Besplatna provjera statusa web stranice

Izradili smo IsItWP-ovu besplatnu provjeru statusa za ažuriranje web stranica kako bismo vam ponudili najbolji način za analizu je li vaša web lokacija za sve ili samo za vas.

Što je Uptime?

Uptime je izraz koji se koristi za opisivanje razdoblja dostupnosti i rada vaše web stranice. Tehnički gledano vrijeme je neprekidnog iskustva vašeg poslužitelja hostinga. Uobičajeno vrijeme produživanja izražava se u postotku od ukupnog dostupnog vremena, na primjer, “99,95%”.

U idealnom slučaju, produženje rada treba biti 100%. Da bi web stranica dobila 100% produženog rada, onda to znači da je bila dostupna i dostupna tijekom cijele godine, 24 sata dnevno, bez ikakvih prekida rada.

U nastavku pogledajte kako se izračunava produženje rada vaše web lokacije. Ako biste radije skrenuli ravno u potjeru i zavirili u rad kako funkcionira naša besplatna provjera statusa web mjesta, idi za tim umjesto.

Proračun vremena za web mjesto

Vrijeme rada izračunava se na temelju broja sati koliko je vaš web hosting poslužitelj dostupan u određenom vremenskom periodu.

Evo kako se izračunava produženje rada vašeg web hosting poslužitelja:

Ukupni broj sati dostupnih vašim web stranicama podijeljen s ukupnim brojem sati godišnje pomnoženo sa 100.

To znači, produženje rada = (ukupno raspoloživo vrijeme / ukupno vrijeme godišnje) x 100

Pogledajmo primjer. Znamo da ima 365 dana u godini, tako da po satima ima ukupno 365 x 24 = 8760 sati. A ako je bilo 4 sata stanke godišnje, izračunavanje bi bilo:

(8756/8760) x 100 = 99,95%

Čimbenici koji utječu na vrijeme vaše web stranice

Postoji puno čimbenika koji mogu utjecati na produktivnost vašeg web hosting poslužitelja, uključujući:

 • Sigurnosne prijetnje
 • Kvarovi hardvera
 • Prirodna katastrofa
 • Ljudska pogreška
 • Oštećenje diska
 • Nestanka struje

To je razlog zašto nijedan pružatelj web hosting usluga ne može jamčiti 100% produženje rada. Međutim, ništa ispod 99,9% smatra se nepouzdanim.

Da biste usporedili produženje rada različitih pružatelja usluga hostinga, pogledajte naš cjeloviti pregled web hostinga.

Kako funkcionira IsItWP Uptime Checker?

Besplatna provjera statusa programa IsItWP za najbolju web lokaciju najbolji je način analiziranja je li vaša web lokacija za sve ili samo za vas.

Evo kako funkcionira naša kontrola za nadgledanje:

1. Pošaljite svoj URL našem Uptime alat za provjeru

Da biste provjerili dostupnost vaše web stranice, sve što morate učiniti je unijeti URL svoje web lokacije u naš alat za provjeru statusa vremena za internetsku stranicu i kliknuti na Analizirajte web mjesto dugme.

provjera statusa ažuriranja web mjesta

2. Naš alat nadgleda rad vašeg web mjesta

Nakon dostavljanja URL-a vaše web stranice, naš besplatni alat za provjeru statusa ažuriranja web mjesta provjerava je li vaša web lokacija dostupna.

3. Dobivate rezultat

Nakon testiranja raspoloživosti web mjesta, odmah ćete dobiti rezultat statusa produžetka. Pored toga, možete saznati i sljedeće detalje o web lokaciji koju testirate.

test dostupnosti web mjesta

 • Najnovija snimka zaslona
 • Naslov web mjesta
 • Hosting provider na kojem se web mjesto nalazi
 • Whois informacije o nazivu domene

Vrijeme prekida i posljedice web stranice

Da bismo razumjeli važnost produženja web stranice, moramo razgovarati o tome što će se dogoditi ako vaša web stranica nekoliko minuta propadne.

Prekid rada sabotira vašu mrežnu reputaciju

Ništa se brže ne sabotira vaša internetska reputacija od dostupnosti vaše web lokacije nedostupnom za vaše potencijalne posjetitelje.

Vaš kupac očekuje da vaša web stranica djeluje non-stop. Kad vaša web stranica padne, to povrijedi povjerenje vaše publike i oni vide da je vaša web stranica nepouzdana. Ako imate česte prekide rada, tada je u vašem najboljem interesu da se prebacite na pouzdanog pružatelja usluga WordPress hostinga.

Neuspjeh košta troškove prodaje i prihoda

Prekid web stranice izravno pretvara u izgubljenu prodaju i prihod. Vaši kupci neće moći kupiti vaše proizvode sve dok traje prekid rada.

Utječe na vaš SEO

Česti prekidi također mogu negativno utjecati na SEO web mjesta.

Kada imate česte stanke, Google vidi da je vaša web stranica nepouzdana. Očito je da ne žele slati korisnike na web stranicu koja je nepouzdana jer svojim korisnicima pruža loše iskustvo.

Moja web stranica je dolje. Što trebam učiniti dalje?

Da li vaša web stranica ne radi za vas?

Jednostavno slijedite upute za korak po korak u nastavku da biste utvrdili razlog prekida i vratili web mjesto na mreži.

Potvrdite se – je li stvarno sada dolje?

Prvo prvo, prije nego što zaključite da vaša web lokacija nije u redu, vrijedno je malo vremena da se zapitate, je li to svima ili samo meni?

Korištenje naše besplatne provjere statusa za ažuriranje web stranica je najbolji način da provjerite je li vaša web stranica zapravo dolje za sve ili samo za vas. Da biste proveli test dostupnosti web mjesta, sve što morate učiniti je odrediti URL svoje web lokacije i pritisnuti Analizirajte web mjesto dugme.

To je to!

Nakon slanja vašeg URL-a naš sustav će pregledati vašu web stranicu i reći vam je li vaša web lokacija dostupna ili ne.

Ako je vaša web lokacija isključena samo za vas …

Je li vaša web lokacija dostupna svima, ali ne i vama?

Jedan od najčešćih razloga za nemogućnost dolaska na vašu web stranicu mogao bi biti problem DNS-a. Ako ste nedavno ažurirali svoj DNS i ne možete pristupiti web mjestu sa svog lokalnog računala, možda biste trebali provjeriti je li se novi DNS ažurirao na vašoj lokaciji.

Prijeđite na DNS provjeravanje širenja WhatsMyDNS.net i izvršite DNS pretraživanje kako biste provjerili je li novi DNS ažuriran. Ovaj alat omogućuje provjeru trenutne IP adrese i podataka o DNS nazivu vaše domene u odnosu na više poslužitelja imena koji se nalaze u različitim dijelovima svijeta.

Ako se vaš DNS ažurirao na vašoj lokaciji, ali još uvijek ne možete posjetiti vašu web lokaciju, pokušajte očistiti predmemoriju preglednika. To vam omogućuje da vidite najnoviju verziju svoje web stranice.

Ako je Vaša web lokacija za sve isključena …

Vaša web lokacija nije dostupna svima? Zatim slijedite korak po korak vodič ispod.

1. Provjerite kod svog davatelja web hostinga

Postoji nekoliko razloga zbog kojih web stranica može biti u kvaru.

Javite se korisničkoj podršci web-domaćina o padu vaše web lokacije. Obavijestite ih kada primijetite problem i pitajte postoje li problemi sa poslužiteljima.

Možete također zatražiti od svog davatelja usluga hostinga da provjeri vaše zapise o bilo čemu sumnjivom. Ugledni pružatelj usluga hostinga uvijek će vam pomoći ako pronađu nešto neobično, pa čak i daju prijedloge kako to popraviti.

Ako se suočavate s čestim prekidima rada, razmislite o premještanju web lokacije na pouzdanog pružatelja usluga WordPress hostinga.

Glavni problem pregledavanja domaćina na njegovo produženje rada je što nemate pravi način za testiranje njihovih jamstava. Kada vaš pružatelj web hosting usluga kaže da pružaju 99,9% produženog vremena, morate im slijepo vjerovati.

Da bismo riješili ovaj problem za naše korisnike i shvatili ispunjavaju li usluge web hostinga svoje neograničeno obećanje, stvorili smo testne WordPress web stranice sa svim glavnim hosting pružateljima i dodali im lutkasti sadržaj. Na taj način naša testna mjesta izgledaju i osjećaju se kao tipične WordPress web stranice. Zatim smo na svakoj web lokaciji proveli nekoliko različitih testova dostupnosti i brzine poslužitelja kako bismo utvrdili je li web lokacija dovoljno sposobna da podnese porast prometa tijekom vršnog opterećenja..

Također smo zabilježili kako svaka web lokacija reagira na zahtjeve poslužitelja s različitih geografskih mjesta te smo također analizirali je li bilo prekida rada tijekom testa.

Ako se želite prebaciti na pouzdanog pružatelja usluga hostinga, toplo vam preporučujemo da pogledate naš cjelokupni pregled web hostinga i usporedite produktivnost različitih pružatelja usluga hostinga.

2. Skenirajte svoju web lokaciju radi zlonamjernog softvera i popravite je

Ako sumnjate da je vaša web lokacija hakirana ili joj se ubrizga zlonamjerni softver, možda biste htjeli skenirati svoju web stranicu WordPress našim besplatnim WordPress sigurnosnim skenerom..

Da biste pratili najbolje sigurnosne prakse, možda biste trebali provjeriti i ovo krajnji WordPress vodič za sigurnost.

3. Potvrdite da je registracija vaše domene plaćena

Posljednje, ali ne najmanje bitno, potvrdite plaćate li naknadu za registraciju domene. Ako to nije slučaj, idite dalje i platite naknadu kako bi vaša web stranica brzo mogla biti na mreži.

Ispod je nekoliko savjeta kako ne zaboravite platiti kotizaciju na vrijeme.

 • Postavi automatsku obnovu: Omogućivanje automatske obnove osigurava besplaćnu registracijsku naknadu.
 • Plaćajte nekoliko godina unaprijed: Ako ne želite omogućiti automatsku obnovu, možete platiti nekoliko godina unaprijed.
 • Koristite trenutnu adresu e-pošte: Obavezno navedite trenutnu adresu e-pošte registratoru domena. Time se osigurava pravovremeno primanje svih obavijesti putem e-pošte.

Bez sumnje, produženje rada jedan je od najvećih čimbenika koje trebate provjeriti prilikom odabira web hosting provajdera za vaše web mjesto.

Ako tek počinjete, preporučujemo vam da odaberete Bluehost. Službeno ih preporučuje WordPress, a našim korisnicima nude besplatno ime domene, besplatni SSL i preko 60% popusta na WordPress hostingu.

Započnite danas s Bluehostom!

Također možete pročitati našu cjelovitu recenziju Bluehosta.

To je sve. Nadamo se da vam se svidio naš besplatni alat za ažuriranje web stranica.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me