Gratis sterke wachtwoordgenerator

Hoe werkt onze sterke wachtwoordgenerator?

Onze Password Generator Tool helpt u een beveiligingsrisico te voorkomen door een sterk wachtwoord te krijgen.


Het beste van onze wachtwoordgenerator is dat er automatisch een sterk wachtwoord voor u wordt gegenereerd wanneer de pagina wordt geladen. U hoeft het dus alleen maar te kopiëren en te gebruiken tijdens het instellen van een account op een website.

Deze tool biedt je vijf verschillende opties om een ​​uitzonderlijk sterk wachtwoord te maken voor elk account, inclusief WordPress-admin, socialemediakanalen of andere die je maar kunt bedenken. De wachtwoordopties zijn:

 • Hoofdletters
 • Nummers
 • Speciale karakters
 • Makkelijk te onthouden
 • Wachtwoord lengte

De opties voor hoofdletters en cijfers zijn standaard vooraf geselecteerd. U kunt de wachtwoordopties naar wens selecteren of deselecteren.

De standaard wachtwoordlengte is 12. Met onze wachtwoordgenerator kunt u zelfs een wachtwoord van maximaal 50 tekens maken.

Als u een ander wachtwoord nodig heeft, kunt u eenvoudig op de resetknop klikken.

Hoe u een sterk wachtwoord voor uw account kiest

Of u nu een WordPress-beheerder of een ander account maakt, het kiezen van een sterk wachtwoord is essentieel. Dat gezegd hebbende, hoe maak je een hackbestendig wachtwoord dat zowel moeilijk te raden als gemakkelijk te onthouden is? Laten we vier verschillende manieren bekijken om een ​​sterk wachtwoord te maken.

1. Gebruik een wachtwoordgenerator

Een wachtwoordgenerator helpt u bij het maken van een veilig wachtwoord dat onmogelijk te kraken is. Hoewel een wachtwoordtool ten zeerste wordt aanbevolen voor het genereren van een hackbestendig wachtwoord, is het probleem dat elke website zijn eigen regel heeft over hoe een wachtwoord moet zijn. Sommige websites ondersteunen bijvoorbeeld geen speciale tekens in een wachtwoord, terwijl andere vereisen dat u minimaal 8 tekens heeft.

U moet ervoor zorgen dat uw wachtwoordtool u verschillende opties biedt voor het maken van een aanpasbaar wachtwoord voor verschillende websites.

2. Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts

Niets is erger voor uw digitale leven dan het gebruik van hetzelfde wachtwoord voor meerdere gebruikersaccounts op verschillende websites. Hoe sterk je wachtwoord ook is, het is alleen zo veilig als de zwakste website waar je een account hebt aangemaakt.

Als uw wachtwoord bijvoorbeeld wordt weergegeven na een datalek op een website, loopt u het risico al uw accounts op meerdere websites in gevaar te brengen, op voorwaarde dat u dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruikt.

Pro tip: als je een veilig digitaal leven nodig hebt, gebruik dan niet hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts.

3. Kies een wachtwoordbeheertool

Nu weet u hoe belangrijk het is om verschillende wachtwoorden te hebben voor meerdere accounts. Het onthouden van al die wachtwoorden voor verschillende accounts kan echter intimiderend zijn. Dit is waar een tool voor wachtwoordbeheer binnenkomt.

Een wachtwoordbeheertool is een centrale hub die al uw wachtwoorden op meerdere websites opslaat en beheert. Op die manier kunt u sterke wachtwoorden hebben voor al uw accounts, zonder ze zelfs maar te hoeven onthouden.

We raden u aan 1Password te gebruiken voor het beheren van al uw accounts, inclusief uw WordPress-beheerder, socialemediakanalen, e-mails en meer.

1Password helpt u niet alleen bij het beheren van al uw wachtwoorden, maar geeft u ook met één klik toegang tot al uw webaccounts.

4. Kies een wachtwoord dat gemakkelijk te onthouden is

Als u uw wachtwoord liever onthoudt dan ze allemaal te beheren met 1Password, wilt u er misschien voor zorgen dat elk wachtwoord dat u instelt, gemakkelijk te onthouden is. Daarom wordt onze wachtwoordgenerator geleverd met een gemakkelijk te onthouden optie.

Als u de gemakkelijk te onthouden optie kiest, worden alle andere opties gedeselecteerd om een ​​wachtwoordzin te maken die u snel kunt lezen en onthouden.

We raden u echter ten zeerste aan te kiezen voor een wachtwoordbeheertool om een ​​sterk wachtwoord in te stellen.

Afronden: een wachtwoordgenerator gebruiken

Een sterke wachtwoordgenerator biedt u meerdere opties om uw doelwachtwoord aan te passen. Voor een aangepast wachtwoord kunt u de tekenlengte specificeren en hoofdletters, cijfers en zelfs speciale tekens opnemen. Als u liever een gemakkelijk te onthouden wachtwoord kiest dan een willekeurig gegenereerd wachtwoord, dan kunt u dat ook doen.

Hier zijn enkele redenen waarom u een wachtwoordgenerator moet gebruiken.

 • Genereer een sterk wachtwoord: Een sterk wachtwoord beschermt uw account tegen gissingen en technieken voor het kraken van wachtwoorden.
 • Stel een wachtwoord in dat overeenkomt met de wachtwoordregel: Creëer een hack-proof wachtwoord dat perfect voldoet aan de wachtwoordregel van de gegeven site.
 • Wijzig een wachtwoord totdat u een goede match vindt: Als u het standaardwachtwoord niet bevalt, kunt u het met één klik wijzigen totdat u een goede match vindt.

Ben je helemaal klaar? Ga je gang en kies een wachtwoord voor je nieuwe account.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map