11 Plugin Kuiz WordPress Terbaik untuk Meningkatkan Penglibatan Pengguna

pemalam kuiz wordpress terbaik


Adakah anda mencari plugin kuiz WordPress terbaik? Idea yang bagus! Kuiz adalah kaedah terbaik untuk mendorong lalu lintas ke laman web anda dan meningkatkan penglibatan pengguna.

Dalam artikel ini, kami akan memperkenalkan anda kepada 11 plugin kuiz WordPress terbaik di pasaran.

Mengapa Menggunakan Plugin Kuiz?

Kuiz boleh menjadi bahagian yang menyenangkan dan berkesan dalam strategi pemasaran anda. Dengan menggunakan salah satu plugin kuiz WordPress terbaik, anda boleh membuat kuis yang kelihatan profesional untuk laman web anda dengan cepat dan mudah.

Penonton dalam talian kecanduan kuiz. Sekiranya anda memasukkan kuis ke laman WordPress anda sebagai ciri halaman atau sebagai sebahagian daripada catatan blog, anda akan mempunyai alat yang menarik perhatian untuk mendorong lalu lintas tambahan dengan cara anda.

Sebagai peraturan umum, orang cenderung mementingkan diri sendiri, dan kuiz bermain dalam mentaliti ini. Dengan syarat kuiz anda tidak terlalu lama (penduduk moden juga mempunyai jangka masa yang singkat!), Anda boleh memanfaatkan keperluan psikologi pelawat laman web anda untuk menilai sendiri.

Kuiz juga memenuhi keperluan manusia kita untuk berkongsi dan membandingkan aspek diri kita dengan orang lain. Ini adalah elemen utama mengapa kuiz menghasilkan pemasaran yang hebat! Kuiz tidak dapat dikongsi. Oleh itu, pengguna bukan sahaja akan kekal dan terlibat dengan kuiz semasa berada di laman web anda, mereka juga akan berkongsi hasilnya, dengan pautan kembali ke laman web anda, untuk menghantar lebih banyak lalu lintas dengan cara anda.

Dengan plugin kuiz WordPress terbaik yang boleh anda gunakan, anda boleh menggunakan strategi pemasaran ini untuk keuntungan anda dengan hasil yang mengejutkan. ROI (pulangan pelaburan) untuk membeli plugin kuiz sangat tinggi.

Yang mengatakan, adakah anda bersedia untuk melihat plugin kuiz WordPress terbaik? Hebat. Mari kita mulakan.

1. WPForms

WPForms

Anda mungkin mengenali WPForms sebagai salah satu pemalam bentuk hubungan terbaik untuk WordPress. Tetapi tahukah anda ia juga dapat digunakan untuk membuat tinjauan dan tinjauan?

Anda memerlukan rancangan WPForms Pro untuk menggunakan tinjauan dan tinjauan pendapat mereka. Nasib baik, pengguna IsItWP dapat potongan 10% dari jumlah harga ketika mereka menggunakan kod kupon JIMAT10.

Dengan sedikit manipulasi di sebalik tabir, tinjauan dan tinjauan tinjauan WPForms dapat diubah menjadi kuis satu-satunya-jenis untuk laman web anda. Penyematan itu mudah, dan kuis anda dapat diletakkan di pos, halaman, atau area siap widget.

Berkaitan: Cara membuat bentuk gaya Typeform di WordPress

Pembangun seret dan lepas intuitif WPForms menjadikannya mudah untuk membuat dan menyesuaikan kuiz yang pasti akan menarik perhatian penonton anda!

Mulakan dengan WPForms Hari Ini!

2. TryInteract

Cuba Berinteraksi

Dengan lebih daripada 200 templat pra-binaan dalam 37 ceruk yang berbeza, TryInteract menjadikannya mudah untuk membuat kuiz khusus khusus untuk laman web anda.

Anda akan dapat mengawal semua warna, fon, gambar, dan logo kuis anda. Membuat kuiz yang sesuai dengan jenama anda tidak pernah semudah ini.

Anda juga boleh menggunakan TryInteract untuk menangkap petunjuk dan mengubahnya menjadi pelanggan dengan mempunyai pilihan optin di akhir setiap kuiz. Tidak mahu sesiapa sahaja menyertai senarai anda? Tiada masalah. Anda boleh menyegmentasikan khalayak anda dan menukar hanya pengguna yang memperoleh markah 50 peratus atau lebih tinggi dalam kuiz anda.

Yang terbaik antara semua? Kuiz TryInteract sepenuhnya mematuhi GDPR dan syarikat itu sendiri berdaftar dengan Privacy Shield. Pengguna anda akan merasa selamat menjawab soalan anda, dan anda akan dikenali sebagai pemilik laman web yang dipercayai.

Mulakan dengan TryInteract Hari Ini!

3. BelajarDash

BelajarDash

LearnDash adalah salah satu pemalam LMS (sistem pengurusan pembelajaran) kegemaran kami. Sebahagian daripada yang meletakkannya di hadapan orang ramai adalah ciri kuiz interaktifnya.

Sekiranya anda mempunyai laman web keahlian atau kursus dalam talian dan ingin membuat pertanyaan kepada pengguna anda, LearnDash adalah pemalam yang sesuai untuk pekerjaan tersebut.

Anda bukan sahaja dapat menyoal pengguna anda, anda juga akan dapat menilai jawapan mereka dan memberi mereka lencana untuk berjaya disiapkan. Dengan membuat pengguna berasa seronok dengan diri mereka sendiri, anda akan meningkatkan lagi penglibatan secara eksponen.

Mulakan dengan LearnDash Hari Ini!

4. Polldaddy

Polldaddy

Tanya saya, Ayah! Polldaddy adalah salah satu plugin kuiz WordPress terbaik kerana dicipta oleh Automattic, syarikat di belakang WordPress.com dan nenek moyang pemalam.

Kuiz Polldaddy bukan sahaja sangat disesuaikan dan senang dibuat melalui penyunting lanjutan mereka, anda juga dapat mengakses laporan mendalam mengenai keterlibatan pengguna anda dengan mereka. Selain itu, laporan tersebut dapat dieksport dalam format CSV, Excel, PDF, Google Docs, dan XML.

Anda boleh menambahkan gambar dan video, termasuk kandungan dari YouTube, Flickr, atau Google Maps.

Mulakan dengan Polldaddy Today!

5. Kuiz WP

Kuiz WP

Mudah digunakan dan 100 peratus percuma, WP Quiz adalah pilihan yang bagus, terutamanya jika anda menggunakan anggaran yang rendah.

Anda boleh menggunakan Kuiz WP dengan hampir semua tema WordPress, dan membuat kuiz tanpa had untuk khalayak anda. Jenis kuiz merangkumi kuiz trivia, kuiz keperibadian, dan kuis balik. Kesemuanya dapat dikonfigurasi untuk susun atur satu atau berbilang halaman.

WP Quiz membolehkan anda menyesuaikan fon, warna latar belakang, dan bar kemajuan untuk setiap kuiz yang anda buat. Dan mudah untuk ditambahkan pada catatan dan halaman anda melalui sokongan kod pendek.

Terakhir, kuiz anda akan dapat dikongsi berkat butang perkongsian sosial yang disertakan dengan pemalam.

Mulakan dengan Kuiz WP Hari Ini!

6. Kuiz dan Survey Master

kuiz dan tinjauan wordpress

Dulu dikenali sebagai Quiz Master Next, plugin Quiz and Survey Master sangat sesuai untuk pemilik perniagaan. Anda boleh membuat kuiz dengan mudah untuk mengukur kepuasan pekerja atau mengumpulkan maklum balas pelanggan.

Sekiranya anda ingin mengehadkan jumlah orang yang mengambil kuiz anda, anda boleh menetapkan Kuiz dan Survey Master untuk hanya menunjukkan kuiz kepada pengguna yang masuk. Anda juga boleh menjadualkan ketika kuiz aktif di laman web anda. Atau, untuk membatasi penggunaan kuiz anda secara berlebihan, anda dapat menetapkan jumlah percubaan yang harus dilakukan pengguna untuk menyelesaikan kuiz.

Untuk penggemar matematik, anda akan gembira mengetahui bahawa anda boleh membuat dan memaparkan formula matematik yang rumit menggunakan Kuiz dan Survey Master. Ini menjadikannya sesuai untuk kursus dalam talian berasaskan matematik atau program bimbingan.

Mulakan dengan Kuiz dan Survey Master Hari Ini!

7. Kuiz mTouch

Kuiz mTouch

Itu semua namanya: mTouch Quiz adalah pemalam yang mesra sentuhan. Maksudnya, sangat bagus untuk kuiz mudah alih atau tablet di mana pengguna menyentuh skrin mereka untuk memilih jawapan mereka.

mTouch Quiz cepat dan mudah digunakan, dan anda bahkan boleh membuat halaman awal dan akhir tersuai untuk mempesonakan pengguna anda dengan.

Mulakan dengan Kuiz mTouch Hari Ini!

8. Kuiz Aliran ARI

Kuiz Aliran ARI

Sekiranya anda mencari plugin kuiz untuk mendapatkan petunjuk tambahan, maka ARI Steam Quiz adalah pilihan yang tepat.

Plugin ini berintegrasi dengan AWeber, Drip, ConstantContact yang merupakan alternatif yang bagus untuk MailChimp dan banyak perkhidmatan pemasaran e-mel lain. Ia juga disatukan dengan perkhidmatan e-mel yang popular, Facebook, Twitter, Pinterest, LinkedIn, dan rangkaian sosial lain untuk perkongsian mudah.

Kuiz Stream ARI juga siap terjemahan sehingga anda dapat berkomunikasi dengan pengguna dari seluruh dunia.

Mulakan dengan Kuiz Stream ARI Hari Ini!

9. Kuiz Berantai

Kuiz Berantai

Dengan menggunakan logik bersyarat, anda boleh membina kuis “dirantai” di mana soalan seterusnya bergantung pada jawapan sebelumnya yang dikemukakan oleh pengguna.

Chained Quiz sangat sesuai untuk soalan gaya esei. Anda bahkan boleh menetapkan nilai titik untuk menilai jawapan pengguna.

Untuk nilai tambah, Chained Quiz membolehkan anda mengeksport jawapan pengguna ke dalam fail CSV sehingga anda dapat menganalisis hasil mereka di Excel.

Mulakan dengan Kuiz Berantai Hari Ini!

10. Kuiz HD

Kuiz HD

Gambar pilihan, termasuk animasi GIF, adalah sebahagian besar dari apa yang menjadikan HD Quiz istimewa. Ini adalah plugin membina kuiz yang sangat visual. Anda bahkan boleh menggunakan gambar sebagai jawapan!

Buat kuiz mesra mudah alih tanpa had dengan pemalam percuma ini. Ia menyeronokkan dan mudah digunakan, dan akan membuat kuiz untuk laman web anda serupa dengan apa yang mungkin anda lihat di Buzzfeed.

Mulakan dengan Kuiz HD Hari Ini!

11. Kucing Kuiz

Kucing Kuiz

Rasa ingin tahu tidak akan membunuh kucing ini! Quiz Cat mendorong pengguna yang ingin tahu untuk terlibat dengan kuiz tersuai yang tersemat pada siaran dan halaman WordPress anda.

Buat kuiz pilihan ganda tanpa had. Untuk membuat pengguna meneka, Kucing Kucing secara acak mengacak jawapan setiap pertanyaan sehingga mereka tidak pernah dalam urutan yang sama. Tidak menipu kucing INI!

Sedia terjemahan dan dapat disematkan melalui kod pendek, Quiz Cat adalah alat percuma yang hebat dan pastinya salah satu plugin kuiz WordPress terbaik.

Mulakan dengan Kuiz Cat Hari Ini!

Kami harap artikel ini membantu anda menemui plugin Kuiz WordPress terbaik.

Sekiranya anda menikmati siaran ini, anda mungkin menyukai panduan langkah demi langkah kami tentang cara membuat tinjauan dengan mudah di WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map