Εναλλακτικές λύσεις WordPress – 18 δημοφιλείς ανταγωνιστές WordPress

Δημοφιλείς ανταγωνιστές του WordPress


Ψάχνετε μια εναλλακτική λύση στο WordPress; Υπάρχουν πολλές λύσεις δημιουργίας ιστότοπων στην αγορά. Και παρόλο που το WordPress είναι η πιο δημοφιλής λύση και είναι η πιο απλή στη χρήση, καταλαβαίνουμε την ανάγκη να ελέγξουμε κάθε επιλογή προτού λάβουμε μια τελική απόφαση.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τους πιο δημοφιλείς ανταγωνιστές του WordPress που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως εναλλακτική λύση στο WordPress.

Γιατί πρέπει να ελέγξετε ανταγωνιστές / εναλλακτικές λύσεις WordPress

Πολλές κορυφαίες μάρκες χρησιμοποιούν ενεργά το WordPress για τους ιστότοπούς τους. Έχει μερίδιο αγοράς 32%, που σημαίνει ότι κάθε 3ος ιστότοπος στον κόσμο είναι χτισμένος στο WordPress.

Με το WordPress, εννοούμε το WordPress.org, το οποίο είναι μια αυτο-φιλοξενούμενη λύση. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τη διαφορά μεταξύ WordPress.com και WordPress.org.

Ξεκινήστε γρήγορα με αυτές τις καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας WordPress.

Λοιπόν, γιατί πρέπει να αναζητήσετε μια εναλλακτική λύση; Λοιπόν, υπάρχουν ακόμα πολλές άλλες λύσεις στην αγορά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ή ένα ιστολόγιο. Αυτές οι πλατφόρμες δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο το WordPress, αλλά η καθεμία έχει τις δικές της μοναδικές δυνατότητες και λειτουργίες που μπορεί να απευθύνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Σχετίζεται με: Αναθεώρηση WordPress: ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσετε πριν ξεκινήσετε έναν ιστότοπο.

Εάν ξεκινήσατε τον ιστότοπό σας με το WordPress και δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ άλλη λύση, θα πρέπει επίσης να δείτε αυτές τις λύσεις για να δείτε πώς διαφέρουν από το WordPress. Δεν σας προτείνουμε να μετεγκαταστήσετε τους ιστότοπούς σας, αλλά είναι πάντα καλό να έχετε στη διάθεσή σας πρόσθετες γνώσεις. Είτε αυτό το άρθρο θα επικυρώσει την απόφασή σας να χρησιμοποιήσετε το WordPress, είτε θα βρείτε κάτι πιο κατάλληλο: έτσι κι αλλιώς, κερδίζετε!

Ας ρίξουμε μια ματιά στους δημοφιλείς ανταγωνιστές του WordPress.

1. Weebly: Σύρετε & Εναλλαγή WordPress

Γουέμπλι

Το Weebly είναι μια φιλοξενούμενη πλατφόρμα. Έχει ένα απλό εργαλείο δημιουργίας drag and drop για αρχάριους να δημιουργήσουν γρήγορα έναν ιστότοπο. Το Weebly έχει διαδραστικά θέματα, προσαρμοσμένες γραμματοσειρές, παρασκήνιο παραλλάξ, πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων και πολλά άλλα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Weebly για να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Έχει ένα εργαλείο δημιουργίας ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκινήσει εύκολα το κατάστημά σας. Το βασικό πρόγραμμα της Weebly είναι δωρεάν για εκκίνηση, αλλά θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στα premium σχέδια του για περισσότερες λειτουργίες.

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το Weebly και αναζητάτε περισσότερες λειτουργίες, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης του ιστότοπού σας από το Weebly στο WordPress.

2. Shopify: Καλύτερη εναλλακτική λύση WooCommerce

Αγοράστε

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Shopify είναι μια λύση ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι συγκρίσιμο με το WooCommerce, την πιο δημοφιλή πλατφόρμα που βασίζεται στο WordPress και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος. Το Shopify είναι μια απλή, εύκολη λύση για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο.

Λειτουργεί με όλες τις δημοφιλείς λύσεις πληρωμής για την αποδοχή διαδικτυακών πληρωμών. Μπορείτε να προσθέσετε τα προϊόντα σας και να τα πουλήσετε στο διαδίκτυο εύκολα με το Shopify. Έρχεται με ενσωματωμένα θέματα, επεκτάσεις επί πληρωμή, ενσωματώσεις και εφαρμογές.

Σας συνιστούμε να διαβάσετε αυτό το άρθρο στο Shopify vs WooCommerce για να λάβετε εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγορά.

Επίσης, ίσως θελήσετε να δείτε την πλήρη λίστα εναλλακτικών και ανταγωνιστών της Shopify.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας στο Shopify.

3. Μεσαίο: Εύκολο στη χρήση εναλλακτικό WordPress

Μεσαίο

Το Medium είναι συνήθως γνωστό στους συγγραφείς ιστοριών και στους bloggers. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει καλά ως δευτερεύουσα πλατφόρμα για εκείνους τους bloggers που χρησιμοποιούν τα δικά τους ιστολόγια σε άλλες πλατφόρμες ή γράφουν για πολλά ιστολόγια. Ο πρωταρχικός στόχος του Medium είναι να χτίσει μια κοινότητα συγγραφέα και να μοιραστεί το εκπληκτικό περιεχόμενό τους με τους αναγνώστες.

Είναι μια σύγχρονη, ανταποκρινόμενη πλατφόρμα εκδόσεων. Δεν υπάρχουν πρότυπα ή επεκτάσεις που σημαίνει ότι θα αναγκαστείτε να χρησιμοποιήσετε τη δεδομένη σχεδίαση ως έχει. Ωστόσο, το Medium είναι πλήρως βελτιστοποιημένο και λειτουργεί εξαιρετικά σε οποιοδήποτε μέγεθος οθόνης. Προσφέρουν ενσωματωμένες σημειώσεις και απαντήσεις αντί για σχόλια.

Το Medium είναι μια πλήρως φιλοξενούμενη λύση που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το web hosting και το εύρος ζώνης. Για εκδότες, προσφέρετε προσαρμοσμένα ονόματα τομέα για να επιτρέψετε στους χρήστες να επιλέξουν τον δικό τους τομέα για το ιστολόγιό τους.

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το Medium και θέλετε να μεταβείτε σε μια καλύτερη πλατφόρμα, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τη μετάβαση από το Medium στο WordPress.

4. Blogger: # 1 WordPress.com Εναλλακτική από την Google

Blogger

Το όνομα σας λέει όλα όσα μπορείτε να περιμένετε από αυτήν την πλατφόρμα. Πολλοί bloggers σε όλο τον κόσμο ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία γραφής τους με το Blogger. Είναι μια δωρεάν λύση που υποστηρίζεται από την Google.

Θα πρέπει να δείτε το άρθρο μας σχετικά με το Blogger vs WordPress για να μάθετε τις βασικές διαφορές μεταξύ των 2 πιο δημοφιλών πλατφορμών blogging.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε ήδη το Blogger και έχετε κουραστεί από τον επεξεργαστή του, τότε μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε το ιστολόγιό σας από το Blogger στο WordPress.

5. Ιστότοποι Google: Δωρεάν Site Builder από την Google

Ιστότοποι Google

Οι Ιστότοποι Google είναι προϊόν της Google. Είναι μια απλή λύση με λιγότερες επιλογές. Δεν είναι άμεσος ανταγωνιστής στο WordPress ή σε άλλα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, αλλά μπορεί να θεωρηθεί εναλλακτική λύση για τα Weebly, Squarespace, Wix κ.λπ..

Σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα για τον ιστότοπό σας. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε καμία λύση φιλοξενίας μαζί της. Οι Ιστότοποι Google είναι ιδανικοί για ιστότοπους και ιστολόγια μικρής κλίμακας.

6. Πληκτρολόγιο: Ανταγωνιστής Vintage WordPress

ΠληκτρολογήστεPad

Το Typepad είναι μια κορυφαία πλατφόρμα blogging και εκδόσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του προσωπικού ή επαγγελματικού ιστολογίου σας με τη βοήθεια ενός μέλους υποστήριξης πελατών από το Typepad. Είναι μια βελτιστοποιημένη λύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο.

Το Typepad έχει σχέδια υψηλής ποιότητας για τους ιστότοπους. Είναι εύκολο να ξεκινήσετε το ιστολόγιο ή τον ιστότοπό σας και να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας στο διαδίκτυο.

7. Ghost: Το μέλλον του Blogging

Φάντασμα

Το Ghost είναι μια απλή πλατφόρμα blogging που επικεντρώνεται κυρίως στη βοήθεια των bloggers δίνοντάς τους μια εύχρηστη λύση. Όπως πολλοί άλλοι ιστότοποι ιστολογίου, το Ghost δεν προσφέρει μια μεγάλη λίστα λειτουργιών. Βασίζεται στο NodeJS και προσπαθούν με συνέπεια να βελτιώσουν το πρόγραμμα επεξεργασίας τους για τους συγγραφείς που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα τους.

8. Tumblr: Tumblr: Καλύτερο κοινωνικό blogging

Tumblr

Το Tumblr είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για bloggers με κοινωνικά κίνητρα. Προσφέρει θέματα και πρότυπα για προσαρμογή. Όντας φιλοξενούμενη λύση, σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε στη συγγραφή και το σχεδιασμό του ιστολογίου σας. Το Tumblr επιτρέπει προσαρμοσμένα ονόματα τομέα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία σελίδων. Ο συνδυασμός των κοινωνικών μέσων και του blogging το καθιστά μοναδικό σε σύγκριση με άλλες λύσεις.

9. Joomla

Τζούμλα

Το Joomla είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο δημοφιλείς κατασκευαστές ιστοσελίδων στην αγορά. Είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα και λειτουργεί μέσω της υποστήριξης της κοινότητάς του. Πολλοί προγραμματιστές και προηγμένοι χρήστες του διαδικτύου προτιμούν το Joomla για την παραγωγή ιστότοπων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία οποιουδήποτε είδους ιστότοπου και προσφέρει έναν προηγμένο πίνακα διαχείρισης στους χρήστες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε πλήρως το Joomla χρησιμοποιώντας τις premium επεκτάσεις και τα θέματα ιστού. Αυτό το λογισμικό CMS έχει περισσότερες δυνατότητες από οποιοδήποτε άλλο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Το Joomla διατίθεται σε πολλούς πίνακες φιλοξενίας ιστοσελίδων με επιλογή εγκατάστασης 1 κλικ.

10. Drupal

Drupal

Το Drupal είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστήματα διαχείρισης περιεχομένου και λύσεων δημιουργίας ιστοσελίδων. Η Drupal έχει μερίδιο αγοράς 2,1% όλων των ιστότοπων στον κόσμο. Έχει ισχυρή βάση και χρησιμοποιείται από πολλές κορυφαίες κυβερνητικές και ιδιωτικές υπηρεσίες για τους ιστότοπούς τους.

Ακριβώς όπως το WordPress, θα χρειαστείτε ένα όνομα τομέα και φιλοξενία ιστού για να ξεκινήσετε το Drupal. Αν και δεν είναι τόσο εύκολο όσο το WordPress για αρχάριους. Το διοικητικό συμβούλιο είναι δύσκολο να διαχειριστεί και έχει μια απότομη καμπύλη μάθησης. Θα χρειαστείτε εκπαίδευση και βοήθεια για να μάθετε το Drupal που το καθιστά ελκυστικό για τις περισσότερες επιχειρήσεις.

11. Τζέκυλ

Τζέκυλ

Ο Jekyll είναι ένας δημιουργός ιστότοπων που βασίζεται σε Ruby και NodeJS. Δεδομένου ότι η τεχνολογία είναι διαφορετική και απευθύνεται σε πιο προχωρημένους χρήστες, θα πρέπει να μελετήσετε πριν να δημιουργήσετε σελίδες και να προσθέσετε περιεχόμενο. Δεν διαθέτει βάση δεδομένων και οι ιστοσελίδες βασίζονται σε στατικό HTML.

Εάν έχετε γνώση σύγχρονων γλωσσών προγραμματισμού και συστημάτων λογισμικού όπως Markdown, Git, Ruby κ.λπ., τότε αυτή η πλατφόρμα είναι για εσάς. Έχει δωρεάν φιλοξενία που προσφέρεται από το GitHub Pages. Το Jekyll είναι η λύση επιλογής για προχωρημένους προγραμματιστές και προγραμματιστές.

12. CMS απλό

Το CMS απλό

Το CMS Made Simple ανταποκρίνεται στο όνομά τους. Αυτό το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου είναι πλήρως ανοιχτού κώδικα (χρησιμοποιώντας PHP και MySQL) και είναι παρόμοιο με τις άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες blogging, όπως το WordPress.

Προσφέρει όλα τα εργαλεία προσαρμογής, θέματα, επεκτάσεις και τεκμηρίωση για να ξεκινήσετε ένα blog που χρειάζεστε. Οι οδηγίες στον ιστότοπο blogging καθιστούν ακόμη πιο απλό για τους αρχάριους να ξεκινήσουν γρήγορα το blog τους.

13. SquareSpace

Squarespace

Το Squarespace είναι μια φιλοξενούμενη πλατφόρμα. Είναι δημοφιλές μεταξύ λύσεων δημιουργίας ιστότοπων όπως το WordPress, το Joomla και άλλα. Το Squarespace είναι μια premium λύση και διαθέτει ενσωματωμένα πρότυπα ιστού για την προσαρμογή του ιστολογίου σας.

Θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο μας σχετικά με το Squarespace vs WordPress για μια σε βάθος σύγκριση μεταξύ των 2 πλατφορμών. Εάν χρησιμοποιείτε το Squarespace και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο, ακολουθήστε τον οδηγό μας για εύκολη μετάβαση από το Squarespace στο WordPress. Σίγουρα θα αξίζει τον κόπο!

Μην παραλείψετε να δείτε αυτές τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Squarespace.

14. Textpattern

Κείμενο κειμένου

Το Textpattern είναι μια απλή λύση blogging. Δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το WordPress ή το Joomla, αλλά η χρήση του είναι παρόμοια με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα δημιουργίας ιστότοπων. Το Textpattern είναι εύκολο στη χρήση και διαχείριση για αρχάριους.

Μαζί με άλλες τυπικές λειτουργίες, διαθέτει μια έτοιμη προς χρήση λύση σχολίων και εμφανίζει στατιστικά στοιχεία στον πίνακα ελέγχου. Χρησιμοποιεί σελίδες HTML για να εμφανίσει το κείμενό σας.

15. Μηχανή έκφρασης

Μηχανή έκφρασης

Το Expression Engine είναι ένα κορυφαίο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων. Αυτή η πλατφόρμα λειτουργεί με συνδυασμό PHP και MySQL. Έχει ένα δωρεάν σχέδιο για την εκκίνηση του ιστότοπού σας, αλλά πληρώνονται όλα τα πρόσθετα και οι επεκτάσεις. Θα χρειαστεί να επενδύσετε χρόνο και χρήμα για να δημιουργήσετε έναν κατάλληλο ιστότοπο με το Expression Engine. Έχει επίσης μια χρέωση άδειας για την εκκίνηση ενός ιστότοπου ή ιστολογίου.

16. Στατική

Στατική

Το Statamic είναι ένα ισχυρό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων με προηγμένες τεχνολογίες που λειτουργούν στο παρασκήνιο. Συνήθως επιλέγεται από τεχνικούς χρήστες που γνωρίζουν τις διαδικασίες και θέλουν να διερευνήσουν τις πλήρεις δυνατότητες ενός λογισμικού CMS. Το Statamic δημιουργεί σελίδες για χρήστες με τη βοήθεια PHP, Markdown και YAML και γι ‘αυτό διαφέρει από άλλες λύσεις.

17. Webs.com

Ιστότοποι

Το Webs.com είναι μια λύση freemium για τη δημιουργία ιστότοπων. Έρχεται με ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων μεταφοράς και απόθεσης, ενσωμάτωση κοινωνικών δικτύων, σχεδιασμό απόκρισης και προσαρμοσμένο όνομα τομέα. Το Webs.com είναι μια φιλοξενούμενη λύση και μπορείτε να δείτε τα premium σχέδια τους για πρόσθετες δυνατότητες.

Έρχεται με διαδραστικά θέματα και πρότυπα για να προσαρμόσετε την εμφάνιση του ιστότοπού σας. Με την premium λύση, θα λάβετε υποστήριξη από τους προγραμματιστές και τους σχεδιαστές τους κατά τη δημιουργία του ιστότοπου που χρειάζεστε.

18. Wix

Wix

Το Wix είναι ένας απλός δημιουργός ιστότοπων και μια φιλοξενούμενη λύση. Χρησιμοποιείται από πολλούς αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν γρήγορα τον ιστότοπό τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο δημιουργίας μεταφοράς και απόθεσης για να προσθέσετε λειτουργίες, εικόνες και περιεχόμενο στον ιστότοπό σας.

Εκτός από έναν παραδοσιακό ιστότοπο, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα blog ή ηλεκτρονικό κατάστημα χρησιμοποιώντας το Wix. Για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, θα πρέπει να αγοράσετε την premium έκδοση. Τα premium σχέδια σάς δίνουν τη δυνατότητα να ενσωματώσετε διαδικτυακές λύσεις πληρωμών όπως το PayPal, authorize.net κ.λπ..

Πρέπει να δείτε το άρθρο μας σχετικά με το Wix vs WordPress για να διαβάσετε την πλήρη σύγκριση. Επιπλέον, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε αυτήν την κριτική Wix για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες και τις λειτουργίες αυτής της πλατφόρμας σε βάθος.

Εάν είστε χρήστης του Wix και δεν είστε ικανοποιημένοι με τους περιορισμούς, προτείνουμε να μεταβείτε από το Wix στο WordPress. Για περισσότερες επιλογές, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με εναλλακτικές λύσεις και ανταγωνιστές του Wix.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να μάθετε για τους ανταγωνιστές του WordPress. Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, τότε σας προτείνουμε επίσης να δείτε αυτόν τον οδηγό για 100+ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία και γεγονότα του WordPress και μερικούς από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map