Mi az a webtárhely? (Megosztott vs. VPS vs dedikált)

magyarázat a web hostingról


Szeretné tudni, hogy webhelye megosztott, VPS vagy dedikált tárhelyét választja-e? Olyan sokféle internetes tárhely esetén nehéz lehet kitalálni, hogy melyik a legmegfelelőbb az Ön igényeihez. Ráadásul mi a különbség a megosztott vs. VPS és dedikált tárhely között?

Ne aggódjon, itt vagyunk, hogy elmagyarázza az Ön webtárhelyét. Osztjuk meg Önnel az egyes web hosting lehetőségek különbségeit: Megosztott vs. VPS vs dedikált tárhely. Miután elmagyaráztuk az egyes webtárhely-típusokat, megértheti, melyik a legmegfelelőbb webhelyének.

Kezdjük el.

Mi az a webtárhely??

A webtárhely alapvetően ott, ahol a webhelyet tárolja az interneten. A webtárhely egy vállalat által nyújtott szolgáltatás, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy webhelyüket elérhetővé tegyék a világhálón.

Egyszerűen fogalmazva: ha webhelyet épít a számítógépén, akkor az összes webhelyfájl a számítógépen van, és senki más nem láthatja őket. A webtárhely-szolgáltatással azonban a webhely fájljait az Interneten tárolhatja, így bárki megnézheti őket.

Ez lehetővé teszi az embereknek, hogy gépeljenek domainnevedet, például a www.IsItWP.com a böngésző címsorába, és azonnal hozzáférjenek az Ön webhelyéhez..

domain-name-hosting-honlap

Ha még nem választott ki domainnevet a webhelyéhez, akkor nézd meg a legjobb domain név kiválasztására vonatkozó bejegyzésünket.

Miért van szüksége webtárhelyre??

Ha webhelyet készít, azt akarja, hogy az emberek láthassák azt. Például, ha elindít egy blogot, és webes tárhely nélkül írja meg első blogbejegyzését, senki sem fogja tudni elolvasni a tartalmat. Ez meghiúsítja a blog elindításának teljes célját, nem igaz?

De a webtárhely biztosításával a blog webhelyének saját helyszíne lesz a világhálón, ahol a világ minden tájáról érkező felhasználók meglátogathatják az Ön weboldalát és elolvashatják a blogbejegyzéseit..

Gondoljon webhelyére házként és webtárhely utcára. Ha a ház nem utcán található, és lehetetlen bejutni, hogyan fogja megkeresni bárki más?

Ha webhelyére szeretne látogatni, akkor web hostingra van szüksége.

A webtárhely fizet-e pénzt?

webhosting-megosztott költségű vs VPS-vs-külön

Igen, a webtárhely pénzbe kerül, ez egy szükséges költség, ha webhelyet szeretne létrehozni.

Sokan azt gondolják, hogy a webtárhely drága, de valójában nem. Noha vannak olyan drága web hosting lehetőségek, amelyek havonta 500 dollárba kerülnek, rengeteg olcsó és megbízható web hosting szolgáltatás áll rendelkezésre, amelyek havonta csak 2–4 dollárba kerülnek. Ezeknek a webtárhely-lehetőségeknek a felhasználásával még ingyenes domain nevet, SSL-tanúsítványt és egy szinte 100% -os üzemidő garanciát is kaphat.

Ez azt jelenti, hogy webhelyét akár 2 dollárért is elindíthatja, és működtetheti, ami nagyszerű azoknak az embereknek, akik csak most indulnak, és szűk költségvetésüknek kell megfelelniük. A legjobb az egészben: nem kell feláldoznia a minőséget és a megbízhatóságot, amikor az egyik olcsóbb web hosting lehetőséget választja.

Számos legjobb ingyenes web hosting szolgáltatás létezik, de fontos megjegyezni, hogy az ingyenes web hosting használatával elkaphatjuk. Az ingyenes web hosting szolgáltatásokkal a következő hátrányokkal kell foglalkoznia:

 • Nem kívánt hirdetések – Az ingyenes webtárhely-szolgáltatások nem kívánt, irreleváns hirdetéseket jelenítenek meg webhelyén, ez az, ahogyan keresnek pénzt. Ezek a hirdetések azonban bosszanthatják a webhely látogatóit, és webhelyét professzionálisnak tűnhet.
 • Korlátozott forgalom – Az ingyenes web hosting szolgáltatások gyakran korlátozzák a webhelyére érkező forgalom mennyiségét, ami megnehezíti vállalkozásának növekedését.
 • Elakad – Miután kiválasztott egy ingyenes web hosting szolgáltatást, nagyon nehéz áthelyezni webhelyét egy másik internetes fogadóra, ha meggondolja magát.

Olyan sok megfizethető web hosting lehetőségnél jobb néhány dollárt költeni, ahelyett, hogy ingyenes webtárhelyet választana az összes hátrányával együtt.

Melyek a különféle típusú webtárhelyek

Számos különféle típusú webtárhely létezik, de a 3 fő megoldás a következő:

 • Közös
 • VPS
 • Dedikált

A választott webtárhely típusa az építeni kívánt webhely típusától függ. Egy egyszerű üzleti weboldalt vagy blogot készít? Vagy el szeretne indítani egy e-kereskedelmi webhelyet vagy egy régóta közösségi média webhelyet, amelyet folyamatosan frissítenek új tartalommal?

A webtárhely típusának kiválasztásakor figyelembe kell vennie az általuk kínált funkciókat, például a biztonságot, a teljesítményt is, ha lehetővé teszik webhelyének egyszerű bővítését, valamint azt, hogy mennyi munkát igényel a végén.

Természetesen az árképzést is egyszerre kell megvizsgálnia. Az utolsó dolog, amit meg szeretne csinálni, egy csomó pénzt költ egy olyan web hosting szolgáltatásra, amely nem felel meg személyes igényeinek.

Ezután megvizsgáljuk a megosztott vs. VPS és dedikált tárhely közötti különbségeket, így meghatározhatja, melyik internetes fogadó lehetőség a legjobb választás az Ön számára.

1. web hosting lehetőség: megosztott

Pontosan ez a megosztott tárhely. A megosztott tárhely segítségével megosztja a szervert (az internet helyét) másokkal.

megosztott tárhely-lakás-komplexum

A megosztott tárhely olyan, mint egy apartman komplexumban élni. Az apartmankomplexumban élő emberek ugyanabban a helyen vannak, és mindannyiuknak meg kell osztani az erőforrásokat, mint például a mosókonyha, a parkoló, a játszótér stb..

Ugyanaz a koncepció a megosztott webtárhelynél. Amikor webhelyét megosztott tárhelyszolgáltatással üzemelteti, akkor a webhelyet sok más webhellyel azonos helyen tárolja. Ön megosztja a szerver erőforrásait, például a memóriát, a lemezterületet, az adatokat és a CPU-időt.

A szerver erőforrásainak megosztása nagyrészt jól működik. Időnként azonban, ha az egyik webhely szomszédja sok erőforrást igényel, lelassíthatja webhelyét.

Előnyök:

 • Megfizethető – Mivel a szervert sok más felhasználóval osztja meg, a költségeket is meg kell osztania. Ez alacsonyabb árat eredményez Önnek.
 • Egyszerű beállítás – A megosztott tárhelyszolgáltatások általában a teljes beállítás elvégzését végzik az Ön számára.

Hátrányok:

 • A szerver megosztása – Az egyik legfontosabb hátránya, hogy meg kell osztania a szervert sok más webhellyel.
 • „Rossz szomszédok” – Mivel a szervert számos webhellyel osztja meg, akkor lehet, hogy „rossz szomszédokkal” kell foglalkoznia, akik minden erőforrást nagy forgalmú vagy hibás kóddal vesznek fel. Ez befolyásolhatja saját webhelyének sebességét és teljesítményét.

2. webes tárhely: VPS

A következő web hosting opció a VPS. A VPS a virtuális magánszervert jelenti.

VPS-web-host-villában

A VPS tárolása olyan, mintha egy villában vagy lakásban élne. Megvan a saját otthonod, és felelõs annak fenntartásáért, de meg kell osztania az ingatlannal kapcsolatos dolgokat.

A VPS tárhely esetén továbbra is meg kell osztania a szervert, de kevesebb webhellyel kell megosztania, mint a megosztott tárhelynél. Ráadásul nem kell megosztania az összes erőforrást. Az összes erőforrás egyenletesen van felosztva. Ez megállítja a „rossz szomszédok” felhasználását az összes erőforrás felhasználásával, mert vannak olyan korlátok, amelyeket nem szabad túllépni. Ha túllépik ezt az erőforrás-korlátot, akkor webhelyük csökkenhet, de az Ön weboldala nem lesz érintetlenül.

Előnyök:

 • Nincs megosztási erőforrás – Nem kell megosztania az összes erőforrást sok más webhellyel.
 • Erőteljesebb – A VPS-tárhely erősebb, mint a megosztott tárhely, méretezhetőbb, és általában jobb teljesítményt és gyorsaságot kínál.
 • Rugalmasság – A VPS tárhely rugalmasabb, lehetővé téve testreszabását és változtatásait anélkül, hogy más felhasználókat befolyásolna.

Hátrányok:

 • Drágább – A VPS drágább, mint a megosztott tárhely.
 • Több műszaki – A VPS tárhelyén a beállítási folyamat technikaibb, ami problémát jelenthet a kezdők számára.

3. webes tárhely: dedikált

A végső web hosting opció dedikált tárhely, és csakúgy, mint amilyennek hangzik, a dedikált szerver tárolással mindent megtehetsz magának.

dedikált web-host-ház

Tehát a dedikált tárhely olyan, mint a saját ház birtoklása. Nem kell megosztania a térét senki mással, és nem kell megosztania erőforrásait másokkal sem. Nem is kell foglalkoznia rossz szomszédokkal.

A dedikált tárhely mellett nincs más webhely a tárhelyén, és nem kell megosztania olyan erőforrásokat, mint a CPU idő és memória.

Előnyök:

 • Nincs rossz szomszéd – A dedikált webtárhely alkalmazásával mérföldek mérföldein belül nincsenek rossz szomszédok, akik ellophatnák az Ön webhelyének erőforrásait, és negatívan befolyásolhatják a webhely sebességét és teljesítményét.
 • Teljes felügyelet – A szerver testreszabása teljes mértékben ellenőrzése alatt áll. Még a memória mennyiségét és típusát, valamint az egyéb elemeket is kiválaszthatja.

Hátrányok:

 • Legdrágább – Mivel mindent magának kap, a dedikált tárhely a legdrágább webtárhely-lehetőség.
 • Több műszaki – A VPS-tárolásnál kicsit többet kell tudnia a számítógépekről és a kiszolgálókról, mint az átlagember.
 • Fokozott felelősségvállalás – Egy nem kezelt dedikált szolgáltatással Ön felel a teljes telepítésért, telepítésért, biztonságért és egyebekért. Még egy felügyelt dedikált tárhelyszolgáltatással is sok mindent meg kell tennie egyedül.

Megosztott vs. VPS és dedikált tárhely: Mit kell választania??

Tehát, most, hogy tisztában van a különbséggel a megosztott vs. VPS és dedikált tárhely között, melyik a legmegfelelőbb az Ön számára és az Ön webhelyére?

A megosztott tárhely a legjobb megoldás azoknak a kezdő webhelyeknek, amelyek legalább eleinte nem fognak forgalmat elérni. Amikor éppen elkezdi weblap készítését, betarthatja a költségvetést, és a megosztott tárhely lehetővé teszi ezt, miközben növeli online jelenlétét. A megosztott tárhely egy bölcs választás a statikus üzleti és személyes webhelyek számára is, mivel az üzemidő nem fog mindent befolyásolni. Ez egy kiváló hosting lehetőség kezdőknek is.

Összefüggő: Megosztott és kezelt WordPress tárhely (összehasonlítva)

A VPS tárhely jobb választás, ha arra számít, hogy webhelye növeli a forgalmat, és engedheti meg magának, hogy egy kicsit többet fizet. Továbbá, ha megosztott tárhelyszolgáltatással indul, és a webhely forgalma gyorsan növekszik, akkor frissítsen egy olyan legjobb VPS-tárhelyre, amely több erőforrást kínál a forgalom kezelésére.

A dedikált tárhely az a webgazda lehetőség ebben a listában, amelyre legkevésbé van szüksége, ha b. Csak az összes harang és síp szükséges, amelyet egy dedikált gazdagép ad, ha érzékeny tranzakciókat kezel, és megnövelt biztonságra van szüksége, az Ön webhelyén nagyszámú nagy felbontású fotó vagy video streaming található, vagy ha olyan IP-címet szeretne, amelyet nem ad meg Nem kell megosztani más webhelyekkel.

Összességében, ha még nem ismeri a webhely létrehozását, akkor a megosztott internetes házigazda lesz a legjobb választás. Megfizethető, és mindent megad, amire szüksége van az induláshoz.

Most, hogy eldöntötte, melyik web hosting lehetőség a legmegfelelőbb az Ön számára, hogyan választhatja ki, hogy melyik web hosting szolgáltatást használja?

Nos, a webhosting legfontosabb ajánlása a Bluehost. A Bluehost segítségével választhat megosztott, VPS vagy dedikált tárhely közül. Tehát, függetlenül attól, hogy melyik internetes fogadó lehetőséget választja, a Bluehost biztosítja az Ön védelmét.

Ezenkívül a Bluehost exkluzív üzletet kínál az IsItWP olvasók számára. Ma már feliratkozhat a Bluehost szolgáltatásra, és ingyenes domain nevet, SSL tanúsítványt, valamint 60% kedvezményt kaphat a megosztott tárhelyen. Ez azt jelenti, hogy havi 2,75 dollárért elkészítheti és üzemeltetheti webhelyét. Nézze meg a részleteket a Bluehost Coupon oldalon.

Bluehost-wordpress-hosting

Kattintson ide az exkluzív Bluehost ajánlat igényléséhez »

Ne hagyja ki ezt a teljes Bluehost áttekintést, hogy többet megtudjon a webtárhelyről.

Reméljük, hogy élvezte ezt a cikket a megosztott vs. VPS és dedikált tárhelyről, és hogy most már tudja, melyik webtárhely opciója a legmegfelelőbb webhelye számára. Ha tetszett ez a cikk, és készen áll a webhely házigazdájára, tekintse meg a webhely üzemeltetésére vonatkozó bejegyzésünket, egy teljes lépésről lépésre szóló bemutatónkat és a többcélú témák listáját, amelyekkel elindíthatja webhelyét.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map