Hoe u online eten bestellen voor restaurants kunt instellen

voedsel bestellen voor restaurants


Wilt u een online bestelservice voor uw restaurant opzetten?

Met een online opstelling voor het bestellen van eten, kunt u uw eten altijd en overal bij uw klanten laten bezorgen zonder dat u een externe bezorgservice hoeft te betalen. Bovendien kunnen uw klanten van uw eten genieten, zelfs zonder uw restaurant binnen te gaan.

In dit artikel laten we u stap voor stap zien hoe u een online bestelservice voor uw restaurant instelt.

Stap 1: Een website opzetten voor online bezorging van eten

Het eerste dat u hoeft te doen, is uw restaurantwebsite opzetten.

Om vanaf het begin een website te bouwen, moet u een domeinnaam en een webhostingbedrijf selecteren waar u uw website kunt hosten.

Als je begint, lijkt het bouwen van een website veel geld. Daarom raden we Bluehost aan, een officieel aanbevolen WordPress-hostingprovider door WordPress.org.

Bluehost

Ze bieden een gratis domeinnaam, gratis SSL en 63% KORTING op webhosting. Bekijk onze volledige Bluehost-recensie.

Hier is een GEDETAILLEERDE gids voor het maken van een restaurantwebsite.

Stap 2: de WPForms-plug-in installeren

WPForms

Zodra uw website gereed is, moet u de WPForms-plug-in op uw website. Hier leest u hoe u een plug-in installeert in WordPress.

De volgende stap is het installeren van de Formuliersjablonen Pack toevoeging.

Om deze add-on te installeren, ga naar je dashboard en klik op WPForms »Add-ons. Zoek nu met behulp van het zoekveld naar de Formuliersjablonen pack addon.

formulier sjablonen pack

U kunt nu op de klikken Installeer Addon knop gevolgd door de Activeren knop om de add-on te laten werken. Door deze add-on toe te voegen, kunt u toegang krijgen tot een aantal vooraf gebouwde sjablonen die speciaal zijn ontworpen voor bestelformulieren.

Stap 3: uw afhaalformulier maken

De volgende stap is het creëren van een online bezorgformulier voor eten. Klik daarvoor op WPForms »Nieuw toevoegen. Je wordt nu doorgestuurd naar een nieuw scherm. Scroll naar beneden op deze pagina om de te vinden Extra sjablonen keuze. Zoek met behulp van het beschikbare zoekveld naar Afhaal bestelformulier.

Afhaal bestelformulier, wpforms

Plaats de muisaanwijzer op deze optie en klik erop. U komt nu op uw formulierbouwerpagina met de velden aan de linkerkant en de echte weergave van uw formulier aan uw rechterkant.

Afhaalformulier, WPForms

U kunt uw formulier nu aanpassen aan uw wensen.

Stap 4: Uw bestelformulier aanpassen

Het is gemakkelijk om uw bestelformulier aan te passen dat is gemaakt met WPForms. Klik gewoon op het veld dat u wilt bewerken en pas het aan de linkerkant van uw scherm aan. Stel dat u uw eerste veld wilt bewerken. Klik er gewoon op. Je ziet nu de veldopties aan je linkerkant.

WPForms bewerken

Als u een bepaald veld wilt verwijderen, kunt u op de klikken Pictogram verwijderen die op het veld verschijnt.

WPForms bewerken

Als je niets verkoopt zoals taarten of pizza, maak je geen zorgen! U kunt uw formulier naar wens aanpassen. Gebruik gewoon de Pictogram verwijderen voor de eerste twee velden en verwijder ze uit uw veld.

Nu zie je aan de linkerkant een optie genaamd Meerdere items. Sleep dit veld gewoon naar uw formulier.

WPForms nemen vorm uit

Klik nu op dit veld en begin met het bewerken van elk van de velden aan uw linkerkant.

WPForms bewerk afhaalformulieren

Je kunt ook afbeeldingen van je eten toevoegen als je wilt. Daarvoor moet je de Gebruik Image Choice doos.

WPforms bestelformulier

Als je dat doet, zie je de Afbeelding uploaden knop na elke gerechtnaam. Gebruik deze optie om uw afbeeldingen toe te voegen.

voedselafbeeldingen wpforms

Nadat u uw items heeft toegevoegd, moet u nog een veld aan uw formulier toevoegen. Dit is de Totaal veld. U vindt deze optie aan uw linkerhand door een beetje onder de te scrollen Meerdere velden keuze. Sleep deze optie en zet hem neer in uw veld waar u maar wilt.

Maar vergeet daarvoor niet over te schakelen naar de Velden toevoegen tabblad.

Totaal veld, WPForms

Als u klaar bent, kunt u doorgaan en beginnen met het configureren van uw formulier.

Stap 5: Configureer uw bestelformulier voor eten

De volgende stap is het configureren van uw bestelformulier met WPForms. Daarvoor moet je naar Instellingen »Algemeen.

WPForms configureren

Je ziet hier verschillende opties. Afhankelijk van uw vereisten kunt u in deze stap alle velden aanpassen die u wilt. U kunt ook de Schakel anti-spam honeybot in en Schakel het indienen van Ajax-formulieren in keuze.

Vergeet niet op de te klikken Opslaan knop als je klaar bent.

Stap 6: Configureer uw formuliermelding

De volgende stap is het configureren van uw formuliermelding met WPForms. U kunt configureren hoe u op de hoogte moet worden gesteld. Ga daarvoor naar de Kennisgeving tabblad.

WPForms-melding

Voeg in het eerste veld het e-mailadres toe van iedereen in uw team die de bestellingen zou uitvoeren. U kunt de rest van de velden invullen volgens het label en uiteindelijk een bericht voor uw gebruikers toevoegen. U kunt ook slimme tags gebruiken om uw klanten te laten weten dat de bestelling is ontvangen en binnenkort wordt afgeleverd.

Hier gaat het meer over het instellen van meldingen in uw bestelformulier.

Stap 7: Uw formulierbevestigingsbericht aanpassen

De volgende stap is het aanpassen van uw bevestigingsbericht. Ga daarvoor naar de Bevestiging tabblad. Hier, onder de Bevestigingstype je hebt 3 opties:

 • Bericht: Door deze optie te selecteren, kunt u een specifiek bericht aan uw gebruikers tonen.
 • Pagina weergeven: Dit bericht toont uw klanten een specifieke pagina op uw site.
 • Ga naar URL: Deze zal uw klanten omleiden naar een nieuwe URL. Dit is handig als u ze naar een andere website wilt leiden.

Laten we selecteren Bericht en voeg vervolgens een bericht toe aan de Bevestigingsbericht veld-.

Bevestigingsbericht, WPForms

U kunt de gewenste optie selecteren en op drukken Opslaan knop in de rechterbovenhoek van uw scherm.

Stap 8: Betalingsinstellingen configureren

Laten we nu werken aan het configureren van de betalingsinstellingen. Met deze optie kunt u gemakkelijk betalingen van uw klanten innen.

Ga naar voor het configureren van deze optie Betalingen tabblad. U kunt uw betalingen verzamelen via PayPal of Stripe of beide. Om de betalingsoptie toe te voegen, moet u eerst de betalings-add-ons installeren.

Laten we PayPal gebruiken om hier betalingen te innen. Dus klik op Addon-pagina.

Betalingsmogelijkheden wpforms

Zoek nu met behulp van het zoekveld naar de PayPal-add-on keuze. Als je het gevonden hebt, klik je op de Installeer addon gevolgd door de Activeren knop. Je ziet nu de PayPal-standaard optie op uw Betalingen tabblad.

Selecteer nu het selectievakje naast Schakel PayPal Standard Payments in. Voeg in het volgende veld uw PayPal-e-mailadres toe. Onder Modus selecteer Productie. Onder de Betalingswijze optie selecteert u Producten en diensten. Onder Verzendingsadres, selecteer Vraag om een ​​adres en vraag dit optie in de vervolgkeuzelijst.

WPForms Builder-betalingen

Klik nu op de Opslaan knop in de rechterbovenhoek van uw scherm.

Stap 9: Uw online bestelformulier voor eten weergeven

De laatste stap is het weergeven van uw bestelformulier op uw WordPress-website. Ga daarvoor naar de pagina of post waar u uw bestelformulier wilt toevoegen. Gebruik nu de + teken, zoek naar WPForms.

Bestelformulieren

U kunt het zoekveld gebruiken om het gemakkelijk te vinden. Eenmaal gevonden, selecteer het. Selecteer met behulp van de vervolgkeuzepijl naast WPForms het formulier dat u zojuist hebt gemaakt. Raak nu de Publiceren knop om het artikel met uw formulier te publiceren.

Dat is het! Uw bestelformulier voor eten moet live op uw website staan. Als u meer wilt weten over WPForms, lees dan hier onze gedetailleerde recensie over de WPForms-plug-in.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map