HostGator versus InMotion Hosting-vergelijking (2020) – 1 winnaar!

Hostgator vs inmotion hosting


Wil je weten wat de betere hostingservice is: InMotion Hosting vs. HostGator? Zowel HostGator als InMotion Hosting zijn populaire hostingproviders, maar het vinden van de perfecte hostingservice voor uw specifieke behoeften kan lastig zijn. Een provider moet veel meer zijn dan alleen ‘populair’ om als de BESTE te kwalificeren.

Daarom hebben we een onpartijdige vergelijking gemaakt tussen HostGator en InMotion Hosting, zodat u de hostingservice kunt vinden die past bij uw budget en behoeften.

HostGator versus InMotion Hosting – Overzicht

hostgator-web-hosting

HostGator is een van de meest populaire hostingproviders op de markt. Het werd in 2002 opgericht door Brent Oxley, een student van de Florida Atlantic University. Een paar jaar geleden werd het overgenomen door Endurance International Group en het beheert nu meer dan 8 miljoen websites van over de hele wereld.

Hoewel ze een breed scala aan hostingopties bieden, rocken ze vooral de shared hosting-service, die is gericht op gebruikers op beginnersniveau.

inmotion-web-hosting

InMotion Hosting is nog een andere betrouwbare webhostingservice. Het is opgericht in 2001 en is een onafhankelijk beheerde en beheerde hostingprovider. Hun webhostingnetwerk is gebaseerd op Linux- en Unix-besturingssystemen.

Om hun ecologische voetafdruk te compenseren, werken ze samen met Trees for the Future, een non-profitorganisatie. Door de samenwerking hebben ze in de ontwikkelingslanden 5000 bomen geplant.

Beide zijn PCI-compatibele webhostingbedrijven.

HostGator versus InMotion Hosting – snelheid en uptime

Snelheid en uptime zijn de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een webhostingservice.

Bijna elke webhostingprovider garandeert snelle laadtijden en een hoge uptime. Om te testen of HostGator en InMotion Hosting hun beloften voor snelheid en uptime waarmaken, hebben we ons aangemeld met hun gedeelde hostingplannen en een testsite gemaakt voor elk van de hostingaccounts. Om de productieomgeving op onze testwebsites te weerspiegelen, hebben we WordPress geïnstalleerd, dummy-inhoud toegevoegd en enkele afbeeldingen geüpload.

Vervolgens hebben we een paar verschillende snelheid- en uptime-experimenten uitgevoerd op de testlocaties.

 • Pingdom-test: Om de laadtijd van onze testsites te volgen.
 • Load Impact test: Om te controleren hoe de servers omgaan met een verkeersstoot op onze websites tijdens de piekbelasting.
 • Bitcatcha-test: Om de serverreactietijd van 8 verschillende geografische locaties vast te leggen.

speedtest hostgator

Volgens onze Pingdom-test nam onze HostGator-site 691 ms in beslag om te testen vanuit Dallas. Aan de andere kant duurde het 982 ms om onze InMotion Hosting-site te laden.

InMotion Hosting-test pingdom

Na de Pingdom-test hebben we Load Impact-tests uitgevoerd om te zien hoe de servers een piekstroom tijdens een piekbelasting zouden verwerken. Voor deze test hebben we enkele virtuele gebruikers naar onze websites gestuurd en tot 100 bezoekers tegelijk opgebouwd.

loadimpact hostgator

Volgens Load Impact reageerde onze HostGator-server snel totdat er ongeveer 80 bezoekers tegelijk waren. Omgekeerd presteerde onze InMotion Hosting-site slechts goed totdat deze 25 gebruikers bereikte. Daarna is het aanzienlijk vertraagd. De prestaties van hun server waren tijdens de test niet consistent.

loadimpact inmotion

Na de Load Impact-test hebben we een Bitcatcha-test uitgevoerd op onze testwebsites.

Bitcatcha analyseert serverreactietijden over de hele wereld door de inhoud op de site te negeren. Het gemiddelde is de laadsnelheid van 8 verschillende wereldwijde locaties: New York, LA, Londen, Brazilië, India, Singapore, Japan en Australië. De snelheid voor elke locatie wordt 3 afzonderlijke tijden gemeten en vervolgens worden de resultaten gemiddeld.

bitcatcha-hostgator

Zowel de InMotion Hosting- als de HostGator-servers werden door Bitcatcha beoordeeld als C. Beide servers reageerden in slechts een fractie van een seconde in de Verenigde Staten, maar de responstijden waren relatief hoog op internationale locaties.

bitcatcha InMotion Hosting-test

Winnaar: HostGator

HostGator versus InMotion Hosting – gebruiksgemak

hostgator-cpanel

Zowel InMotion Hosting als HostGator worden geleverd met cPanel-toegang waarmee u uw websitebestanden, databases en e-mails gemakkelijk kunt beheren.

InMotion-bedieningspaneel

U krijgt ook een installatieprogramma met één klik waarmee u snel WordPress, Joomla, Drupal en andere populaire websitescripts op uw hostserver kunt installeren.

Winnaar: Het is een gelijkspel

HostGator versus InMotion Hosting – Functies

Als het op functies aankomt, verslaat InMotion Hosting al hun concurrentie. Natuurlijk biedt HostGator u alle essentiële hostingfuncties om eenvoudig een website te bouwen. InMotion Hosting gaat echter gewoon verder.

Hier zijn een paar InMotion Hosting-functies die u niet bij HostGator zult vinden:

 • 2x betere geld-terug-garantie: Hoewel HostGator een garantie van 45 dagen biedt om hun hostingservice zonder risico uit te proberen, wordt InMotion Hosting geleverd met een geld-terug-garantie van 90 dagen.
 • Kies een datacenter: In tegenstelling tot HostGator kunt u met InMotion het datacenter voor uw site kiezen wanneer u zich aanmeldt voor hun hostingplan.
 • SSD-opslag: Alle InMotion Hosting-abonnementen worden geleverd met Solid State Drive (SSD) -opslag, waarvan is bewezen dat deze sneller is dan HDD-opslag, die HostGator gebruikt.

Winnaar: InMotion Hosting

HostGator vs. InMotion Hosting – Ondersteuning en documentatie

HostGator biedt 24/7 ondersteuning via 3 modi: telefoon, livechat en e-mail. Hun uitgebreide ondersteuningsportal bevat meer dan 680 helpartikelen en meer dan 500 video-tutorials die u helpen om elk aspect van webhosting stap voor stap te verkennen.

InMotion Hosting biedt daarentegen 24/7/365 Amerikaanse technische ondersteuning via telefoon, livechat, e-mail / tickets en zelfs Skype! Ze hebben ook een robuuste kennisbasis die alles uitlegt wat u moet weten over het bouwen van een site met InMotion Hosting.

Winnaar: Het is een gelijkspel

HostGator versus InMotion Hosting – prijzen

Laten we eens kijken naar een onderlinge vergelijking tussen de prijzen van 2 hostingproviders: HostGator en InMotion Hosting:

SharedWordPressResellerVPSDedicated
HostGator$ 2,78 / maand.$ 5,95 / maand. (Wolk)19,95 / mnd.$ 19,95 / maand.$ 119,00 / maand.
InMotion Hosting$ 3,99 / maand.$ 4,99 / maand.$ 13,99 / maand.$ 19,99 / maand.$ 105,69 / maand.

HostGator heeft betere prijsopties voor gebruikers die net beginnen. Ze rekenen slechts $ 2,78 per maand voor een gedeeld hostingplan. InMotion Hosting biedt echter goedkopere abonnementen voor WordPress, dedicated en resellerhosting.

U kunt onze HostGator-couponcode gebruiken om een ​​GROTE korting te krijgen.

Winnaar: InMotion Hosting

Samenvatting: HostGator versus InMotion Hosting

Na onze vergelijking zijn we van mening dat HostGator een betere optie is dan InMotion Hosting. Uit onze test blijkt dat HostGator, als het gaat om snelheid en uptime, de concurrentie verslaat..

Ze bieden ook goedkopere gedeelde hostingplannen. Wanneer u hulp nodig heeft, kunt u rekenen op hun vriendelijke ondersteuningsteam.

Je wilt ook deze vergelijkingen bekijken tussen,

 • HostGator versus DreamHost
 • HostGator versus GreenGeeks
 • HostGator versus WP Engine
 • HostGator versus iPage
 • HostGator versus Liquid Web
 • HostGator versus A2-hosting

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het vinden van de juiste hostingoptie voor uw behoeften. Voor meer informatie kunt u onze volledige HostGator-recensie en onze diepgaande InMotion Hosting-recensie bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map