Több mint 100 csodálatos blogstatisztika és tény (végső lista)

elképesztő blogstatisztikák és tények


Szeretne naprakészen tartani a legfrissebb blogstatisztikákat és tényeket? Függetlenül attól, hogy üzleti vállalkozása számára blogot készít, vagy ebben az évben saját blogot indít, fontos a blogkészítés mindent megismerni. A legfontosabb blog-statisztikák ismerete segít eredményt nyújtó tartalom létrehozásában.

De nem töltheti egész nap az internetet, hogy pontos blogstatisztikát találjon. Nos, ne aggódjon, mindent megtettünk az Ön számára! Összeállítottuk ezt a legfeljebb 100 csodálatos blogstatisztikát és tényt tartalmazó listát, így maradhat a legújabb trendek tetején és ellenőrizheti, hogy blogod sikeres-e ebben az évben.

Mivel ilyen hatalmas számú blog statisztikát gyűjtöttünk, itt található egy gyors tartalomjegyzék, amely végigvezeti Önt a cikkben.

Most mutassuk be ezeket a fantasztikus blogstatisztikákat és tényeket!

Általános blogstatisztikák

A blogolás egyre népszerűbbé válik minden nap, és az új emberek minden nap “a blog elindításáról” keresnek a Google-on. Vessen egy pillantást néhány általános statisztikára, amelyek megmutatják a blogolás hatalmas növekedését.

wordpress-blogolás-statisztika

1. 2018-ban 30,6 millió blogger volt az Egyesült Államokban. 2020-ra az Egyesült Államokban a bloggerek száma eléri a 31,7 milliót. (Statista)

2. Havonta több mint 20 milliárd blogbejegyzés van a WordPress platformon. (WordPress)

3. 2018-ban több mint 2 milliárd blogbejegyzést írtak, ma pedig eddig több mint 3 milliót írtak.Internetes élő statisztika)

4. A WordPress felhasználók havonta mintegy 69,3 millió új blogbejegyzést és 72,0 millió új hozzászólást hoznak létre. (WordPress)

4. A tartalommarketing-ipar várhatóan 300 milliárd dollár lesz 2019-ben. (Social Media Today)

5. A B2B marketingszakemberek 89% -a tartalommarketing, a B2C marketingszakemberek 86% -a pedig tartalommarketing. (Közösségi média ma)

6. Az internethasználók 77% -a olvasta blogcikkeket. (Hatás)

7. A Tumblr 441,4 millió blogfiókot üzemeltet. (Statista)

Blogszerzési előnyök – Statisztikák, tények & ábrák

A blogoltatás nagyszerű módja annak, hogy bemutatkozzon mint iparági gondolkodó, de mi mást tud tenni az Ön vállalkozása számára? Íme néhány blogstatisztika, amelyek bizonyítják a blogolás hatalmas előnyeit, a megnövekedett forgalomtól az értékesítés fokozásához.

1. Azok a vállalatok, amelyek blogolást folytatnak, 97% -kal több linket kapnak webhelyükre. (HubSpot)

2. Azok a marketingszakemberek, akik a blogolást priorizálták, 13x nagyobb valószínűséggel élvezhetik a pozitív megtérülést.

3. A blogokat használó B2B marketingszakemberek 67% -kal több leadot kapnak, mint azok, amelyek nem.

4. Azok a vállalkozások, amelyek blogolnak, kétszer több e-mail forgalmat generálnak, mint azok, akik nem.

5. A HubSpot állam bejövő marketing tanulmányában a válaszadók 57% -a nyilatkozta arról, hogy a vállalati blogon keresztül vásárolt meg egy ügyfelet..

6. A blogszerzõ vállalkozások 126% -kal magasabb vezetõ növekedést tapasztalnak, mint a nem blogszerzõ vállalkozások.

7. Miután 21-54 blogbejegyzést írt, a blogforgalom generálása akár 30% -kal is növekszik. (Traffic Generation Cafe)

8. Átlagosan azok a cégek, amelyek blogolnak, 434% -kal több indexált oldalt kapnak, és 55% -kal több webhely-látogatót kapnak.

9. A jobb tartalom akár 2000% -kal is növeli a blog forgalmát. (Omnicore)

10. A tartalommarketing háromszor több leadot kap, mint a fizetett keresési hirdetés. (Tartalommarketing Intézet)

Olvasói elkötelezettség – statisztika & tények

A bloggerek tartalmat írnak az olvasók számára, tehát hogyan érzik magukat az internet felhasználók a blogok iránt, és hogyan viselkednek általában velük? Az alábbiakban bemutatunk néhány statisztikát a blog elkötelezettségéről.

olvasók-of-blogok

1. A blogokat az 5. legmegbízhatóbb forrásként értékelték a pontos online információkhoz. (HubSpot)

2. A blogbejegyzések az egyik legjobban megosztott tartalom az interneten. (OptinMonster)

3. Az átlagos olvasó csak 37 másodpercet tölt egy cikk vagy blogbejegyzés elolvasásával. (Social Media Today)

4. A látogatók 73% -a inkább siklik, mint elolvassa a blogbejegyzést. (HubSpot)

5. Az 19–29 év közötti internethasználók 47% -a rendszeresen olvassa a blogokat a számítógépen. (Statista)

6. Az üzeneteket megosztó emberek 94% -a ezt teszi, mert úgy gondolja, hogy mások számára hasznos lehet. (Hatás)

7. A vásárlók 47% -a fogyaszt három-öt darab tartalmat a vásárlási döntés meghozatala előtt. (HubSpot)

8. A fogyasztók 70% -a inkább inkább cikkekkel, mint hirdetésekkel szeretne megismerni egy társaságot. (TeamWorks kommunikáció)

9. A márka iránti elkötelezettség 28% -kal növekszik, amikor a fogyasztók mind a professzionális tartalom, mind a felhasználó által létrehozott termékvideónak vannak kitéve. (comScore)

10. A fogyasztók 68% -a valószínűleg időt töltene az érdeklődésüknek megfelelő márkájú tartalmak olvasásával. (CMA)

11. Az amerikai online fogyasztók 61% -a vásárolt egy blog ajánlása alapján. (Közösségi média ma)

12. Az Egyesült Államok internethasználói háromszor több időt töltenek fel a blogokon, mint e-maileket. (Közösségi média ma)

13. A blog napi forgalmának 80% -a új látogatókból áll. (Meggyőzni és konvertálni)

Írás időtartama – statisztika & tények

Az összes blogoltatás költsége az Ön ideje, tehát mennyit költ az átlagos blogger blogbejegyzésük írására? Nézze meg a következő statisztikákat.

blog-statisztika-tények

1. Az átlagos blogbejegyzés írása 3,5 órát vesz igénybe. 2014-ben az átlagos blogbejegyzés 2,5 órát vett igénybe, ami azt mutatja, hogy a bloggerek ma több időt töltenek el egy tipikus cikk kidolgozásában. (Orbit Media)

2. Azok a bloggerek, akik blogbejegyzésenként legalább 6 órát töltenek, 56% -kal nagyobb valószínűséggel jelentenek „erős eredményeket”, mint azok, akik nem. (Orbit Media)

3. Másrészt a bloggerek 46,8% -a hetente kevesebb, mint 5 órát töltenek blogjaikkal. (Blog Tyrant)

4. A bloggerek 47,6% -a szerkeszti saját munkáját. (Közösségi média ma)

Optimális blogbejegyzés hossza – statisztika & tények

Fontos a tökéletes hosszúságú blogbejegyzések írása; túl rövid, és előfordulhat, hogy nem szerepel a Google keresési eredményeiben, vagy van elegendő információ, ami miatt a felhasználók meg akarják osztani. Túl hosszú és az idő pazarlása lehetett az írása, mert senki nem olvassa. Íme néhány blogstatisztika, amely bemutatja a cikkek tökéletes hosszát.

blog-post-length-statisztika

1. A Google egyik legmagasabb rangú bejegyzésének átlagos szavas száma 1890 szó. (BackLinko)

2. Az átlagos üzenethossz 42% körül nőtt 2014 és 2018 között, 800 szavaról 1 151 szóra. (Orbit Media)

3. A hosszú formájú blogbejegyzések 9x több leadot generálnak, mint a rövid formájú blogbejegyzések. (Social Media Today)

4. A legtöbb blogíró (55%) postánként kevesebb mint 1000 szót ír. Csak ötödik blogger csak egy hozzászólásonként több mint 1500 szót ír. (Orbit Media)

5. Azok a bloggerek, akik hosszabb üzeneteket írnak, sokkal nagyobb valószínűséggel látnak jobb eredményeket. Azoknak a bloggereknek a 50% -a, akik hosszú formájú tartalmat írnak, erős eredményekről számolnak be. (Orbit Media)

6. A legtöbb online megosztású blogbejegyzés több mint 3000 szó hosszú. (OptinMonster)

Blogcímsorok – Tények & Statisztika

A blog címe az, ami arra készteti a felhasználókat, hogy rákattintanak a bejegyzésedre, ezért ezt jóra kell tennie. Íme néhány blogcímstatisztika, amelyek segítenek jobb blogcímek megírásában.

1. A 6-13 szót tartalmazó címek vonzzák a legnagyobb és következetes forgalmat. (HubSpot)

2. Az emberek 36% -a kedveli a listaalapú címeket. (ConversionXL)

3. A páratlanul számozott jegyzékcímek 20% -kal felülmúlják a párosokat is. (Tartalommarketing Intézet)

4. A nyolc szóval rendelkező címsorok átlagban 21% -kal magasabb átkattintási arányt kaptak. (Tartalommarketing Intézet)

5. Az érzelmi címsorok megosztottak. (OkDork)

6. A „fotó (k)” szót tartalmazó címsorok 37% -kal jobban teljesítettek, mint a szó nélkül szereplő címsorok. (HubSpot)

7. Az olyan negatív kifejezésekkel ellátott címsorok, mint a „soha” és a „legrosszabb”, átlagosan 30% -kal jobban teljesítenek, és 60% -kal jobban teljesítenek, mint azok a pozitív kifejezések, mint a “mindig”, “a legtöbb” és a “legjobb”. (Növekedési borz)

Bloggyakoriság – tények & Statisztika

Milyen gyakran kell blogolnom? Ez egy általános kérdés, amelyet sok új blogger felvet. Nézze meg ezeket a blogkészítési statisztikákat, amelyek megmutatják, hogy milyen gyakran kell blogolni és mikor kell közzétenni bejegyzéseket a maximális eredmény elérése érdekében.

hogyan gyakran kell-you-blog

1. A blogolás gyakorisága az utóbbi néhány évben csökken. 2014-ben a bloggerek hetente többször jelentettek meg tartalmat, de ma a „havonta többször” gyakoribb. (Orbit Media)

2. A B2B cégek, amelyek havonta legalább 11-szer blogoltak, háromszor nagyobb forgalommal bírtak, mint azok, amelyek csak egyszer vagy kevesebbet havonta. (HubSpot)

3. A B2C cégek, amelyek legalább 11-szer blogoltak, több mint 4X-et kaptak, mint azok, amelyek havonta csak 4-5 üzenetet tesznek közzé. (HubSpot)

4. A cégek, amelyek havonta legalább 16 blogbejegyzést tesznek közzé, csaknem 3,5-szer nagyobb forgalmat érnek el, mint azok, amelyek havonta 0–4. (HubSpot)

5. A napi újságírással ellátott blogok ötszörösére növelik a forgalmat, mint azok, amelyek nem. (Social Media Examiner)

6. A bloggerek 69% -a munkaidőben készíti tartalmát, 76% -a otthoni / otthoni irodájából. (Orbit Media)

7. A hét legjobb napja a blogbejegyzések közzététele kedden és szerdán. A legtöbb blogbejegyzés közzétételének ideje az USA keleti partvidéke 9: 30 és 11: 00 közötti. (Blog Tyrant)

8. A blogolvasás csúcsa 10:00 körül van. (HubSpot)

A blogírás sikerének titka – statisztikák & tények

A blogolás nem csak a szavak képernyőn történő lerakása. Ha azt szeretné, hogy a blogbejegyzésed sikeres legyen, be kell építenie számos különféle elemet az olvasók örömére és a webhely forgalmának növelésére. Nézze meg ezeket a blogkészítési statisztikákat, amelyek biztosítják, hogy üzeneteid hatalmas sikereket érjenek el.

1. A képeket tartalmazó blogcikkek 94% -kal több megtekintést kapnak, mint azok nélkül. (Jeff Bullas)

2. A bloggerek 54% -a egynél több képet tartalmaz a bejegyzésükben, 49% -uk listákat épít be a bejegyzésükbe, és a videó továbbra is növekszik, a bloggerek mindössze 19% -a beépíti őket tartalmukba. Azok a bloggerek, akik ezeket a vonzó médiaformátumokat adják hozzá a hozzászólásukhoz, nagyobb valószínűséggel látnak erős eredményeket. (Orbit Media)

3. Valódi emberek fotóinak használata az emberek stock fotóinak helyett 35% -os konverziót eredményezhet. (Marketing kísérletek)

4. Az írott cikkek, például a „hogyan kell” hozzászólásokat és esettanulmányokat készítenek, a leginkább hitelesítik a blogokat. (Szociális marketing írás)

5. A marketingszakemberek 45% -a interaktív tartalmát – például értékeléseket, vetélkedéseket, számológépeket vagy versenyeket – rendkívülinek vagy nagyon hatékonynak ítéli meg. (Tartalommarketing Intézet)

6. Azok a bloggerek, akik stratégiájukkal frissítik a régebbi tartalmakat, kétszer olyan valószínű, hogy erőteljes eredményeket jelentenek. (Orbit Media)

7. Minden tíz blogbejegyzés összeáll, vagyis az organikus keresés növeli forgalmát az idő múlásával. (HubSpot)

8. Az összetett blogbejegyzések az összes blogbejegyzés 10% -át teszik ki, és a teljes forgalom 38% -át generálják. (HubSpot)

9. Élete során egy összetett blogbejegyzés annyi forgalmat generál, mint hat lebomló bejegyzés (HubSpot)

10. A marketingszakemberek közel 60% -a újragondolja tartalmát 2-5 alkalommal. (contently)

11. A tartalom hatékonyságát szolgáló három legfontosabb dolog a közönség relevanciája (58%), vonzó és vonzó történetmesélés (57%), és választ / fellépést vált ki (54%). (curata)

12. A marketingszakemberek 97% -a előíró tartalmat használ, vagyis megteremti a szabályok és stratégiák alapját, amelyeket a létrehozáskor követni kell. (curata)

13. A marketingszakemberek 63% -a blogtartalmat hoz létre vevői személy szerint; 38% függőlegesen; 30% földrajz szerint; és 30 százalék számlánként vagy ügyfélenként. (curata)

Blogging Evolution – Statisztika & tények

Manapság a felhasználók nem csupán egyszerű szöveget akarnak. Nehéz felhívni és megtartani az internethasználók figyelmét, ezért fejlődik a blogolás. Nézze meg ezeket a blogstatisztikákat, amelyek ezt bizonyítják.

1. A fogyasztók 43% -a egyre inkább videotartalmat akar a marketingszaktól. (HubSpot)

2. A videotartalom 50-szer nagyobb valószínűséggel vezet organikus keresési eredményeket, mint a sima szöveg. (HubSpot)

3. A marketingszakemberek 45% -a azt tervezi, hogy 2018-ban és 2019-ben hozzáadja a YouTube-ot tartalom-terjesztési csatornának, míg 41% -uk azt állítja, hogy hozzá fognak adni a Facebook-videókat. (Növekedési borz)

4. A bloggerek 19% -a magába foglalja a videót a tipikus bejegyzésükbe.

5. Azoknak a bloggereknek a 45% -a, akik audio (például podcastokat) adnak hozzá blogbejegyzésükhöz, erőteljes eredményeket érnek el.

Blogszerző promóciók – Statisztika & tények

Nem csak közzéteheti blogbejegyzését, és elvárhatja, hogy az emberek megjelenjenek. Ha azt szeretné, hogy a blogbejegyzései egy csomó felhasználó előtt jelenjenek meg, hirdetnie kell őket. Vessen egy pillantást ezekre a blogolási tényekre és statisztikákra a blog promóciójáról.

blog-támogatási statisztika

1. A B2B tartalompiaci forgalmazók 61% -a egy évvel ezelőtt növeli a közösségi média tartalommarketing célú felhasználását. (Keresőmotor óra)

2. A bloggerek 96% -a közösségi médiát használ a blogbejegyzések forgalmának növelésére. 68% -a SEO, 61% -a e-mail marketing használatával. (Orbit Media)

3. 87% -uk szerint a közösségi média segít nekik fokozni expozíciójukat. (Social Media Examiner)

4. A marketingszakemberek több mint 81% -a észlelte, hogy a forgalom megnövekedett, hetente mindössze 6 órával fordítva a közösségi média marketingjére. (Social Media Examiner)

5. A marketingszakemberek 72% -a használta a Facebook fizetett hirdetését. (Social Media Examiner)

6. Azok a bloggerek, akik befolyásolók tájékoztatását és fizetett promóciót használnak hirdetéseik reklámozására, nagyobb valószínűséggel jelentenek „erősebb eredményeket”. (Orbit Media)

7. A B2B tartalommarketing 66% -a fizetős módszereket alkalmaz a tartalom terjesztésére. (Keresőmotor óra)

8. A fizetett módszerek leggyakoribb céljai: új közönség vonzása (80%), forgalom generálása, ha az organikus keresés nem hozza meg a kívánt eredményeket (65%), és elérje a résközönséget (52%). (Keresőmotor óra)

9. A felhasználók 70–80% -a figyelmen kívül hagyja a fizetett hirdetéseket, és csak az organikus eredményekre koncentrál. (Keresőmotor naplója)

10. A B2B marketingcégek 70% -a használja a Facebook-ot a tartalom terjesztésére. (Tartalommarketing Intézet)

11. A marketingszakembereknek csak 9% -a tervezi a közepes méretű kiadványok hozzáadását tartalomstratégiájához. (HubSpot)

12. A LinkedIn a leghatékonyabb közösségi média platform a tartalom továbbításához és a közönség elkötelezettségének biztosításához. (HubSpot)

13. Az üzleti bloggerek 21% -a e-mail hírlevelen keresztül küld postákat előfizetői bázisuk legalább hetente; A legjobb orvosok 39% -a ezt hetente teszi. (curata)

14. A bloggerek 59,8% -a küld legalább néhány alkalommal vendég-üzenetet. (Növekedési borz)

SEO és Analytics – statisztikák, tények & ábrák

Blogbejegyzéseinek optimalizálása SEO célokra fontos, hogy tartalmát a felhasználók megtalálják az interneten. Az elemzés figyelemmel kísérése kulcsfontosságú annak megértéséhez, hogy a blog miként növelheti webhelye látogatói körét. Íme néhány blogstatisztika a SEO és az elemzés területén.

1. Az online marketingszakemberek 72% -a írja le a tartalom létrehozását a leghatékonyabb SEO taktikának. (Klikk)

2. A „hosszú farok” kulcsszavak rendkívül fontosak a SEO számára: a Google-on végzett keresések több mint fele (55%) a 10 millió legnépszerűbb kulcsszón kívül esik.

3. A bloggerek 34% -a „mindig” ellenőrzi elemzését, ami növekedés az előző évekhez képest. (Orbit Media)

4. A bloggerek 5% -ának egyáltalán nincs hozzáférése az elemző eszközökhöz. (Orbit Media)

5. Azok a bloggerek, akik mindig mérik a tartalom teljesítményét, kétszer annyira valószínű, hogy „erős eredményeket” jelentenek. (Orbit Media)

Üzleti blogok – statisztikák, tények & ábrák

Sok vállalkozás felismerte a blogolás hatalmát. Tehát hogyan fektetnek be a vállalkozások a blogba és teszik ezt prioritássá? Nézze meg ezeket a statisztikákat.

cégek, befektetés-blogolás-statisztikák

1. A marketingszakemberek 53% -a szerint a blogolás a legfontosabb tartalmi marketing prioritás. (HubSpot)

2. A marketingszakemberek 89% -a fenntartja vagy növeli bejövő marketing-költségvetését. (HubSpot)

3. A B2B marketingszakemberek 64% -a kiszervezi a blogírás-írást. (Megviccelni)

4. A két legjobban kiszervezett tartalommarketing tevékenység az írás (44%) és a formatervezés (41%). (curata)

5. Az üzleti bloggerek kiszervezett blogbejegyzéseinek 57% -a nem fizetett hozzájárulásból vagy vendégbejegyzésből származik. (curata)

6. A vállalatok 42% -a bérelt egy kijelölt tartalomstratégiai vezetőt. (HubSpot)

7. A bloggerek 24% -a szerkesztőkkel dolgozik, ez az arány 2014 óta megduplázódott. (Orbit Media)

8. A B2B marketingszakemberek 41% -a tart napi vagy heti tartalommarketing találkozókat. (Tartalommarketing Intézet)

9. A 10nél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató vállalatok marketing-költségvetésük 42% -át általában a tartalomra fordítják. (Tartalommarketing Intézet)

10. A legkifinomultabb B2B marketingszakértők teljes marketing-költségvetésük 42% -át fordítják tartalom létrehozására. (Tartalommarketing Intézet)

Reméljük, hogy ez a cikk segített megismerni néhány új blogstatisztikát és tényt. Most elfoglalhatja ezeket az információkat, és elindíthat egy sikeres blogot, amely sok olvasót felkér, növeli vállalkozásának potenciális eladásait és növeli az értékesítést.

Ha tetszett neki ez a bejegyzés, akkor nézd meg a 30 online pénzszerzési módszer (oldalán) című cikkünket, és indítsd el ma a blogod.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map