SiteGround versus Liquid Web Comparison (2020) – 1 duidelijke winnaar

siteground-vs.-liquid-web


Bent u op zoek naar de best beheerde WordPress-hostingprovider? Liquid Web en SiteGround zijn 2 van de meest populaire WordPress-hostingbedrijven die op de markt verkrijgbaar zijn. Maar wat echt de beste keuze is: Liquid Web of SiteGround?

Het kiezen van de verkeerde webhostingprovider kan uw zoekrangschikking en bedrijf schaden. Daarom hebben we een UNBIASED-vergelijking van webhosting geschreven tussen Liquid Web en SiteGround, zodat u kunt beslissen welke de beste optie is voor uw site.

Laten we eens kijken naar onze onderlinge vergelijking van Liquid Web versus SiteGround.

SiteGround vs. Liquid Web – Overzicht

siteground

SiteGround is een officieel aanbevolen webhostingprovider door WordPress.org. Ze bieden een breed scala aan hostingopties, waaronder shared, WordPress, WooCommerce, VPS en Dedicated server hosting.

Om uw bezoekers een superieure website-ervaring te bieden, runnen ze datacenters op 3 continenten: Noord-Amerika, Europa, Azië. Het beste van alles is dat ze u het datacenter van uw voorkeur laten kiezen voor uw websites wanneer u zich aanmeldt voor hun webhostingservices.

Ze bieden ook de nieuwste snelheidstechnologieën en zorgen voor proactieve beveiliging op hun webhostingservers.

Exclusieve korting op Liquid Web

Liquid Web is een van de meest populaire managed webhostingbedrijven op de markt. Hun hostingopties zijn geoptimaliseerd voor populaire apps, waaronder WordPress, WooCommerce, premium zakelijke e-mail en meer.

In tegenstelling tot andere managed hostingbedrijven geven ze u volledige toegang tot hun servers. Bovendien bezitten en exploiteren ze hun datacenters, wat betekent dat u ze niet met de vingers naar andere providers zult horen.

SiteGround vs. Liquid Web – Paginasnelheid en uptime

Snelheid en uptime zijn ongetwijfeld de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een webhost.

Om te testen of Liquid Web en SiteGround hun hype daadwerkelijk waarmaken, hebben we besloten om hun paginasnelheid en uptime-garanties te analyseren door zich bij elk van hen aan te melden en 2 testsites te maken.

Om de live-omgeving op onze testsites te weerspiegelen, hebben we een WordPress-thema geïnstalleerd en dummy-inhoud gepubliceerd, samen met enkele afbeeldingen.

Vervolgens hebben we op deze testsites een paar verschillende experimenten uitgevoerd met de volgende tools:

 • Pingdom: Om de snelheid van de website te analyseren.
 • Impact laden: Om te controleren hoe deze hostingservers een piek in het verkeer afhandelen tijdens een piekbelasting.
 • Bitcatcha: Om te bepalen hoe deze hostingservers presteren vanuit 8 verschillende geografische locaties.

snelheidstest siteground

Volgens de Pingdom-snelheidstest had onze SiteGround-testsite 649 ms nodig om te laden tijdens testen vanuit Dallas, Texas. Dat is sneller dan 95% van alle geteste sites.

Liquid Web snelheidstest

Liquid Web had daarentegen 901 ms nodig om te laden, wat sneller is dan 91% van alle geteste sites.

Na onze Pingdom-test hebben we de sites met Load Impact getest om te zien hoe deze servers een piekstroom zouden opvangen tijdens piekbelasting.

loadimpact-siteground

Uit de grafiek kunt u zien dat er enkele pieken waren toen er ongeveer 50 gebruikers tegelijk waren op onze SiteGround-site. Dat betekent dat de website enkele ogenblikken langzamer ging en na een paar seconden weer terugging.

Liquid Web Load Impact

In tegenstelling tot SiteGround presteerde Liquid Web consistent gedurende de hele test. Het aantal live bezoekers op de site had geen invloed op de prestaties van de server.

We hebben ook Bitcatcha gebruikt om de reactietijden van onze hostingservers vanuit 8 verschillende geografische locaties vast te leggen: New York, Los Angeles, Londen, Brazilië, India, Singapore, Japan en Australië. De snelheid voor elke locatie werd 3 afzonderlijke keren gemeten en vervolgens werden de resultaten gemiddeld.

reactietijd siteground

Volgens Bitcatcha kreeg onze SiteGround-testsite de beoordeling D; terwijl de Liquid-website de beoordeling C kreeg+.

Liquid Web Response Time

Winnaar: SiteGround

SiteGround vs. Liquid Web – Gebruiksgemak

vloeibare webcloudsite

Bij elk Liquid Web-abonnement, met uitzondering van managed WordPress-hosting, krijgt u toegang tot cPanel / WHM of Plesk.

Met het beheerde WordPress-hostingplan van Liquid Web krijg je toegang tot iThemes Sync Pro.

Met iThemes Sync Pro kunt u de uptime, downtime en SEO-status van uw website vanaf één locatie voor al uw sites volgen. Het helpt je zelfs om te bepalen wat je klanten zien in WP-admin.

Met SiteGround kunt u daarentegen uw website en hostingaccount beheren met cPanel.

Ze bieden ook tientallen installatieprogramma’s met één klik voor populaire websitescripts zoals WordPress, Joomla en Drupal. Om ervoor te zorgen dat u snel een website kunt bouwen zonder dat u een ontwikkelaar hoeft in te huren, krijgt u bij elk plan ook toegang tot een slepen-en-neerzetten-bouwer.

Winnaar: Het is een gelijkspel

SiteGround vs. Liquid Web – Functies

Het doelklantenbestand van SiteGround is gebruikers op instapniveau, terwijl Liquid Web voornamelijk is gericht op websites op bedrijfsniveau met een aanzienlijke hoeveelheid verkeer.

Dat betekent ook dat de functies van SiteGround zijn gericht op hun ideale klantenbestand: eigenaren van nieuwe websites en uitgevers. Met SiteGround vindt u alle essentiële functies die u nodig heeft om uw site operationeel te maken, zoals onbeperkte bandbreedte, onbeperkte e-mailaccounts, onbeperkte SSD-opslag, site-back-ups en meer.

Ze bieden ook geeky geavanceerde tools zoals PCI-compatibele servers en het maken van Git-repo’s met 1 klik.

Als het op functies aankomt, blaast Liquid Web SiteGround uit het water. Laten we eens kijken naar enkele unieke functies van Liquid Web:

Automatische plug-in-updates: De meeste beheerde WordPress-hostingproviders bieden automatische kernupdates. Liquid Web blijft de concurrentie voor door ook automatische plug-in-updates aan te bieden.

Stencil: Als u een ontwikkelaar bent die gewend is om meerdere websites met dezelfde plug-ins en thema’s te maken, kunt u tijd besparen door Stencil te gebruiken. Het automatiseert het proces van het bouwen van een site, dus u hoeft niet handmatig dezelfde thema’s en plug-ins op elke site te installeren.

Beeldcompressie: Met ingebouwde paginacompressie kunt u de snelheid van uw site verhogen.

Winnaar: Liquid Web

SiteGround vs. Liquid Web – Ondersteuning en documentatie

Zowel SiteGround als Liquid Web bieden 24/7 ondersteuning via telefoon, e-mail en livechat.

Hun uitgebreide documentatie leidt u door elk aspect van het bouwen van een website vanaf de basis met behulp van hun webhostingplannen.

Winnaar: Het is een gelijkspel

SiteGround vs. Liquid Web – Prijzen

De normale prijs voor de gedeelde webhosting van SiteGround begint bij $ 9,95 per maand. We hebben een deal gesloten met SiteGround, dus gebruikers van IsItWP hoeven slechts $ 3,95 per maand te betalen.

De prijzen voor door WordPress beheerde Liquid Web-hosting beginnen bij $ 29 per maand.

Maar als u op zoek bent naar een echt betaalbare hostingoplossing, is SiteGround de betere keuze.

SiteGround wordt ook vermeld als een van de beste gratis webhostingbedrijven door onze experts.

U kunt ook onze SiteGround-coupon gebruiken om GROTE kortingen te krijgen.

Winnaar: SiteGround

Samenvatting – SiteGround versus Liquid Web

We ontdekten dat SiteGround een betere WordPress-hostingservice voor beginners is dan Liquid Web. In tegenstelling tot Liquid Web, biedt SiteGround hostingplannen voor alle formaten en budgetten. Liquid Web is het meest geschikt voor websites op bedrijfsniveau die een aanzienlijke hoeveelheid verkeer aantrekken.

SiteGround’s WordPress-hosting wordt geleverd met alle essentiële functies die u nodig hebt om uw WordPress-site operationeel te krijgen. Met een hoger WordPress-hostingplan krijgt u geavanceerde functies, waaronder PCI-compatibele servers, vooraf geïnstalleerde Git en snellere servers.

De beheerde WordPress-hosting van Liquid Web biedt automatische updates voor WordPress-plug-ins. Ondanks dat ze een volledig beheerde WordPress-hostingprovider zijn, geven ze u toegang tot zowel de database als de server die is verbonden met uw account.

Hier zijn enkele andere hostingvergelijkingen:

 • SiteGround vs GreenGeeks
 • SiteGround vs InMotion Hosting
 • SiteGround versus HostGator
 • SiteGround vs A2Hosting
 • SiteGround vs DreamHost
 • SiteGround versus iPage

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de best beheerde WordPress-hostingprovider voor jouw behoeften. Als je dit artikel leuk vond, bekijk dan onze volledige SiteGround-recensie of onze volledige Liquid Web-recensie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map