Πώς να ξεκινήσετε μια επιχείρηση Web Hosting το 2020 (Βήμα προς βήμα)


Είστε προγραμματιστής ιστού που θέλετε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας προσφέροντας υπηρεσίες φιλοξενίας στους πελάτες σας?

Η προσφορά υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων σε πελάτες είναι μια win-win κατάσταση τόσο για εσάς όσο και για τον πελάτη σας.

Ως προγραμματιστής, μπορείτε να κάνετε επαναλαμβανόμενα έσοδα πωλώντας χώρο φιλοξενίας ιστοσελίδων στους πελάτες σας. Οι πελάτες σας δεν χρειάζεται να δημιουργήσουν μόνοι τους έναν λογαριασμό φιλοξενίας ιστού. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους μη τεχνικούς πελάτες σας.

Το καλύτερο είναι ότι για να πουλήσετε χώρο φιλοξενίας ιστού στους πελάτες σας, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε μια εταιρεία εκατομμυρίων δολαρίων όπως η Bluehost ή η Hostgator.

Αντίθετα, θα μπορούσατε να εγγραφείτε σε μια υπηρεσία φιλοξενίας μεταπωλητών, η οποία είναι συνήθως VPS ή αποκλειστικός διακομιστής και να αρχίσετε να νοικιάζετε χώρο φιλοξενίας στους πελάτες σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση φιλοξενίας ιστού με φιλοξενία μεταπωλητών. Θα συγκρίνουμε επίσης μερικές από τις καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων που προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας μεταπωλητών και θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη για τις ανάγκες σας.

Αλλά πριν ξεκινήσουμε, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε τι ακριβώς είναι η φιλοξενία μεταπωλητών.

Τι είναι το Reseller Hosting?

Η φιλοξενία μεταπωλητών σάς επιτρέπει να πουλάτε υπηρεσίες φιλοξενίας λευκής ετικέτας στους πελάτες σας με την επωνυμία σας. Είναι η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να μπουν στην επιχείρηση φιλοξενίας χωρίς να επενδύσουν σε ακριβούς πόρους για τη διαχείριση διακομιστών και υποδομών φιλοξενίας.

Με τη φιλοξενία μεταπωλητών, μπορείτε να εκμισθώσετε τον χώρο φιλοξενίας στους πελάτες σας. Οι μεταπωλητές αγοράζουν μια υπηρεσία φιλοξενίας, συνήθως έναν VPS (Virtual Private Server) από έναν πάροχο φιλοξενίας για μια χονδρική τιμή και υποθιστώνουν σε άλλους διαμορφώνοντας και διαιρώντας τον χώρο φιλοξενίας ανά μεμονωμένη ανάγκη πελάτη.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε την επιχείρησή σας φιλοξενίας

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την έναρξη της επιχείρησης φιλοξενίας σας.

 1. Δεν δημιουργείται ίση κάθε υπηρεσία φιλοξενίας μεταπωλητών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον κατάλληλο πάροχο φιλοξενίας μεταπωλητών που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας
 2. Επιλέξτε έναν πάροχο που επιτρέπει σχέδια μεταπωλητών με λευκή ετικέτα, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες σας δεν θα συνειδητοποιούσαν ποτέ ότι χρησιμοποιούν υπηρεσία φιλοξενίας μεταπωλητών.
 3. Βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία web hosting προσφέρει συνεχή τεχνική υποστήριξη για τους πελάτες σας. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό εάν δεν θέλετε να έχετε τη δική σας ομάδα υποστήριξης και εξυπηρέτηση πελατών.
 4. Αποφασίστε πόσο θέλετε να χρεώσετε για τα σχέδιά σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς παρόχους φιλοξενίας μεταπωλητών και να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος για τις ανάγκες σας.

1. HostGator

HostGator Reseller Hosting

Το HostGator είναι ένας ισχυρός πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων που προσφέρει υπέροχα προγράμματα φιλοξενίας μεταπωλητών. Η τιμολόγηση κατηγοριοποιείται σε 3 διαφορετικά σχέδια.

 • Αλουμίνιο
 • Χαλκός
 • Ασήμι

Ανάλογα με την τιμολόγηση προσφέρουν έως και 140 GB χώρο στο δίσκο, απεριόριστα ονόματα τομέα, δωρεάν SSL και εύρος ζώνης έως και 1400 GB. Προσφέρει επίσης 99% εγγύηση χρόνου λειτουργίας, ιδιωτικό διακομιστή ονομάτων βάσει των τομέων σας, δωρεάν λογισμικό διαχείρισης πελατών / χρέωσης WHMCS με κάθε σχέδιο, πίνακα ελέγχου WHM, cPanel, premium υποστήριξη και πολλά άλλα.

2. Siteground

φιλοξενία μεταπωλητών siteground

Το SiteGround προσφέρει το πρόγραμμα GoGeek που είναι το μοναδικό τους σχέδιο για φιλοξενία μεταπωλητών. Προσφέρει 30 GB χώρο στο Web, μη μετρημένη κίνηση, απεριόριστο αριθμό ιστότοπων και υποστήριξη μεταπωλητών όλο το 24ωρο.

Σε αντίθεση με το HostGator, το SiteGround σας χρεώνει με βάση τον αριθμό των πιστωτικών μονάδων φιλοξενίας που θέλετε να αγοράσετε και όχι τη φιλοξενία πόρων που διατίθενται στον λογαριασμό σας. Όσο περισσότερες μαζικές παραγγελίες κάνετε, τόσο φθηνότερο γίνεται το πρόγραμμα φιλοξενίας μεταπωλητών.

Μπορείτε να ξεκινήσετε αγοράζοντας 5 πιστώσεις μεταπωλητή για 49 $ / πίστωση ετησίως. Εάν αγοράσετε 11+ πιστώσεις, τότε θα πρέπει να πληρώνετε μόνο 42 $ / πίστωση ετησίως.

Δεδομένου ότι οι πιστώσεις μεταπωλητών δεν λήγουν ποτέ, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή για να ξεκινήσετε ή να ανανεώσετε τον λογαριασμό.

3. Φιλοξενία InMotion

Φιλοξενία μεταπωλητών InMotion

Η υπηρεσία φιλοξενίας μεταπωλητών από την InMotion Hosting συνοδεύεται από διάφορα σχέδια. Και ανάλογα με το σχέδιό σας, μπορείτε να έχετε έως και 8 GB Ram, 5 λογαριασμούς cPanel, εύρος ζώνης έως 6 TB και έως και 5 διαφορετικές διευθύνσεις IP. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να έχετε δωρεάν μονάδες SSD, λογισμικό χρέωσης, cPanel & WHM, DDoS και Malware προστασία και πολλά άλλα.

Εάν αναβαθμίσετε το σχέδιό σας στο πρόγραμμα μεταπωλητών VPS, μπορείτε να απολαύσετε πιο εκπληκτικές δυνατότητες και να βελτιώσετε την απόδοσή σας στο επόμενο επίπεδο.

4. Φιλοξενία Α2

Α2 Φιλοξενία Μεταπωλητής Φιλοξενία

Το A2 Hosting είναι ένας άλλος δημοφιλής πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας μεταπωλητών που προσφέρει 4 διαφορετικά σχέδια τιμολόγησης. Θα λατρέψετε την εκπληκτική ταχύτητα και τη φιλική υποστήριξη. Προσφέρει χώρο αποθήκευσης έως 200 GB, δωρεάν SSL και SSD, πίνακα ελέγχου WHM, Δωρεάν WHMCS και πολλά άλλα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους παρόχους φιλοξενίας μεταπωλητών, μπορείτε να δείτε τον πλήρη οδηγό μας για τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας μεταπωλητών.

Ποια είναι η καλύτερη εταιρεία φιλοξενίας μεταπωλητών

Πιστεύουμε ότι το HostGator είναι η καλύτερη υπηρεσία φιλοξενίας μεταπωλητών για μερικούς λόγους.

 • Προσφέρει προσιτά προγράμματα φιλοξενίας μεταπωλητών, επομένως είναι εύκολο να αποκομίσετε κέρδος από την επιχείρηση φιλοξενίας μεταπωλητών.
 • Μπορείτε να ελέγξετε την κατανομή πόρων με βάση τις ανάγκες του πελάτη σας.
 • Προσφέρει δωρεάν λογισμικό WHM και χρέωσης και πολλά άλλα.

Έναρξη επιχείρησης μεταπωλητή Web Hosting (βήμα προς βήμα)

Ακολουθήστε τα ακριβή βήματα που δίνονται παρακάτω για να δημιουργήσετε μια επιχείρηση φιλοξενίας μεταπωλητών.

Σε αυτό το σεμινάριο, χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα φιλοξενίας μεταπωλητών HostGator.

Βήμα 1: Αποκτήστε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας στο Web Hosting

Εάν δεν έχετε ακόμα ιστότοπο, θα πρέπει να αποκτήσετε έναν για την επιχείρησή σας φιλοξενίας ιστού. Μπορείτε να μεταβείτε στο HostGator και να εγγραφείτε για έναν λογαριασμό φιλοξενίας ιστού.

Για έναν αναλυτικό οδηγό βήμα προς βήμα, δείτε πώς να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο από το μηδέν.

Βήμα 2: Επιλέξτε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας μεταπωλητών στο HostGator

Εάν έχετε ήδη έναν ιστότοπο, το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας μεταπωλητών από το HostGator.

Μεταβείτε στο HostGator και επιλέξτε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας μεταπωλητών. Καθώς ξεκινάτε, μπορείτε να εγγραφείτε στο βασικό τους σχέδιο που ονομάζεται Αλουμίνιο. Καθώς αναπτύσσετε την επιχείρησή σας, μπορείτε πάντα να κάνετε αναβάθμιση σε καλύτερο σχέδιο.

Μόλις επιλέξετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας μεταπωλητών από το Hostgator, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε ένα όνομα τομέα. Εάν έχετε ήδη έναν τομέα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε διαφορετικά, απλώς επιλέξτε ένα όνομα τομέα πληκτρολογώντας στο πεδίο αναζήτησης. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τις επεκτάσεις δίπλα στο πεδίο τομέα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γεννήτρια ονομάτων τομέα μας για να βρείτε έναν τομέα που ταιριάζει στην επιχείρησή σας.

Βήμα 3: Αλλάξτε το DNS

Εάν έχετε καταχωρίσει το όνομα τομέα σας στο Hostgator κατά την εγγραφή σας στη φιλοξενία μεταπωλητών, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.

Για όσους έχουν καταχωρίσει το όνομα τομέα με άλλο καταχωρητή ονόματος τομέα, τότε το επόμενο βήμα σας θα είναι αλλάξτε το DNS σας.

Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει από 24 έως 48 ώρες προτού αρχίσει η ανάλυση του ιστότοπού σας στον διακομιστή Hostgator.

Βήμα 4: Δημιουργία πακέτων φιλοξενίας ιστοσελίδων

Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε πακέτα, γνωστά και ως προγράμματα τιμολόγησης. Η συνιστώμενη πρακτική είναι να δημιουργήσετε τουλάχιστον 3 διαφορετικά πακέτα τιμολόγησης. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε συγκεκριμένους πόρους, όπως όριο δίσκου, μηνιαίο εύρος ζώνης, μέγιστους λογαριασμούς email κ.λπ. σε κάθε πακέτο.

Μπορείτε να δημιουργήσετε το πακέτο σας πραγματοποιώντας σύνδεση στο Hostgator WHM (Web Host Manager). Μόλις ολοκληρωθεί, είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό. Μπορείτε να το κάνετε κάτω από τις Λειτουργίες λογαριασμού στο Hostgator WHM. Συμπληρώστε τις λεπτομέρειες εδώ και είστε έτοιμοι.

Βήμα 5: Ανεβάστε έναν ιστότοπο

Χρησιμοποιήστε έναν πελάτη FTP ή ένα cPanel για να ανεβάσετε τον ιστότοπο του πελάτη σας στον λογαριασμό φιλοξενίας μεταπωλητών.

Λάβετε υπόψη ότι ίσως θέλετε να προσαρμόσετε τη διεπαφή φιλοξενίας ιστού προτού παραδώσετε τα διαπιστευτήρια λογαριασμού στους πελάτες σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λογότυπο HostGator με το λογότυπό σας και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στη λευκή ετικέτα της εταιρείας φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Αυτό είναι! Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να δημιουργήσετε μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων με ευκολία. Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, διαβάστε την κριτική μας στο Hostgator.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map