Hogyan válasszunk biztonságos jelszót a WP admin számára [4 EASY Ways]

hogyan válasszunk biztonságos jelszót a wp admin számára


Mennyire biztonságos a jelszavam? Ez egy általános kérdés, amelyet a webhelyek tulajdonosai kérdeznek. Ha létrehozott egy WordPress webhelyet, akkor mindenképp ellenőrizze, hogy megfelelő jelszót választott-e a WordPress adminisztrációs területéhez, hogy webhelye biztonságban maradjon. Ha a WP admin jelszava túl nyilvánvaló vagy egyszerű, a támadók könnyen hozzáférhetnek a WordPress webhelyhez és az érzékeny információkhoz, például személyes adatokhoz vagy fizetési adatokhoz..

Tehát, ha kíváncsi, hogyan válasszon biztonságos jelszót a WP admin számára, segíthetünk benne. Ebben a cikkben megtudjuk, hogyan válasszuk ki a biztonságos jelszót, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a WordPress webhely biztonságban van-e a behatolók ellen..

Jelszóbiztonsági statisztikák: Miért van szükség erős jelszavakra??

jelszóval statisztika

A többi webhelytulajdonosnak fel kell tennie a következő kérdést: „Mennyire biztonságos a jelszavam?” hogy megvédjék magukat. Sok időt és erőfeszítést igényelt a WordPress webhely felépítéséhez, így nem akarja elveszíteni az összes kemény munkáját a gyenge jelszó miatt. Akár népszerű e-kereskedelmi webhelyet futtat, akár személyes WordPress-blogja van, akkor fennáll annak a veszélye, hogy betolakodók vannak a webhelyén, akik nemcsak az Ön bizalmas adatait követik el, hanem arra törekednek, hogy átvegyék a tartalmat spam és rosszindulatú programok közzétételére is..

Vessen egy pillantást ezekre a statisztikákra, amelyek megmutatják, mennyire fontos kiválasztani a tökéletes jelszót WordPress webhelyéhez és más online fiókokhoz.

 • A feltört jelszavak az adatok megsértésének 81% -át okozzák. (KSH)
 • 2016-ban 15,4 millió ember volt a személyazonosság-lopás áldozata. (CNBC)
 • Ugyanebben az évben a fogyasztók 16 milliárd dollárt veszítettek a csalók miatt.
 • Csak egy 15 percet vesz igénybe, amíg a kódtörő program kitalálja a 8 karakterből álló jelszót.
 • A WordPress biztonsági sérüléseinek 8% -a gyenge jelszó eredményeként fordul elő. (WPSmackdown)
 • A hackerek mind a nagy, mind a kicsi WordPress webhelyeket támadják meg, percenként több mint 90 978 támadás történik. (WPPlugins)

Mint láthatja, biztonságos jelszó kiválasztása a WordPress adminisztrációs területéhez elengedhetetlen a webhely védelme érdekében. De még mindig sokan nem veszik észre, hogy a jó jelszó kiválasztása az első védelmi vonal a támadókkal szemben. Valójában nézzen meg SplashData a a tíz legrosszabb jelszó listája, amely bizonyítja, hogy a felhasználók még mindig nem választanak biztonságos jelszavakat:

   1. 123456
   2. jelszó
   3. 123456789
   4. 12345678
   5. 12345
   6. 111111
   7. 1234567
   8. napsütés
   9. qwerty
   10. iloveyou

Bár a jelszava nem feltétlenül olyan gyenge, mint a listán szereplő, még mindig meg kell tudnia, mennyire biztonságos a jelszava, és meg kell tanulnia néhány tippet a jobb jelszó kiválasztásához. Nézzük bele az útmutatónkba, hogy hogyan válasszunk biztonságos jelszót a WordPress rendszergazda számára.

1. Válasszon egy erős felhasználónevet

A WordPress webhelyének a támadókkal szembeni védelme során nemcsak erős jelszót kell választania, hanem erős felhasználónevet is kell választania. Az erős felhasználónév ugyanolyan fontos, mint az erős jelszó. Végül is, ha valaki hozzáférést szeretne kapni a WordPress adminisztrációs területéhez, ki kell kitalálnia mind a jelszavát, mind a felhasználónevét. Ha gyenge felhasználónevet választ, akkor eltávolít egy extra biztonsági szintet a webhelyén.

Sok felhasználó úgy dönt, hogy felhasználónevét „admin” -nak, nevét vagy e-mail címét adja meg. Ezek a felhasználónév-beállítások túlságosan egyszerűek a betolakodók számára. Tehát válasszon valami kevésbé nyilvánvalót.

Fontos az is, hogy ne válasszon olyan felhasználónevet, amely szintén homályos. Meg kell tudnia emlékezni a felhasználónevére, mert abban az esetben, ha elfelejti a jelszavát, a felhasználónevére szükség van annak beolvasásához.

A jó felhasználónév kiválasztásakor a WordPress számára:

 • Kerülje a túlságosan sok szám és speciális karakter hozzáadását, mert ez túlságosan nehéz lesz megjegyezni.
 • Válasszon olyan felhasználónevet, amely nem kapcsolódik a webhely tartalmához.
 • Ne tartalmazzon semmilyen személyes adatot vagy információt a felhasználónevébe.
 • Válasszon egy felhasználónevet, amely személyes és emlékezetes az Ön számára, de másoknak nehéz kitalálni.

Fontos emlékezni arra is, hogy elrejtse a WP rendszergazdai felhasználónevét attól, hogy megjelenjen a webhely oldalain. A WordPress irányítópultján ugorjon a felhasználók, majd a Profilod. Menj a Megjelenítendő név nyilvánosan és feltétlenül válassza ki a becenevét, amelyet a felhasználóneve helyett megjelenít a webhelyén.

hide-wordpress-felhasználónév

Ilyen módon a felhasználóneve nem jelenik meg a blogbejegyzésekben vagy a webhely más területein, a támadók számára.

2. Kövesse az Erős jelszó bevált gyakorlatait

Ezután, amikor biztonságos jelszót választ a WordPress webhelyéhez, a legjobb, ha a jelszó bevált gyakorlatait követjük. Annak érdekében, hogy olyan erős jelszóval találkozzon, amelyet a botok nem tudnak feltörni, számos tanácsot kell követnie, ideértve a következőket:

 • Minél hosszabb, annál jobb – Minél rövidebb a jelszava, annál könnyebb lesz a behatolóknak kitalálni. Tehát válasszon legalább 10 karakter hosszú jelszót.
 • Tegye egyedivé – Ne használjon olyan általános kifejezéseket, mint az „iloveyou”, tegye egyedivé.
 • Adjon hozzá valami különlegeset – Számok, speciális karakterek, valamint kis- és nagybetűk keveréke.
 • Kerülje el a személyes adatokat – Ne hozza létre a jelszavát olyan személyes adatok felhasználásával, amelyek veled társíthatók, például egy háziállat neve, születési ideje vagy a város, amelyben lakik..
 • Kerülje a szótárakat – A hackereknek kifinomult programjai vannak, amelyek több ezer szótárban keresnek, tehát ne válasszanak olyan jelszót, amely egyenesen a szótárból származik.
 • Hozzon létre egy „jelmondatot” – Ahelyett, hogy egy olyan jelszót választana, mint a “pizza”, válasszon egy jelmondatot, amely egy véletlenszerű szavakból álló csoport, összekapcsolva, például “pizza tök ablakcipő”..

Az erős és biztonságos jelszó kiválasztásának ezen bevált módszereivel nem probléma merül fel olyan jelszóval, amely lehetetlenné teszi a WordPress webhelyére, hogy.

3. Használjon egy Jelszó-előállító eszközt

Ahelyett, hogy önmagában próbálna kitalálni egy erős jelszót, használhat egy jelszógenerátor eszközt is. A jelszógenerátor eszköz lehetővé teszi azonnali jelszó megszerzését, amelyet egy hackerek sem tudnak kitalálni.

Számos ingyenes jelszó-előállító eszköz elérhető online, de javasoljuk az IsItWP saját, ingyenes, erős jelszó-előállító eszközének használatát..

isitwp jelszóval generátor

Ingyenes Strong Password Generator eszközünk segítségével eldöntheti, mennyi ideig szeretné használni a jelszavát, és hogy nagybetűket, számokat vagy speciális karaktereket tartalmaz-e. Csak nyomja meg a kék kört az erős jelszó létrehozásához, és ha nem tetszik, nyomja meg ismét, hogy azonnal megkapjon egy másik lehetőséget..

Az eszközünk azt is megmondja Önnek, milyen bonyolult lesz a jelszava a hackerek számára. Például, ha a fenti képen generált jelszót használ, 986 415 évbe telik, hogy feltörje ezt a jelszót. A WordPress webhelye biztonságos lesz a fennmaradó ideig olyan erős jelszóval, mint ez.

Noha a betűk, számok és speciális karakterek kombinációját rendkívül nehéz kitalálni a betolakodók számára, túl nehéz lehet a jelszó megjegyzése. Ebben az esetben a Free Strong Password Generator eszközzel létrehozhat egy olyan jelszót is, amely könnyebben megjegyezhető, miközben továbbra is rendkívül erős. Egyszerűen ellenőrizze a Könnyen megjegyezhető mezőt, hogy könnyen megjegyezhető jelszót hozzon létre.

Generálja biztonságos jelszavát most »

4. Ne használja ugyanazt a jelszót több fióknál

Bármelyik stratégiát is használja a WordPress webhelyének legerősebb jelszavának megtalálásához, soha ne használja ugyanazt a jelszót több fiókhoz. Ha erős és biztonságos jelszavával rendelkezik e-mail fiókjához, akkor ne használja ezt a WordPress rendszergazda számára; hozzon létre egy újat. És ha egyszer már megadott egy erős jelszót a WordPress-webhelyéhez, ne használja azt semmi másra.

Csábító lehet, ha minden fiókjához 1 erős jelszót használ, hogy ne felejtse el jelszavait. Ha ugyanazt a jelszót több fiókhoz használja, a hackerek csak megkönnyítik a számukra, nem pedig egy fiókba való behatolást. Az egyetlen dolog, ami még rosszabb, mint ha egy fiókot betörnének, az az, hogy minden fiókod feltörik.

“Mennyire biztonságos a jelszavam?” Ezekkel a tippekkel nem kell többé feltennie ezt a kérdést. Most, hogy tudja, hogyan kell biztonságos jelszót választani a WP rendszergazdájához, webhelyét és összes többi online fiókját biztonságban tarthatja. Ha tetszett neki ez a cikk, akkor nézd meg a WordPress űrlapok jelszóvédelemmel történő biztosításának másik bejegyzését.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map