WordPress overzetten van lokale server naar een live site (stap voor stap)

verplaats wordpress van de lokale server naar de live site


Wilt u uw WordPress-site van een lokale server naar een live site verplaatsen? Het implementeren van uw WordPress-site op een lokale server is een van de beste manieren om het ontwikkelingsproces te versnellen. Het helpt u ervoor te zorgen dat uw WordPress-site perfect werkt, zelfs voordat u verkeer binnenhaalt.

De eenvoudigste manier om uw WordPress-site van een lokale server naar een live site over te zetten, is door een WordPress-plug-in zoals BackupBuddy of Duplicator te gebruiken.

Als u uw WordPress-site liever verplaatst zonder plug-ins van een lokale server naar een live site te gebruiken, volgt u gewoon de stapsgewijze handleiding hieronder.

Maar maak je geen zorgen als je het toch op een gemakkelijkere manier wilt doen. We laten u ook zien hoe u WordPress van een lokale server naar een live site kunt overzetten met behulp van de Duplicator-plug-in aan het einde van dit artikel.

WordPress verplaatsen van een lokale server naar een live site – Vereisten

Voordat je begint, gaan we ervan uit dat je een WordPress-site op je lokale server hebt staan ​​en daar volledige toegang toe hebt.

Je moet ook een domeinnaam en webhosting kopen.

Als u geen domein en webhosting bezit, raden we u aan deze eerst te verkrijgen voordat u begint. Als je net begint, kunnen de gecombineerde kosten van domein en hosting behoorlijk veel lijken.

Daarom hebben we een deal gesloten met Bluehost om onze gebruikers een gratis domeinnaam, gratis SSL en meer dan 60% korting op WordPress-hosting te bieden.

Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen »

Ten slotte moet u ook een FTP-programma op uw computer hebben geïnstalleerd en weet hoe te gebruiken, zodat u uw inhoud en bestanden kunt uploaden naar de live site.

Zodra u klaar bent, kunt u doorgaan met migratie.

Inhoudsopgave – WordPress migreren van een lokale server naar een live site

I. Een site overzetten zonder plug-in

 1. Exporteer uw database vanaf een lokale server
 2. Importeer WordPress-bestanden naar een live site
 3. Maak een MySQL-database op de live site
 4. Importeer WordPress-database naar productiesite
 5. Wijzig de website-URL
 6. Configureer WordPress in uw webhosting
 7. Afbeeldingen en verbroken koppelingen repareren

II. Een website overzetten met een plug-in (duplicator)

 1. Installeer en stel Duplicator in
 2. Maak een database voor uw live site
 3. Importeer bestanden van uw lokale server
 4. Voer het migratiescript uit

Stap 1: Exporteer uw database vanaf uw lokale server

Het eerste dat u hoeft te doen, is uw lokale WordPress-database exporteren. Om dat te doen, gebruiken we phpMyAdmin. Als je niet bekend bent met phpMyAdmin en hulp nodig hebt bij deze stap, check dan uit Beheer van WordPress-databases met phpMyAdmin.

Ga in je browser naar http: // localhost / phpmyadmin / en klik op je WordPress-database. Klik vervolgens op de Exporteren knop in de bovenste menubalk.

export-database-van-lokale-server-naar-live-server

Je wordt nu gevraagd om uit te kiezen Snel of Op maat opties. Als u de optie Aangepast kiest, heeft u veel verschillende opties om uw database te exporteren. Laten we kiezen voor een snelle export Snel, en raak dan Gaan. Hiermee download je je database.

export-mysql-database-om-lokaal-wordpress-site-naar-live-server te verplaatsen

Stap 2: Upload uw WordPress-bestanden naar de Live Site

Na het exporteren van de database is de volgende stap het verplaatsen van al uw sitebestanden naar uw live site.

In deze stap moet u uw FTP-client gebruiken om uw bestanden te uploaden. Verbind eerst uw FTP-client met uw webhostingaccount.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, kiest u de juiste directory in uw hostingaccount waar u de bestanden wilt uploaden. Als u bijvoorbeeld van plan bent de site op example.com te hosten, wilt u alle bestanden in uw public_html-directory uploaden.

Selecteer nu al uw lokale WordPress-bestanden en upload ze naar uw live server.

upload-wordpress-bestanden-om-lokaal-wordpress-site-naar-live-server te verplaatsen

Stap 3: Maak een MySQL-database op uw live site

Terwijl uw FTP-client uw WordPress-bestanden uploadt, kunt u beginnen met het importeren van uw database naar de live server. De meeste beheerde WordPress-hostingproviders bieden een cPanel om uw hostingaccount te beheren. In deze stap laten we u zien hoe u een database maakt door in te loggen op uw cPanel.

Nadat u zich heeft aangemeld bij uw cPanel, klikt u op MySQL-databases pictogram dat meestal te vinden is in de sectie Databases.

mysql-databases-for-moving-local-wordpress-site-to-live-server

Geef in het volgende scherm dat verschijnt de naam voor uw database op in de Nieuwe database veld en klik vervolgens op Database maken.

maak-een-nieuwe-database

Nu er een nieuwe database is gemaakt, scrolt u omlaag naar de sectie MySQL-gebruikers en maakt of voegt u een bestaande gebruiker aan de database toe.

create-mysql-database-user-for-copy-a-wordpress-site-to-a-live-server

Nadat u de gebruiker heeft toegevoegd, wordt u gevraagd MySQL-rechten voor die gebruiker in te stellen. Verleen gewoon alle rechten aan de gebruiker en druk vervolgens op Veranderingen maken knop.

alle privileges

Stap 4: Importeer WordPress Database op uw live site

Vervolgens moet u uw WordPress-database importeren naar uw productiesite. Blader in uw cPanel naar het gedeelte Databases en klik op phpMyAdmin. Dit leidt je naar de phpMyAdmin-sectie. Zorg ervoor dat u de database selecteert die u in de vorige stap hebt gemaakt, zonder dat er tabellen zijn gemaakt.

Klik op het tabblad Importeren in het bovenste menu. Selecteer het bestand dat u wilt importeren door op te klikken Kies bestand. Zorg ervoor dat je het juiste bestand kiest dat je in de eerste stap van je lokale server hebt gedownload.

Klik na het selecteren van het bestand op Gaan knop om uw WordPress-database te importeren.

import-database-to-move-local-wordpress-site-to-live server

Stap 5: Wijzig de site-URL

Het volgende dat u hoeft te doen, is de site-URL in uw database wijzigen zodat deze verbinding maakt met uw live WordPress-site.

Zoek in phpMyAdmin naar de wp_options-tabel in uw database die u zojuist in de laatste stap heeft geïmporteerd. In het geval je veranderde uw database prefix, zoek dan naar {prefix} _options in plaats van wp_options.

Selecteer de Bladeren knop die u naast wp_options kunt vinden. Je kunt ook door de wp_options-tabel bladeren door erop te klikken in de zijbalk, zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

blader door wp_options om de WordPress-website van localhost naar cpanel te uploaden

In de optienaam kolom, zoek naar siteurl. Klik op om de site-URL te bewerken Bewerk pictogram zoals weergegeven in de schermafbeelding.

bewerk siteurl voor het verplaatsen van de lokale WordPress-site naar de server

Als u op het pictogram Bewerken klikt, wordt een bewerkingsveldvenster geopend. Zorg ervoor dat u de URL in het vak option_value vervangt door uw domeinnaam.

Druk op de Gaan knop om het veld op te slaan.

change-site-url

Vervolgens moet u deze stap herhalen voor de optienaam: home. De wp_options-pagina kan een paar pagina’s lang zijn, dus zoek gewoon het tabblad Home. Meestal staat het op de tweede pagina, waar u naartoe kunt navigeren door op de pagineringpijlen in phpMyAdmin te klikken.

Zorg er bij het bijwerken van de thuis-URL voor dat deze hetzelfde is als uw site-URL.

Stap 6: Configureer WordPress in uw webhosting

Vervolgens is het tijd om WordPress te configureren in de productieomgeving.

Als u nu probeert toegang tot uw site te krijgen, ziet u mogelijk een bericht als dit: Fout bij het tot stand brengen van databaseverbinding. Door WordPress te configureren, is ons doel om deze fout op te lossen en de live site in te stellen.

Ga terug naar uw FTP-client en verbind deze met uw website en bewerk vervolgens uw wp-config.php-bestand. In deze stap moet u dezelfde databasenaam, gebruiker en hetzelfde wachtwoord aan uw wp-config.php toevoegen als u in stap 3 heeft gemaakt. Sla vervolgens het wp-config.php-bestand op en upload het terug naar uw web gastheer.

Bezoek uw website en deze zou nu live moeten zijn.

Vervolgens moet u inloggen op uw WordPress-dashboard en naar navigeren Instellingen »Algemeen. Scroll naar beneden zonder wijzigingen aan te brengen en klik op Wijzigingen opslaan knop. Dit zorgt ervoor dat de site-URL ergens anders wordt gecorrigeerd.

Ga vervolgens naar Instellingen »Permalink en klik Wijzigingen opslaan om ervoor te zorgen dat al uw postlinks goed werken.

Controleer ook: Hoe Pretty Permalinks in WordPress in te stellen.

Stap 7: herstel afbeeldingen en verbroken koppelingen door paden bij te werken

Een van de meest voorkomende problemen die u kunt tegenkomen bij het migreren van uw WordPress-site van het ene domein naar het andere of van een lokale server naar een live site, is dat u na de migratie verbroken links en ontbrekende afbeeldingen op de hele site ontdekt. Om dit op te lossen, kunt u een SQL-query of de gebruiken Velvet Blues WordPress plug-in.

Voor degenen die het via SQL willen doen, is hier een eenvoudige SQL-query die dit probleem zou moeten oplossen:

UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE (post_content, ‘localhost / test /’, ‘www.yourlivesite.com/’);

Ga gewoon naar phpMyAdmin, klik op uw database en klik vervolgens op SQL in het hoofdmenu. Schrijf deze vraag, maar zorg ervoor dat u de URL van uw lokale site en live site aanpast.

voer sql uit om de lokale WordPress-site naar de live server te verplaatsen

Dat is het! Uw live site zou nu actief moeten zijn.

WordPress overzetten van lokale server naar live site met een plug-in

Als u WordPress gemakkelijk van een lokale server naar een live site wilt verplaatsen, is dit de beste methode voor beginners. Met een migratieplug-in kunt u WordPress met slechts een paar klikken van uw lokale server naar een live site overbrengen.

Laten we beginnen.

Stap 1: Installeer en configureer de Duplicator-plug-in

Eerst moet je een migratieplug-in kiezen, we raden aan om Duplicator te kiezen.

Installeer en activeer vervolgens de plug-in op uw lokale site. Als u niet zeker weet hoe u een WordPress-plug-in moet installeren en activeren, bekijk dan onze gedetailleerde handleiding over het installeren van een WordPress-plug-in.

Nadat de Duplicator-plug-in is geïnstalleerd en geactiveerd, klikt u op Duplicator klik in uw WordPress-dashboard op Pakketjes, en klik vervolgens op de Maak nieuw knop.

duplicator-create-new-package

Klik in het volgende scherm op de De volgende knop.

maak-nieuw-pakket-naast-upload-wordpress-website-van-localhost-to-cpanel

Duplicator scant vervolgens alles om er zeker van te zijn dat alles in orde is. Als alle items in de systeemscan terugkomen gemarkeerd als ‘Goed’, klik dan op Bouwen knop.

duplicator-scan-compleet

Dit proces van ‘bouwen’ kan enkele minuten duren. Omdat wat de plug-in doet, een volledige kopie van uw WordPress-site maakt. Dit omvat alle kern WordPress-bestanden, evenals uw thema’s, plug-ins, afbeeldingen, uploads en een back-up van uw WordPress-database. De tijd die nodig is, hangt dus af van de grootte van uw website. Zorg ervoor dat u dit tabblad open laat totdat het proces is voltooid.

Zodra het proces is voltooid, kunt u op de klikken Downloaden met één klik knop om zowel het installatieprogramma als de archiefpakketbestanden naar uw computer te downloaden.

download-pakket-om-lokaal-wordpress-site-naar-live-server te verplaatsen

Stap 2: Maak een database voor uw live site

Nu je het archiefbestand van je site en het installatiebestand hebt gedownload, waardoor de migratie wordt geautomatiseerd door het archiefbestand uit te pakken, moet je een MySQL-database maken voor je live website.

Ga naar het cPanel-dashboard van uw hostingaccount om een ​​database te maken. Eenmaal daar scrolt u omlaag naar het gedeelte Databases en klikt u op de MySQL-databases icoon.

my-sql-databases-for-moving-local-wordpress-site-to-server

Vervolgens zie je een veld met de naam ‘Nieuwe database maken’. Typ gewoon een naam in voor uw database en klik op de Database maken knop.

maak-nieuwe-database

Zodra u op die knop klikt, maakt cPanel een nieuwe database voor u aan.

De volgende stap is om naar beneden te scrollen naar het gedeelte ‘MySQL-gebruikers’. Voeg een nieuwe gebruiker toe door een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. Klik vervolgens op de Maak een gebruiker aan knop. Zorg ervoor dat u een veilig wachtwoord genereert en onthoud uw gebruikersnaam en wachtwoord, want u heeft ze later weer nodig.

Voeg een nieuwe gebruiker toe

Nadat u de nieuwe gebruiker heeft gemaakt, moet u die nieuwe gebruiker toestemming geven om aan de database te werken. Om dat te doen, scrolt u omlaag naar het gedeelte ‘Een gebruiker toevoegen aan database’. Selecteer de nieuwe gebruiker die u zojuist heeft gemaakt in het dropdown-menu in het veld ‘Gebruiker’. Selecteer vervolgens de database die u heeft gemaakt in de vervolgkeuzelijst in het veld ‘Database’. Klik ten slotte op Toevoegen knop.

add-user-to-database

Nu is uw database klaar voor gebruik met uw WordPress-site.

Stap 3: Upload bestanden van lokale server naar live site

De volgende stap is het uploaden van de archief- en installatiebestanden van uw lokale site naar uw hostingaccount.

U kunt verbinding maken met uw live site via een FTP-client. Nadat je verbinding hebt gemaakt met je live site, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de hoofdmap van je website leeg is. De hoofdmap is meestal de map / home / public_html /.

Als WordPress daar bijvoorbeeld automatisch wordt geïnstalleerd, zoals veel website-hostingbedrijven doen wanneer u zich aanmeldt, moet u die bestanden verwijderen.

Als de hoofdmap volledig leeg is, kunt u de archief- en installatiebestanden uploaden vanuit Duplicator.

upload-bestanden-root-directory-om-lokaal-wordpress-site-naar-live-server te verplaatsen

Stap 4: voer het migratiescript uit

Bezoek vervolgens de volgende URL in uw browser: http://mywebsite.com/installer.php

Vergeet niet ‘mijn website’ te vervangen door de daadwerkelijke domeinnaam.

Door deze URL in uw browser in te voeren, wordt de wizard Duplicator-migratie gestart.

duplicator-migratie-wizard-om-wordpress-local-server-naar-live-site te verplaatsen

Er wordt een validatietest uitgevoerd, zodra u de groene pas heeft ontvangen, accepteert u de voorwaarden & voorwaarden door het vakje aan te vinken en op te klikken De volgende knop.

Op het volgende scherm voert u uw WordPress-database-informatie in, inclusief de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u eerder heeft gemaakt.

Hint: het zal je ook om je host vragen, waarschijnlijk “localhost”.

duplicator-install-database

Klik De volgende doorgaan.

De Duplicator-plug-in importeert nu uw WordPress-database uit het archief naar uw nieuwe database.

Vervolgens verschijnt het updategegevensscherm. De plug-in detecteert automatisch de URL van uw nieuwe site en het pad ervan, dus u hoeft hier eigenlijk niets te updaten. Gewoon klikken De volgende doorgaan.

update-duplicator

Nadat het migratieproces is voltooid, ziet u een successcherm zoals hieronder. Vanaf hier kunt u naar het WordPress-beheergebied van uw live site gaan door op te klikken Admin Login knop.

duplicator-admin-login-om-toegang-wordpress-site-op-live-server

Dat is het, uw werk is gedaan. Zodra u zich aanmeldt bij uw live site, zal Duplicator de installatiebestanden voor u opschonen.

We hopen dat deze gids u heeft geholpen om uw WordPress-site met succes van een lokale server naar een live site te verplaatsen. Ga nu terug naar je live site en zoek uit of alles naar verwachting werkt.

Als alternatief kunt u in plaats daarvan BackupBuddy gebruiken om WordPress van een lokale server naar een live site te migreren.

Als je dit artikel leuk vond, wil je misschien ook de beste back-upplug-ins voor WordPress bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map