HostGator versus WP Engine-vergelijking (2020): 1 duidelijke winnaar!

hostgator vs wp engine


Op zoek naar de beste WordPress hostingprovider? Probeert u te kiezen tussen HostGator en WP Engine? Met zowel HostGator als WP Engine kunt u uw WordPress-website eenvoudig hosten. Terwijl HostGator een aantal verschillende hostingopties biedt, waaronder cloud WordPress-hosting; WP Engine is een volledig op WordPress gerichte managed hostingprovider.

In dit artikel geven we een onderlinge vergelijking tussen WP Engine en HostGator, zodat u kunt beslissen welke de juiste oplossing is voor uw budget en behoeften.

HostGator versus WP Engine – overzicht

hostgator

HostGator is een van de meest populaire hostingproviders op de markt. Het is opgericht in 2002 en levert momenteel meer dan 8 miljoen websites van over de hele wereld.

HostGator biedt een breed scala aan hostingopties, waaronder WordPress-cloudhosting. WordPress cloudhosting is speciaal geoptimaliseerd voor het uitvoeren van WordPress-sites en versnelt uw hostingprestaties met 2,5 keer sneller dan een gedeeld hostingplatform. Met HostGator kunt u hun hostingdiensten 45 dagen zonder risico uitproberen. Als u niet volledig tevreden bent, kunt u een volledige terugbetaling aanvragen.

WP Engine

WP Engine is daarentegen een van de best beheerde WordPress-hostingproviders. Ze zijn een van de eerste bedrijven die managed hosting-oplossingen op basis van WordPress aanbieden. Ze hebben een indrukwekkende klantenlijst, waaronder Yelp, Asana, National Geographic, PBS en MyFitnessPal.

Of u nu een persoonlijke blog runt of een bedrijf op bedrijfsniveau met groei buiten de grafiek, u vindt de perfecte hostingoptie met WP Engine.

Beide zijn PCI-compatibele webhostingbedrijven.

HostGator vs. WP Engine – snelheid en uptime

Snelheid en uptime zijn de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een webhost. Bijna elke hostingprovider garandeert een supersnelle websitesnelheid en een hoge beschikbaarheid van de website. Om te testen of HostGator en WP Engine hun hype daadwerkelijk waarmaken, hebben we besloten om paginasnelheid en uptime-garanties te analyseren door bij elk lid in te schrijven en 2 testsites te maken.

Om de productieomgeving op onze testsites te weerspiegelen, hebben we WordPress geïnstalleerd, dummy-inhoud toegevoegd en enkele afbeeldingen geüpload.

We hebben een paar verschillende experimenten uitgevoerd op deze testsites met de volgende tools:

 • Pingdom: Om de laadtijd van onze websites te volgen.
 • Impact laden: Om te analyseren hoe de servers een verkeersstoot op onze sites hebben afgehandeld tijdens een pieklaadtijd.
 • Bitcatcha: Om erachter te komen hoe de servers zouden presteren vanuit 8 verschillende geografische locaties.

speedtest hostgator

Volgens Pingdom duurde het 691 ms om onze HostGator-testsite te laden tijdens testen vanuit Dallas.

wpengine snelheidstest

Onze WP Engine-testsite had echter slechts 582 ms nodig om te laden, wat sneller is dan 96% van alle geteste sites.

Na de Pingdom-test hebben we geanalyseerd of de hostingservers een verkeersstoot kunnen overleven met een tool genaamd Load Impact. We hebben enkele virtuele gebruikers naar onze sites gestuurd en geleidelijk aan tot 100 bezoekers tegelijk opgebouwd om te zien hoe de servers zouden presteren.

wpengine loadimpact snelheidstest

Uit onze test blijkt dat het aantal live bezoekers geen negatieve invloed heeft op de WP Engine-site.

loadimpact hostgator

Terwijl onze HostGator-site snel reageerde totdat er ongeveer 80 bezoekers tegelijk waren. Naarmate het verkeer groeide, begon het licht te vertragen.

bitcatcha-hostgator

Volgens onze Bitcatcha-test reageerde onze HostGator-server in minder dan een seconde over de hele wereld. De algehele prestatie werd beoordeeld door C door BitCatcha, terwijl WP Engine werd beoordeeld door BitCatcha.

wpengine bitcatcha server reactietijd

Winnaar: WP Engine

HostGator vs. WP Engine – gebruiksgemak

Aangezien WP Engine een beheerde WordPress-hostingoplossing is, kunt u er zeker van zijn dat uw server zal worden geoptimaliseerd voor hoge prestaties zonder dat u de technische aspecten van serveroptimalisatie hoeft af te handelen. Dat betekent dat u gemoedsrust heeft terwijl u zich concentreert op waar u echt goed in bent: inhoud publiceren en op de markt brengen.

wpengine mijn account

Aan de andere kant werkt het WP Engine-platform een ​​beetje anders dan een traditioneel WordPress-hostingplatform. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan ​​prestatie- of beveiligingsplug-ins te installeren om uw site te versnellen, omdat ze ingebouwde oplossingen hebben voor prestaties en beveiliging.

Er is zelfs een beetje leercurve die je moet aanpakken voordat je WP Engine kunt gebruiken.

hostgator-cpanel

Aan de andere kant kunt u met HostGator-plannen uw website hosten zoals u dat wilt. Er zijn geen beperkingen voor plug-ins, in tegenstelling tot WP Engine. Alle HostGator-hostingplannen worden geleverd met cPanel voor het beheren van uw hostingbestanden en account. Omdat het geen WordPress-specifieke oplossing is, kunt u elk type website bouwen met HostGator.

Hun 1-klik-installatieprogramma maakt het eenvoudig om uw favoriete webhostingsoftware te installeren.

Winnaar: HostGator

HostGator vs. WP Engine – Functies

HostGator is voornamelijk gericht op gebruikers op beginnersniveau, dus u kunt alle essentiële functies verwachten die beginners nodig hebben om een ​​website te starten; inclusief onbeperkte bandbreedte, 1-klik installatieprogramma’s, een website builder, gratis marketingcredits ter waarde van $ 200, enz.

Met hun gedeelde shared hostingplan voor beginners kun je 1 website hosten en met een iets duurder abonnement kun je onbeperkte websites hosten.

Omgekeerd biedt WP Engine alles wat u nodig heeft om uw WordPress-behoeften op het gebied van ontwikkeling, marketing en migratie te stroomlijnen. Laten we eens kijken naar hun unieke kenmerken:

 • Gratis toegang tot StudioPress-thema’s: U krijgt volledige toegang tot meer dan 35 hoogwaardige StudioPress-thema’s zonder extra kosten.
 • 1-klik-tool: U krijgt ook een tool met één klik voor het opzetten van ontwikkel-, productie- en staging-omgevingen.
 • Hoge prestaties gegarandeerd: WP Engine-platform wordt aangedreven door Amazon Web Services en Google Cloud Platform om hoge prestaties te garanderen.

Winnaar: WP Engine

HostGator vs. WP Engine – Ondersteuning en documentatie

HostGator biedt 24/7 ondersteuning via live chat, telefoon en e-mail. Hun uitgebreide documentatie bevat meer dan 680 helpartikelen en meer dan 500 video-tutorials om u stap voor stap te helpen bij het verkennen van elk aspect van webhosting.

Met hun startersplan biedt WP Engine echter alleen live chat-ondersteuning. Telefonische ondersteuning wordt geboden bij hun hogere abonnementen. En op tickets gebaseerde ondersteuning wordt geleverd met hun aangepaste dedicated serverplannen.

Winnaar: HostGator

HostGator versus WP Engine – prijzen

De normale prijs voor HostGator gedeelde webhosting begint bij $ 6,95 per maand. Als je een website-beginner bent, voelen de kosten van het starten van een website behoorlijk aan. De kosten voor het kopen van hosting en een domeinnaam kunnen snel oplopen. Daarom hebben we een deal gesloten met HostGator om onze gebruikers 60% korting te bieden op webhosting. Dat betekent dat u slechts $ 2,78 per maand hoeft te betalen.

HostGator biedt ook de beste reseller-hostingplannen.

De normale prijs voor WP Engine begint bij $ 35 per maand. Als u een maandelijks abonnement wilt, kunt u 30% korting krijgen op WP Engine, zodat u slechts $ 24,50 per maand hoeft te betalen.

Met een jaarabonnement krijgt u 5 maanden gratis met onze WP Engine-couponcode: WPBeginner30

U kunt ook onze HostGator-couponcode gebruiken om een ​​GROTE korting te krijgen.

Winnaar: HostGator

Samenvatting- HostGator vs. WP Engine

Het ideale klantenbestand voor HostGator en WP Engine is totaal anders. Terwijl HostGator zich richt op gebruikers op instapniveau, richt WP Engine zich op specifieke klantsegmenten zoals ontwikkelaars, marketeers, MKB’s, bureaus en ondernemingen.

Met WP Engine kunnen ontwikkelaars zich bijvoorbeeld alleen concentreren op ontwikkeling en ontwerp zonder de verantwoordelijkheden voor hostingonderhoud te moeten dragen. Evenzo kunnen marketeers hun website snel bouwen en personaliseren met behulp van hun uitgebreide ingebouwde tools.

HostGator daarentegen is ideaal voor een breder gebruikersbestand en biedt een breed scala aan hostingopties. Of je nu een doorgewinterde internetprofessional of een newbie bent, je vindt de perfecte set functies om je website te starten met HostGator.

U wilt ook de vergelijkingen tussen onze experts bekijken,

 • HostGator versus GreenGeeks
 • HostGator versus InMotion Hosting
 • HostGator versus iPage
 • HostGator versus Liquid Web
 • HostGator versus A2-hosting

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het kiezen van de juiste hostingservice voor uw site. Als je dit artikel leuk vond, wil je misschien ook onze volledige HostGator-recensie en onze diepgaande WP Engine-recensie bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map