HostGator vs. DreamHost (2020) – Részletes összehasonlítás!

HostGator és DreamHost


Kíváncsi, melyik a jobb hostolási lehetőség: HostGator vagy DreamHost? Ők 2 a legnépszerűbb web hosting cégek. De az egyiknek jobbnak kell lennie, mint a másiknak, igaz?

A HostGator és a DreamHost ALAPVETŐ összehasonlításában segítünk megtalálni a költségvetés és igényeinek megfelelő választást..

HostGator vs. DreamHost – Áttekintés

Hostgator-web-hosting

A HostGator és a DreamHost a piacon a legnépszerűbb web hosting szolgáltatók. A HostGator-t 2002-ben alapították, és jelenleg több mint 8 millió webhelyet üzemeltet. A DreamHost viszont 1996-ban alapították, egy évvel a Google megjelenése előtt. Most több mint 1,5 millió webhelyet, blogot és alkalmazást szolgálnak ki, több mint 400 ezer boldog ügyféllel. Mindkettő PCI-kompatibilis webtárhely-szolgáltató.

Míg az Endurance International Group 2012-ben megvásárolta a HostGator-ot, a DreamHost továbbra is független tulajdonban van és üzemelteti.

Dreamhost

Mind a HostGator, mind a DreamHost a hostolási lehetőségek széles skáláját kínálja, beleértve megosztott, VPS és dedikált szervert. Mindketten különösen megosztják a megosztott tárhelyet megfizethető tárhelyterveikkel.

HostGator vs. DreamHost – Sebesség és Uptime

A web hosting szolgáltatás kiválasztásakor figyelembe veendő legfontosabb tényezők a weboldal sebessége és rendelkezésre állása. A web hosting cégek gyakran büszkélkednek a magas szerver válaszidőkre és az üzemidő garanciáikra.

Annak ellenőrzése érdekében, hogy megfelelnek-e a hype-nek, feliratkoztunk a megosztott tárhely-tervre, és létrehoztunk egy teszthelyet a HostGatoron és a DreamHoston is. A teszthelyszíneink élő webhelyének tükrözéséhez telepítettük az alapértelmezett WordPress témát, és némi képpel együtt hozzáadott dummy tartalmat.

És akkor végeztünk néhány különböző teljesítménytesztet a teszthelyeinken:

 • Pingdom teszt: Az oldal betöltési idejének figyelése.
 • Terhelési teszt: Annak megtekintéséhez, hogy a szerver hogyan reagál a forgalom növekedése közben.
 • Bitcatcha-teszt: A szerver válaszidejének rögzítése 8 különböző nemzetközi helyszínen a tartalom teljes figyelmen kívül hagyásával.

És itt vannak eredményeink:

leggyorsabb hostgator

Pingdom szerint a HostGator 691 ms-ot töltött be, amikor Dalasból tesztelték. Ez az összes tesztelt webhely 94% -ánál gyorsabb.

dreamhost sebességteszt

A DreamHost teszthelyszín kevesebb mint fél másodperc alatt betöltődött, ami az összes tesztelt webhely 97% -ánál gyorsabb.

loadimpact hostgator

A Load Impact szerint a HostGator szerver gyorsan reagált, amíg egyszerre mintegy 80 látogató volt. A forgalom növekedésével az oldal lassulni kezdett.

dreamhost loadimpact teszt

Amint az a diagramból látható, a DreamHost webhelyünk stabil maradt a forgalomnövekedés-teszt során. Az élő látogatók száma nem befolyásolta a válaszidőt.

bitcatcha-Hostgator

Bitcatcha-tesztünk szerint a HostGator szerver csupán néhány másodperc alatt válaszolt az Egyesült Államokban. Noha a válaszadási idő viszonylag magas volt a nemzetközi helyszíneken, ez kevesebb mint egy másodperc alatt reagált. A HostGator szerverét a Bitcatcha C, míg a DreamHost webhelyünk A minősítéssel rendelkezik+.

dreamhost bitcatcha

Győztes: DreamHost

HostGator vs. DreamHost – Könnyű használat

Hostgator-cpanel

A HostGator-nal ellentétben a DreamHost nem tartozik a cPanel irányítópulthoz. Ehelyett saját web-alapú kezelőpanellel rendelkeznek.

álomszolgáltató domainkezelés

Ez azt jelenti, hogy ha már ismeri a legnépszerűbb webtárhely-vezérlőpanelt (cPanel), akkor van egy kis tanulási görbe, amelyet meg kell oldani, mielőtt a DreamHost kezelőpaneljét használná..

Győztes: HostGator

HostGator vs. DreamHost – Jellemzők

A legjobb dolog a HostGatorban az, hogy több host szolgáltatást kínálnak, mint bármelyik versenytársuk.

Mielőtt belépnénk, és megnéznénk, hogy a HostGator hogyan néz ki a DreamHost ellen a szolgáltatások szempontjából, nézzük meg fordítva – nézzünk meg néhány területet, ahol a DreamHost a HostGatorhoz képest kiemelkedik.

SSD tárolás:

A DreamHost szilárdtestalapú meghajtók tárolását, míg a HostGator merevlemez-meghajtók (HDD) tárolását kínálja. Az SSD akár 2-szer gyorsabb, mint a HDD-k.

Ingyenes domain név:

Regisztrációkor a DreamHost ingyenes domain nevet ad Önnek, míg a HostGator ezt nem kínálja. Az ingyenes domain név-ajánlat azonban inkább marketing trükk, mint hasznos szolgáltatás, mivel ha ingyenesen regisztrál egy domain nevet a DreamHost-on, akkor az első év után évente mintegy 15 dollárt kell fizetnie. Ehelyett regisztrálhatott volna egy domainnevet egy olyan domain regisztrátornál, mint például a Domain.com, évi 12 dollárért.

Ha hosszú távon szeretne megtakarítani a domain költségeit, javasoljuk, hogy használjon domain név regisztrátort.

Az SSD tárolást és az ingyenes domain nevet kivéve a HostGator mérföldnyire halad előre a DreamHost oldalán a szolgáltatások szempontjából…

 • Korlátlan e-mail: A HostGator segítségével korlátlan e-mail fiókot kap a tárhelyterveik bármelyikével. Önnek azonban a legdrágább tervet kell választania az e-mailek beállításához a DreamHost tárhely-fiókjával.
 • Haladó weboldal készítő: Mind a DreamHost, mind a HostGator webhely-építőket kínál webhely-készítőkkel saját tárhely-terveikkel, de a HostGator építője fejlett funkcióival, beleértve az e-kereskedelem kirakatát is, előre lép a görbe előtt..
 • Ingyenes dedikált IP: A HostGator csúcskategóriájú megosztott tárhelytervével ingyenes dedikált IP és SEO eszközöket kap, míg a DreamHost egyik megosztott tárhelytervével sem rendelkezik..
 • Ingyenes hirdetési jóváírások: Minden HostGator-tárhely-tervvel 200 dollár értékű hirdetési jóváírást kap a webhelye forgalmának vonzására. A DreamHost hosting tervei nem tartalmaznak ingyenes hirdetési jóváírást.

Győztes: HostGator

HostGator vs. DreamHost – Támogatás és dokumentáció

A HostGator több mint 850 alkalmazottal rendelkezik, és kiváló 24 órás támogatást nyújt élő chat, telefon és e-mail útján. Online támogatási portáljuk kiterjed a weboldal létrehozásának minden aspektusára a HostGator segítségével. Több mint 500 video oktatóanyagot és 680 súgó cikket tartalmaz.

Ezzel szemben a DreamHost támogatása szánalmas. Noha gyakran 24 órás támogatást hirdetnek, a valóság az, hogy csak 24 órás e-mail támogatást kínálnak. Szinte egy napig tart, amíg a támogatási igényt e-mailben megoldaják.

Az élő csevegés támogatása csak 17: 00–22: 00 között érhető el, a hét minden napján. Noha a visszahívási kérések rendelkezésre állnak, egyszeri fizetést kell fizetnie, vagy előfizetnie kell egy havi tervre. Ne feledje, hogy az Egyesült Államokon és Kanadán kívüli telefonszámokra nem lehet visszahívást kezdeményezni.

Győztes: HostGator

HostGator vs. DreamHost – Árképzés

Itt található a DreamHost és a HostGator különböző hostolási lehetőségeinek árainak összehasonlítása.

SharedWordPressCloudVPSDedicated
HostGator2,78 USD / hónap.Havonta 5,95 USD. (Felhő)Havonta 4,95 USD.19,95 USD / hónap.119,00 USD / hó.
DreamHostHavonta 2,59 USD.Havonta 16,95 USD. (Kezelt)Havonta 4,50 USD.13,75 USD / hónap.Havonta 169,00 USD.

A DreamHost megosztott tárhelytervének szokásos ára havonta 10,95 dollár. Mindazonáltal exkluzív megállapodást kötöttünk a DreamHost-szal, így havonta csak 2,59 dollárt kellett fizetnie.

A DreamHost felügyelt WordPress tárhelyet kínál, így nem kell ismernie a szerver optimalizálásának technikáit a webhely teljesítményének fokozása érdekében, mivel a DreamHost az Ön számára kezeli.

Másrészt a HostGator WordPress felhőtárhelyet kínál, amely gyorsabb webhely-élményt nyújt, mint a megosztott tárhelyterveik.

Használhatja a HostGator kuponkódot is BIG kedvezményhez.

A HostGator a legjobb viszonteladói tárhely-terveket is kínálja.

Ha a legolcsóbb tárhely-bevezető terveket szeretné megkeresni, akkor ne keresse tovább a DreamHost szolgáltatást. Ne feledje, hogy a kezdeti fizetési időszak után fizetnie kell a szokásos áraikat.

Győztes: DreamHost

Összegzés: HostGator vs. DreamHost

Az összehasonlítás után nyilvánvaló, hogy a HostGator a legjobb választás az Ön webhelyére. Nemcsak rengeteg hasznos tárhely-szolgáltatást nyújtanak, hanem a vezérlőpultuk is rendkívül egyszerűen használható.

A HostGator díjnyertes támogatása mindig megkapta a hátadod. A DreamHosttól eltérően, 24 órás támogatást nyújtanak élő chat, telefon és e-mail útján.

A DreamHost segítségével külön fizetnie kell a telefonos támogatásért. Noha ingyenes visszahívási támogatás áll rendelkezésre, ez csak a legdrágább árazási szintjükbe tartozik.

Ezenkívül szeretné megnézni a szakértőink összehasonlítását is,

 • HostGator vs GreenGeeks
 • HostGator vs InMotion tárhely
 • HostGator vs iPage
 • HostGator vs Liquid Web
 • HostGator vs A2 tárhely

Reméljük, hogy ez a cikk segített választani a HostGator és a DreamHost között. További részletekért tekintse meg a teljes HostGator áttekintést és a DreamHost részletes áttekintését.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map