HostGator versus GreenGeeks vergeleken (2020) – 1 duidelijke winnaar!

HostGator-vs-GreenGeeks


Vraagt ​​u zich af wat de betere keuze is tussen HostGator en GreenGeeks? Zowel HostGator als GreenGeeks bedienen miljoenen domeinen van over de hele wereld. Maar het is lastig om te analyseren welke de beste keuze is met zoveel tegenstrijdige meningen.

In onze UNBIASED-vergelijking tussen HostGator en GreenGeeks, zullen we u helpen te begrijpen welke provider de juiste webhostingservice heeft voor uw budget en behoeften.

HostGator vs. GreenGeeks – Overzicht

hostgator-web-hosting

HostGator en GreenGeeks zijn 2 van de meest populaire hostingproviders op de markt. Hoewel ze een scala aan verschillende hostingopties bieden, waaronder VPS en dedicated servers, rocken ze vooral de shared hosting-industrie.

HostGator biedt ook de beste reseller-hostingplannen.

HostGator is opgericht in 2002 en host momenteel ongeveer 8 miljoen websites, verspreid over klanten over de hele wereld. HostGator werd in 2012 overgenomen door Endurance International Group. Sinds de overname zijn ze voortdurend gegroeid als een van ‘s werelds toonaangevende webhostingproviders.

greengeeks-web-hosting

GreenGeeks daarentegen werd opgericht in 2008, met klanten uit meer dan 150 landen. Ze benadrukken vaak hun toewijding aan het milieu en merken zichzelf als de # 1 milieuvriendelijke webhostingprovider op de markt.

HostGator vs. GreenGeeks – Snelheid en uptime

Paginasnelheid en uptime zijn de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een webhost.

Niemand houdt van een trage website. Zelfs een vertraging van 1 seconde kan uw conversies met 7% schaden. Daarnaast blijft Google de snelheid in hun algoritmen benadrukken.

Evenzo is uptime ook belangrijk omdat uw bezoekers verwachten dat uw site de klok rond beschikbaar is.

Om de snelheid en uptimes van HostGator en GreenGeeks voor ons vergelijkingsartikel te testen, hebben we ons aangemeld voor een gedeeld hostingaccount bij beide hostingproviders. We hebben ook een productieomgeving op deze gedeelde hostingaccounts gespiegeld door een WordPress-site te maken, een standaard WordPress-thema te installeren, dummy-inhoud toe te voegen en enkele afbeeldingen te uploaden.

Vervolgens hebben we op deze testsites een aantal verschillende snelheid- en uptime-experimenten uitgevoerd met de volgende testtools:

 • Pingdom
 • Impact laden
 • Bitcatcha

speedtest hostgator

Volgens Pingdom nam onze HostGator-site 691 ms in beslag, terwijl onze GreenGeeks-site 697 ms in beslag nam.

GreenGeeks snelheidstest

Na onze Pingdom-tests hebben we geanalyseerd hoe onze testsites tijdens piekuren met verkeersstromen omgingen, met een populaire testtool, Load Impact, en enkele virtuele gebruikers naar onze sites gestuurd.

loadimpact hostgator

Volgens Load Impact reageerde onze HostGator-server snel totdat er ongeveer 80 bezoekers tegelijk waren. Naarmate het verkeer groeide, begon de site enigszins te vertragen.

GreenGeeks laadimpact

Tijdens de Load Impact-test presteerde onze GreenGeeks-site echter vrijwel consistent, ongeacht de belasting. Tijdens de test werd geen downtime geregistreerd.

We wilden ook de reactietijden van servers van over de hele wereld analyseren door de inhoud van de sites te negeren. Voor deze test hebben we Bitcatcha gebruikt. Het gemiddelde is de laadsnelheid van 8 verschillende wereldwijde locaties: New York, LA, Londen, Brazilië, India, Singapore, Japan en Australië.

bitcatcha-hostgator

Volgens de Bitcatcha-test reageerde onze HostGator-server in slechts een fractie van een seconde in de Verenigde Staten. Hoewel de responstijd op internationale locaties relatief hoog was, reageerde de server nog steeds in minder dan een seconde.

GreenGeeks reactietijd

Evenzo werd de server van GreenGeeks door Bitcatcha beoordeeld als C. De reactietijd was bijna hetzelfde als bij HostGator vanaf meerdere locaties.

Winnaar: GreenGeeks

HostGator vs. GreenGeeks – Gebruiksgemak

hostgator-marktplaats

Zowel HostGator als GreenGeeks bieden cPanel-toegang om uw webhostingaccount te beheren. Bij elk hostingplan krijgt u ook een WordPress-installatieprogramma met één klik om uw site snel te starten.

Met HostGator kunt u een website bouwen zoals u dat wilt met een interne ontwikkelaar van slepen en neerzetten. Met de bouwer kunt u zelfs een eCommerce-etalage integreren met uw website.

GreenGeeks cpanel

Aan de andere kant biedt GreenGeeks een zeer eenvoudige bouwer met hun hostingplannen.

Winnaar: HostGator

HostGator vs. GreenGeeks – Functies

Als het gaat om functies, blijft GreenGeeks de concurrentie voor. Laten we eens kijken hoe GreenGeeks het opneemt tegen HostGator:

 • Hosting voor onbeperkte domeinen: Bij elk hostingplan biedt GreenGeeks hosting voor onbeperkte domeinen, terwijl u met het gedeelde startpakket van HostGator slechts één site kunt hosten.
 • SSD-opslag (Solid State Drive): Alle GreenGeeks-abonnementen worden geleverd met SSD-opslag, terwijl HostGator HDD-opslag (harde schijf) biedt. Het is bewezen dat SSD 2x beter presteert dan HDD.
 • Gratis domeinregistratie: In tegenstelling tot HostGator, kunt u afzien van de domeinregistratiekosten wanneer u zich aanmeldt voor een GreenGeeks-hostingplan.

Winnaar: GreenGeeks

HostGator vs. GreenGeeks – Ondersteuning en documentatie

Zowel HostGator als GreenGeeks bieden 24/7 technische ondersteuning via live chat, telefoon en e-mail.

Wat HostGator onderscheidt, is hun robuuste kennisbasis. Het bevat 680+ Help-artikelen en meer dan 500 video-tutorials om u stap voor stap elk aspect van webhosting te laten ontdekken.

Winnaar: HostGator

HostGator vs. GreenGeeks – Prijzen

Laten we een onderlinge vergelijking maken van de hostingprijzen voor GreenGeeks- en HostGator-abonnementen.

SharedWordPressCloudVPSDedicated
HostGator$ 2,78 / maand.$ 5,95 / maand. (Wolk)$ 4,95 / maand.$ 19,95 / maand.$ 119,00 / maand.
GreenGeeks$ 2,95 / maand.$ 2,95 / maand.$ 39,95 / maand.$ 169,00 / maand.

HostGator staat ook in onze lijst met de beste gratis webhostingbedrijven die de goedkoopste oplossingen aanbieden.

Zoals u aan de tabel kunt zien, zijn HostGator-abonnementen goedkoper dan GreenGeeks-abonnementen. HostGator biedt ook meer hostingopties, waaronder cloudhosting en WordPress cloudhosting.

U kunt ook onze HostGator-couponcode gebruiken om een ​​GROTE korting te krijgen.

Winnaar: HostGator

Samenvatting: HostGator versus GreenGeeks

Na onze vergelijking zijn we van mening dat HostGator een betere hostingkeuze is dan GreenGeeks. HostGator biedt u meer hostingopties dan GreenGeeks. Hun hostingdiensten zijn goedkoop en betaalbaar.

Als je net begint en geen ontwikkelaar wilt inhuren om een ​​website te maken, dan kun je de websitebouwer van HostGator proberen.

Mis onze vergelijkingen niet,

 • HostGator versus DreamHost
 • HostGator versus InMotion Hosting
 • HostGator versus WP Engine
 • HostGator versus iPage
 • HostGator versus Liquid Web
 • HostGator versus A2-hosting

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de beste hostingoplossing. Als je dit artikel leuk vond, wil je misschien ook onze volledige HostGator-recensie en GreenGeeks-recensie bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map