Hogyan lehet elindítani a Vlog-t 2020-ban (és lehet a YouTube SUPERSTAR tagja)

how-to-start-a-vlog


Tudja, hogy a Justin Bieber popsztár, a színész-cum-zenész Donald Glover és a színész Dylan O’Brien közös?

Spoiler figyelmeztetés!

YouTubers / vloggerek voltak, mielőtt a mainstream csillagokká váltak.

Mindannyian sikeres YouTube-csatornával rendelkeztek több millió előfizetővel, és később ezek a vlogok média birodalmákká váltak.

Vlogot szeretne indítani, de nem tudja, hogyan kezdje el?

Akkor jó helyen vagy …

Nyilvánvaló, hogy a sikeres vlog elindítása nem könnyű. De kemény munkával és kitartással teljes mértékben sikerül létrehozni egy sikeres vlogot és mindössze 6 hónapon belül éljen meg belőle. Ebben a cikkben lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan lehet vlogot készíteni a YouTube-on.

Ez a cikk néhány különböző részre oszlik.

Contents

1. Mi az a Vlog?

haver tökéletes elindít egy vlog példát

A Vlog vagy a videó blogok a tartalmak megosztására szolgálnak a felhasználókkal videó formájában. Általában a vloggerek készítik és teszik közzé videóikat a YouTube-on. Vannak azonban olyan vloggerek is, akik csak más csatornákon, például a Facebookon teszik közzé tartalmat.

A YouTube vlogging előnye, hogy viszonylag könnyebb pénzt keresni videóiddal a YouTube-on. Más csatornáktól eltérően a YouTube megosztja a hirdetési bevétel egy rögzített százalékát a vloggerekkel.

2. Hogyan válasszunk témát a Vlog-hoz

naplózó témák

Naplózóként bármit megtehet. Előfordulhat, hogy nehéz egy témát kitalálni, amikor csak kezdődik. Inspirációt keresve megnézheti, hogy a többi vlogger mit fed a vlogain.

Számos olyan téma található, amelyek ösztönözhetik az indulást. De ne felejtse el, hogy ugyanannak a témának a friss tartalma többszöri létrehozása kihívást jelent. Íme néhány tipp, amely segít megtalálni a legjobb témát a vloghoz.

 • Ahelyett, hogy véletlenszerűen kiválasztana egy témát, fontos, hogy válasszon egy témát, amelyet szeretsz és izgatott. Ez hosszú távon megy tovább.
 • Készítsen kutatást arról, hogy a potenciális nézők mit szeretnének látni. A legjobb módja ennek az, ha először kitalálja a célközönséget, majd megtudja, mit keres.
 • Mutassa ki, milyen irányba szeretné csatornáját menni. Szeretné, ha oktató, szórakoztató vagy promóciós? Ez jobb képet ad arról, hogy milyen típusú tartalmat kíván létrehozni.
 • Légy magad és légy igazi. A nézők a tartalmat szeretnék megnézni, tehát nem kell felületesnek lennie, vagy másokat utánozni, csak azért, mert sikeresek.

3. Túl késő-e a Vlog elindítása?

Ez egy gyakori kérdés, amelyet a legtöbb ambíciózus vlogger feltesz. Mivel oly sok profi vlogger készít lenyűgöző tartalmat minden nap, az aggodalom valódinak tűnik. De a jó hír az, hogy még van hely az új tartalom és a YouTube-csatorna számára.

A YouTube-nak ma több mint 2 milliárd felhasználója van. Az erős verseny ellenére a nézők folyamatosan egyedi és vonzó tartalmat keresnek.

4. A Vlog elindításához szükséges dolgok

vlogging berendezések

Most térjünk át a vlog elindításához szükséges dolgok listájának ellenőrzéséhez.

 1. Saját YouTube-csatornád (ingyenesen létrehozható)
 2. Jó minőségű kamera
 3. A mikrofon
 4. Szerkesztő szoftver (néhány jó elérhető ingyenesen)

1. lépés: A YouTube-csatorna létrehozása

A vlog létrehozásához az első dolog, amit meg kell tennie, egy YouTube-csatorna létrehozása. Meg lehet csinálni ingyen, és csak néhány percig tart. Ezért menjen tovább a Youtube és kattintson a Bejelentkezés gombot a képernyő jobb felső sarkában.

Youtube bejelentkezés

Most adja hozzá az e-mail címét és a jelszavát a fiók létrehozásához. Most már a YouTube-fiókodban leszel. Kattintson a képernyő jobb felső sarkában található fiókopcióra. Itt számos lehetőséget fog látni, amelyek közül az egyik az Hozzon létre egy csatornát.

csatorna létrehozása

Most egy új oldalra kerülnek. Kattintson a Fogj neki választási lehetőség.

hogyan lehet elindítani a vlogot

A következő lépésben megkérdezi, hogy melyik nevet szeretné használni, fiókjának nevét vagy egyéni nevét. Ehhez az oktatóanyaghoz kiválasztunk egy egyedi nevet.

A YouTube csatorna egyedi neve

Most hozzáadhat nevet a csatornádhoz. Azt is be kell jelölnie, hogy bejelölte-e a fiókot a Google-beállításokkal. Ha kész, nyomja meg a teremt gomb.

YouTube-csatorna neve

És ez az. A csatornád létrejött. Most feltölthet egy profilképet, és hozzáadhat egy csatornaleírást.

YouTube-csatorna profilja

A képernyő tovább lefelé görgetésével lehetősége nyílik a közösségi linkek stb. Hozzáadására a csatornájához. Ha kész, kattintson a Mentés és folytatás gomb.

És ez az. Csatornád készen áll, és elkezdheted a videók feltöltését.

Bemutatócsatorna - YouTube

A következő lépés a tartalom filmkészítése és szerkesztése. Ha készen áll, használhatja a Videó feltöltése gombra a videóid feltöltéséhez.

2. lépés: Filmkészítése és a tartalom szerkesztése

Tartalom

Mielőtt belépett és filmre hozna egy YouTube-videót, győződjön meg arról, hogy rendelkezik-e egy forgatókönyvvel. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy formázott forgatókönyvre van szüksége. Elegendő, ha csak felírja az ötleteit és azt, amit beszélni fog. Ez segít a munkája nyomon követésében a fényképezés megkezdésekor, ami időt is megtakaríthat.

Érdemes lehet még egyszer elolvasni a forgatókönyvet és a gyakorlatot, mielőtt elkezdi a tényleges felvételt.

Lámpák

A következő lépés a lámpa fényének beállítása. Ha beltéri fotózást végez, próbáljon az ablakra nézni. Ne feledje, hogy nincs ablaka a háttérben. Ez megnehezíti a kiegyensúlyozott expozíció elérését. Ezenkívül vigyázzon a vegyes színhőmérsékletre is. A legtöbb izzó más színű fényt bocsát ki, mint a nap. Ez azt eredményezheti, hogy az árnyékok túl kék vagy a kiemelés túl narancssárga stb.

Hasonlóképpen, ha szabadban fényképez, próbáljon kerülni a közvetlen napfényt. Ehelyett keressen egy árnyékos területet.

Hang

A felvételek egyik legfontosabb eszköze a jó minőségű mikrofon. Győződjön meg arról, hogy nem használ egyirányú mikrofont. Az ilyen mikrofonok bármilyen irányból származó hangokat rögzítenek. Ez azt jelenti, hogy sok szükségtelen hangot is rögzít a háttérben, ami cserébe rontja a felvétel minőségét.

Itt található néhány jó mikrofonbeállítás, amelyet megnézhet.

 • Rode VideoMic GO Könnyű kamera-mikrofon: Ez egy kompakt és könnyű mikrofon, amely kiváló minőségű hangot rögzít. Ha tiszta és tiszta hangminőséget szeretne a vloghoz, ez a mikrofon remek választás lehet.
 • Rode SmartLav + többirányú Lavalier mikrofon iPhone-ra és okostelefonokra: Ez kiválóan alkalmas mindenkinek, aki kompakt opciót keres. A Rode SmartLav + Omnidirectional Lavalier egy hordható mikrofon, amely csatlakoztatható telefonjához vagy laptopjához, és készen áll a hangfelvétel rögzítésére. Így könnyű használni.

Kamera

Az induláshoz valójában nem kell egy drága és divatos kamera. Ehelyett ragaszkodjon egy alapkamerához, amelyet már ismer.

Indulhat a telefonkamerájával, a GoPro-val vagy a belépő szintű DSLR-kamerával.

Íme néhány jó lehetőség az Ön számára.

 • Canon PowerShot G7 X Mark III: A Canon PowerShot G7 Mark III mikrofoncsatlakozóval rendelkezik, amely megkönnyíti a nagyszerű videók rögzítését minőségi audióval.
 • Sony A6400: A Sony A6400 népszerű kamera a vloggerek körében. 4K HDR-t (HLG) kínál az azonnali lejátszáshoz, és lehetősége van arra is, hogy a videókat könnyedén átvihesse okostelefonjára.

Felvétel és szerkesztés

Ha elkészült, ideje szerkeszteni a videóidat, és prezentálhatóvá tenni őket. Keressen jó szoftvert, amely megkönnyíti a dolgokat. Itt található néhány a videószerkesztő eszköz, amelyet kipróbálhat.

1. Filmora9

filmora9

A Filmora az egyik legjobb videószerkesztő eszköz kezdőknek. Használhatja a beépített funkcióit, például az effektusokat, a szűrőket, a címeket, a hanghatásokat, a zenét stb., Hogy a videók érdekesebbé váljanak.

2. KineMaster

KineMaster, videószerkesztő

A KineMaster segítségével a videók szerkesztése egyszerű és gyors. Ez lehetővé teszi több réteg szerkesztését, kézírás és szöveges megjegyzések hozzáadását, audio műsorszámok hozzáadását és még sok más.

Mielőtt a növekedésre és a nézetek növelésére összpontosítana, filmre kell állítania és néhány videót közzé kell tennie a csatornádon.

3. lépés: A Vlog optimalizálása a növekedés érdekében

Most, hogy néhány videofilmet készített, szerkesztett és kiadott néhány videót, a következő lépés az, hogy a hatókör bővítésére és a nézeteinek növelésére összpontosítson. Csakúgy, mint a hagyományos keresőmotor-optimalizálás, van néhány YouTube-módszer, amelyet be kell tartania.

Íme néhány tipp a YouTube-videókra való további kattintások eléréséhez.

 1. Használjon releváns címkéket.
 2. Írjon egy erős leírást a videódhoz. Ezt megteheti úgy, hogy felírja, mi a videó. Ez elősegíti a YouTube robotok számára a tartalom jobb megértését.
 3. Használjon kulcsszavakat a cím elején.
 4. Készítsen vonzó miniatűröket.
 5. Írjon fülbemászó címeket.

A címeit itt is elemezheti.

Nézd meg a legjobb SEO gyakorlatok a vlog optimalizálása érdekében, további részletekért.

4. lépés: Integrálja a Vlog-ot egy weboldalra

Kétségtelen, hogy ha a vlogolás nem csak hobbi számodra, akkor az a legfontosabb, hogy weblapot készítsen, videóit integrálja bele, és webhelyét hirdesse a videókból.

Ha kíváncsi, itt van néhány ok, amiért integrálnia kell a naplóját egy webhelyre.

1. Teljes ellenőrzése a tartalom és a közönség felett:

A YouTube irányelveinek megfelelően a YouTube eltávolíthat egy videót vagy a teljes csatornát a kiadók hozzájárulása nélkül.

Még a legrosszabb esetben is, ha csatornádat felfüggesztik vagy megszüntetik, továbbra is meggátolhatja a közönséget, ha webhelyet üzemeltet, és az első naptól kezdve hirdeti azt a naplóból..

2. Maximalizálja a bevételszerzési erőfeszítéseit

eladni áru vlog

Sok vlogger teljes munkaidőben passzív jövedelmet szerez azáltal, hogy weblapjain árut értékesít. Ily módon meg tudják őrizni az áruk eladásából származó bevétel 100% -át, szemben a harmadik fél piacon történő eladással..

3. Készítsen portfóliót

vlogger esettanulmány

A YouTubers, mint például a Dude Perfect, esettanulmányokat is közzétesz a szponzoraik webhelyén, feltárva, hogy a YouTube-csatornáik támogatása hogyan növeli a szponzorok márkáját.

A jelenleg elérhető összes technológiával a weboldal felállítása egyáltalán nem probléma. Csak annyit kell tennie, hogy feliratkozik egy web hosting szolgáltatóra, mint például a Bluehost.

A Bluehost segítségével mindent megkaphat a webhely felállításához és működéséhez, beleértve egy ingyenes domain nevet, ingyenes SSL tanúsítványt, egy kattintással a WordPress telepítőjét és egyebeket.

További részletekért nézze meg, hogyan lehet kevesebb, mint 5 perc alatt webhelyet létrehozni a semmiből.

Olvassa el a teljes Bluehost áttekintést.

Amint a webhely készen áll, elkezdi beágyazni a videóit a webhelyen a A YouTube csatornái a Smash Ballon plugin segítségével. Ezzel a bővítménnyel a YouTube-videók beágyazása a webhelyre szellő.

YouTube-videók beágyazása a webhelyére a Smash Balloon segítségével

A videó beágyazásához webhelyére először telepítenie kell és aktiválnia kell a A Smash Balloon YouTube-hírcsatornái plugin a webhelyén.

Ha kész, menjen az irányítópultra, és kattintson a gombra Hírcsatornák a YouTube-ra. Itt több lap jelenik meg. Menj Beállítás. Itt csatlakoztathatja YouTube-csatornáját a WordPress-webhelyhez. Ezt megteheti a kattintással Jelentkezzen be a YouTube-ra, és csatlakozzon egy fiókhoz gomb. De mielőtt ne felejtse el hozzáadni az API-kulcsot. Itt van, hogyan kell szerezze be az API-t.

törni ballon

Ezzel egy képernyőre juthat, ahol bejelentkezhet YouTube-csatornájába.

Bejelentkezés a YouTube-ba

Kiválaszthatja YouTube-fiókját, és engedélyezheti a Smash Balloon csatornájához való hozzáférést. És ez az.

Fiókja automatikusan kapcsolódik a WordPress webhelyhez. A Beállítás lapon láthat más lehetőségeket is, amelyekkel felveheti a Takarmány típusa, adjon hozzá egy konkrét időpontot, amelyen belül a plugin ellenőrzi az új hozzászólásokat stb.

Ezekkel a beállításokkal az igényeinek megfelelően dolgozhat. Ezután nyomja meg a Megment gomb. Alig ez alatt egy opciót hívsz Jelenítse meg hírcsatornáját. Ennek alapján egy rövid kódot kapsz.

Csak át kell másolnia ezt a rövid kódot, és hozzá kell adnia azt a bejegyzéshez vagy oldalhoz, ahol meg szeretné jeleníteni a YouTube-videóit.

A YouTube feed rövid kódja

Most ugorjon a következő lapra, amely a Testreszab fület. Itt dolgozhat a takarmány magasságán és szélességén, hozzáadhat háttérszínt, stb. Kiválaszthatja a megjeleníteni kívánt oszlopok számát is..

A YouTube hírcsatornáinak testreszabása

Kiválaszthatja azt is, mely információkat rejti el vagy jeleníti meg, hozzáadhatja és testreszabhatja a gombokat és így tovább. Végezzen változtatásokat igénye szerint, és nyomja meg a gombot Megment gomb.

Ezután jön a Kijelző fület. Itt lesz a rövid kód, amellyel megjelenítheti YouTube-csatornáját.

Csak másolja ezt, és illessze be a bejegyzésbe vagy az oldalba, ahol meg szeretné jeleníteni a csatornád videóit, és mentse a módosításokat. YouTube-videóid azonnal megjelennek.

Smash Balloon eredmény

Szóval ennyi. Reméljük, hogy ez az útmutató elősegítette a vlog létrehozását.

Ha tetszett ez a cikk, akkor érdemes megismerkednie a WordPress YouTube videogaléria legjobb plug-inekkel a nézeteinek növelése érdekében.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map