Τι είναι το Blog; Ιστολόγιο εναντίον ιστοτόπου και πώς λειτουργούν;

τι εξηγείται από το blog


Είστε νέοι στον κόσμο του blogging; Εάν είστε, ίσως εξακολουθείτε να αναρωτιέστε τι είναι ένα blog και πώς διαφέρει από έναν ιστότοπο; Δεν υπάρχει ντροπή σε αυτό, το Διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα μπερδεμένο μέρος για αρχάριους και όλοι πρέπει να ξεκινήσουμε κάπου. Ευτυχώς, είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε στον παγκόσμιο ιστό και να εξηγήσουμε τι είναι ένα ιστολόγιο και τις διαφορές μεταξύ ενός ιστολογίου και ενός ιστότοπου.

Έτσι, εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο ή έναν ιστότοπο, αφού διαβάσετε αυτόν τον οδηγό για αρχάριους, θα είστε ένα βήμα πιο κοντά για να γίνετε ειδικός στο θέμα.

Ας αρχίσουμε!

Τι είναι το Blog?

Ένα ιστολόγιο είναι ένας τύπος ιστότοπου όπου το περιεχόμενο παρουσιάζεται με χρονολογική σειρά, συνήθως με το νεότερο περιεχόμενο να εμφανίζεται πρώτα ακολουθούμενο από παλαιότερο περιεχόμενο. Το περιεχόμενο σε ιστολόγια είναι επίσης γνωστό ως δημοσιεύσεις ιστολογίου ή καταχωρίσεις ιστολογίου. Μια ανάρτηση ιστολογίου είναι το γράμμα σας ή μπορεί να περιλαμβάνει μια άλλη μορφή περιεχομένου όπως φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ..

Τα ιστολόγια συνήθως διαχειρίζονται 1 άτομο ή μια μικρή ομάδα ατόμων και οι πληροφορίες παρουσιάζονται με έναν λιγότερο επίσημο, πιο συνομιλητικό τρόπο. Τα ιστολόγια έχουν επίσης τμήματα σχολίων όπου οι χρήστες μπορούν να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένες αναρτήσεις ιστολογίου.

Στις πρώτες μέρες του blogging, ένα blog χρησιμοποιήθηκε από τους περισσότερους ανθρώπους ως ένα είδος προσωπικού ημερολογίου. Οι μπλόγκερ θα μοιράζονταν τις σκέψεις τους, τις λεπτομέρειες για την καθημερινή τους ζωή και τις προσωπικές τους φωτογραφίες. Τότε, οι χρήστες δημιούργησαν και έτρεχαν τις δικές τους προσωπικές ιστοσελίδες για να κάνουν blog. Αλλά μόλις η δημοτικότητα του blogging άρχισε να αυξάνεται, αρκετές εταιρείες άρχισαν να επωφελούνται από τη νέα τάση.

Το 1999, το Blogger (το οποίο αργότερα αποκτήθηκε από την Google, το LiveJournal και το Xanga, κυκλοφόρησαν ως πλατφόρμες για bloggers. Στη συνέχεια, το 2003, το WordPress κυκλοφόρησε την πρώτη του έκδοση ως πλατφόρμα blogging. Το WordPress σήμερα είναι η πιο δημοφιλής διαδικτυακή πλατφόρμα blogging και στην πραγματικότητα 30% του Διαδικτύου.

Αλλά το blogging σήμερα έχει εξελιχθεί εντελώς. Οι μπλόγκερ γράφουν τώρα για διάφορους λόγους και για πολλά διαφορετικά θέματα / εξειδικευμένες θέσεις. Για παράδειγμα, εδώ είναι μια λίστα με μερικές δημοφιλείς θέσεις blogging:

 • ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
 • Γονείς
 • Υγεία και άσκηση
 • Φαγητό / μαγείρεμα
 • Προσωπικά οικονομικά
 • Ομορφιά
 • Ταξίδι
 • Τεχνολογία
 • Επιχειρηματικότητα

Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε γράψτε ένα blog σε σχεδόν οποιοδήποτε θέμα θέλετε.

Για να σας δώσουμε μια εικόνα, εδώ είναι μερικά παραδείγματα δημοφιλών ιστολογίων στο διαδίκτυο:

Φασαρία

φασαρία-blog
Το Bustle κυκλοφόρησε το 2013 και επικεντρώνεται σε θέματα για χιλιετές γυναίκες όπως η ομορφιά, η μόδα, οι διασημότητες και ακόμη και η πολιτική. Έχουν περίπου 80 εκατομμύρια αναγνώστες συντονισμένους σε μηνιαία βάση. Μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε ένα blog μόδας και να κάνετε ένα παθητικό εισόδημα.

Τσίμπημα του Γιουμ

blog-pin-of-yum-food-blog
Αυτό το επόμενο είναι το Pinch of Yum, ένα δημοφιλές blog φαγητού με χιλιάδες νόστιμες και εύκολες μαγειρικές συνταγές. Ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου, Lindsay, ήταν πρώην δάσκαλος γυμνασίου αλλά κατάφερε να μετατρέψει το blogging σε μια καριέρα πλήρους απασχόλησης.

Dan Flying Solo

dan-flying-solo-travel-blog
Ένα από τα κορυφαία ταξιδιωτικά ιστολόγια στον Ιστό είναι ο Dan Flying Solo. Ο Dan τεκμηριώνει τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο και δίνει συμβουλές και συμβουλές σε επίδοξους τυχοδιώκτες.

Ένα φλιτζάνι Τζο

a-cup-of-joe-blog
Το Cup of Joe είναι ένα γνωστό blog μαμά, που ανήκει στη Joanna. Το blog ξεκίνησε ως χόμπι για να μοιραστεί συμβουλές για γονείς και τρόπους ζωής, αλλά λόγω της επιτυχίας του, η Joanna κατάφερε να μετατρέψει το blog σε εργασία πλήρους απασχόλησης.

Τι είναι ένας ιστότοπος?

Τώρα, ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ιστολογίου και ενός ιστότοπου; Αν και τα ιστολόγια είναι ένας τύπος ιστότοπου, ένας τυπικός ιστότοπος είναι αμετάβλητος. Διαθέτει έναν αριθμό διασυνδεδεμένων στατικών σελίδων όπου το σχετικό περιεχόμενο είναι οργανωμένο και δεν ενημερώνεται συχνά. Κανονικά οι ιστότοποι έχουν μια αρχική σελίδα, μια σελίδα σχετικά με, μια σελίδα υπηρεσιών / προϊόντων και μια σελίδα επαφών, αλλά έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε οποιαδήποτε σελίδα θέλετε. Οι ιστότοποι συνήθως δημιουργούνται για να παρουσιάζουν πληροφορίες σχετικά με μια επιχείρηση και είναι λιγότερο διαδραστικοί και περισσότερο μονόδρομοι.

Σήμερα, κάθε επιχείρηση αναμένεται να έχει έναν ιστότοπο. Είναι ένας τρόπος να παρέχετε πληροφορίες σε πιθανούς πελάτες και επίσης ένα μέρος για τους πελάτες να αγοράζουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους στο διαδίκτυο. Με τους δημιουργούς ιστότοπων στην αγορά, είναι εύκολο να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ακόμη και όταν δεν έχετε γνώση κώδικα.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα για το πώς μοιάζει ένας τυπικός ιστότοπος:

φοβερός-κινητήριος ιστότοπος
Όπως μπορείτε να δείτε, ο ιστότοπος του Φοβερό κίνητρο, η εταιρεία διαχείρισης πίσω από το IsItWP και το WPBeginner, έχει καθαρό σχεδιασμό και μόνο λίγες σελίδες εμφανίζονται στο μενού στην κορυφή για να δείξουν πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση, χωρίς blog.

ιστότοπος εστιατορίου

Ένα άλλο παράδειγμα είναι αυτό από την αλυσίδα εστιατορίων Ψωμί Panera. Έχουν σελίδες στο μενού τους στο επάνω μέρος της αρχικής τους σελίδας για να παρέχουν πληροφορίες στους πελάτες τους σχετικά με τις τοποθεσίες των εστιατορίων τους και πληροφορίες για την υπηρεσία τροφοδοσίας τους, ούτε blog σε αυτόν τον ιστότοπο.

Επίσης, δείτε αυτά τα καλύτερα θέματα εστιατορίων WordPress.

Ιστολόγιο εναντίον ιστοτόπου: Τι πρέπει να επιλέξετε?

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο ή έναν ιστότοπο και δεν ξέρετε ποιο να επιλέξετε, ας το αναλύσουμε, ώστε να μπορείτε να το καταλάβετε. Το αν επιλέγετε ένα blog ή έναν ιστότοπο εξαρτάται από τους στόχους σας και τι θέλετε να πετύχετε. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι ξεκινούν το blogging, εδώ είναι μερικοί:

 • Να οργανώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.
 • Μοιραστείτε τις απόψεις τους για ένα θέμα ή έναν αριθμό θεμάτων.
 • Συνδεθείτε με ομοειδή άτομα.
 • Μοιραστείτε τη δημιουργικότητά τους ή την εμπειρία τους σε ένα θέμα.
 • Για να βοηθήσετε τους άλλους.
 • Κερδίστε λίγο επιπλέον εισόδημα.

Εάν ο στόχος σας σχετίζεται με κάποιον από αυτούς τους λόγους και έχετε πολλές νέες πληροφορίες που θέλετε να μοιραστείτε με τον κόσμο, τότε ένα blog είναι πιθανώς μια καλή επιλογή για εσάς.

Από την άλλη πλευρά, εάν εκτελείτε ήδη μια επιχείρηση που πουλά προϊόντα / υπηρεσίες ή θέλετε να ξεκινήσετε, τότε θα πρέπει να επιλέξετε έναν ιστότοπο. Οι μελλοντικοί πελάτες σας πρέπει να είναι σε θέση να βρουν την επιχείρησή σας και πληροφορίες σχετικά με αυτήν στον ιστό και ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο.

Εάν έχετε αποφασίσει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο και θέλετε έναν αναλυτικό οδηγό για τον τρόπο δημιουργίας του, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ιστότοπου – Βήμα προς βήμα.

Μπορείτε να έχετε ένα Blog και έναν ιστότοπο σε ένα?

Δεν υπάρχει επίσης κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να έχετε ιστολόγιο και ιστότοπο σε ένα. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό ιστότοπο που αναζητά την επιχείρησή σας με το WordPress και να προσθέσετε μια σελίδα ιστολογίου σε αυτήν μαζί με τις στατικές σελίδες σας, όπως τη σελίδα σχετικά με τη σελίδα σας και τα προϊόντα / υπηρεσίες.

Υπάρχουν επίσης πολλά οφέλη από το blogging για την επιχείρησή σας, μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

 • Το Blogging ενισχύει το SEO σας (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης).
 • Παρουσιάζει την επιχείρησή σας ως ηγέτης της σκέψης στον κλάδο.
 • Εκπαιδεύστε τους πελάτες και τους δυνητικούς πελάτες σας για το προϊόν / την υπηρεσία / τη βιομηχανία σας
 • Απαντήστε σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με την επιχείρησή σας.
 • Προσελκύστε περισσότερους επισκέπτες στον ιστότοπό σας μέσω οργανικής αναζήτησης και εισερχόμενων συνδέσμων.
 • Συνδέστε άτομα με την επωνυμία σας και διευρύνετε την προσέγγισή σας στο διαδίκτυο.

Τόνοι κορυφαίων επιχειρήσεων έχουν επίσης φοβερά ιστολόγια, εδώ είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή ιστολόγια επιχειρήσεων:

optinmonster-blog-ιστότοπος
OptinMonster, ένα δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας δυνητικών πελατών για τους bloggers για να αυξήσουν τους συνδρομητές email τους, έχει έναν ιστότοπο με ένα blog. Διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με το προϊόν τους στις σελίδες τους, αλλά έχουν επίσης ένα blog για να μοιράζονται συμβουλές και κόλπα για τη δημιουργία δυνητικών πελατών.

buffer-blog-ιστότοπος
Ρυθμιστής είναι γνωστό για το δημοφιλές blog τους όπου μοιράζονται συμβουλές μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων. Αλλά δεν είναι απλώς ένα ιστολόγιο, αλλά ο ιστότοπος παρέχει στους επισκέπτες πληροφορίες για την πλατφόρμα διαχείρισης κοινωνικών μέσων.

Πώς να κερδίσετε χρήματα Blogging

Τώρα που αποφασίσατε ότι θέλετε να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο, ίσως αναρωτιέστε πώς να κερδίσετε χρήματα από το blogging. Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν ένα blog ως χόμπι και το κάνουν μόνο για την αγάπη να γράφουν και να μοιράζονται τις σκέψεις τους με άλλους. Αλλά μπορείτε πραγματικά να κερδίσετε χρήματα και στο blogging. Εάν ξέρετε πώς να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο με το blogging, θα μπορούσατε ακόμη και να εγκαταλείψετε την καθημερινή σας εργασία και να μετατρέψετε το ιστολόγιό σας σε μια επιχείρηση που βγάζει χρήματα.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα στο blogging είναι η προβολή διαφημίσεων στο ιστολόγιό σας με το Google Adsense. Το Google Adsense είναι δωρεάν στη χρήση και φροντίζει για όλες τις διαφημίσεις σας για εσάς. Θα βρουν τις σωστές διαφημίσεις για το ιστολόγιό σας, θα τις εμφανίσουν, θα συλλέξουν πληρωμές από τους διαφημιζόμενους και θα σας στείλουν τις πληρωμές μετά από μια μικρή περικοπή. Όσο περισσότερα κλικ λαμβάνουν οι διαφημίσεις στο ιστολόγιό σας, τόσο περισσότερο πληρώνεστε.

Ένας άλλος δημοφιλής τρόπος για τους bloggers να βγάλουν λεφτά είναι να συμμετέχουν στο μάρκετινγκ συνεργατών. Το μάρκετινγκ θυγατρικών είναι το σημείο όπου μιλάτε, προτείνετε ή ελέγχετε ένα προϊόν στις αναρτήσεις ιστολογίου σας και παρέχετε έναν σύνδεσμο για τους αναγνώστες σας να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα. Ο σύνδεσμος παρακολουθείται και λαμβάνετε προμήθεια οποτεδήποτε κάποιος αγοράζει το προϊόν κάνοντας κλικ στον σύνδεσμό σας.

Πολλοί μπλόγκερ πωλούν επίσης ψηφιακά προϊόντα όπως eBooks, οδηγούς ή πρότυπα. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το ιστολόγιό σας σε ιστότοπο συνδρομής στον οποίο οι αναγνώστες πρέπει να πληρώσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση. Μια άλλη επιλογή είναι η πώληση διαδικτυακών μαθημάτων και διαδικτυακών σεμιναρίων. Όπως μπορείτε να δείτε, το blogging δεν χρειάζεται να είναι μόνο χόμπι για εσάς, μπορείτε πραγματικά να το μετατρέψετε σε επιχείρηση.

Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο

Σήμερα είναι πιο εύκολο από ποτέ να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο και οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει – ακόμη και για αρχάριους. Με WordPress, την πιο δημοφιλή πλατφόρμα ιστολογίου στον κόσμο, μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εκπληκτικό ιστότοπο ιστολογίου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι υπάρχουν 2 διαφορετικοί τύποι WordPress: WordPress.org και WordPress.com. Το πρώτο είναι αυτο-φιλοξενούμενο και το δεύτερο είναι μια φιλοξενούμενη λύση. Σας προτείνουμε να επιλέξετε WordPress.org. Όχι μόνο είναι πιο προσιτό, αλλά έχετε επίσης πρόσβαση σε χιλιάδες δωρεάν προσθήκες WordPress που θα χρειαστείτε για το ιστολόγιό σας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ WordPress.org και WordPress.com, ρίξτε μια ματιά στην πλήρη σύγκριση του WordPress.org έναντι του WordPress.com.

Όταν ξεκινάτε ένα blog με το WordPress.org, για να είναι διαθέσιμο στον Ιστό, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό φιλοξενίας ιστού και ένα όνομα τομέα. Ένας λογαριασμός φιλοξενίας ιστολογίου και ένα όνομα τομέα θα σας κοστίσει χρήματα και αν μόλις ξεκινήσετε, τα χρήματα μπορεί να είναι περιορισμένα.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις καλύτερες δημιουργίες ονομάτων ιστολογίου για να βρείτε το τέλειο όνομα ιστολογίου.

Ευτυχώς όμως, επεξεργαστήκαμε μια καταπληκτική συμφωνία με το Bluehost για εσάς. Η Bluehost προσφέρει στους χρήστες IsItWP ΔΩΡΕΑΝ τομέα και μεγάλη έκπτωση 60% στη φιλοξενία.

Κάντε κλικ εδώ για να διεκδικήσετε αυτήν την αποκλειστική προσφορά Bluehost »

Βασικά, θα μπορείτε να ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας με μόνο 2,75 $ το μήνα!

bluehost-wordpress-φιλοξενία

Το Bluehost είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φιλοξενίας στον κόσμο και συνιστάται επίσημα από το WordPress, οπότε γνωρίζετε ότι είστε σε καλή κατάσταση. Για περισσότερες λεπτομέρειες, θα πρέπει να διαβάσετε την πλήρη κριτική μας στο Bluehost.

Αφού αγοράσετε τη φιλοξενία, το WordPress το καθιστά εξαιρετικά απλό να δημιουργήσετε και να σχεδιάσετε το ιστολόγιο των ονείρων σας. Για έναν αναλυτικότερο οδηγό για την έναρξη ενός ιστολογίου, ανατρέξτε στην ανάρτησή μας Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο (και κάντε επιπλέον εισόδημα στο πλάι).

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας για τα καλύτερα βιβλία WordPress, συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων για τη δημιουργία ιστότοπου ή ιστολογίου με το WordPress.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να μάθετε τις διαφορές μεταξύ ενός ιστολογίου και ενός ιστότοπου και ότι τώρα γνωρίζετε την απάντηση σε αυτό που είναι ένα ιστολόγιο. Τώρα βγείτε εκεί και ξεκινήστε το blogging Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να συνεχίσετε να μαθαίνετε περισσότερα σχετικά με το blogging, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μας σε 100+ καταπληκτικά στατιστικά ιστολογίου & Γεγονότα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map