SMTP instellen en configureren in WordPress (stap voor stap)

smtp, wp mail smtp instellen en configureren


Heeft u problemen met het verzenden of ontvangen van e-mails van en naar uw WordPress-website? Fout bij e-mailbezorging is een veelvoorkomend probleem in WordPress.

WordPress gebruikt standaard de PHP mail () functie om e-mails te verzenden. Maar het probleem is dat veel WordPress-hostingservers niet zijn geconfigureerd om deze functie te gebruiken. Daarom komen veel van uw e-mails mogelijk terecht in spammappen of worden ze helemaal niet bezorgd.

Dit kan zorgen baren voor het succes van uw bedrijf. Het goede nieuws is echter dat dit probleem eenvoudig kan worden verholpen door een SMTP-server op uw site in te stellen en te configureren.

SMTP of Simple Mail Transfer Protocol is een communicatieprotocol voor het verzenden van e-mailberichten tussen verschillende servers. Het werkt nauw samen met Mail Transfer Agent en zorgt ervoor dat uw communicatie naar de juiste computer en de juiste e-mailinbox wordt gestuurd. Door het te gebruiken als onderdeel van uw communicatie, wordt de kans dat uw berichten niet worden bezorgd in grote mate verkleind.

Een andere manier om ervoor te zorgen dat uw e-mails met succes worden afgeleverd, is het gebruik van e-mailservices van derden, zoals Sendgrid, MailGun, enz. Maar dit kan u wat extra geld kosten.

Dat is de reden waarom veel gebruikers in plaats van voor een e-mailservice van derden te kiezen, liever een SMTP-server instellen vanwege de betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit ervan.

In dit artikel leren we je hoe je SMTP instelt en configureert en hoe je communicatie soepeler verloopt. Dus laten we beginnen.

SMTP instellen en configureren in WordPress

Het eerste dat u moet doen, is een plug-in installeren zoals WP Mail SMTP.

WP Mail SMTP

WP Mail SMTP-plug-in lost eenvoudig e-mailbezorgingsproblemen op door de manier te verbeteren en te wijzigen hoe uw WordPress-site de e-mail verzendt. Het herconfigureert de functie wp_mail () om ervoor te zorgen dat de juiste SMTP-hostreferenties worden gebruikt of om gebruik te maken van een ingebouwde SMTP-mailprovider.

Als u een van de ingebouwde SMTP-mailproviders van de plug-in gebruikt, worden uw e-mails verzonden met de API van de provider. Dit betekent dat zelfs als de webhost de SMTP-poort blokkeert, uw e-mails nog steeds worden bezorgd.

Laten we dus eens kijken hoe we deze plug-in kunnen gebruiken. Maar daarvoor moet u een e-mailaccount maken bij uw hostingservice. We laten u zien hoe u dat doet met behulp van de Bluehost-services.

Stap 1: een e-mailaccount instellen bij uw host

Omwille van deze tutorial bekijken we hoe je een e-mailadres maakt in je cPanel. Het accountsysteembeheer kan enigszins verschillen, afhankelijk van de hostingservice die u gebruikt, maar het basissysteem is grotendeels hetzelfde.

Log om te beginnen in op uw hosting-cPanel en klik onder de sectie Mail op E-mailaccounts »nieuw maken

Dit toont u een formulier met een aantal velden. Vul het in. Aangezien dit account wordt gebruikt om WordPress-e-mails te verzenden, raden we u aan een e-mailaccount zoals [email protected] te maken.

Zodra uw account is aangemaakt, kunt u deze gebruiken om uw e-mails te verzenden. Maar daarvoor heb je twee belangrijke gegevens van je hostingprovider nodig.

  • SMTP Host voor uw e-mailadres
  • SMTP-poort voor veilig inloggen

Neem voor deze informatie contact op met uw hostingserviceprovider.

Stap 2: WP Mail SMTP installeren en instellen

Zodra uw e-mailaccount helemaal is ingesteld en gereed is, moet u vervolgens de WP Mail SMTP-plug-in op uw WordPress-dashboard installeren. Het is een gratis plug-in die beschikbaar is in de WordPress-repository.

Zodra de plug-in is geïnstalleerd en geactiveerd, gaat u op uw WordPress-dashboard naar WP Mail SMTP aan de linkerkant van uw scherm. Selecteer nu Instellingen »Algemeen. Hier moet u het e-mailadres invoeren dat u zojuist hebt gemaakt. Voer ook de naam in die u als afzender wilt weergeven. Als je het toevoegen van de naam overslaat, gebruikt de plug-in de standaardnaam als WordPress. Zorg er dus voor dat u dit veld toevoegt.

Scroll naar beneden op de pagina en je zult een optie vinden om je mailer te selecteren. Selecteer de andere SMTP. Net daarboven vind je een optie met het label terugweg. Vink het vakje ernaast aan.

Door de retourpadoptie aan te vinken, stelt u het retourpad in op het e-mailadres van de afzender. Het aanvinken van dit vakje is belangrijk als u echt uw gebouncete en niet-bezorgde e-mails wilt volgen. Blader nu verder naar beneden op het scherm om meer opties te vinden waarmee u de SMTP-opties kunt instellen.

SMTP-instellingen

U vindt de host- en poortgegevens van uw hostingprovider. Idealiter is de SMTP-host mail.uwdomein.com (vervang uwdomein.com door uw eigen domeinnaam). Voor SMTP-poort wordt 465 vaak gebruikt. De volgende optie is om de codering te kiezen. Dit kan uw SSL of TLS zijn, afhankelijk van welke u gebruikt. Zorg ervoor dat u deze informatie correct invoert, anders krijgt u mogelijk een foutmelding.

Wissel ten slotte het authenticatietabblad en voer uw SMTP-gebruikersnaam en wachtwoord in. Voor uw SMTP-gebruikersnaam kunt u eenvoudig uw e-mailadres gebruiken. Als je klaar bent, klik je op de knop Instellingen opslaan, zodat je je wijzigingen niet kwijtraakt.

Stap 3: Uw SMTP-instellingen testen

Nu de instellingen zijn voltooid, gaan we testen of alles goed werkt. U kunt dit doen onder de E-mailtest tabblad dat beschikbaar is net naast de Algemeen tabblad Instellingen.

Voer hier het e-mailadres in waar u de testmails wilt ontvangen. Als je klaar bent, klik je op stuur e-mail knop zodat je de mail in je inbox kunt ontvangen. De plug-in stuurt u nu een e-mailbericht met de SMTP-instellingen die we zojuist hebben geconfigureerd. Zodra het bericht is verzonden, zie je een succesbericht op je scherm verschijnen.

En dat is het. Nu zou u geen problemen moeten hebben met het bezorgen of ontvangen van e-mails. We hopen dat dit artikel nuttig voor je is. Als je dit artikel leuk vond, wil je misschien ook weten hoe je je e-maillijst kunt uitbreiden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map