Mi a blog? Blog vs. weboldal és hogyan működnek?

mi magyarázható egy blogban


Ön még nem ismeri a blogok világát? Ha igen, akkor továbbra is azon tűnődhet, hogy mi a blog, és hogyan különbözik a webhelytől? Nincs szégyen, az internet zavaró hely lehet a kezdők számára, és valamennyien indulnunk kell valahol. Szerencsére azért vagyunk itt, hogy segítséget nyújtsunk a világhálón, és elmagyarázzuk, mi a blog, és mi a különbség a blog és a webhely között.

Tehát, ha egy blog vagy weboldal elindításáról gondol, akkor a kezdő útmutató elolvasása után egy lépéssel közelebb kerülhet a téma szakértőjéhez..

Kezdjük el!

Mi a blog?

A blog egy olyan típusú webhely, ahol a tartalmat időrendi sorrendben mutatják be, általában az újabb tartalommal, először pedig egy régebbi tartalommal. A blogok tartalma blogbejegyzésként vagy blogbejegyzésként is ismert. A blogbejegyzés az Ön írásai, vagy tartalmazhat más formátumú tartalmat, például fényképeket, videókat stb.

A blogokat általában 1 személy vagy egy kis embercsoport működteti, és az információ kevésbé formális, beszélgető módon kerül bemutatásra. A blogokban megjegyzésrészek is vannak, ahol a felhasználók válaszolhatnak bizonyos blogbejegyzésekre.

A blogolás korai napjaiban a blog a legtöbb ember egyfajta személyes naplóként használt. A bloggerek megosztják gondolataikat, mindennapi életük részleteit és személyes fényképeit. Akkoriban a felhasználók saját személyes weboldalaikat építették és futtattak, hogy blogolhassanak. De amint a blogolás népszerűsége növekedni kezdett, számos vállalat elkezdte kihasználni az új tendenciát.

1999-ben a Blogger (amelyet később a Google, a LiveJournal és a Xanga megszerezte) mind a bloggerek platformjaként indult. Ezután, 2003-ban, a WordPress kiadta első változatát blogplatformként. A WordPress ma a legnépszerűbb online blogplatform, és valójában hatalommal rendelkezik. Az internet 30% -a.

De a blogolás ma teljesen fejlődik. A bloggerek most már több különböző okból és számos különböző témában / résen blogoznak. Például itt van néhány népszerű blogrész felsorolása:

 • életmód
 • Nevelés
 • Egészség és fittség
 • Élelmiszer / főzés
 • Személyes pénzügyek
 • Szépség
 • Utazás
 • tech
 • Vállalkozói szellem

Mint láthatja, megteheti írj egy blogot nagyjából bármilyen témában.

Vizuális képet nyújthat néhány példaként az online népszerű blogokra:

Nyüzsgés

nyüzsgés-blog
A Bustle 2013-ban indult, és évezredes nők témáira összpontosít, mint például a szépség, a divat, a hírességek és még a politika is. Közel 80 millió olvasójuk van havonta. Könnyedén elindíthat egy divatblogot, és passzív jövedelmet szerezhet.

Csipetnyi Yum

csipet-of-yum-élelmiszer-blog
Ez a következő a Pinch of Yum, egy népszerű élelmiszerblog, amely több ezer finom és könnyen elkészíthető recepttel foglalkozik. A blog tulajdonosa, Lindsay, korábban középiskolai tanár volt, de képes volt a blogolást teljes munkaidőre váltani.

Dan Repülő Solo

dan-repülő-solo-utazás-blog
Az egyik legnépszerűbb utazási blog az interneten a Dan Flying Solo. Dan dokumentálja a világ körüli utazásait, és tippeket és tanácsokat ad a törekvő kalandorok számára.

Egy csésze Joe

egy-csésze-of-joe-blog
A Cup of Joe közismert anyuka blog, mely Joanna tulajdonában van. A blog hobbiként indult a szülői és életmód-tanácsok megosztására, de sikerének köszönhetően Joanna képes volt a blogot teljes munkaidőben foglalkoztatni..

Mi az a weboldal??

Mi a különbség a blog és a weboldal között? Bár a blogok egyfajta webhely, a tipikus webhely változatlan. Számos összekapcsolt statikus oldallal rendelkezik, ahol a kapcsolódó tartalmakat rendezik, és nem gyakran frissítik. Általában a weboldalaknak van kezdőlapja, egy ismertető oldala, egy szolgáltatás / termék oldala és egy kapcsolattartó oldala, de bármilyen oldalt létrehozhat. A webhelyeket általában az üzleti információk bemutatására hozzák létre, és kevésbé interaktívak és inkább egyirányú kommunikációt jelentenek.

Manapság minden vállalkozásnak várhatóan lesz saját weboldala. Ez egy módja annak, hogy információt szolgáltasson a potenciális ügyfelek számára, és egyben helyet kínál az ügyfeleknek termékek és szolgáltatások online megvásárlásához. A piacon működő weboldalkészítőkkel egyszerűvé válik egy weboldal létrehozása akkor is, ha nincs ismerete a kódról.

Íme néhány példa arra, hogyan néz ki egy tipikus webhely:

félelmetes motívum-honlap
Mint látható, a Félelmetes motívum, Az IsItWP és a WPBeginner mögött álló alapkezelő társaság tiszta kialakítású, és csak néhány oldal található a felső menüben, hogy az üzleti információkkal szolgáljanak, nincs blog.

restaurant-honlap

Egy másik példa erre az étterem láncából Panera kenyér. Menüjük oldalaik vannak a kezdőlap tetején, hogy információkat szolgáltassanak az ügyfeleknek éttermeik helyéről és étkezési szolgáltatásáról, ezen a weboldalon sem található blog.

Nézd meg ezeket a legjobb WordPress étterem témákat is.

Blog vs. webhely: Mit kell választania??

Ha egy blog vagy egy weboldal elindításáról gondol, és nem tudja, melyiket válassza, bontja le, hogy kitalálhassa. A blogot vagy a weboldalt választja a céljaitól és az elérni kívánt eredményektől. Számos oka van annak, hogy az emberek miért kezdik el a blogolást: Íme néhány:

 • Szervezni a gondolataikat és érzéseiket.
 • Ossza meg véleményét egy témáról vagy számos témáról.
 • Lépjen kapcsolatba hasonló gondolkodású emberekkel.
 • Ossza meg kreativitásukat vagy tapasztalataikat egy adott témában.
 • Segíteni másoknak.
 • Keressen egy kis extra jövedelmet.

Ha a célja ezen okok valamelyikéhez kapcsolódik, és nagyon sok friss információval rendelkezik, amelyet meg szeretne osztani a világgal, akkor a blog valószínűleg jó választás az Ön számára.

Másrészt, ha már olyan vállalkozást működtet, amely termékeket / szolgáltatásokat értékesít, vagy el akarja indítani, akkor válassza a webhelyet. A jövőbeli ügyfeleknek képesnek kell lenniük arra, hogy megtalálják az Ön vállalkozását és az arról szóló információkat az interneten, és erre a legjobb módszer egy webhely létrehozása..

Ha úgy döntött, hogy webhelyet készít, és részletes útmutatást szeretne, hogyan kell csinálni, akkor tekintse meg a Weboldal készítése – lépésről lépésre című üzenetünket.

Van egy blogja és egy webhelye egyben?

Nincs ok arra, hogy miért nem lehet blog és webhely egyben. Könnyedén létrehozhat professzionális megjelenésű webhelyet vállalkozásának a WordPress segítségével, és hozzáadhat egy blogoldalt a statikus oldalakhoz, például az Ön és a termékek / szolgáltatások oldalához.

A blogolásnak számos előnye van a vállalkozása számára is, néhány ezek közül:

 • A blogoltatás növeli a SEO-t (keresőmotor-optimalizálás).
 • Bemutatja üzleti vállalkozását mint iparág gondolatvezetőjét.
 • Oktatás az ügyfeleknek és az ügyfeleknek a termékéről / szolgáltatásáról / iparáról
 • Válaszoljon a vállalkozással kapcsolatos gyakran feltett kérdésekre.
 • További látogatók vonzása webhelyére az organikus keresés és a bejövő linkek révén.
 • Csatlakoztassa az embereket márkájához, és bővítse online elérhetőségét.

Rengeteg legnépszerűbb vállalkozásnak is fantasztikus blogja van, íme néhány a legnépszerűbb üzleti blogok közül:

optinmonster-blog-honlap
OptinMonster, egy népszerű ólomgeneráló eszköz a bloggerek számára, hogy növeljék e-mail előfizetéseiket, és van egy weboldala bloggal. Oldalaikon információkat tartalmaznak a termékről, de van egy bloguk, amelyben megoszthatják az ólomgenerációs tippeket és trükköket.

puffer-blog-honlap
ütköző a népszerű blogjukról ismert, ahol megosztják a közösségi média marketing tippeit. De nemcsak blog, hanem egy webhely is, amely a látogatók számára információkat nyújt a közösségi média kezelési platformjáról is.

Hogyan lehet pénzt keresni Blogging

Most, hogy eldöntötte, hogy el szeretne indítani egy blogot, érdeklődhet azon, hogyan lehet pénzt keresni bloggal. Sokan hobbiban indítják el a blogot, és csak azért szeretik, hogy írjanak, és másokkal megosszák gondolataikat. De valójában pénzt is kereshet blogolással. Ha tudja, hogyan kell pénzt keresni online a blogolással, akkor is kiléphet a napi munkából, és blogját pénzkereskedő vállalkozássá változtathatja.

A blogszerzés egyik legegyszerűbb módja az, ha a blogjában hirdetéseket jelenít meg a Google Adsense segítségével. A Google Adsense ingyenesen használható, és az Ön összes hirdetését gondozza. Megtalálják a blogjának megfelelő hirdetéseket, megjelenítik őket, összegyűjtik a befizetéseket a hirdetőktől, és egy apró részlet elvégzése után megküldik a kifizetéseket. Minél több kattintást kap a hirdetés a blogján, annál többet fizet.

A bloggerek másik népszerű módja a pénzkeresésnek, ha részt vesznek az affiliate marketingben. Az affiliate marketing az, ahol egy termékről beszél, javasol vagy áttekinti a blogbejegyzéseiben, és linket nyújt az olvasók számára ezen termékek megvásárlásához. A linket nyomon követi, és jutalékot kap, amikor valaki a terméket a linkre kattintva vásárolja meg.

Sok blogger digitális termékeket is értékesít, például könyveket, útmutatókat vagy sablonokat. A blogját tagsági oldalgá is alakíthatja, amelynek az olvasóknak fizetniük kell ahhoz, hogy hozzáférjenek. Egy másik lehetőség az online tanfolyamok és webináriumok értékesítése. Mint láthatja, a blogolásnak nem feltétlenül csak hobbijanak kell lennie, valójában üzleti vállalkozássá változtathatja azt.

Hogyan lehet elindítani egy blogot

Manapság könnyebb, mint valaha elindítani a blogot, és bárki meg tudja csinálni – még kezdők is. Val vel WordPress, a világ legnépszerűbb blogplatformja, percek alatt felépíthet lenyűgöző blog-webhelyet. Fontos azonban megjegyezni, hogy a WordPressnek kétféle típusa létezik: WordPress.org és WordPress.com. Az első a saját, a második a házigazda megoldás. Javasoljuk, hogy válassza a WordPress.org webhelyet. Nem csak olcsóbb, hanem hozzáférést biztosít több ezer ingyenes WordPress bővítményhez, amelyre a blogjához szüksége van.

Ha többet szeretne megtudni a WordPress.org és a WordPress.com közötti különbségekről, akkor nézze meg a WordPress.org és a WordPress.com teljes összehasonlítását..

Amikor egy blogot a WordPress.org segítségével indít, akkor ahhoz, hogy az interneten elérhető legyen, szüksége lesz egy webtárhely-fiókra és egy domain névre. A blogtár-fiók és a domain név pénzbe kerül, és ha csak most indul, a pénz szűk lehet.

Nézze meg ezeket a legjobb blogneveket, hogy megtalálja a tökéletes blognevet.

Szerencsére azonban fantasztikus üzletet dolgoztunk ki a Bluehostmal az Ön számára. A Bluehost az IsItWP felhasználók számára INGYENES domént és 60% -os kedvezményt kínál a tárhelyen.

Kattintson ide az exkluzív Bluehost ajánlat igényléséhez »

Alapvetően havonta csak 2,75 dollárért indíthatja el blogját!

Bluehost-wordpress-hosting

A Bluehost a világ egyik legnagyobb hosting cég, amelyet a WordPress hivatalosan ajánl, ezért tudod, hogy jó kezekben vagy. További részletekért olvassa el a teljes Bluehost áttekintést.

Miután megvásárolta a tárhelyet, a WordPress rendkívül egyszerűvé teszi álmai blogjának elkészítését és megtervezését. A blog elindításával kapcsolatos részletesebb útmutatásért olvassa el a Blog elindítása (és extra jövedelemszerzés oldalán) című bejegyzésünket..

Tekintse meg a WordPress legjobb könyveiről szóló cikket is, ideértve a weboldal vagy blog létrehozásáról szóló könyveket a WordPress segítségével.

Reméljük, hogy ez a cikk segített megismerni a blog és a weboldal közötti különbségeket, és hogy Ön már tudja a választ, hogy mi a blog. Most szállj ki, és kezdj el blogolni. Ha tetszett ez a cikk, és szeretne többet megtudni a blogolásról, tekintse meg a 100+ Amazing Blog Stats statisztikánkat & tények.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map