SiteGround vs. WPEngine Σύγκριση (2020) – 1 Clear Winner!

SiteGround εναντίον WPEngine


Θέλετε να μάθετε πώς διαφέρει το SiteGround από το WP Engine; Αναρωτιέστε ποιος είναι ο καλύτερος πάροχος φιλοξενίας; Ενώ το SiteGround προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών φιλοξενίας, όπως φιλοξενία WordPress, φιλοξενία VPS και αποκλειστική φιλοξενία. Το WP Engine επικεντρώνεται στη διαχειριζόμενη βιομηχανία φιλοξενίας WordPress.

Συνεχίστε να διαβάζετε για την απόλυτη σύγκριση μεταξύ SiteGround και WP Engine.

SiteGround εναντίον WP Engine – Επισκόπηση

siteground-godaddy-hosting-εναλλακτικές λύσεις

Το SiteGround είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων στην αγορά. Είναι επίσης ένας από τους επίσημα προτεινόμενους παρόχους φιλοξενίας από το WordPress.org.

Προσφέρουν κορυφαία τεχνολογία για εύκολη, γρήγορη φιλοξενία WordPress. Είναι μια από τις λίγες εταιρείες που επιτρέπουν στους πελάτες να επιλέξουν από τα 3 κέντρα δεδομένων τους που βρίσκονται σε 3 γεωγραφικές τοποθεσίες: ΗΠΑ, Ευρώπη και Σιγκαπούρη.

Μηχανή WP

Η WP Engine, από την άλλη πλευρά, είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που προσφέρουν λύσεις φιλοξενίας που βασίζονται στο WordPress. Ως ηγέτης στον κλάδο, διαθέτουν μια εντυπωσιακή λίστα πελατών, συμπεριλαμβανομένων των Yelp, Asana, National Geographic, PBS και MyFitnessPal.

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες φιλοξενίας που διαχειρίζονται το WordPress, παρέχουν υπηρεσίες φιλοξενίας κατάλληλες για όλα τα είδη χρηστών, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό και τις απαιτήσεις τους.

SiteGround εναντίον WP Engine – Ταχύτητα και χρόνος λειτουργίας

Η ταχύτητα και ο χρόνος λειτουργίας είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Η ταχύτητα είναι απαραίτητη διότι σε κανέναν δεν αρέσει ένας αργός ιστότοπος. Οι επισκέπτες σας είναι πιθανό να εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας εάν χρειαστεί πολύς χρόνος για να απαντήσουν.

Ομοίως, ο χρόνος λειτουργίας είναι κρίσιμος επειδή οι επισκέπτες σας αναμένουν ότι ο ιστότοπός σας θα είναι διαθέσιμος όλο το εικοσιτετράωρο. Εάν ο ιστότοπός σας κατεβαίνει κάθε φορά, τότε αφήνετε πολλά χρήματα στο τραπέζι.

Ενώ όλες οι εταιρείες φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων των SiteGround και WP Engine, υπόσχονται εξαιρετικά γρήγορες εμπειρίες περιήγησης και υψηλή διαθεσιμότητα στις πλατφόρμες φιλοξενίας τους, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τις αξιώσεις τους.

Έχουμε εγγραφεί για φιλοξενία σχεδίων από το SiteGround και το WP Engine και δημιουργήσαμε ιστότοπους WordPress σε καθένα από αυτά. Για να αντικατοπτρίσουμε ένα περιβάλλον παραγωγής στους δοκιμαστικούς ιστότοπούς μας, εγκαταστήσαμε ένα προεπιλεγμένο θέμα, προσθέσαμε εικονικό περιεχόμενο και ανεβάσαμε μερικές εικόνες σε κάθε ιστότοπο.

Αφού αντικατοπτρίσαμε ένα περιβάλλον παραγωγής, πραγματοποιήσαμε μερικές διαφορετικές δοκιμές ταχύτητας και χρόνου λειτουργίας στους διακομιστές φιλοξενίας τους με τα ακόλουθα εργαλεία:

 • Pingdom
 • Φορτίο πρόσκρουσης
 • Bitcatcha

γήπεδο δοκιμής ταχύτητας

Σύμφωνα με τη δοκιμή Pingdom, ο ιστότοπος δοκιμών SiteGround χρειάστηκε μόνο 649ms για φόρτωση όταν δοκιμάστηκε από το Ντάλας του Τέξας. Αυτό είναι γρηγορότερο από το 95% όλων των δοκιμασμένων ιστότοπων. Πραγματοποιήσαμε την ίδια δοκιμή στο WP Engine και ο ιστότοπος χρειάστηκε μόνο 582 ms για φόρτωση. Αυτό είναι γρηγορότερο από το 96% όλων των δοκιμασμένων ιστότοπων.

δοκιμή ταχύτητας wpengine

Μετά τη δοκιμή Pingdom, δοκιμάσαμε τους ιστότοπούς μας με Load Impact για να δούμε πώς θα αποδίδουν οι διακομιστές κατά τη διάρκεια μιας αύξησης της κυκλοφορίας. Το Load Impact έστειλε ορισμένους εικονικούς χρήστες (VU) στον ιστότοπό μας και σταδιακά δημιούργησε έως και 100 επισκέπτες κάθε φορά για να δοκιμάσει πώς θα το χειριστούν οι διακομιστές.

loadimpact-siteground

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, υπήρξαν μερικές αιχμές αφού ο ιστότοπός μας Siteground χτύπησε 50 χρήστες κάθε φορά. Ανακτήθηκε γρήγορα και οι χρόνοι φόρτωσης σελίδας παρέμειναν σταθεροί μετά από λίγα λεπτά.

wpengine loadimpact test test

Από την άλλη πλευρά, ο κινητήρας WP επιδόθηκε με συνέπεια σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής. Ο αριθμός των ζωντανών επισκεπτών στον ιστότοπο δεν επηρέασε την απόδοσή του.

Στη συνέχεια, δοκιμάσαμε τους ιστότοπούς μας με το Bitcatcha για να παρακολουθήσουμε τους χρόνους απόκρισης του διακομιστή από 8 διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες: Νέα Υόρκη, LA, Λονδίνο, Βραζιλία, Ινδία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία και Αυστραλία. Η ταχύτητα για κάθε τοποθεσία μετρήθηκε 3 ξεχωριστές φορές και στη συνέχεια τα αποτελέσματα ήταν κατά μέσο όρο.

siteground του χρόνου απόκρισης

Το SiteGround βαθμολογήθηκε D ενώ το WP Engine βαθμολογήθηκε με A.

wpengine bitcatcha χρόνος απόκρισης διακομιστή

Νικητής: WP Engine

SiteGround εναντίον WP Engine – Ευκολία χρήσης

Siteground cPanel

Όλα τα σχέδια SiteGround συνοδεύονται από πρόγραμμα εγκατάστασης 1 κλικ για γρήγορη εκκίνηση ενός ιστότοπου με τα αγαπημένα σας σενάρια ιστότοπου, όπως WordPress, Joomla, Drupal κ.λπ..

Με κάθε σχέδιο, έχετε επίσης πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων. Το πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων είναι μια καλή επιλογή για χρήστες αρχάριων που θέλουν να ξεκινήσουν γρήγορα έναν ιστότοπο χωρίς να χρειάζεται να προσλάβουν έναν επαγγελματία προγραμματιστή.

wpengine ο λογαριασμός μου

Σε σύγκριση με το SiteGround, η πλατφόρμα WP Engine προσανατολίζεται σε μια πολύ διαφορετική βάση πελατών. Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης του WP Engine είναι ότι δεν θα χρειαστεί να χειριστείτε τις τεχνικές βελτιστοποίησης του διακομιστή φιλοξενίας WordPress για να αυξήσετε την ταχύτητά σας. Επιπλέον, οι ενσωματωμένες λειτουργίες ασφαλείας σας προσφέρουν ηρεμία, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ευπάθειες και απειλές ασφαλείας.

Η πλατφόρμα WP Engine τρέχει λίγο διαφορετικά από έναν παραδοσιακό πάροχο φιλοξενίας WordPress, όπως το SiteGround. Για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται να εγκαταστήσετε πρόσθετα απόδοσης ή ασφάλειας στον ιστότοπό σας, επειδή ενδέχεται να έρχονται σε διένεξη με τις ενσωματωμένες λειτουργίες απόδοσης και ασφάλειας.

Για να μην αναφέρουμε, υπάρχει λίγη καμπύλη μάθησης που πρέπει να αντιμετωπίσετε προτού χρησιμοποιήσετε το WP Engine.

Νικητής: SiteGround

SiteGround εναντίον WP Engine – Χαρακτηριστικά

Το SiteGround έρχεται με όλες τις βασικές δυνατότητες για να λειτουργήσει ο ιστότοπός σας στο WordPress, όπως εύρος ζώνης χωρίς μετρήσεις, προγράμματα εγκατάστασης 1 κλικ, πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων κ.λπ..

Ακολουθούν μερικές μοναδικές δυνατότητες που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε με το φτηνό πρόγραμμα φιλοξενίας της WP Engine:

 • Τεχνολογίες ταχύτητας: Εκτός του χώρου αποθήκευσης SSD, θα λάβετε δωρεάν CloudFlare CDN, PHP 7 με το OpCache.
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας: Με το πρόγραμμα GoGeek, θα λαμβάνετε δωρεάν καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορές αντιγράφων ασφαλείας.
 • Χαρακτηριστικά Geeky: Παρέχουν επίσης διακομιστές συμβατούς με PCI για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου και δημιουργία Git repo 1 κλικ.

Οι λειτουργίες του WP Engine σάς βοηθούν να απλοποιήσετε τις ανάγκες ανάπτυξης και μετεγκατάστασης. Μερικά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους είναι:

 • Εργαλείο με 1 κλικ για τη ρύθμιση περιβάλλοντος ανάπτυξης, παραγωγής και στάσης.
 • Δωρεάν πρόσβαση σε 35+ θέματα StudioPress.
 • Συνεργάστηκαν με το Amazon Web Services και το Google Cloud Platform για να διασφαλίσουν υψηλή απόδοση.

Νικητής: WP Engine

SiteGround vs. WP Engine – Υποστήριξη και τεκμηρίωση

Το SiteGround παρέχει 24ωρη υποστήριξη μέσω ζωντανής συνομιλίας, τηλεφώνου και email. Η εκτεταμένη βάση γνώσεων αποτελείται από εκατοντάδες χρήσιμα σεμινάρια και βίντεο.

Ενώ το WP Engine προσφέρει υποστήριξη 24/7 μέσω ζωντανής συνομιλίας, προσφέρουν μόνο τηλεφωνική υποστήριξη με προγράμματα ανάπτυξης ή υψηλότερου. Η υποστήριξη βάσει εισιτηρίων διατίθεται μόνο με προσαρμοσμένα ειδικά προγράμματα διακομιστή.

Νικητής: SiteGround

SiteGround εναντίον WP Engine – Τιμολόγηση

Το SiteGround προσφέρει μία από τις πιο ανταγωνιστικές τιμές στον κλάδο για το επίπεδο υπηρεσιών και απόδοσής τους. Τα φθηνά προγράμματα φιλοξενίας και φιλοξενίας WordPress ξεκινούν από 3,95 $ το μήνα.

Δεδομένου ότι το WP Engine είναι μια διαχειριζόμενη υπηρεσία φιλοξενίας, η τιμολόγηση βασίζεται στο ποσό της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας. Η κανονική τιμολόγηση για το πρόγραμμα εκκίνησης κοστίζει 35 $ ανά μήνα. Ωστόσο, έχουμε διαπραγματευτεί μια συμφωνία μαζί τους, οπότε θα πρέπει να πληρώνετε μόνο 24,50 $ το μήνα.

Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια πραγματικά προσιτή λύση φιλοξενίας, το SiteGround είναι το καλύτερο στοίχημα για εσάς.

Το SiteGround έφτιαξε επίσης στη λίστα των εμπειρογνωμόνων μας για τις καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κουπόνι SiteGround για να λάβετε ΜΕΓΑΛΕΣ εκπτώσεις.

Νικητής: SiteGround

Ανακεφαλαίωση: SiteGround εναντίον WP Engine

Το SiteGround είναι η καλύτερη επιλογή για χρήστες που μόλις ξεκινούν με έναν νέο ιστότοπο και χρειάζονται μια προσιτή λύση φιλοξενίας. Παρέχουν όλες τις βασικές δυνατότητες για να λειτουργήσει ο ιστότοπός σας. Η τεράστια γκάμα δυνατοτήτων φιλοξενίας τους ταιριάζει για κάθε προϋπολογισμό και ανάγκες.

Το WP Engine, στο χέρι, στοχεύει μια διαφορετική βάση χρηστών. Η πλατφόρμα φιλοξενίας τους ταιριάζει καλύτερα σε χρήστες που είναι προγραμματιστές, έμποροι, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κ.λπ. που θέλουν να βελτιώσουν τις διαδικασίες ανάπτυξης και μάρκετινγκ χωρίς να επωμιστούν τις ευθύνες της συντήρησης φιλοξενίας.

Ακολουθούν μερικές άλλες συγκρίσεις φιλοξενίας:

 • SiteGround εναντίον GreenGeeks
 • SiteGround vs InMotion Hosting
 • SiteGround εναντίον HostGator
 • SiteGround εναντίον A2Hosting
 • SiteGround εναντίον DreamHost
 • SiteGround εναντίον iPage
 • SiteGround vs Liquid Web

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή υπηρεσία φιλοξενίας για τον ιστότοπό σας. Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, ίσως θελήσετε επίσης να ρίξετε μια ματιά στην πλήρη αναθεώρηση SiteGround και σε βάθος κριτική WP Engine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map