WordPress installeren – beginnershandleiding (stap voor stap)


Wil je aan de slag met WordPress om je website te maken? WordPress is het populairste contentmanagementsysteem (CMS) en website builder ter wereld.

In dit artikel delen we hoe u WordPress kunt installeren met behulp van meerdere platforms.

WordPress wordt door meer dan 30% van de websites ter wereld gebruikt, waardoor het de meest gebruikte software is om een ​​website te maken. Het is eenvoudig in te stellen en helpt snel websites of blogs te lanceren. WordPress heeft 2 soorten: WordPress.com, een gehoste oplossing; en WordPress.org, ook wel bekend als zelf-gehoste WordPress.

In deze handleiding gebruiken we zelf-gehoste WordPress. Veel goede WordPress-hostingbedrijven bieden installatie met één klik voor WordPress. Het installatieproces is echter verschillend voor elk hostingpaneel.

Voor deze handleiding laten we u zien hoe u WordPress installeert met MOJO Marketplace, Fantastico, Softaculous, SimpleScripts en andere bedieningspanelen. Dit is een uitgebreide gids, dus we schrijven de inhoudsopgave om u te helpen het installatieproces dat u zoekt gemakkelijk te vinden:

WordPress-installatie: inhoudsopgave

ik. WordPress installeren: vereist
II. WordPress installeren op verschillende webhostingproviders

 1. Hoe installeer ik WordPress in Bluehost
 2. Hoe installeer ik WordPress in SiteGround
 3. Hoe installeer ik WordPress in WPEngine

III. WordPress installeren met 1-klik-installatieprogramma’s

 1. Hoe WordPress te installeren met Fantastico
 2. Hoe WordPress te installeren met Softaculous
 3. Hoe WordPress te installeren met Snelle installatie
 4. Hoe WordPress te installeren met MOJO Marketplace

IV. Meer WordPress-zelfstudies

 1. Hoe WordPress te installeren met FTP
 2. Hoe WordPress te installeren In jouw taal
 3. Hoe installeer ik een WordPress Multisite Network
 4. Hoe installeer ik WordPress in Jouw computer
 5. Dingen om te doen na het installeren van WordPress

Wat u moet doen voordat u WordPress installeert

Voordat u WordPress kunt installeren, moet u een domeinnaam en webhosting aanschaffen.

We raden Bluehost aan voor webhosting. Het is een van de meest populaire hostingbedrijven ter wereld en het wordt ook officieel aanbevolen door WordPress.

Voor onze gebruikers bieden ze een gratis domeinnaam, een gratis SSL-certificaat en 60% KORTING op webhosting.

Maak een blog op Bluehost

Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen »

Na aankoop van uw domeinnaam en webhosting bent u klaar om WordPress te installeren.

Hoe WordPress in Bluehost te installeren

Bluehost is een van de meest populaire namen als het gaat om hostingdiensten. WordPress installeren met Bluehost is supersnel en gemakkelijk. U hoeft zelfs niet veel te doen, want wanneer u zich aanmeldt voor Bluehost, wordt WordPress automatisch in uw domeinnaam geïnstalleerd.

U kunt dus direct inloggen op uw account, ga naar de Mijn sites tab aan de linkerkant en klik op de Log in op WordPress knop aan uw rechterkant.

installeer WordPress in bluehost

Dit brengt u naar het WordPress-beheergebied waar u WordPress kunt gaan gebruiken zoals u dat normaal zou doen. Als u WordPress op meer dan één site wilt installeren, is dat ook mogelijk.

Met Bluehost kunt u WordPress op een onbeperkt aantal sites installeren voor al zijn hostingplannen, behalve de basis. U kunt meer sites aan uw hosting toevoegen door op te klikken Site maken knop onder de Mijn sites keuze.

installeer WordPress in bluehost

De Bluehost-begeleide WordPress-installatiewizard wordt nu gestart. U kunt nu een nieuwe WordPress-site maken door de sitenaam en de slogan in te voeren. Als je klaar bent, klik je op De volgende knop.

Selecteer in de volgende stap de domeinnaam die je hebt gekocht. Als u geen domeinnaam heeft, kunt u er een kopen door naar de Domeinen pagina in het Bluehost-dashboard.

Nu uw domein is toegevoegd, laat u het directoryveld leeg. Bluehost voegt dit veld automatisch voor u toe. Het installatieprogramma geeft een paar plug-ins weer waar u voor kunt kiezen.

Raak nu de De volgendeknop. Over een paar minuten wordt WordPress opgezet door het Bluehost-installatieprogramma. U ziet een succesbericht zodra de installatie is voltooid.

Bluehost-installatieprogramma

Deze gegevens ontvang je ook per e-mail. Klik nu op de Log in op WordPress knop om het beheerdersgedeelte van uw nieuwe site te openen. Dat is makkelijk, toch?

Hoe WordPress in SiteGround te installeren

SiteGround is een populaire hostingoptie voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. Hier is meer over SiteGround. Hun hosting is sterk geoptimaliseerd voor WordPress en het installeren is super eenvoudig.

Zodra u zich aanmeldt voor SiteGround, ziet u een pop-upscherm met een welkomstbericht. U wordt gevraagd of u uw site nu wilt instellen.

wordpress installeren in siteground

Selecteer de Start een nieuwe website optie en selecteer WordPress. U wordt nu omgeleid naar een nieuw scherm waar u uw WordPress-installatiegegevens moet invoeren. Voer uw gegevens in en klik op de Bevestigen knop.

installeer wp in siteground

Dit brengt je naar een nieuw scherm. U kunt de instellingen op deze pagina overslaan en op klikken Voltooi de installatie knop.

SiteGround installatie

Het installatieprogramma komt in actie en als het klaar is, zie je een succesbericht op je scherm. Je ziet ook een optie die zegt Ga door naar het klantengedeelte knop.

Klik in het klantengedeelte op de Mijn accounts tabblad. Hier zie je een optie genaamd Ga naar het beheerdersdashboard. U kunt op dit tabblad klikken om het WordPress-beheerderspaneel te openen.

En dat is het. WordPress is met succes geïnstalleerd op uw SiteGround-hostingaccount.

Hoe WordPress te installeren in WP Engine

WPEngine is een beheerde WordPress-hostingprovider die voor al uw WordPress-hostingbehoeften zorgt. Het beheert uw WordPress-site-updates, installatie en prestatie-optimalisatie, zodat u uw bedrijf gemakkelijk kunt laten groeien. Meer informatie over WP Engine hier.

Omdat WPEngine een beheerde WordPress-hosting is, wordt WordPress automatisch voor u geïnstalleerd wanneer u zich aanmeldt.

Je kunt ook meer websites toevoegen als je wilt. Begin daarvoor door in te loggen op uw WP Engine dashboard en ga naar Sites.

Je ziet de namen van al je sites op je scherm verschijnen. Klik nu op de Site toevoegen knop om een ​​nieuwe WordPress-installatie toe te voegen.

In het volgende scherm kun je de naam van je productieomgeving toevoegen. Voeg ook de naam van uw voorkeur toe en klik op de Creëer een omgeving knop.

Nu begint de actie. Het duurt natuurlijk enige tijd voordat de DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd. Zodra dat is gebeurd, hebt u toegang tot het WordPress-beheergebied door op de link in de zijbalk te klikken.

Je kunt de Domein toevoegenlink om een ​​domein aan uw website toe te voegen. Maar WP Engine biedt geen domeinnamen aan. U moet dus een domeinnaam kopen bij een van de domeinregistreerders waar u de DNS-instellingen van uw domein naar WP Engine moet verwijzen.

Hiervoor heeft u het IP-adres en de CNAME van uw site nodig. Deze informatie is beschikbaar op de overzichtspagina van uw site. De basisinstelling is hetzelfde voor alle domeinregistreerders. Hier laten we u zien hoe u deze informatie op Domain.com kunt gebruiken.

DNS-informatie toevoegen op Domain.com

Log om te beginnen in op het dashboard van het domein.com-account en klik op DNS en naamservers.

Klik nu op het volgende scherm op de Bewerk knop om uw IP-adres toegevoegd door WP Engine toe te voegen.

Als je klaar bent, klik je op DNS bijwerken knop.

WPEngine update DNS

Vervolgens moet je controleren of je een CNAME opnemen met www als naam. Als u dat doet, moet u dat CNAME-record bewerken. Ga anders door en klik op de DNS-record toevoegen knop. Nu in de Waarde veld voeg de CNAME subdomein geleverd door WPEngine en klik vervolgens op de DNS-knop toevoegen.

En dat is het vrijwel. Uw domeinnaam is nu succesvol verwezen naar uw WordPress-site die wordt gehost door WP Engine.

Hoe WordPress te installeren met Fantastico

Fantastico is beschikbaar in meerdere besturingspanelen voor webhosting. Het is een automatisch installatieprogramma dat u kunt gebruiken om WordPress snel te installeren.

In uw webhostingsdashboard moet u naar het gedeelte Software zoeken om de Fantastico installatieprogramma.

Fantastico-installatieprogramma

Klik op de Fantastico pictogram en de opties voor automatisch installeren worden geopend.

Notitie: Verschillende webhostingbedrijven gebruiken verschillende versies van Fantastico. Sommige gebruiken nog steeds oudere versies, terwijl andere zijn bijgewerkt met de nieuwste auto-installatiesoftware. Het verschil zit in het ontwerp en de kleuren. De basisinstallatiestappen voor WordPress zijn echter in alle versies vergelijkbaar.

In het linkermenu zie je een lijst met alle applicaties, inclusief WordPress. Ga gewoon naar Blogs »WordPress.

Mis de kans niet om te lezen over het populaire CMS-marktaandeel.

Vervolgens ziet u het overzicht voor WordPress en een grote knop Installeren die de te installeren WordPress-versie laat zien.

Fantastico WordPress

U moet op de knop WordPress installeren klikken.

Vervolgens wordt u gevraagd om uw domeinnaam, submap te selecteren (voeg deze informatie alleen toe als u WordPress in een submap wilt installeren; zo niet, dan kunt u dit veld leeg laten), gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres doorgaan.

Fantastico auto-installatieprogramma

Nadat u de vereiste informatie heeft toegevoegd, moet u op de klikken Verzenden knop.

Het installatieproces begint en op hetzelfde scherm verschijnt een voortgangsbalk. Zodra de installatie is voltooid, wordt er een succesbericht weergegeven.

Notitie: Als de nieuwste versie van WordPress niet is geïnstalleerd, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Zodra u zich aanmeldt bij uw WordPress-beheerdersaccount, ontvangt u de melding om bij te werken naar de nieuwste versie.

Hoe WordPress te installeren met behulp van Softaculous

Softaculous is een ander WordPress auto-installer-script dat door meerdere webhostingbedrijven wordt gebruikt. Het werkt op dezelfde manier als Fantastico en helpt je meteen WordPress te installeren. Veel grote hostingbedrijven zoals SiteGround, InMotion Hosting, etc. bieden Softaculous aan in hun webhostingdashboards.

U moet inloggen op het configuratiescherm van uw webhosting en zoeken naar Softaculous in het gedeelte Software. In sommige configuratieschermen vindt u ook afzonderlijk een Softaculous Apps Installer-gedeelte met alle apps zichtbaar in uw dashboard. Je kunt direct op WordPress klikken en het installeren.

Softaculous

U kunt elke optie kiezen om WordPress te installeren. Als u op het WordPress-pictogram klikt onder het gedeelte Softaculous Apps Installer, wordt er een overzicht van WordPress weergegeven. Er zijn andere tabbladen zoals Installeren, Functies, Schermafbeeldingen, enz. Bezoek het tabblad Installeren om te beginnen.

Installeer WordPress vanuit Softaculous

Eerst moet u de protocollen Http: // of Http: // www selecteren. Als u SSL en HTTPS gebruikt, kiest u eenvoudig Https: // of Https: // www in de vervolgkeuzelijst van het protocol.

Selecteer protocol

Vervolgens moet je de domeinnaam selecteren waar je WordPress wilt installeren. Nadat u de domeinnaam heeft gekozen, moet u een submap (bijvoorbeeld: mywebsite.com/wp) toevoegen waar u WordPress wilt installeren. Er wordt automatisch een map gemaakt met de naam die u definieert en WordPress wordt daar geïnstalleerd.

Als u WordPress echter in uw root-directory installeert (bijvoorbeeld: mywebsite.com), laat u het veld In Directory leeg.

Nu u klaar bent met de software-instellingen, bladert u eenvoudig naar Site-instellingen.

Site-instellingen

Je moet de sitenaam en de sitebeschrijving toevoegen. Deze details zijn niet permanent en u kunt ze later wijzigen via uw WordPress-beheerdersdashboard.

Daarna wordt u gevraagd om een ​​gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres op te geven om inloggegevens voor uw WordPress-beheergebied te maken. U kunt de wachtwoordgenerator van Softaculous gebruiken om een ​​sterk wachtwoord toe te voegen of onze gratis sterke wachtwoordgenerator gebruiken. Je moet er ook voor zorgen dat de gebruikersnaam een ​​niet-woordenboekwoord is.

Er is echter geen regel om de gebruikersnaam of het wachtwoord in te stellen. Het staat u vrij om een ​​gebruikersnaam naar keuze en een wachtwoord te kiezen dat u gemakkelijk kunt onthouden. We raden je aan om een ​​sterk wachtwoord te gebruiken, zodat je site beveiligd blijft tegen hackers. Bekijk deze gids op hoe wachtwoorden te beheren voor meer gedetailleerde informatie.

Het e-mailveld is belangrijk omdat alle meldingen naar het e-mailadres worden gestuurd dat u hier opgeeft. Deze meldingen omvatten updatemeldingen, opnieuw instellen van het wachtwoord en meer.

Optionele instellingen

Zodra u klaar bent met de site-instellingen, kunt u verder scrollen om de plug-ins en het thema te selecteren. Dit zijn optionele instellingen en u kunt ze ook na de installatie vanuit uw WordPress-beheerdersdashboard beheren. Klik op de knop Installeren.

Binnen enkele minuten ziet u een succesbericht voor de installatie van WordPress. Totdat de voortgangsbalk 100% aangeeft, wordt aangeraden om op het installatiescherm te blijven om problemen te voorkomen.

Succesvolle WordPress-installatie

Na een succesvolle installatie ziet u details zoals de URL van uw website en de WordPress-URL voor beheerderstoegang.

Hoe WordPress te installeren met QuickInstall

QuickInstall is een auto-installatieprogramma voor WordPress en vele andere apps. Het is beschikbaar op meerdere controlepanelen voor webhosting, waaronder HostGator en andere. Verschillende hostingdashboards kunnen er voor QuickInstall anders uitzien, maar de functies en het proces om WordPress te installeren zijn bijna hetzelfde.

U moet inloggen op uw webhostingsdashboard en zoeken naar het gedeelte Software. Daar vind je de Snelle installatie icoon. Klik op QuickInstall om door te gaan.

QuickInstall cPanel

Het start de QuickInstall-pagina met al zijn apps, inclusief WordPress, onder de sectie 1-Click Install. Klik gewoon op de WordPress-link om ermee te beginnen.

WordPress installatie

Net als veel andere installatiescripts, toont het je het WordPress-overzicht en een knop voor installatie. U moet op de klikken Installeer WordPress knop.

Installeer WordPress

Vervolgens moet u de vereiste details toevoegen voor de installatie van WordPress.

Kies eerst de domeinnaam waar u WordPress wilt installeren. In het volgende veld moet je een submap toevoegen. Als u WordPress in uw root-directory (voorbeeld.com) wilt installeren, laat u dit veld gewoon leeg.

Installeer WordPress in QuickInstall

Verderop moet u het e-mailadres van de beheerder, de blogtitel of de sitenaam, de gebruikersnaam van de beheerder, de voornaam en de achternaam invoeren. Deze gegevens worden gebruikt om een ​​admin-gebruiker aan te maken voor uw WordPress-installatie.

Nadat u uw gebruikersgegevens heeft toegevoegd, moet u op de knop WordPress installeren klikken.

De WordPress-installatie begint en het duurt even voordat het proces is voltooid. Zodra de installatie is voltooid, ziet u de inloggegevens met URL’s voor uw website en WordPress-beheergebied.

Hoe WordPress te installeren met MOJO Marketplace

MOJO Marketplace ondersteunt een installatieprogramma met 1 klik dat door meerdere webhostingbedrijven wordt gebruikt om snel apps zoals WordPress te installeren. Het is beschikbaar in het configuratiescherm van webhosting.

Als u Bluehost-webhosting gebruikt, moet u inloggen op uw hosting-configuratiescherm en naar de website gaan.

MOJO installeert met één klik

Vanaf daar moet u op het pictogram WordPress installeren of 1-klik installeren klikken. Als u op het pictogram WordPress installeren klikt, wordt u omgeleid om uw domeinnaam te kiezen en een mapnaam toe te voegen (alleen als u WordPress wilt installeren in een submap zoals example.com/wp).

Klik daarna op de De volgende knop.

Selecteer domein en directory

Nu wordt u gevraagd om admin-informatie toe te voegen, zoals de sitetitel, admin-gebruikersnaam, admin-wachtwoord en admin-e-mailadres. Je moet ook de algemene voorwaarden aanvinken. Klik vervolgens op de De volgende knop.

Admin gebruikersinformatie

Bovenaan het scherm verschijnt een voortgangsbalk en u ontvangt een melding zodra WordPress is geïnstalleerd. U moet op de link klikken om uw inloggegevens te bekijken.

Installatie voltooid

Zodra u op de link klikt, wordt er een succesbericht weergegeven en krijgt u toegang tot uw WordPress-beheerder (gebruikersnaam en wachtwoord).

Beheerderstoegang tot WordPress

Hoe WordPress te installeren met FTP

Wil je WordPress handmatig installeren met een FTP-client? Het voegt nog een paar stappen toe aan het installatieproces. We raden u aan deze handleiding te bekijken op hoe FTP te gebruiken om WordPress-bestanden te uploaden voor meer gedetailleerde informatie.

Voordat we beginnen, moet je de nieuwste WordPress-versie van hun officiële site. Pak het bestand uit en gebruik een FTP-client zoals FileZilla om de WordPress-bestanden naar uw root-map te uploaden. Meestal wordt de root-directory / public_html / genoemd.

Als je WordPress in een submap wilt installeren (bijvoorbeeld: mywebsite.com/wp), dan kun je een map in je root-map maken met de respectievelijke naam en je WordPress-bestanden daar uploaden. In dit geval is uw extensie in de FTP-client / public_html / wp.

Gebruik FTP-client om WordPress te installeren

Na het uploaden van de WordPress-bestanden, moet u inloggen op uw webhosting-configuratiescherm om een ​​nieuwe database te maken. In uw cPanel moet u zoeken naar het gedeelte Databases en op klikken MySQL-databases icoon.

MySQL-databases

In het veld Nieuwe database moet u een naam voor uw database toevoegen. Klik daarna op de Database maken knop.

Nieuwe database

Zodra uw database is gemaakt, moet u uw MySQL-gebruikersnaam en -wachtwoord invoeren. Deze gegevens horen bij uw database en worden gebruikt in uw WordPress-configuratiebestand.

Nadat u de gebruikersnaam en het wachtwoord heeft toegevoegd, moet u op de Maak een gebruiker aan knop.

Maak een gebruiker aan

Een gebruiker aanmaken is niet genoeg. U moet deze nieuwe gebruiker toegang verlenen om verbinding te maken met uw database. Voeg eenvoudig de gebruiker toe aan uw database met alle rechten.

Om dit te doen, moet je naar de Gebruiker toevoegen aan een database sectie op dezelfde pagina. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Gebruiker de nieuwe gebruiker die u hebt gemaakt en selecteer uw database in de vervolgkeuzelijst Database. Klik daarna op de Toevoegen knop.

Gebruiker toevoegen aan database

U ziet de pagina met gebruikersrechten. U moet alle rechten voor deze nieuwe gebruiker aanvinken om wijzigingen aan te brengen in uw database.

Ga daarna naar het installatieproces. U moet door de WordPress-URL bladeren om met de installatie te beginnen. Als u WordPress-bestanden in de hoofddirectory hebt geüpload, is uw domeinnaam de WordPress-URL (bijvoorbeeld: www.mywebsite.com)

Eerst wordt u gevraagd een taal te selecteren. Klik na het selecteren van uw taal op de Doorgaan met knop. Nu zal het volledige WordPress-installatieproces in dezelfde taal zijn. Als u niet tevreden bent met uw taalkeuze, kunt u deze later wijzigen via uw WordPress-beheerdersinstellingen.

Selecteer taal

Vervolgens wordt het welkomstbericht en informatie over uw nieuwe WordPress-installatie weergegeven. Lees deze informatie, want WordPress heeft toegang tot uw databasereferenties om correct te starten.

U moet op de klikken Laten we gaan! knop.

Installeer WordPress handmatig

Nu ziet u een formulier waarin u uw databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord moet toevoegen. Klik daarna op de knop Verzenden.

Maak een WordPress-configuratiebestand

Na een succesvolle verbinding met de database, zie je een bericht van WordPress en moet je op klikken Voer de installatie uit knop om door te gaan.

Voer de installatie uit

WordPress voert het achtergrondproces uit, waaronder het maken van tabellen in uw database en u naar de volgende stap brengen.

U moet uw sitetitel, gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres invoeren om uw WordPress-site in te stellen.

In de ontwikkelingsfase wilt u misschien niet dat zoekmachines uw website zien, dus u moet een vinkje plaatsen bij de zichtbaarheidsoptie van zoekmachines. U kunt deze instelling later wijzigen vanuit uw WordPress-beheerdersaccount.

WordPress site-instellingen

Zodra u op de knop WordPress installeren klikt, wordt het installatieproces voltooid en wordt een succesbericht weergegeven. U ziet ook de inloggegevens om toegang te krijgen tot uw WordPress-beheerdersaccount.

Succesvolle installatie van WordPress

Hoe WordPress in uw taal te installeren

WordPress wordt vertaald in bijna alle talen ter wereld. Je kunt WordPress eenvoudig in je eigen taal installeren.

Om er maar een paar te noemen, WordPress bevat talen zoals Engels, Frans, Spaans, Chinees (Han), Japans, Arabisch, Koreaans, Duits, Hebreeuws, Hindi en meer.

Tijdens het installeren van WordPress wordt u gevraagd een taal te selecteren en vervolgens wordt de installatie in de gekozen taal uitgevoerd. Als u echter eerst Engels selecteert en later de taal wilt wijzigen, moet u dit bezoeken Instellingen »Algemeen pagina in uw WordPress-beheerdersaccount.

Site taal

Bekijk ook deze gids op hoe maak je een meertalige website in WordPress voor meer details.

Hoe een WordPress Multisite-netwerk te installeren

WordPress heeft standaard multisite-functies. U kunt het multisite-netwerk gebruiken om meer dan één website te maken en te beheren onder één WordPress-installatie. Het WordPress multisite-netwerk is sterk en beheert eenvoudig uw nieuwe sites in submappen of subdomeinen.

Het is handig voor grote bedrijven, overheidsorganisaties, lidmaatschapswebsites, onderwijsinstellingen, reisorganisaties en meer.

U moet deze volledige gids volgen over het installeren en instellen van een WordPress multisite-netwerk voor gedetailleerde instructies.

Hoe WordPress op uw computer te installeren

Wil je WordPress op je computer installeren? Veel beginners willen hun websites in een lokale serveromgeving maken voordat ze deze aan andere mensen laten zien. U kunt uw website echter ook in een live omgeving bouwen door zoekmachines simpelweg te ontmoedigen om uw site te zien.

Anders dan dat, zijn er veel mensen die WordPress op hun computer willen installeren om thema’s, plug-ins te ontwikkelen of de code te testen.

Het installeren van WordPress op uw computer is niet voor iedereen zichtbaar totdat u het live op uw domein neemt.

Voor Windows-gebruikers moet je WAMP downloaden en instellen om WordPress te installeren. Mac-gebruikers moeten Mamp echter op hun computers instellen voor lokale WordPress-installatie.

Bekijk ook onze handleiding over hoe u WordPress van een lokale server naar een live site kunt overzetten voor stapsgewijze instructies.

Dingen om te doen na het installeren van WordPress

Na de succesvolle installatie van WordPress, moet je je thema en plug-ins selecteren om je website correct te starten.

Een WordPress-thema selecteren

Een thema of websitesjabloon is het ontwerp / de stijl van uw WordPress-site. U vindt honderdduizenden WordPress-thema’s op internet en in de WordPress-repository. Het is echter moeilijk om een ​​thema te selecteren als je zoveel keuzes hebt. We raden u aan WordPress-thema’s te sorteren op basis van uw zakelijke niche en vervolgens onze deskundige selectie van de beste WordPress-thema’s te bekijken.

We houden deze lijst bijgewerkt, zodat u de nieuwste en meest verbazingwekkende WordPress-thema’s voor uw website zult vinden.

De beste WordPress-plug-ins kiezen

WordPress is flexibel en eenvoudig in te stellen. Hiermee kunt u elke gewenste functie op uw website toevoegen met WordPress-plug-ins. Of u nu een contactformulier wilt toevoegen, uw website wilt optimaliseren voor zoekmachines, uw website wilt beveiligen tegen hackers of andere functies op uw site, de kans is groot dat u een plug-in in de WordPress-directory zult vinden.

Afgezien van de WordPress-repository, kunt u premium-plug-ins vinden die beschikbaar zijn als tools van derden op internet om de functionaliteiten op uw website uit te breiden.

Weet u niet welke plug-ins u op uw WordPress-site moet installeren? Hier is een lijst met de plug-ins met details die u direct na de installatie aan uw website moet toevoegen:

 • Contactformulier toevoegen: Je moet een contactformulier toevoegen aan je WordPress-website. Misschien wilt u ook de beste plug-ins voor WordPress-contactformulieren bekijken.
 • Google Analytics-tracking toevoegen: Voeg Google Analytics-tracking toe aan uw nieuwe WordPress-site door de MonsterInsights-plug-in.
 • WordPress beveiliging: Maak uw WordPress-website veilig door enkele van de beste WordPress-beveiligingsplug-ins te installeren. Lees ook de ultieme WordPress-beveiligingsgids voor meer informatie.
 • Verbeter WordPress SEO: Optimaliseer uw website voor SEO door de beste WordPress SEO-plug-ins te gebruiken.
 • WordPress prestaties: Versnel uw WordPress-site door de beste WordPress caching en andere WordPress-prestatie-plug-ins te installeren.
 • Voorkom spamreacties: Blijf weg van spamcommentaren door de Akismet-plug-in op uw WordPress-blog te installeren.
 • Laat uw website groeien: Verhoog eenvoudig uw websiteverkeer en klanten door de beste WordPress-plug-ins voor het genereren van leads te gebruiken.

Als je ooit van plan bent om van domein te wisselen, bekijk dan dit interessante stapsgewijze artikel over het verplaatsen van je WordPress-site naar een nieuwe domeinnaam. En als u ooit denkt uw CMS te veranderen, lees dan ons artikel over WordPress-alternatieven, met een lijst van de beste WordPress-concurrenten.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het leren installeren van WordPress. Misschien wilt u ook onze handleiding bekijken over hoe u een WordPress-website helemaal opnieuw kunt starten (stap voor stap).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map