Δωρεάν εργαλείο δημιουργίας ισχυρών κωδικών πρόσβασης

Πώς λειτουργεί το ισχυρό εργαλείο δημιουργίας κωδικών πρόσβασης?

Το Εργαλείο δημιουργίας κωδικών πρόσβασης σάς βοηθά να αποτρέψετε μια απειλή ασφαλείας λαμβάνοντας έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.


Το καλύτερο πράγμα για τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης είναι ότι δημιουργείται αυτόματα ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης για εσάς όταν φορτώνεται η σελίδα. Επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το αντιγράψετε και να το χρησιμοποιήσετε κατά τη δημιουργία λογαριασμού σε οποιονδήποτε ιστότοπο.

Αυτό το εργαλείο σας παρέχει πέντε διαφορετικές επιλογές για να δημιουργήσετε έναν εξαιρετικά ισχυρό κωδικό πρόσβασης για οποιονδήποτε λογαριασμό, συμπεριλαμβανομένου του διαχειριστή WordPress, των καναλιών κοινωνικών μέσων ή οποιουδήποτε άλλου μπορείτε να σκεφτείτε. Οι επιλογές κωδικού πρόσβασης είναι:

 • Με κεφαλαία
 • Αριθμοί
 • Ειδικοί χαρακτήρες
 • Εύκολο να το θυμάστε
 • Μήκος κωδικού πρόσβασης

Οι επιλογές κεφαλαίων και αριθμών προεπιλέγονται από προεπιλογή. Μπορείτε να επιλέξετε ή να αποεπιλέξετε τις επιλογές κωδικού πρόσβασης με τον τρόπο που θέλετε.

Το προεπιλεγμένο μήκος κωδικού πρόσβασης είναι 12. Με τη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης με έως 50 χαρακτήρες.

Εάν χρειάζεστε διαφορετικό κωδικό πρόσβασης, τότε μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στο κουμπί επαναφοράς.

Πώς να επιλέξετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας

Είτε δημιουργείτε έναν διαχειριστή WordPress ή οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό για αυτό το θέμα, είναι απαραίτητη η επιλογή ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης. Τούτου λεχθέντος, πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης που δεν είναι εύκολο να μαντέψετε και να θυμάστε εύκολα; Ας ρίξουμε μια ματιά σε 4 διαφορετικούς τρόπους για να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

1. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο δημιουργίας κωδικών πρόσβασης

Ένα εργαλείο δημιουργίας κωδικών πρόσβασης σάς βοηθά να δημιουργήσετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης που είναι αδύνατο να σπάσει. Ενώ ένα εργαλείο κωδικού πρόσβασης συνιστάται ιδιαίτερα για τη δημιουργία κωδικού πρόσβασης που προστατεύει από παραβίαση, το πρόβλημα είναι ότι κάθε ιστότοπος έχει τον δικό του κανόνα για το πώς πρέπει να είναι ένας κωδικός πρόσβασης. Για παράδειγμα, ορισμένοι ιστότοποι δεν υποστηρίζουν ειδικούς χαρακτήρες σε έναν κωδικό πρόσβασης, ενώ άλλοι απαιτούν να έχετε τουλάχιστον 8 χαρακτήρες.

Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι το εργαλείο κωδικού πρόσβασής σας παρέχει διαφορετικές επιλογές για τη δημιουργία ενός προσαρμόσιμου κωδικού πρόσβασης για διαφορετικούς ιστότοπους.

2. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς

Τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο για την ψηφιακή σας ζωή από το να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς χρηστών σε διαφορετικούς ιστότοπους. Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός πρόσβασής σας, είναι εξίσου ασφαλής με τον πιο αδύναμο ιστότοπο στον οποίο έχετε δημιουργήσει λογαριασμό.

Για παράδειγμα, εάν ο κωδικός πρόσβασής σας εκτίθεται μετά από παραβίαση δεδομένων σε έναν ιστότοπο, τότε κινδυνεύετε να θέσετε σε κίνδυνο όλους τους λογαριασμούς σας σε πολλούς ιστότοπους, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείτε το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Επαγγελματική συμβουλή: εάν χρειάζεστε μια ασφαλή ψηφιακή ζωή, μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς.

3. Επιλέξτε ένα εργαλείο διαχείρισης κωδικού πρόσβασης

Τώρα γνωρίζετε τη σημασία της ύπαρξης διαφορετικών κωδικών πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς. Ωστόσο, η απομνημόνευση όλων αυτών των κωδικών πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς μπορεί να είναι εκφοβιστική. Εδώ μπαίνει ένα εργαλείο διαχείρισης κωδικού πρόσβασης.

Ένα εργαλείο διαχείρισης κωδικών πρόσβασης είναι ένας κεντρικός κόμβος που αποθηκεύει και διαχειρίζεται όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε πολλούς ιστότοπους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σας, χωρίς καν να τους θυμάστε.

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το 1Password για τη διαχείριση όλων των λογαριασμών σας, συμπεριλαμβανομένου του διαχειριστή WordPress, των καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων.

Όχι μόνο το 1Password θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε όλους τους κωδικούς πρόσβασής σας, αλλά σας επιτρέπει επίσης να έχετε πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς σας στο Web με ένα μόνο κλικ.

4. Επιλέξτε έναν κωδικό πρόσβασης που είναι εύκολο να θυμάστε

Αν προτιμάτε να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασής σας από τη διαχείριση όλων με το 1Password, τότε ίσως θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι κάθε κωδικός πρόσβασης που έχετε ρυθμίσει είναι εύκολο να θυμηθείτε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γεννήτρια κωδικών πρόσβασης παρέχεται με μια εύκολη στη μνήμη επιλογή.

Η επιλογή της εύχρηστης επιλογής αποεπιλέγει όλες τις άλλες επιλογές έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια φράση κωδικού πρόσβασης που μπορείτε να διαβάσετε και να θυμάστε γρήγορα.

Ωστόσο, σας συνιστούμε να επιλέξετε ένα εργαλείο διαχείρισης κωδικού πρόσβασης για τη δημιουργία ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης.

Συμπλήρωση: Χρήση εργαλείου δημιουργίας κωδικών πρόσβασης

Μια ισχυρή γεννήτρια κωδικών πρόσβασης σας δίνει πολλές επιλογές για να προσαρμόσετε τον κωδικό πρόσβασης προορισμού. Για έναν προσαρμοσμένο κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να καθορίσετε το μήκος του χαρακτήρα και να συμπεριλάβετε κεφαλαία, αριθμούς και ακόμη και ειδικούς χαρακτήρες. Εάν προτιμάτε έναν κωδικό πρόσβασης που θυμάται εύκολα από έναν κωδικό πρόσβασης που δημιουργείται τυχαία, τότε μπορείτε να το κάνετε επίσης.

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο δημιουργίας κωδικών πρόσβασης.

 • Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης: Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης προστατεύει τον λογαριασμό σας από εικασίες και τεχνικές ρωγμών κωδικού πρόσβασης.
 • Ρυθμίστε έναν κωδικό πρόσβασης που ταιριάζει με τον κανόνα κωδικού πρόσβασης: Δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης που δεν προστατεύεται από εισβολή και συμμορφώνεται απόλυτα με τον κανόνα κωδικού πρόσβασης του συγκεκριμένου ιστότοπου.
 • Αλλάξτε έναν κωδικό πρόσβασης μέχρι να βρείτε μια καλή αντιστοίχιση: Εάν δεν σας αρέσει ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης, μη διστάσετε να τον αλλάξετε με ένα μόνο κλικ μέχρι να βρείτε μια καλή αντιστοίχιση.

Είστε έτοιμοι; Στη συνέχεια, προχωρήστε και επιλέξτε έναν κωδικό πρόσβασης για τον νέο σας λογαριασμό.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map