De eerste stap is ervoor te zorgen dat u de naam en slogan van uw site opgeeft. Om dit te doen, moet je bezoeken Instellingen »Algemeen pagina en voeg de titel en beschrijving van uw WordPress-site in.

Uw WordPress-hostingpakket werd geleverd met een gratis SSL-certificaat. Dit certificaat is vooraf geïnstalleerd voor uw domeinnaam. Uw WordPress-site moet echter worden geconfigureerd, dus deze wordt geladen als https versus http. Je moet ook je WordPress-adres en siteadres wijzigen om https te gebruiken in plaats van http.

welkomstbericht van WordPress op bluehost

Vervolgens moet u de WooCommerce-installatiewizard uitvoeren. Klik gewoon op de Voer de installatiewizard uit knop. De installatiewizard leidt u door de basisconfiguratie van WooCommerce-etalage.

woocommerce setup wizard

In de eerste stap wordt u gevraagd de locatie van uw winkel op te geven. U wordt ook gevraagd de valuta te selecteren die u wilt gebruiken. Na het voltooien van de eerste stap, kunt u doorgaan naar de betalingsstap.

woocommerce store setup

Standaard kunt u met WooCommerce alleen betalingen via PayPal accepteren. U kunt in deze stap eenvoudig uw PayPal-e-mailadres invoeren zonder uw PayPal-account te koppelen. Als u extra betaalmethoden wilt toevoegen, moet u de respectievelijke add-ons installeren (wat u later kunt doen).

woocommerce betaling

Als u ervoor kiest om fysieke goederen te verkopen in uw WooCommerce-winkel, wordt u gevraagd om verzendmethoden en verzendkosten in te stellen voor zowel nationale als internationale verzending.

woocommerce verzending

Na het instellen van de verzendopties, zal WooCommerce je overhalen om je site te verbinden met Jetpack. Het instellen van Jetpack is geen noodzakelijke stap voor het bouwen van een WooCommerce-winkel, dus je kunt het overslaan. Je kunt de Sla deze stap over optie onderaan de pagina.

woocommerce met jetpack

Je bent klaar met de installatiewizard.

woocommerce klaar

4.3. Wijzig uw WordPress-thema

WordPress-thema’s bepalen het visuele uiterlijk van uw website. Om uw website een uniek design te geven, hoeft u alleen maar het juiste thema te vinden en erop te installeren. Met WordPress kunt u een bestaand thema aanpassen of zelfs een op maat gemaakt thema installeren volgens uw unieke vereisten.

Standaard is uw WooCommerce-winkel vooraf geïnstalleerd met het Storefront-thema. Storefront is een gratis WordPress-thema met diepe integratie met WooCommerce.

Als u uw Storefront-thema wilt aanpassen zonder een enkele regel code aan te raken, kunt u de Storefront Extensions-bundel krijgen waarmee u uw klanten kunt verrassen met een unieke look.

Als alternatief kunt u gemakkelijk een ander WooCommerce-compatibel thema vinden in de gratis plug-in-repository. Voordat u een willekeurig thema uit de officiële directory kiest, is het in uw eigen belang om enkele met WooCommerce compatibele thema-recensies te bekijken en te beslissen welke een perfecte keuze voor uw behoeften zou zijn.

Een premium-thema moet worden gedownload van de site van de themafabrikant en handmatig worden geüpload naar uw WordPress.

Als u besluit om te gaan met een gratis WordPress-thema uit de officiële thema-opslagplaats, kunt u het rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard zoeken en installeren zonder het naar uw computer te hoeven downloaden.

Navigeer naar om een ​​gratis thema te installeren Uiterlijk »Thema’s in uw WordPress-dashboard. Klik vervolgens op de Nieuw thema toevoegen doos. Je kunt nu enkele aanbevolen thema’s vinden in je dashboard.

nieuw thema toevoegen

Voordat u gaat installeren, kunt u een voorbeeld van uw thema bekijken door op de weergegeven miniaturen te klikken. U kunt ook thema’s filteren op basis van lay-outs, functies en niches door op te klikken Functiefilterknop.

Aangezien u op zoek bent naar een eCommerce-thema, kunt u eenvoudig de controleren E-commerce optie in de onderwerpkolom. Op deze manier worden er alleen eCommerce-compatibele thema’s weergegeven.

filter eCommerce-thema

Typ in de rechterhoek de naam van het thema in de zoekbalk. Zodra je het juiste thema hebt gevonden, beweeg je over de afbeelding en klik je op Installeren knop. Dan klikken Activeren om het uiterlijk van uw website te veranderen.

woocommerce thema installeren

4.4. Breid uw online winkel uit met plug-ins

WooCommerce ondersteunt tal van verschillende add-on-plug-ins waarmee u uw online winkel kunt verbeteren zonder code te schrijven of een professionele ontwikkelaar in te huren.

Net als WordPress-thema’s, kunt u gemakkelijk gratis plug-ins vinden en installeren vanuit de WordPress-plug-inrepository binnen uw WordPress-dashboard.

Het enige wat u hoeft te doen is een bezoek brengen Plugins »Nieuw toevoegen. Gebruik het zoekvak in de rechterhoek om een ​​plug-in te vinden en klik op Installeer nu knop. Klik vervolgens op Activeren.

installeer een plug-in

Hoofdstuk 5: Aan de slag met uw online winkel

hoofdstuk 5 aan de slag online winkel

WordPress is een volledig uitgeruste website builder-oplossing die u eindeloze mogelijkheden biedt om uw site aan te passen zoals u dat wilt. In tegenstelling tot andere populaire eCommerce-oplossingen, maakt WordPress het gemakkelijk om een ​​blog te integreren met uw online winkel en zelfstandige webpagina’s te maken.

Als je WordPress nog nooit eerder hebt gebruikt, laten we je zien hoe je samen met je online winkel een volledig uitgeruste website kunt starten. Hieronder staan ​​de dingen die we behandelen:

 1. Voeg een blog toe aan je online winkel
 2. Maak zelfstandige pagina’s
 3. Voeg een navigatiemenu toe
 4. Voeg een widget toe
 5. Stel een statische homepage in

5.1. Voeg een blog toe aan uw online winkel

Wilt u uw eCommerce-klanten helpen verbonden te blijven met uw merk? Wilt u meer websitebezoekers aantrekken, meer omzet en omzet genereren? Vervolgens moet u een blog integreren met uw online winkel.

Elk e-commercebedrijf heeft een blog nodig. Door een blog met uw winkel te integreren, kunt u het nieuws van uw merk updaten en in contact blijven met uw klanten. Een regelmatige blog houden is een van de beste manieren om ook organisch verkeer naar uw site te leiden.

Laten we eens kijken hoe u een blogpost kunt maken en publiceren op uw WordPress-website.

In het linkermenu van je WordPress-dashboard vind je twee vergelijkbare opties die je als nieuwe gebruiker in verwarring kunnen brengen: Berichten en Pagina’s.

Kiezen Berichten als u een websitepost wilt maken die in omgekeerde chronologische volgorde (nieuwste eerst) op uw WordPress-website wordt weergegeven. Berichten zijn ook georganiseerd in categorieën en tags. Je kunt het lezen verschil tussen categorieën en tags voor meer informatie.

Om je eerste blogbericht te maken, ga je naar je berichteditor door naar te gaan Berichten »Nieuw toevoegen. Je moet beginnen met het toevoegen van een titel voor je blogpost. Daarna kunt u beginnen met het schrijven van de inhoud van uw blogpost in de berichteditor.

Gebruik de om afbeeldingen naar uw website te uploaden ‘+’ knop. Selecteer vervolgens de beeld keuze. Nu kunt u een afbeelding uploaden vanaf uw lokale computer met de uploadoptie of een bestaande toevoegen vanuit de bibliotheek met de mediabibliotheekknop.

5.2. Maak zelfstandige pagina’s

Net als bij een blog, moet u ook zelfstandige pagina’s aan uw site toevoegen, zoals een pagina Over ons, een contactpagina, een pagina met servicevoorwaarden, enz..

Het toevoegen van een pagina lijkt bijna op het toevoegen van een blogpost. Het enige verschil is dat je moet bezoeken Pagina’s »Nieuw toevoegen om een ​​nieuwe pagina te maken. Als je klaar bent, klik je op Publiceren knop om de pagina te publiceren.

5.3. Voeg een navigatiemenu toe

Uw navigatiemenu blijft boven aan uw website hangen, zodat uw bezoekers gemakkelijk de belangrijkste pagina’s en links kunnen vinden.

Ga naar om een ​​navigatiemenu toe te voegen Uiterlijk »Menu’s. U moet beginnen met het specificeren van een menunaam in de Menunaam veld en klik op Menu maken.

menu maken in WordPress

U kunt nu kiezen uit uw bestaande pagina’s, berichten, aangepaste links en categorieën. Klik na het selecteren op Toevoegen aan menu. Met slepen en neerzetten kunt u de structuur van het menu positioneren. U kunt ook slepen en neerzetten gebruiken om geneste vervolgkeuzemenu’s te maken. Als je klaar bent, selecteer je de weergavelocatie en klik je op Menu opslaan.

positie menustructuur

5.4. Voeg uw widgets toe en pas ze aan

Binnen uw WordPress-website kunt u eenvoudig de juiste zijbalk-widgets toevoegen naar uw voorkeur.

Het toevoegen van een widget is handig als u dynamische inhoud in uw zijbalk wilt weergeven, zoals knoppen voor sociale media, Facebook-feeds, getuigenissen, enz. Als uw WordPress-thema ondersteuning biedt voor voettekst-widgets, dan kunt u deze gebruiken om copyrightvermeldingen, links toe te voegen, en meer.

Ga naar Uiterlijk »Widgets en maak een keuze uit de beschikbare widgets. Vervolgens moet u uw keuzes naar het widgetgebied van uw WordPress-site slepen.

voeg widgets toe in wordpress

5.5. Stel een statische homepage in

Standaard toont WordPress de laatste berichten van je blog als je startpagina in plaats van een statische pagina. Als u een aangepaste statische pagina als uw startpagina wilt instellen, volgt u gewoon de onderstaande stappen.

Ga na het maken van een pagina naar Instellingen »Lezen. In de Uw startpagina wordt weergegeven sectie, moet u kiezen Een statische pagina en selecteer vervolgens de pagina die u wilt weergeven als uw voorpagina in het vervolgkeuzemenu. Als je klaar bent, klik je op Wijzigingen opslaan.

statische homepage

Hoofdstuk 6: Breid uw online winkel uit

hoofdstuk 6 voegt meer functies toe

Het uitbreiden van de kernfuncties van uw WooCommerce-winkel is net zo eenvoudig als het installeren van plug-ins (apps). Hoewel elke online winkel uniek is in termen van de productlijnen, doelgroep, etc., zijn er enkele aanbevolen plug-ins die bijna elke winkel zal moeten gebruiken, zoals een plug-in voor contactformulieren, Google Analytics-plug-in, SEO-plug-in en meer.

Hieronder staan ​​enkele aanbevolen WordPress-plug-ins die u handig zult vinden voor uw online winkel:

 • Maak contactformulieren met WPFormsPro | Vrij
 • Verbind uw site met Google Analytics via MonsterInsightsPro | Vrij
 • Verbeter uw SEO met Yoast SEOPro | Vrij
 • Voeg een extra beveiligingslaag toe met Sucuri
 • Neem regelmatig een back-up mee Updraft Plus – Pro | Vrij
 • Verbeter de prestaties van WordPress met W3 Totale cache
 • Voorkom spamreacties met Akismet – Pro | Vrij
 • Laat uw abonnees en verkopen groeien OptinMonster

Aangezien een gedetailleerde uitleg over alle plug-ins overweldigend zou zijn, zullen we alleen de vier belangrijkste uitleggen:

 1. Maak het volgen van klanten mogelijk met MonterInsights
 2. Voeg online formulieren toe aan uw site met WPForms
 3. Verbeter de SEO van uw winkel met Yoast
 4. Verminder het verlaten van het winkelwagentje met OptinMonster

6.1. Schakel klanten volgen in met MonsterInsights

Wilt u weten hoe uw klanten omgaan met uw site? Wilt u de verkoop en inkomsten van uw winkel volgen?

Vervolgens moet u eCommerce-tracking inschakelen met Google Analytics in uw winkel. Google Analytics is de meest uitgebreide trackingtool voor uw website. Het geeft u gedetailleerd inzicht in hoe uw bezoekers uw site vinden en hoe ze omgaan met uw pagina’s. Het beste van alles is dat Google Analytics absoluut gratis te gebruiken is.

Met de standaardinstellingen van Google Analytics kunt u geen complexe gebruikersinteracties volgen, zoals eCommerce-transacties, formulierinzendingen, bestandsdownloads, enzovoort. Hier komt de MonsterInsights-plug-in binnen. MonsterInsights maakt Google Analytics gemakkelijk voor uw website. Met slechts een paar klikken kunt u complexe gebruikersactiviteiten volgen, inclusief eCommerce-transacties.

Lees de volledige MonsterInsights-recensie.

Laten we eens kijken hoe u Google Analytics-tracking op uw site kunt inschakelen.

Ga naar Plugins »Nieuw toevoegen. Zoek naar MonsterInsights en klik op wanneer de plug-in verschijnt Installeer nu en dan, Activeren.

installeer monsterinsights

Ga naar Insights »Instellingen om uw site te verifiëren met Google Analytics. Klik Verifieer met uw Google-account.

klik op authenticeren met uw Google-account

Selecteer op het volgende scherm uw Google-account.

kies een Google-account voor analyse

Laat MonsterInsights vervolgens uw account beheren.

sta monsterinsights toe om analyses te beheren

Selecteer ten slotte het juiste websiteprofiel voor uw site en klik op Voltooi authenticatie.

verifieer monsterinsights

Na authenticatie kunt u gemakkelijk vinden hoe uw website het doet door naar te gaan Insights »Rapporten.

wordpress google analytics met monsterinsights

eCommerce-tracking is een pro-functie van MonsterInsights. Je moet upgraden naar MonsterInsights Pro naar schakel eCommerce tracking in.

Ga vandaag nog aan de slag met MonsterInsights om Google Analytics eenvoudig op uw site in te stellen.

Wilt u in plaats daarvan beginnen met de gratis versie? Proberen MonsterInsights Lite.

6.2 Voeg online formulieren toe met WPForms

Wanneer u een online winkel runt, moet u veel verschillende online formulieren maken, zoals contactformulieren, formulieren voor klantenondersteuning, formulieren voor productbeoordeling, enquêteformulieren, registratieformulieren, aangepaste aanmeldingsformulieren, enz..

De beste manier om alle verschillende soorten formulieren voor uw site te maken, is door de WPForms-plug-in te installeren. WPForms maakt het eenvoudig om elk type formulieren op uw site te maken met de krachtige drag-and-drop-builder. Naast het gebruiksgemak zijn hieronder enkele redenen waarom WPForms de beste WordPress-formulierbouwer is:

 • Tal van ingebouwde formuliersjablonen: De plug-in wordt geleverd met tal van handige, vooraf gemaakte formuliersjablonen, dus u hoeft niet elk formulier helemaal opnieuw te maken. Met hun add-on Sjablonenpakket krijgt u een enorme verscheidenheid aan vooraf gebouwde sjablonen voor elke niche en branche.
 • Integraties met uw favoriete apps: WPForms kan naadloos worden geïntegreerd met uw e-mailmarketingservices en andere apps van derden die u gebruikt.
 • Aangepaste registratie- en inlogformulieren: Zorg voor een consistente branding op uw hele site, inclusief uw registratie- en inlogformulieren.
 • En veel meer…

Lees de volledige WPForms-recensie.

Om een ​​formulier op je blog te maken, moet je eerst WPForms installeren door naar te navigeren Plugins »Nieuw toevoegen. Zoek naar de WPForms-plug-in en klik op wanneer deze verschijnt Installeer nu, en dan Activeren.

installeer wpforms

U wordt nu doorverwezen naar de prachtige welkomstpagina van WPForms. U kunt op de klikken Maak uw eerste formulier knop of klik WPForms »Nieuw toevoegen om uw eerste formulier te maken.

maak je eerste formulier

Vervolgens wordt u gevraagd een sjabloon te kiezen. U kunt een van de vooraf gemaakte sjablonen selecteren of beginnen met een leeg formulier. Als je wilt, kun je een aangepaste naam geven aan je eerste contactformulier.

kies een formuliersjabloon

WPForms maakt het eenvoudig om een ​​formulier te bouwen met slepen en neerzetten. Klik op de juiste formuliervelden in het linkerdeelvenster om ze aan uw formulier toe te voegen. U kunt ze ook gemakkelijk opnieuw rangschikken en zelfs gemakkelijk overbodige velden verwijderen. Klik na het aanbrengen van de nodige wijzigingen op Opslaan.

maak een eenvoudig formulier

Ga vervolgens naar je dashboard en klik op WPForms »Alle formulieren. Je ziet nu alle formulieren die je hebt gemaakt. Net naast uw formuliernaam ziet u de shortcode van het formulier. Kopieer deze shortcode.

WPForms

Ga nu naar de post of pagina waar u uw formulier wilt toevoegen en klik op de ‘+’ teken in de linkerbovenhoek van uw Gutenberg-editor.

Zoek in het zoekveld naar Korte code. Selecteer het wanneer gevonden. U zult het volgende op uw scherm zien.

Plak nu de shortcode die je eerder hebt gekopieerd en plak deze in het gegeven veld en druk op Publiceren knop aan uw rechterkant.

Dat is het! U heeft nu met succes een contactformulier gepubliceerd.

Wilt u eenvoudig een contactformulier maken? Dan, ga vandaag nog aan de slag met WPForms.

Wilt u in plaats daarvan beginnen met de gratis versie? Proberen WPForms Lite.

6.3. Verbeter de SEO van uw winkel met Yoast

Wilt u het bereik van uw producten vergroten? Wilt u meer gericht verkeer genereren van zoekmachines die uw producten waarschijnlijk zullen kopen?

Dan moet je in wezen je SEO verbeteren. De beste manier om de SEO van uw online winkel te verbeteren, is door een SEO-plug-in zoals Yoast SEO te installeren.

Ga in je WordPress-dashboard naar Plugins »Nieuw toevoegen. Zoek naar Yoast in de zoekbalk die je in de rechterbovenhoek kunt vinden. De Yoast SEO-plug-in is nu op uw pagina verschenen. Klik Installeren en dan Activeren.

yoast seo installeren

In je WordPress-dashboard vind je nu het SEO-menu in het linkermenu. Klik er gewoon op.

Als de plug-in SEO-fouten detecteert, kunt u deze oplossen door de gegeven suggesties te volgen.

Het instellen van Yoast SEO is eenvoudig met behulp van de configuratiewizard. Klik gewoon op de configuratiewizard starten.

yoast seo configuratiewizard

In de eerste stap wordt u gevraagd of u Yoast SEO zelf wilt configureren of een expert wilt inhuren om het voor u te doen. Selecteer CONFIGUREER YOOST SEO om het zelf te doen.

configureer seo

In de volgende stap wordt u gevraagd of uw site klaar is om te worden geïndexeerd. U kunt kiezen voor optie A. Klik vervolgens op De volgende.

yoast seo indexering

Vervolgens moet u uw websitetype kiezen. In dit geval wilt u selecteren – Een online winkel. Dan klikken De volgende.

yoast seo site type

Voor de kennisgrafiekaart van Google wordt u gevraagd of de website wordt beheerd door een persoon of een merk. Als Persoon is geselecteerd, moet je de naam van de persoon opgeven. Als Bedrijf is geselecteerd, moet u ook het logo toevoegen. Dan klikken De volgende.

yoast seo bedrijf of persoon

U kunt nu uw sociale media-profiel-URL’s invoeren in de daarvoor bestemde velden. Dan klikken De volgende.

yoast seo sociale profielen

In de zichtbaarheidsstap van zoekmachines hoeft u de standaardinstellingen niet te wijzigen, omdat ze zijn ingesteld om uw berichten en pagina’s te indexeren. Klik gewoon op De volgende.

yoast seo zichtbaarheid van de zoekmachine

Auteursarchieven kunnen dubbele inhoudsproblemen veroorzaken voor zoekmachines. Om dit te voorkomen, kun je het uitschakelen als je blog niet meerdere auteurs heeft.

yoast seo meerdere auteurs

Vervolgens wordt u gevraagd uw website te verbinden met Google Search Console, een gratis tool die u gedetailleerde inzichten geeft in hoe uw blogcontent wordt gezien door Google.

yoast seo google zoekconsole

Vervolgens kunt u de titel voor uw blog instellen en vervolgens op klikken De volgende.

yoast seo titelinstellingen

U kunt de configuratiewizard nu afsluiten omdat de andere stappen zijn gemaakt voor promotionele doeleinden, zoals het aanmelden voor de nieuwsbrief van Yoast.

Ga vandaag nog aan de slag met Yoast SEO om de SEO van uw winkel te verbeteren.

Wilt u in plaats daarvan beginnen met de gratis versie? Proberen de gratis Yoast SEO.

6.4. Verminder het verlaten van uw winkelwagen met OptinMonster

Wist u dat het gemiddelde verlatingspercentage van online winkelwagentje ongeveer 70% is? Dat betekent dat slechts 3 van de 10 klanten de kassa afronden.

Het is duidelijk dat het verlaten van een winkelwagentje het grootste obstakel is dat e-commercebedrijven moeten overwinnen. Maar u kunt het verlaten van het winkelwagentje verminderen met een plug-in zoals OptinMonster.

OptinMonster is een populaire tool voor het genereren van leads waarmee u gerichte pop-ups kunt weergeven die verlatende bezoekers omzetten in abonnees.

Wanneer een klant bijvoorbeeld op het punt staat uw site te verlaten voordat hij de kassa heeft voltooid, kunt u hem vragen deze te voltooien met een gerichte pop-upcampagne. U kunt de exit intent-technologie van OptinMonster gebruiken om een ​​gerichte campagne weer te geven.

Om een ​​gerichte pop-upcampagne met exit-intentie te maken, maakt u eerst een account aan bij OptinMonster op hun officiële website. Nadat u zich heeft aangemeld voor een account, kunt u beginnen met het maken van uw eerste exit-intent-pop-upcampagne om het verlaten van het winkelwagentje te verminderen. Klik eerst op de green Maak een campagne.

create-optinmonster-campagne

Kies vervolgens het campagnetype door op te klikken Pop-up.

optinmonster-campagnetype

Daarna wordt u gevraagd een vooraf ontworpen sjabloon voor uw campagne te kiezen. OptinMonster heeft een voorgebouwde sjabloon speciaal voor het verlaten van het winkelwagentje, dus laten we die kiezen, getiteld Afrekenen verlaten. Plaats de muisaanwijzer op de sjabloon en klik op Sjabloon gebruiken knop.

optinmonster verlaten winkelwagen-sjabloon

Na het klikken op de Sjabloon gebruiken knop, wordt u gevraagd uw campagne een naam te geven en te kiezen op welke website uw pop-up wordt weergegeven. Klik vervolgens op de Begin met bouwen knop om door te gaan.

Vervolgens wordt u naar de Campaign Builder geleid. In dit gebied kunt u beginnen met het aanpassen van uw campagne om deze uw eigen te maken. U kunt de kleuren wijzigen, uw eigen afbeelding en tekst toevoegen en meer.

bewerk winkelwagen verlaten-pop-up

Als je tevreden bent met het uiterlijk van je pop-up, is het tijd om de weergaveregels in te stellen. Klik op de Regels weergeven tabblad bovenaan het scherm. Kies vervolgens in het vervolgkeuzemenu exit gedetecteerd. U kunt ook het gevoeligheidsniveau van de exit-intentie als laag, gemiddeld of hoog kiezen.

sluit gedetecteerde weergaveregel af

U kunt ook andere regels toevoegen, zoals het alleen weergeven van de pop-up voor gebruikers die uw afrekenpagina ook hebben bezocht. Speel met de regels om te zien wat voor jou het beste werkt.

Na het ontwerpen van uw campagne, het instellen van de weergaveregels en ervoor te zorgen dat uw campagne is verbonden met uw e-mailmarketingservice, klikt u op groen Opslaan knop en klik vervolgens op Publiceren.
Zet vanaf hier uw campagne op Leven in de Toestand sectie.

live optinmonster-campagne

Selecteer WordPress in het platformgedeelte en volg de eenvoudige instructies om de campagne op uw website in te sluiten.

Optinmonster-campagne-instructies insluiten

In plaats van kostbare verkopen te verliezen, kunt u bezoekers die in de steek zijn gelaten omzetten in tevreden klanten.
Enkele andere manieren om het verlaten van het winkelwagentje te verminderen, zijn onder meer het toevoegen van beveiligingsbadges aan uw site en het aanbieden van check-out voor gasten. Het toevoegen van een veiligheidsbadge helpt uw ​​klanten vertrouwen te geven en het afrekenen van gasten maakt het voor uw klanten gemakkelijk om een ​​bestelling te voltooien, zodat ze geen account hoeven aan te maken.

Hoofdstuk 7: Uw eerste producten toevoegen

hoofdstuk 7 voeg eerste producten toe

U kunt nu beginnen met het aanbieden van uw producten in uw winkel door op te klikken Maak een product knop. Dit leidt u naar de producten-editor in uw dashboard. Een product toevoegen aan uw WooCommerce-winkel is eenvoudig.

Net als bij het maken van een pagina of bericht, moet u productdetails zoals titel, productbeschrijving, productcategorieën, producttags, productafbeelding en galerij toevoegen door naar Producten »Nieuw toevoegen.

woocommerce nieuw product toevoegen

Net onder de teksteditor vindt u een productgegevensvak waarin u de productspecifieke details kunt specificeren, zoals:

 • Normale en verkoopprijs
 • Beheer inventaris
 • Verzendgegevens zoals gewicht en afmetingen
 • Productverkoop en cross-selling details
 • En meer…

woocommerce productgegevens

U vindt ook een korte beschrijvingsbox die wordt gebruikt wanneer er meerdere producten op een pagina staan.

Hoofdstuk 8: Checklist vóór lancering

hoofdstuk 8 voordat de checklist wordt gestart

Nu uw online winkel bijna is voltooid, moet u, voordat u live gaat, ervoor zorgen dat u alles in orde heeft. Het starten van uw online winkel voordat deze klaar is, kan problemen voor u veroorzaken en kan zelfs uw potentiële klanten wegjagen.

Dus, hier is een checklist vóór de lancering die elke stap bevat die u van uw takenlijst moet afstrepen. Zorg ervoor dat u elk van deze stappen voltooit voordat u uw online winkel de wereld instuurt.

 1. Bouw uw online winkel – Bouw uw online winkel en zorg ervoor dat alles er perfect uitziet voor uw toekomstige klanten. Zorg ervoor dat je alle pagina’s hebt die je nodig hebt, zoals productpagina’s, over pagina, contactpagina. Als online winkel heeft u ook een winkelwagentje en een afrekenpagina nodig.
 2. Bereid je voor met een Binnenkort Pagina – Zorg ervoor dat uw publiek enthousiast is over uw online winkel voordat deze zelfs maar wordt gelanceerd door een binnenkort beschikbare pagina aan uw site toe te voegen. U kunt dit eenvoudig doen met behulp van een WordPress-plug-in die binnenkort verschijnt SeedProd.
 3. Voeg uw producten toe – Voeg al uw producten toe aan uw online winkel. Dit omvat afbeeldingen van hoge kwaliteit, productbeschrijvingen, prijzen, enz.
 4. Optimaliseer uw afbeeldingen – Online winkels bevatten veel afbeeldingen, wat uw site kan vertragen. Zorg ervoor dat u uw afbeeldingen optimaliseert met behulp van een plug-in voor beeldoptimalisatie reSmush.it.
 5. Pas uw belasting- en verzendinstellingen aan – Controleer nogmaals uw belasting- en verzendinstellingen om er zeker van te zijn dat u de juiste prijs in rekening brengt voor de producten die u verkoopt.
 6. Test voor mobiel – Veel consumenten doen hun online aankopen vanaf hun mobiele apparaten, dus zorg ervoor dat uw online winkel mobielvriendelijk is.
 7. Test de prestaties van uw site – Test de snelheid en prestaties van uw online winkel om ervoor te zorgen dat deze is geoptimaliseerd voor kopers. U kunt onze gratis Website Speed ​​Test Tool gebruiken om uw site te testen en suggesties voor verbeteringen te krijgen.
 8. Installeer Analytics – Maak een Google Analytics-account en gebruik MonsterInsights om uw websitegegevens te volgen. Test of het nauwkeurig wordt bijgehouden voordat u uw online winkel start.
 9. Optimaliseer uw site voor SEO – Installeer een plug-in zoals Yoast SEO om uw website te optimaliseren voor SEO.
 10. Stel e-mailmarketing in – U moet uw klanten e-mailen en omgekeerd, dus zorg ervoor dat u uw e-mailmarketing instelt. U moet ook beginnen met het uitbreiden van uw e-maillijst met een leadgeneratietool zoals OptinMonster.
 11. Plaats een testorder – Zorg ervoor dat uw klanten met succes producten uit uw winkel kunnen kopen door een testbestelling te plaatsen via uw betalingsgateway. U kunt de bestelling direct terugbetalen nadat u heeft bevestigd dat deze werkt.
 12. Breng uw online winkel op de markt – Begin met het op de markt brengen van uw online winkel om meer kopers naar uw eCommerce-website te leiden. Begin bijvoorbeeld met het promoten van uw online winkel op sociale media en begin met bloggen.

Hoofdstuk 9: Promoot en laat uw online winkel groeien

hoofdstuk 9 laat uw online winkel groeien

Als u een eCommerce-handelaar bent, zou uw uiteindelijke doel moeten zijn om uw verkopen en inkomsten te laten groeien. Er zijn veel verschillende manieren om meer omzet te genereren in uw online winkel. Laten we er hieronder een paar bekijken:

 • Zorg voor gericht verkeer.
 • Verander uw bezoekers in leads en klanten door een e-maillijst samen te stellen.
 • Bronnen om WordPress en WooCommerce te leren en beheersen.

9.1. Zorg voor gericht verkeer

Meer verkeer genereren is de levensader van elk online bedrijf, maar houd er rekening mee dat meer verkeer niet altijd gelijk staat aan meer verkopen. U moet ervoor zorgen dat u gericht verkeer trekt dat geïnteresseerd is in uw producten.

Een aantal manieren om meer gericht verkeer naar uw site te leiden, zijn:

 • SEO: Verbeter uw SEO en help uw potentiële klanten uw producten te ontdekken op Google en andere zoekmachines.
 • Betaalde advertenties: SEO kan tijdrovend zijn, dus als u een snelle oplossing wilt om gericht verkeer te genereren, wilt u misschien uw marketingdollars besteden aan betaalde advertenties.
 • Affiliate-programma: Start een partnerprogramma en moedig mensen aan om uw producten te promoten om verwijzingsinkomsten te verdienen.

9.2. Bouw en vergroot uw e-maillijst

Een van de redenen waarom u uw bezoekers geen klanten maakt, is dat u geen relatie met hen heeft. Je klanten kennen je niet, dus zijn ze bang om een ​​aankoop te doen in je winkel.

Het opbouwen van een e-maillijst is de beste manier om relaties met uw potentiële klanten aan te gaan en te onderhouden.

Het opbouwen van een e-maillijst helpt u bij het kwalificeren van uw leads, het opbouwen van een langdurige relatie met hen, en uiteindelijk helpt u uw bezoekers om te zetten in leads en klanten. Eigenlijk, volgens een onderzoek, e-mail heeft een ROI van ongeveer 4,300%, dus als u uw lijst niet serieus neemt, loopt u snel achterop.

Met OptinMonster, u kunt uw e-maillijst omhoogschieten door gerichte campagnes voor het maken van lijsten te tonen door hun individuele gebruikersgedrag te detecteren.

Verwant: Hoe u uw e-maillijst kunt laten groeien, ECHT SNEL!

9.3. Leer en beheers WordPress en WooCommerce

Om een ​​succesvolle online winkel te kunnen runnen, is het absoluut noodzakelijk om WordPress en WooCommerce te leren en beheersen.

Hieronder staan ​​enkele bronnen die u nuttig zult vinden.

 • OptinMonster-blog: OptinMonster-blog is een hulpbron op internet voor alles wat met online marketing en optimalisatie van het conversiepercentage te maken heeft.
 • IsItWP: Bij IsItWP publiceren we regelmatig WordPress-tutorials, WordPress-thema’s en plug-in-roundups, recensies, WordPress-deals en nog veel meer.
 • WPBeginner: WPBeginner is de grootste gratis WordPress-bron op internet voor WordPress-beginners. Ze publiceren regelmatig nuttige tutorials, video’s, couponcodes voor WordPress-producten en nog veel meer.
 • WPForms-blog: Als u tutorials wilt lezen die u helpen uw bedrijf te laten groeien met behulp van het WordPress-platform, moet u het WPForms-blog volgen. U kunt ook tips en aanbevolen werkwijzen vinden om alle soorten online WordPress-formulieren te bouwen.
 • MonsterInsights-blog: Het MonsterInsights-blog is een uitstekende bron die u kunt volgen om grip te krijgen op de praktische tips en aanbevelingen van Google Analytics. Je kunt veel WooCommerce-specifieke artikelen vinden, inclusief het instellen verbeterde eCommerce-tracking, individuele klant tracking, etc. voor WooCommerce.

Hoofdstuk 10: Veelgestelde vragen

hoofdstuk 10 veelgestelde vragen over e-commerce winkels

We hebben veel gebruikers geholpen bij het opzetten van hun online winkels met WordPress + WooCommerce, maar we hebben gemerkt dat mensen vaak hetzelfde soort vragen stellen. Daarom hebben we een lijst met veelgestelde vragen samengesteld, zodat u probleemloos uw online winkel kunt starten.

Wanneer moet een bedrijf beginnen met het maken van een online winkel?

Aangezien de online verkoop snel groeit, heeft het hebben van een online winkel u een enorm voordeel ten opzichte van uw concurrenten.

Als u uw bedrijf online wilt uitbreiden en uw inkomsten wilt laten groeien, moet u zo snel mogelijk een online winkel starten.

Hoeveel kost het om een ​​online winkel te starten?

Om een ​​online winkel te starten die wordt aangedreven door WooCommerce, moet je een domeinnaam kopen voor $ 14,99 per jaar en een hostingaccount, dat ongeveer $ 7,99 per maand kost. Al met al kost het starten van een site u slechts $ 110,87 per jaar.

Kan ik een online winkel starten zonder een hostingaccount aan te schaffen?

Nee. Elke website heeft een hostingaccount nodig. U kunt verschillende eCommerce-platforms vinden waarmee u een online winkel kunt bouwen met een premium-abonnement dat hosting als onderdeel daarvan omvat.

Kan ik een online winkel starten zonder WordPress / WooCommerce?

Ja, er zijn veel eCommerce-platforms waarmee u eenvoudig een online winkel kunt bouwen. Het belangrijkste dat WooCommerce echter onderscheidt van de concurrentie, is het gebruiksgemak. WooCommerce werkt bovenop WordPress, ‘s werelds populairste platform voor het bouwen van websites. Dat betekent dat de interface bekend zal zijn als je ooit eerder WordPress hebt gebruikt.

Een ander voordeel is dat, in tegenstelling tot andere zelf gehoste eCommerce-platforms, WooCommerce niet vereist dat je een vervelend installatieproces doorloopt. In feite ondersteunen de meeste webhostproviders, waaronder Bluehost, WooCommerce-hosting, zodat u uw online winkel snel aan de gang kunt krijgen zonder software-installatie of handmatige installatie aan uw kant.

Hoe voeg ik een blog toe aan mijn online winkel?

Een blog toevoegen aan uw door WooCommerce aangedreven winkel is eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is artikelen maken door naar te navigeren Berichten »Nieuw toevoegen, en publiceer ze door op de te klikken Publiceren knop.

Zorg er daarnaast voor dat u een link naar uw blog toevoegt in uw navigatiemenu, zodat uw bezoekers deze gemakkelijk kunnen ontdekken.

Hoe maak ik mijn producten Google doorzoekbaar?

Als u wilt dat uw potentiële gebruikers uw product op Google ontdekken, moet u uw SEO (zoekmachineoptimalisatie) verbeteren. SEO is de praktijk van het verhogen van uw websiteverkeer van zoekmachines door ervoor te zorgen dat uw webpagina’s hoger scoren in de resultaten van zoekmachines.

Hoe kan ik meer leren over WordPress-terminologieën?

Raadpleeg dit WordPress Woordenlijsttermen voor beginners wanneer je verbaasd bent over vreemde WordPress-termen of afkortingen.

Welke betalingsmethoden worden ondersteund op WooCommerce?

Met WooCommerce kunt u standaard betalingen via PayPal accepteren. Om meer betalingsgateways aan uw winkel toe te voegen, vereenvoudigt u het vinden van de juiste WooCommerce-add-on en installeert u deze in uw winkel. U kunt creditcards gebruiken via Stripe, Authorize.net, Braintree en verschillende andere gateways. U kunt ook bankoverschrijvingen, bitcoins en meer accepteren.

Hoe beheer ik de verzending in WooCommerce?

WooCommerce ondersteunt een paar verzendopties:

 • Geen verzendkosten
 • Forfaitaire verzending
 • Internationale verzending
 • Lokale bezorging / lokale afhaling

Als u veel producten verkoopt, kunt u een verzend-add-on zoals FedEx Shipping Method installeren. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het verzenden van de bestellingen van uw klanten, wat u gemoedsrust geeft.

Hoe stuur ik verkeer naar mijn online winkel?

Enkele manieren om verkeer naar uw online winkel te halen zijn:

 • Zoek machine optimalisatie
 • Genereer verkeer via sociale media
 • Investeer in online advertenties

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het maken van een online winkel met WooCommerce.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map