Blogger és WordPress – Szakértői vélemény (melyik a legjobb?)

blogger vs. wordpress


Keresi a tökéletes platformot a blog elindításához?

Ha online kutatást végzett, vagy blogszerzési tapasztalattal rendelkező személyt kért fel, akkor a javaslatok valószínűleg a WordPress-szel vagy a Bloggerrel kezdődtek.

A megfelelő platformon való választás unalmas lehet, mivel a WordPress és a Blogger a mai legnépszerűbb blogplatformok között vannak.

Ebben a cikkben alaposan megvitatjuk a Blogger és a WordPress szolgáltatásait jellemzőik, a könnyű használat, a tervezési lehetőségek, az erősségek, a gyengeségek és egyebek szempontjából..

A WordPress és a Blogger összehasonlítás 10 részre oszlik:

 1. Áttekintés
 2. Egyszerű használat
 3. Tervezési lehetőségek
 4. Jellemzők és funkciók
 5. Blogod tulajdonjoga
 6. Bevételszerzési lehetőségek
 7. Biztonság
 8. Támogatás
 9. Költség
 10. Könnyű migráció

1. Áttekintés: a WordPress és a Blogger blogplatformként

Mi a WordPress??

wordpress-org

WordPress a manapság használt legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer (CMS), és az összes weboldal több mint 30% -át hatalmazza online. Ez egy nyílt forráskódú / ingyenes szoftver, amely megkönnyíti a tartalom létrehozását, szerkesztését, rendezését és közzétételét.

Szüksége van egy host szerverre és domain névre a WordPress blog létrehozásához. A webtárhely az, ahol az emberek tárolják blogja tartalmát és fájljait, a domain név pedig az Ön blogjának címe az interneten, például IsItWP.com vagy Google.com. Amikor beírja domain nevét a böngésző címsorába, akkor arra a webhelyre kerül, amelyre a webhelyet üzemelteti, és a webhely megjelenik.

Jegyzet: Ez az összehasonlítás a saját üzemeltetésű WordPress (WordPress.org) és a Blogger között található. Ha meg akarja tudni a különbséget a két WordPress íz között, akkor itt összehasonlíthatjuk a WordPress.com és a WordPress.org oldalakat..

Mi az a Blogger??

blogger-for-blogolást

A Blogger egy alapvető blogplatform, ahol tartalmat adhat hozzá és közzétehet. A Blogger segítségével ingyenes blogokat tehet közzé a blogspot.com altartomány segítségével. A Google 2003-ban megvásárolta a Bloggert, és átnevezte azt a Blogger nevét, amelyet ma ismerünk.

A Blogger segítségével az Ön blogja a szerverein található, így nem kell tárhely szolgáltatót találnia. Még akkor sem kell domain névre, ha inkább blogspot aldomaint szeretne használni a blogjához. Például blogod neve a Bloggeren például a example.blogspot.com.

2. Könnyű használat

Könnyű használat – WordPress

Az első és legfontosabb dolog, amelyet az emberek szeretnek a WordPress iránt, az egyszerűség.

A Blog elindításához a WordPressen meg kell vásárolnia egy WordPress tárhelyi tervet és egy domain nevet. Ezután telepíti a WordPress-t a tárhely-kiszolgálóra, és csatlakoztatja a domainjét ehhez. Ez minden, ami a Blog létrehozásához a WordPressen szükséges.

Miután blogod életbe lépett, elkezdheti cikkek közzétételét. Míg az alapértelmezett téma előre telepítve van a WordPress-re, megváltoztathatja ezt a témát, és testreszabhatja blogja megjelenését úgy, hogy ingyenesen telepíti a választott WordPress témát. WordPress témák könyvtára. Ne felejtse el elolvasni a népszerű WordPress témák áttekintését, mielőtt véletlenszerűen kiválasztja és telepíti az egyiket.

Az alábbiakban látható a WordPress irányítópultja.

wordpress-műszerfal-create-új-post

Könnyen használható – Blogger

A Blogger beállítási folyamata könnyebb, mint a WordPressnél. A Bloggert már a Google üzemelteti, és ez egy használatra kész platform, így nem kell tárhelyszervert találnia a blogjához. Ez azt is jelenti, hogy webhelye ugyanazon a szerveren lesz, ahol az összes többi Blogger webhely található. Ugyanaz az aldomain lesz (.blogspot.com), ha nem vásárol domainnevet.

A Bloggerben blog elindításához Google-fiókkal kell rendelkeznie, de ez az egyetlen követelmény. Csak jelentkezzen be Google-fiókjába, és kövesse a lépéseket. Meg kell adnia a címét a blogjának, és kiválasztania kell a blogcímet.

Ezután elkezdheti hozzászólások létrehozását és közzétételét. Tekintse meg az alábbi képernyőképet, hogy megnézze a Blogger platformja.

create-a - post-blogger

A győztes: Mind a WordPress, mind a Blogger ismert a könnyű használat miatt. A Blogger beállítása azonban könnyebb, ha összehasonlítják a kettőt. Ha olyan könnyen kezelhető platformra van szüksége, amely számos testreszabási beállítással is rendelkezik, akkor válassza a WordPress alkalmazást.

3. Tervezési lehetőségek

WordPress Blog tervezése

Ami a tervezési lehetőségeket illeti, a WordPress jó úton van. Több ezer ingyenes témát találhat a hivatalos WordPress.org tématár. Ezen túlmenően több száz külső gyártmányú üzlet és piac található, ahol prémium témákat vásárolhat.

A téma telepítéséhez egyszerűen felkeresheti a webhelyet Témák »Új hozzáadása. Az ingyenes témákhoz közvetlenül hozzáférhet az irányítópulton, és telepítheti őket.

add-wordpress témák

Blogger blog készítése

A WordPresshez hasonlóan a Blogger alapú blog tervezését is témák kezelik. A hátránya azonban, hogy a téma lehetőségei korlátozottak. Körülbelül 10 típusú téma létezik, mindegyik téma 3-7 variációval.

A téma megváltoztatásához egyszerűen lépjen a Téma menüben tekintse meg a rendelkezésre álló témákat, majd adja hozzá a legjobban tetszik témákat.

add-blogger témák

A győztes: Magabiztosan mondhatjuk, hogy a WordPress nyeri a tervezési és testreszabási lehetőségeket. Könnyen megtalálhat egy ingyenes WordPress témát, amely legjobban megfelel az Ön egyedi igényeinek. Végtelen lehetőségek vannak a WordPress témák testreszabására. Másrészt a Blogger esetében a rendelkezésre álló témák és tervezési lehetőségek nagyon korlátozottak.

4. Jellemzők és funkciók

Funkciók és funkciók hozzáadása a WordPress Bloghoz

A fentiek szerint a WordPress-t egy hatalmas közösség támogatja, fejlesztők ezreivel szerte a világon. Csakúgy, mint a témákhoz, több ezer ingyenes és prémium kategóriás plugins amelyek szolgáltatásokat és funkciókat adnak a WordPress webhelyekhez. Szinte minden olyan funkcióhoz vannak plug-inek, amelyekre gondolsz; kapcsolatfelvételi űrlapok, ólomgenerálás, SEO stb., hogy néhányat említsünk.

Ezeknek a plugineknek köszönhetően egyszerű blogját üzleti, e-kereskedelmi vagy bármilyen más típusú weboldalmá változtathatja.

Pluginok hozzáadásához a webhelyére egyszerűen beléphet a Dugó menü a WordPress irányítópultján. Csakúgy, mint a témák telepítése, a műszerfalon közvetlenül hozzáférhet a hivatalos ingyenes bővítményekhez, miközben prémium szintű fájlokat kell feltöltenie.

add-wordpress-plugins

Funkciók és funkciók hozzáadása a Bloggerbe

A Blogger nem rendelkezik a WordPress rugalmasságával. Nincs lehetőség bővítmények hozzáadására. Alapvető funkciók hozzáadásához beilleszthet harmadik fél szolgáltatásainak szkripteit. Felvehet például egy Wufoo.com szkriptet a kapcsolatfelvételi űrlap hozzáadásához. Harmadik fél szkriptének használatára azonban vannak saját korlátozásai, kivéve ha prémium előfizetést kap. Természetesen nem bővítheti a Blogger funkcióit úgy, mint a WordPress.

A győztes: A WordPress jó úton van a szolgáltatások és a funkciók kibővítése szempontjából. Ha bloggert használ és más lehetőségeket keres, akkor olvassa el ezt a cikket a blog áthelyezéséről a bloggertől a WordPress-hez.

5. Tulajdonjog – Ki a blog tulajdonosa?

A WordPress Blog tulajdonjoga

A WordPress ingyenes / nyílt forráskódú szoftver, amelyet ingyenesen módosíthat és felhasználhat. Készíthet egy WordPress-blogot a saját tárhelyének és egyéni domainnevének felhasználásával. Ez azt jelenti, hogy te vagy a blog végső tulajdonosa.

Azt is szeretné megnézni ezeket a legjobb blognév-generátorokat.

A WordPress blog kezelésének teljes ellenőrzése alatt áll. Teljes mértékben testreszabhatja, korlátozások nélkül. És ha le akarja állítani, akkor ezt saját akarata szerint megteheti.

A Blogger blog tulajdonjoga

A WordPress-szel ellentétben a Blogger blogjának végső tulajdonosa nem Ön, hanem maga a Blogger. Mivel a Blogger platformját használja, felelősséggel tartozik annak feltételeivel és feltételeivel. Nem végezhet sok testreszabási lehetőséget, és ami még rosszabb, a Blogger az Ön hozzájárulása nélkül bezárhatja webhelyét.

Ha komolyan veszi a blogolást, akkor a Blogger.com nem tekinthető megbízható platformnak.

A győztes: A WordPress használatával a blogod a saját tulajdonában van, míg a Blogger-en a Blogger.com Általános Szerződési Feltételei felelnek. A WordPress egyértelmű nyertes itt.

6. Bevételszerzési lehetőségek

A WordPress bevételszerzési lehetőségei

Ha pénzt szeretne keresni a blogoddal, akkor a WordPress a legjobb választás. Könnyedén felveheti a Google Adsense-t, társult linkeket és hirdetési szalaghirdetéseket a blogjába.

Ezenkívül könnyen létrehozhat e-kereskedelem oldalt a WordPress blogján, és pénzt kereshet értékesíteni termékeivel. Számos e-kereskedelem beépülő modul létezik a WordPress számára, amelyek lehetővé teszik az e-kereskedelem funkcióinak engedélyezését a WordPress blogján.

A Blogger bevételszerzési lehetőségei

Pénzt kereshet egy Blogger-alapú blogon a Google Adsense és társult linkek hozzáadásával. Mivel a Blogger egy Google tulajdonában lévő szolgáltatás, a Google Adsense egy beépített szolgáltatás a Bloggerben. Mivel azonban a Blogger egy ingyenes platform, a legtöbb hirdető alulértékelte a blogot, különösen akkor, ha közvetlen hirdetéseket szeretne eladni, amelyek között nem állnak rendelkezésre harmadik fél szolgáltatások, például a Google AdSense. Ez komoly csapást jelenthet a keresőképességére. Ráadásul a Blogger nem biztosít beépített e-kereskedelem-integrációt.

add-adsense-on-blogger

A győztes: A WordPress a legmegbízhatóbb platform, ha pénzt szeretne keresni a blogjával. Ezzel szemben a Blogger.com blogjával kevés a keresőképessége, mivel a legtöbb hirdető alábecsüli ezt.

7. Biztonság

A WordPress Blog biztonsági szempontjai

A WordPress-webhely biztonságának biztosítása a WordPress biztonsági bővítményeinek köszönhetően nem rakéta tudomány.

Ezenkívül a biztonsági másolatot saját magának kell kezelnie a WordPress biztonsági mentési plugin használatával is.

Olvassa el a WordPress végső biztonsági útmutatóját is, amely további részleteket tartalmaz.

A Blogger Blog biztonsági szempontjai

A Blogger használatával nem kell aggódnia a szerver erőforrásainak, biztonsági másolatainak vagy a biztonsággal kapcsolatos bármely egyéb szempontjának a kezelése miatt. Hozhat létre blogot, közzétehet hozzászólásokat és nyugodtan aludhat, mivel tudod, hogy a Blogger.com vállalja a blog biztosításáért a felelősséget.

Fontos azonban, hogy rendszeresen készítsen biztonsági másolatot a Blogger.com tartalmáról, mivel a Blogger az Ön hozzájárulása nélkül bármikor visszavonhatja blogját..

A győztes: A Blogger nyeri meg itt. A WordPress blog biztosítása kizárólagos felelősség, míg a Blogger.com vállalja a blog biztonságát. Azt tanácsoljuk, hogy készítsen biztonsági másolatot a blogjáról, függetlenül attól, hogy melyik platformon van.

8. Támogatás

Hogyan szerezzük be a WordPress támogatást

A WordPress közössége hatalmas. A közösség szelleme él és jó, segítve a WordPress felhasználókat, megoszthatja az ismereteket és hozzájárul a WordPress szoftverhez.

Összefüggő: A legjobb 24/7-es WordPress támogatási szolgáltatások a webhely kezelésére.

Látogasson el a a WordPress.org hivatalos támogatási oldala néhány alapvető oktatóanyaghoz, dokumentációhoz és támogatási fórumhoz. Ezenkívül hatalmas számú erőforrást találhat online, például az IsItWP és az Internet WPBeginner hogy segítsen a WordPress problémáinak megoldásában.

wordpress-támogatás

Hogyan szerezzünk Blogger támogatást

A WordPress-szel ellentétben a Blogger korlátozott támogatási lehetőségeket kínál. Ha rákattint a Segítség ikonra kattintva talál néhány cikket a Blogger használatáról. Szomorúan erről szól.

blogger-támogatás

Találhat néhány további cikket és támogatási fórumot is itt A Google támogatási oldala.

A győztes: A WordPress egyértelmű nyertes a támogatásban.

9. Költség

Mennyibe kerül egy WordPress Blog létrehozása?

Noha a WordPress szoftver ingyenes, meg kell vásárolnia egy domain nevet és a tárhelyet a WordPress blogjának beállításához.

A domain név körülbelül 14,99 dollárba kerül egy évre. Ha azonban a Bluehost alkalmazást választja, akkor ingyenes domain nevet fog kapni a webtárhely mellett. Az alapvető Bluehost terv 2,75 dollárt fizet havonta, ami meglehetősen méltányos ár minden rugalmasságért, amelyet a WordPress blog kínálhat..

Kattintson ide az exkluzív Bluehost ajánlat igényléséhez »

Mennyibe kerül egy Blogger Blog felállítása?

A Blogger blogot teljesen ingyenesen beállíthatja, ha elégedett egy megosztott aldomainnal (pl. Example.blogspot.com). Örökké ingyenesen használhatja egy blogspot.com aldomain mellett.

Ha meg akarja változtatni, vagy eltávolítani az altartományt, meg kell vásárolnia egy domaint harmadik féltől származó domain regisztrátoroktól, például a Godaddy vagy a NameCheap. A blogger blogjának futtatásához csak az éves domain-regisztrációs díjat kell fizetnie.

A győztes: A Blogger blog elindítása ingyenes, ugyanakkor évente körülbelül 110 dollárt kell költenie a WordPress blog futtatásához. Figyelembe véve a WordPress blog által kínált hatalmas lehetőségeket, a költség méltányos.

Tudj meg többet mennyibe kerül egy WordPress webhely futtatása.

10. A migráció könnyűsége

A WordPress Blog áttelepítése

A WordPress blog áttelepítése egy másik tárhelyre vagy más CMS platformon meglehetősen egyszerű.

Ha online oktatóanyagokat keres, rengeteg cikket, oktatóanyagokat és video oktatóanyagokat kap a WordPress blog áttelepítéséről,

A Blogger Blog áttelepítése?

tudsz a Blogger blog áttelepítése a WordPressbe vagy más platformon az adatbázis exportálásával. Ez azonban nem olyan egyszerű, mint a WordPress áttelepítése.

Jobb áttelepítési lehetőségekkel a WordPress nyeri meg itt.

Nyilvánvaló, hogy a WordPress a létező legjobb blogplatform. A Bloggerhez viszonyítva van egy kis tanulási görbe a WordPress blogjának beállításához, de biztosak vagyunk benne, hogy teljesíti a kihívást! Ráadásul rengeteg cikk található meg ezen a webhelyen, amely útmutatást nyújt a WordPress blog elindításához.

Ha professzionális blogot szeretne készíteni, akkor a WordPress az Ön felkeresési platformja. Minden rugalmasságot kínál a blog testreszabásához. Plusz, bármilyen webhelyet felépíthet a WordPress-en minimális erőfeszítéssel.

Másrészt a Blogger alapvető blogplatform, korlátozott testreszabási lehetőségekkel rendelkezik. Ez a legjobb a hobbi bloggerek számára, akik nem akarnak egy fillért költeni egy blog felállításához.

Ha meg szeretné tanulni a WordPress blog elindítását, itt található a teljes útmutató kezdőknek.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map