Mennyibe kerül egy domain név? (Szakértői válasz)

domain név költsége


Doménnevet kíván regisztrálni, de nem biztos benne, mennyibe kerül?

A domain név az Ön webhelyének címe az interneten, például a Google.com, az IsItWP.com. Ha valaha is megpróbálta regisztrálni egy domain nevet, akkor észre kellett volna vennie annak árképzésének nagy eltéréseit.

Miért változnak a domain nevek költségei? Mennyibe kerül egy .com domain? Mi a legjobb domain név kiterjesztés??

Ha megvilágítanánk ezeket a kérdéseket, mélyebben vizsgáljuk meg a különböző domainneveket és azok árazását.

A domain nevek típusai

Van néhány különféle típusú domain névkiterjesztés, például .com, .org, .net, .tv, .info, .io és így tovább. Közülük a .com kiterjesztés a legnépszerűbb. Attól függően, hogy melyik kiterjesztést választja, a domain név a következő kategóriák egyikébe tartozik.

 1. Felső szintű domain (TLD): A legfelső szintű domain nevek a legmagasabb szinten vannak felsorolva DNS vagy domain név szerkezete. Több száz TLD található, de a legnépszerűbbek a .com, .org és .net.
 2. Országkód felső szintű domain (ccTLD): Ezek országspecifikus domainnevek, amelyek az országkód-kiterjesztéssel végződnek. Például .in India, .uk az Egyesült Királyság stb.
 3. Szponzorált felső szintű domain (sTLD): Az sTLD-k speciális domain kiterjesztések, amelyek mögött egy szponzor áll, amely egy adott közösséget képvisel, amelyet a domain fog kiszolgálni. Ilyen domain nevek például: .gov kormányzati szervezetek számára, .edu oktatási szervezetek számára stb.

A legjobb hely a domain nevek vásárlásához

A domain nevet domain név regisztrátoron keresztül is megvásárolhatja. A domain név regisztráló egy szolgáltatás, amelynek segítségével üzleti név regisztrálható az online képviselethez. Több száz domain szolgáltató van a világon, különböző árakkal és szolgáltatásokkal.

Nézze meg a legjobb domain névregisztrátorok néhányát:

 • Domain.com
 • GoDaddy.com
 • NameCheap.com

További részletekért nézd meg a népszerű domain név regisztrálók teljes listáját.

A domain név költségét befolyásoló tényezők

Ideális esetben a domain név évente 9 és 14,99 dollár között kerülhet költségekbe.

De ha prémium domain nevet kíván regisztrálni, akkor ez még többet fizethet. A prémium tartományok olyan előzetesen regisztrált domain nevek, amelyek rövidek, márkázhatók és könnyen megjegyezhetők. A domain név befektetői alacsony áron vásárolják meg ezeket a domain neveket, csak azért, mert sokkal magasabb áron adják el őket, mint amit fizettek.

Az árak más fontos tényezőktől is függnek, például:

 • Domain kiterjesztés: A domain kiterjesztésétől függően a domain ára nagyon eltérő lehet.
 • Választott domain regisztrátor: A különböző domain regisztrátorok eltérő domain árakat kínálnak. Például a .org domain kezdő ára 8,99 USD / év, ha a Bluehost-től vásárolja, míg 9,99 USD, ha a GoDaddy-től vásárolja.
 • Elérhetőség: Ha elérhető a domain név, akkor alacsonyabb áron kaphatja meg. De ha nem, akkor tárgyalnia kell a tulajdonosával.

Noha néhány különféle tényező befolyásolja a domain név költségeit, általánosságban elmondható, hogy felső szintű domaint megvásárolhat, ha 8,99 és 14,99 USD közötti összeget fizet..

Rejtett költség a domain nevek számára

Ne tévesszen meg a domain regisztrátorok által kínált alacsony domain név regisztrációs ár miatt, mert valószínűleg többet fizet a sorban. Vessen egy pillantást a domain nevek rejtett költségeire.

1. Éves megújítások

Miután megvásárolt egy domain nevet, azt évente meg kell újítania. A legtöbb regisztráló csak az első évre kínál kedvezményt, amikor domain nevet regisztrál. Sokkal magasabb árat kell fizetnie, amikor átnézi a domainneveit.

2. Domain adatvédelem

Számos domain-regisztráló és tárhely-szolgáltató értékesíti a Domain adatvédelem nevű kiegészítést az elérhetőségének biztosítása érdekében. Noha a domain adatvédelmi kiegészítő vásárlása nem kötelező, védi az elérhetőségeit, ez pedig csökkenti a kapott spam e-mailek számát..

3. Üzleti e-mailek

A domain regisztrátorok egy üzleti e-maileknek nevezett kiegészítőt is eladnak. Ezt a kiegészítést kihagyhatja, mivel a legtöbb tárhelyszolgáltató legalább egy ingyenes üzleti e-mail címet kínál a tárhelyi tervvel. További részletekért nézze meg a legjobb e-mail szolgáltatókat.

A lejárt domain név költsége

A lejárt domain nevek olyan domainek, amelyek korábban valaki tulajdonában voltak, de lejártak, mert a tulajdonos nem újította meg a regisztrációt.

Amikor a domain név regisztrációja lejár, akkor visszakerül a regisztrációhoz. De mielőtt a domain név lejár, a regisztrátorok a domain nevet árverés útján értékesítették, így az érdeklődő vásárlók licitálhatnak és birtokolhatják azt..

A GoDaddy Auction a legjobb hely a lejárt domain nevek vásárlására.

A lejárt domain név költsége az ajánlatától függ.

Hogyan lehet lemondni a domain név költségeiről? (100% ingyenes domain!)

Valódi! Teljesen lemondhat a domain név regisztrációs költségeitől. Szeretné tudni, hogyan?

Egyes hosting cégek ingyenes domainneveket kínálnak, ha velük együtt üzemeltetik a webhelyet. Nincs további költség!

A domain név regisztrálásakor ki kell választania egy host szolgáltatót is, amely a domainjét tárolja. Akkor miért nem választja azt, amely ingyenes domain-t kínál a tárhely-tervével

Népszerű hosting cégek, amelyek ingyenes domainneveket kínálnak

1. Bluehost

Bluehost e-mail

A Bluehost egy népszerű host szolgáltató, amely ingyenes domain nevet kínál. Ez az opció az összes olcsó tárhely-tervvel elérhető.

Miután kiválasztotta a tárhelyi tervet, új képernyőre jut, ahol új domént kereshet, vagy használhatja a meglévő domain nevét.

Bluehost domain nevek, ingyenes domain név

Nézze meg a Bluehost áttekintést.

2. HostGator

hostgator áttekintés, ingyenes hostgator domain név

A HostGator egy másik web hosting szolgáltató, amely ingyenes domain nevet kínál, ha az éves tervét választja. Csakúgy, mint a Bluehost, akkor is kereshet új nevet vagy használhatja saját domainjét, miután kiválasztotta a tárhelyi tervét.

Ha új domént szeretne keresni, akkor használja a Új domain regisztrálása fület. Saját domain használatához használhatja a Már tulajdonosa vagyok ennek a domainnekfül, miután megadta a domain nevet az adott mezőbe.

Nézze meg a HostGator áttekintését.

3. GreenGeeks

GreenGeeks zöld tárhely

A GreenGeeks egy másik hosting cég, amely ingyenes domain nevet kínál tárhelyi terveivel.

Új domént kereshet, ha nincs ilyen, vagy ha a terv kiválasztása után meglévő domain nevet használ.

Más itt felsorolt ​​hosting társaságokkal ellentétben a GreenGeeks az első számú zöld hosting cég, amely elkötelezett amellett, hogy csökkenti a szénlábnyomot.

Nézze meg a GreenGeeks véleményét.

Gyakran ismételt kérdések a domain nevekkel kapcsolatban

Q1. Mi a legjobb domain regisztrátor??

A Domain.com a legjobb domain-regisztrátor, amely lehetővé teszi egy domain név regisztrálását évi 2,99 USD-ig.

Q2. Meg lehet vásárolni a domainneveket véglegesen?

Nem, tartósan nem vásárolhat domainnevet. Minden évben felül kell vizsgálnia a domain név regisztrációit. De meg tudja fizetni az éves megújítási díját előre, akár 10 évig.

Q3. A webhely felépítéséhez kötelező domain név és webtárhely szükséges??

Igen, egy weboldal felépítéséhez mindkettőre szükség van – egy domain névre és az internetes tárhelyre.

Ez az. Reméljük, hogy hasznosnak találja ezt a cikket. Ha tetszik ez a bejegyzés, akkor tetszik a domain név kiválasztásáról szóló cikkünk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map