Scroll-tracking inschakelen in WordPress met Google Analytics

Scroll volgen


Wilt u scroll-tracking inschakelen op uw WordPress-website?

Door scrolactiviteit op uw site bij te houden, kunt u gemakkelijk achterhalen hoe ver een gebruiker naar beneden scrollt op elk bericht. Door de diepte van hun scroll te kennen, leert u de exacte sectie kennen waarin ze hun interesse verliezen en uw site verlaten.

Dit helpt je om die specifieke sectie aan te passen en het interessant genoeg te maken om je publiek tot het einde toe te betrekken. Dit helpt u om meer verkeer te genereren, uw bouncepercentage te verlagen en het aantal conversies op uw website te verhogen.

Google Analytics is een geweldige tool om u te helpen bij het ontdekken van de scroll-activiteit van uw gebruiker op de site. Dat gezegd hebbende, met de standaardinstelling van Google Analytics is scrollen bijhouden niet ingeschakeld op uw site.

Google Analytics Scroll Tracking in WordPress Made Easy

De eenvoudigste manier om scroll-tracking in WordPress in te schakelen, is door een plug-in te gebruiken. En de beste optie is in dit geval de MonsterInsights inpluggen. MonsterInsights is een van de meest populaire Google Analytics-plug-ins voor WordPress.

monsterinsights, gebruikerslogin en registratieplugins

Met deze plug-in op uw dashboard geïnstalleerd, hoeft u nooit van tabblad te wisselen om de prestaties van uw site bij te houden. Alles kan rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard worden beheerd en bekeken en u kunt elke gebruikersinteractie op uw site volgen, zoals eCommerce-transacties, klikken op affiliate-links, bestandsdownloads, tracking van auteurs, SEO-score en nog veel meer.

MonsterInsights biedt u zelfs de realtime statistieken rechtstreeks vanuit uw dashboard.

Lees onze gedetailleerde recensie op MonsterInsights voor meer informatie over deze plug-in.

Het beste is dat een van de belangrijkste functies van MonsterInsights scroldieptetracking is. Laten we nu kijken hoe we het volgen van scrollen in WordPress kunnen inschakelen met MonsterInsights.

Stap 1: Installeer MonsterInsights voor het bijhouden van scrollen

De eerste stap om te beginnen is installeren de MonsterInsights-plug-in op uw WordPress-site. Deze functie wordt geleverd met de MonsterInsights Plus of een hoger plan.

Met MonsterInsights kunt u uw website eenvoudig koppelen aan Google Analytics zonder een enkele regel code te schrijven.

Hier ziet u hoe u een Google Analytics-account kunt instellen en deze kunt koppelen aan MonsterInsights.

Stap 2: Scroll-tracking inschakelen

Zodra alle instellingen met succes zijn voltooid, wordt scroll-tracking automatisch ingeschakeld op uw website. U hoeft geen aanvullende instellingen te doorlopen. Om dat te controleren, ga naar MonsterInsights in je WordPress-dashboard en klik op Inzichten »Betrokkenheid.

scroll tracking, monsterinsights

Als het niet automatisch wordt ingeschakeld, zorg er dan voor dat je versie 7.6.0 en hoger gebruikt.

Deze optie is standaard geactiveerd op uw site zonder dat er een add-on nodig is. Terwijl uw bezoekers door 25%, 50%, 75% of 100% op uw site scrollen, zal MonsterInsights gebeurtenissen in Google Analytics activeren.

Stap 3: Scroll Tracking-rapporten bekijken in WordPress

Dit rapport is beschikbaar direct op uw WordPress-dashboard. Om het te bekijken, ga naar Insights »Rapporten» Uitgevers in uw WordPress-dashboard. Je ziet het direct naast de Interesseren sectie.

In dit rapport ziet u het gemiddelde scroldieptepercentage voor uw hele website. Zo weet u precies hoe uw bezoekers omgaan met uw inhoud. En het biedt je ook de kans om je berichten te optimaliseren voor een betere betrokkenheid. U kunt ook duidelijk beslissen waar u uw advertenties en call-to-actions plaatst voor meer klikken.

Als u wilt, kunt u deze rapporten ook op uw Google Analytics-dashboard bekijken.

Scroll Tracking-rapporten bekijken op het Google Analytics-dashboard

Door scroll-tracking in te schakelen met MonsterInsights, kunt u uw rapporten ook rechtstreeks op uw Google Analytics-dashboard bekijken, zelfs zonder in te loggen op uw WordPress-dashboard.

Log daarvoor in op uw Google Analytics-account. Ga nu naar Gedrag »Evenementen» Overzicht.

Je ziet de Scroll diepte link onder de Evenementcategorie optie zoals weergegeven in de bovenstaande schermafbeelding. Klik gewoon op die link en u vindt meteen een gedetailleerd rapport. Als u het totale aantal gebeurtenissen dat is geactiveerd voor elk weergegeven scrollpercentage wilt controleren, klikt u op Gebeurtenislabel keuze.

Als u de realtime scrollgegevens wilt controleren, is dat ook mogelijk. Ga daarvoor naar Realtime »evenementen op uw Google Analytics-dashboard. U ziet de realtime scrollactiviteit die de afgelopen 30 minuten heeft plaatsgevonden.

Dus dat is het. Het is niet eenvoudig om scroll-tracking in te schakelen met MonsterInsights?

U kunt ook kijken hoe u het bijhouden van downloads in WordPress kunt inschakelen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map