Besplatni sigurnosni skener web stranica WordPress

Izradili smo IsItWP-ov besplatni WordPress sigurnosni skener kako bismo vam pomogli da skenirate vaše web mjesto na poznate zlonamjerne programe i hakove. Također provjerava status vaše domene u vrhunskim tražilicama.


Naš sigurnosni skener pokreće Sucuri. Nude najbolji sigurnosni firewall za WordPress. Koristimo njihove usluge na našoj web stranici, te vam toplo preporučujemo da to učinite ako ozbiljno mislite na sigurnost svoje web lokacije.

Važnost sigurnosti WordPress-a

Budući da je WordPress najpopularniji graditelj web stranica na svijetu, ne čudi što su WordPress web lokacije omiljena meta hakera i neželjenih pošiljaka.

Nažalost, mnogi vlasnici web stranica olako uzimaju sigurnost WordPressa pod pretpostavkom da hakeri ciljaju samo popularne web stranice. Međutim, stvarnost je da hakeri vole slabo viseće voće – web stranice koje ne slijede Najbolje prakse sigurnosti WordPressa.

To znači da ako ne poduzimate odgovarajuće sigurnosne mjere WordPressa, onda dopuštate lošim momcima da sabotiraju vašu teško zarađenu reputaciju, rangiranje pretraživanja i vaše internetsko poslovanje.

Želite li znati je li vaša web lokacija zaštićena od zlonamjernog softvera? Sve što trebate učiniti je skenirati vaše web mjesto pomoću našeg besplatnog sigurnosnog skenera za WordPress.

Pogledajmo kako funkcionira naš besplatni sigurnosni skener WordPress.

Kako funkcionira sigurnosni skener WordPress?

Korištenje našeg besplatnog sigurnosnog skenera za WordPress najbolji je način provjere vaše web lokacije na poznate zlonamjerne programe i pogreške na web lokaciji.

Evo kako funkcionira naš sigurnosni skener:

1. Pošaljite svoj URL u naš sigurnosni skener WordPress

besplatni sigurnosni skener web stranica

Za skeniranje vaše web stranice, sve što morate učiniti je unijeti URL svoje web lokacije u naš sigurnosni skener WordPress i kliknite na Skeniranje web stranice dugme.

2. Naš alat skenira vašu web lokaciju

Nakon dostavljanja URL-a, naš sigurnosni skener provjerit će web mjesto zbog potencijalnih prijetnji ranjivosti.

3. Dobivate potpuni rezultat skeniranja

izvješće o sigurnosti skenera za web mjesto

Nakon skeniranja dobit ćete detaljno izvješće o prijetnjama zlonamjernog softvera ako ih se otkrije, status popisa web mjesta i ostale sigurnosne pojedinosti vaše web lokacije.

Kako zaštititi svoju web lokaciju od zlonamjernog softvera

Korištenje vatrozida najbolji je način zaštite vaše WordPress stranice od zlonamjernog softvera.

WordPress vatrozidni dodatak djeluje kao štit između vaše web stranice i dolaznog prometa. Prati sav promet na vašoj web stranici i blokira sve sumnjive posjetitelje kako bi ublažili sigurnosne prijetnje i prije nego što dođu do vaše web lokacije. Blokirajući sumnjive posjete, dodatak vatrozida pomaže vam da kontrolirate učitavanje vašeg poslužitelja i osigurate da vaša web stranica ima dobro produženo vrijeme.

Korištenje dodatka za vatrozid također vam pomaže ubrzati web mjesto i poboljšati rad WordPressa.

Postoje dvije uobičajene vrste dodataka vatrozida za WordPress:

DNS razina zaštitnog zida WordPress

Korištenje vatrozida na razini DNS-a toplo se preporučuje u odnosu na vatrozid na razini aplikacije jer nadzire sav promet na vašoj web lokaciji usmjeravanjem ga preko cloud proxy servera. Nakon praćenja vašeg prometa, dodatak omogućuje samo stvarnim korisnicima vaše web stranice.

Vatrozid na razini aplikacije

Pomoću vatrozida na razini aplikacije ispitujete promet nakon što dospije do vašeg poslužitelja, ali prije učitavanja većine WordPress skripti. U usporedbi s vatrozidom razine DNS, vatrozid aplikacije nije tako učinkovit kada je u pitanju smanjenje opterećenja poslužitelja.

Vatrozid DNS razine izuzetno je dobar u prepoznavanju istinskog prometa od ranjivih zahtjeva. To čine učeći na tisućama web stranica, uspoređujući trendove, sprečavajući poznate loše IP-ove i blokirajući promet na stranicama koje vaši korisnici obično nikada ne bi zahtijevali.

Sucuri je najbolji WordPress pružatelj sigurnosti koji nudi zaštitni zid razine DNS-a za sprječavanje pokušaja hakiranja, brutalne sile, distribuiranog uskraćivanja usluge (DDoS) i nulti blok eksploatacija. Sucuri također poboljšava performanse vaše web stranice smanjujući opterećenje poslužitelja putem optimizacije predmemoriranja, ubrzanja web mjesta i Anycast CDN-a (sve uključeno).

Mi koristimo Sucuri za naše web stranice, uključujući IsItWP. Naš sigurnosni skener pokreće i Sucuri.

Počnite odmah s Sucurijem!

Ili pročitajte našu cjelovitu recenziju Sucuri.

Kako popraviti web lokaciju zaražene zlonamjernim softverom

Je li vaša web stranica WordPress zaražena zlonamjernim softverom?

Nakon što su naše web stranice bile hakirane u prošlosti, znamo koliko to može biti stresno. Slijedite donji vodič korak po korak kako biste saznali kako popraviti WordPress web mjesto zaraženo zlonamjernim softverom.

Korak 0: Unajmite stručnjaka za sigurnost kako biste popravili zlonamjerni softver

Ako niste tehnički skloni, angažiranje stručnjaka za sigurnost najbolji je način popravljanja zlonamjernog softvera na vašoj web lokaciji. Predaja stručnjaku za čišćenje vaše web stranice daje vam duševni mir tako da se ne morate baviti tehničkim stvarima koje vam nisu ugodne.

Ugledni stručnjaci za sigurnost obično naplaćuju bilo gdje između 100 i 250 dolara po satu, što je nevjerojatno za male vlasnike web stranica.

Za čitatelje IsItWP-a, naši prijatelji u Sucuri nude zlonamjerni softver i uklanjanje hakova za 199 dolara, što također uključuje njihov firewall i uslugu praćenja tijekom cijele godine..

Osobno poznajemo tim u Sucuriju i ne bi im preporučili da im ne vjerujemo u vlastite web stranice.

Iako vam toplo preporučujemo da angažirate stručnjaka za uklanjanje zlonamjernog softvera, ali radije želite popraviti web mjesto, slijedite korake u nastavku.

Korak 1: Identificirajte Hack

Suočavanje s hakiranom web stranicom može biti stresno. Prije nego što započnete, zapišite sve što možete učiniti da identificirate hack i riješite problem.

Ovdje je dobar popis za prolazak kroz:

 • Možete li se prijaviti na svoju WordPress nadzornu ploču?
 • Postoje li preusmjeravanja koja posjetitelje odvode sa vaše web lokacije?
 • Možete li pronaći štetne povratne veze na svojoj web lokaciji?
 • Da li Google označava vašu web lokaciju nesigurnom?

Sada kada imate popis za provjeru, sljedeća stvar je popraviti ih jednu po jednu, tako da možete osigurati da ne propustite nijednu prijetnju.

Savjetuje se promjena lozinke prije i nakon čišćenja web mjesta.

2. korak: Provjerite sa svojom hosting tvrtkom

Ako ste na zajedničkom hostingu i otkrili ste da je vaša web lokacija zaražena, vjerojatno postoje i druge web lokacije koje mogu utjecati na zlonamjerni softver. Stupite u kontakt sa svojom hosting tvrtkom i pitajte mogu li brzo popraviti. Hosting davatelji poput SiteGround i HostGator su dobri u tome. Moći će pružiti više detalja o krađi, posebno ako su također utjecale druge web lokacije.

Pročitajte našu cjelovitu recenziju SiteGround i recenziju HostGator da biste saznali više o hosting tvrtkama.

Korak 3: Vrati iz sigurnosne kopije

Ako ste već postavili sigurnosnu kopiju za svoju WordPress stranicu, brzo je možete vratiti u normalu. Loša strana je da možete riskirati izgubiti najnoviji sadržaj koji nije sigurnosno kopiran.

Nakon što se vratite iz sigurnosne kopije web mjesta, morat ćete utvrditi razlog prijetnje i ispraviti ga da se više ne ponovi..

4. korak: skeniranje i ispravljanje

Zatim uklonite neaktivne teme i dodatke sa svoje web lokacije koji bi mogli biti potencijalno ranjivi. Češće nego ovdje, hakeri skrivaju stražnju vrata.

Backdoor je metoda zaobilaženja normalne provjere autentičnosti i stjecanja mogućnosti daljinskog pristupa poslužitelju, a da pritom ostane neotkriven. Na taj način hakeri mogu povratiti pristup vašoj web stranici čak i nakon što pronađete i uklonite iskorišteni dodatak.

Nakon uklanjanja neaktivnih tema, morat ćete instalirati dva dodatka za daljnju provjeru: Sucuri WordPress Auditing i Provjera vjerodostojnosti tema (TAC).

Sucuri skener: To vam govori o statusu integriteta svih vaših osnovnih WordPress datoteka koje vam omogućuju prepoznavanje mjesta skrivanja haka. Najčešća mjesta su teme i direktoriji dodataka, direktorij prijenosa, wp-config.php, direktorij wp uključuje i .htaccess datoteka.

Provjera autentičnosti teme: Dodatak za provjeru autentičnosti provjere omogućuje vam skeniranje datoteka s temama za bilo koji potencijalno sumnjiv kôd. Ako se u instaliranoj temi nađu potencijalno zlonamjerni kodovi, dodatak će vam reći zakrpu, broj linije i prikazati sumnjivi kôd. To olakšava samostalno poduzimanje preventivnih mjera. Ovaj dodatak je zgodan za provjeru da li je na vašim instaliranim temama bilo koja šifrirana skripta.

Korak 5: Provjerite korisnička dopuštenja

Pogledajte odjeljak Korisnici na administrativnoj ploči WordPress-a kako biste osigurali da samo vi i vaši pouzdani članovi imaju administratorski pristup vašoj web lokaciji. Ako pronađete sumnjive korisnike, morat ćete ih ukloniti sa svoje web lokacije.

Korak 6: Promijenite korisničke ključeve

Ako je netko ukrao vaše korisničko ime i lozinku, ostat će prijavljeni na vašu web lokaciju ako ne onemogućite kolačiće. Da biste onemogućili kolačiće i opozvali neovlašteni pristup vašoj web stranici, morat ćete obnoviti skup sigurnosnih ključeva koji šifriraju vašu lozinku, a zatim je dodati u svoju wp-config.php datoteku.

Nauči više o WordPress sigurnosni ključevi.

Korak 7: Poništite sve svoje lozinke

Sada kada smo gotovo dovršili popravljanje zaraženih datoteka na web mjestu, posljednji korak je resetiranje svih vaših lozinki, uključujući WordPress, cPanel, FTP i MySQL lozinke.

Ako imate web mjesto s više korisnika, možda biste htjeli prisiliti resetiranje zaporke za sve svoje korisnike. Također biste trebali pročitati ovaj članak o tome kako odabrati sigurnu zaporku.

Bez obzira na veličinu vaše WordPress web stranice, sigurnost se nikada ne smije zanemariti. U nastavku pogledajte nekoliko preporuka za osiguranje svoje web stranice WordPress.

 • Prebacite se na siguran WordPress domaćin: Odabir sigurnog hostinga za WordPress vaša je prva linija obrane u tome da vaša web stranica WordPress bude neprobojna.
 • Postavljanje rješenja za izradu sigurnosnih kopija za WordPress: Najskuplja je sigurnosna kopija koju nikad niste napravili. Uložite u dodatak za sigurnosnu kopiju za WordPress, tako da možete računati na sigurnosne kopije čak i u najgorim scenarijima poput hakiranja vaše web lokacije ili datoteka.
 • Postavljanje zaštitnog zida i sustava nadzora web mjesta: Koristimo i preporučujemo Sucuri za pružanje zaštite od metaka na svim vašim web stranicama WordPressa i blokiramo napade prije nego što dođe do našeg poslužitelja.
 • Slijedite preporučene prakse WordPress sigurnosti: Slijedite ovo krajnji WordPress vodič za sigurnost implementirati preporučene prakse sigurnosti na vašoj web stranici WordPress.

Možete pogledati i najbolje sigurnosne dodatke za WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map