12 Plugin Slider WordPress Terbaik untuk 2020 (Berbanding)

plugin slaid terbaik


Adakah anda mahu menambahkan slaid yang cantik ke laman WordPress anda? Apabila dibuat dengan alat yang betul, slaid WordPress dapat menjadikan laman web anda lebih menarik, lebih interaktif, dan lebih menyeronokkan. Tetapi memilih plugin yang sempurna boleh terasa sukar kerana terdapat banyak plugin slaid yang berbeza di pasaran. Oleh itu, kami memilih beberapa yang terbaik untuk anda.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi pemalam slaid WordPress terbaik untuk tahun 2019.

Cara Memilih Plugin Slider WordPress yang Tepat

Dengan menambahkan gelangsar, anda boleh menjadikan laman web anda lebih menarik, tetapi kadangkala mereka boleh mengecewakan anda dengan kelajuan dan masalah lain. Anda perlu berhati-hati semasa memilih slaid plugin.

Jangan ketinggalan untuk mengikuti artikel lengkap kami mengenai plugin WordPress terbaik yang mesti anda gunakan di laman web anda.

Pada dasarnya, terdapat 3 perkara yang perlu anda cari dalam pemalam slaid:

Pertama, anda perlu memastikan bahawa pemalam slaid anda sepenuhnya responsif. Tanggungjawab adalah ciri asas yang harus dikekalkan oleh setiap laman web kerana semakin banyak orang menggunakan peranti bimbit skrin kecil untuk melayari internet. Sekiranya slaid anda tidak sesuai dengan peranti seperti itu, anda akan kehilangan banyak.

Kedua ialah kemudahan penggunaan. Beberapa pemalam ada di pasaran tetapi hanya beberapa pemalam yang menawarkan antara muka yang mesra pengguna. Jangan sekali-kali memilih pemalam yang rumit kerana anda akan kehilangan banyak perkara penting semasa belajar menggunakan pemalam slaid anda.

Ketiga, dan mungkin perkara yang paling penting, adalah kepantasan. Selalunya dilaporkan bahawa pemalam slaid melambatkan laman web dan meningkatkan masa memuatkan halaman web anda. Sekiranya slaid melambatkan laman web anda, tidak ada gunanya menggunakan pemalam itu. Kerana kelajuan laman web sangat penting untuk SEO, pengalaman pengguna, dan pertumbuhan perniagaan secara keseluruhan.

Jadi, anda perlu memeriksa sekurang-kurangnya 3 perkara ini (responsif, kemudahan penggunaan, dan kelajuan) semasa memilih slaid pemalam.

Sekarang, mari maju dan lihat 11 pemalam slaid teratas untuk WordPress.

1. Bersendirian

soliloquy wordpress-slider-plugin

Soliloquy adalah pemalam slaid WordPress responsif terbaik yang terdapat di pasaran. Semasa kami menguji plugin dengan ketiga-tiga syarat yang disebutkan di atas, semuanya berfungsi dengan baik. Ia responsif sepenuhnya, mudah digunakan, dan ringan. Dicipta oleh pasukan pakar WordPress menggunakan pengekodan berkualiti tinggi dan teknologi terbaik, ia menawarkan ciri terbaik untuk membina slaid yang indah.

Soliloquy dilengkapi dengan antara muka yang mudah dan mesra pengguna untuk membantu anda membuat slider dengan mudah. Ia berintegrasi dengan baik dengan antara muka WordPress anda dan membolehkan anda menggunakan gambar dari perpustakaan media anda. Anda boleh menambahkan gambar dengan mudah, mengkonfigurasi tetapan slaid anda, dan menerbitkannya.

Setelah membuat slaid, anda boleh memasukkan slider di halaman dan catatan anda dengan mudah dari Tambah Gelangsar butang di atas editor siaran anda. Atau, anda boleh menambahkan gelangsar di bahagian yang berlainan di laman web anda dengan menggunakan kod pendek, widget, atau tag templat.

Baca ulasan Soliloquy lengkap kami.

2. Gelangsar Pintar 3

slaid pintar 3 ulasan

Smart Slider 3 adalah salah satu plugin slaid paling kuat untuk WordPress. Plugin slaid WordPress ini mempunyai versi percuma yang menawarkan slaid responsif sepenuhnya SEO yang dioptimumkan untuk sebarang tema WordPress. Versi percuma juga dilengkapi dengan slaid catatan dinamik yang membolehkan anda menonjolkan catatan terkini atau jawatan unggulan.

Dengan versi pro plugin, anda boleh mengedit slaid anda seperti yang anda lakukan dengan pembangun halaman. Ciri seret dan lepas yang mudah digunakan membolehkan anda membuat gelangsar dengan mudah seperti yang anda mahukan. Ia juga dilengkapi dengan 6 lapisan unik untuk membina slaid WordPress yang sangat disesuaikan.

Baca ulasan Smart Slider 3 lengkap kami.

3. Revolusi Slider

slaid-revolusi-tinjauan

Slider Revolution adalah pemalam slaid WordPress terlaris di pasaran CodeCanyon. Ia dilengkapi dengan editor visual yang kuat yang dapat anda buat dengan mudah, dan sesuaikan slaid di WordPress.

Plugin ini responsif sepenuhnya sehingga slaid anda akan kelihatan hebat di setiap peranti termasuk desktop, notebook, tablet, dan telefon pintar. Ciri menarik lain adalah slaid sokongan multi-media yang sebenar, yang bermaksud anda boleh menggunakan gambar, video, suapan media sosial, serta catatan WordPress dan catatan tersuai.

Walaupun ia menawarkan ciri dan fungsi yang hebat untuk membantu anda membuat slider yang hebat, ia kehilangan beberapa aspek keramahan pengguna. Contohnya, anda perlu pergi ke senarai slider anda untuk mencari kod untuk menambahkan slider anda, sementara Soliloquy mempermudah dengan Tambah Gelangsar butang dalam penyunting siaran. Juga, antaramuka kelihatan berbeza daripada UI WordPress yang lain, jadi pemula dapat merasa agak sukar pada mulanya.

Baca ulasan Slider Revolution lengkap kami.

4. LayerSlider

layerlider-wordpress-plugin

LayerSlider adalah satu lagi plugin yang popular di pasaran CodeCanyon. Ini adalah plugin canggih dengan banyak pilihan hebat untuk membolehkan anda membuat slaid, galeri gambar dengan kesan, halaman arahan animasi, blok halaman, atau bahkan laman web penuh.

Sama dengan Slider Revolution, LayerSlider juga mempunyai antara muka drag and drop tersendiri untuk membina slider. Oleh itu, semasa anda memulakannya, anda mungkin perlu meluangkan masa beberapa hari untuk mempelajari antara muka.

Kekuatan plugin adalah bahawa ia membolehkan anda menambahkan pelbagai peralihan dan animasi dalam slaid anda. Anda boleh menggunakan lebih daripada 200 peralihan slaid yang telah ditentukan, paralaks, dan animasi yang berbeza. Selain itu, anda boleh menemui banyak templat slaid premium yang boleh anda gunakan untuk keperluan peribadi anda, laman web perniagaan profesional, persembahan karya kreatif anda, dll..

Baca ulasan LayerSlider lengkap kami.

5. RoyalSlider

royalslider-wordpress-plugin

RoyalSlider adalah satu lagi pemalam slaid terlaris di pasaran CodeCanyon tetapi ia mempunyai lebih sedikit pilihan penyesuaian, peralihan, dan kesan animasi jika dibandingkan dengan dua pemalam CodeCanyon di atas. Namun, ia mempunyai semua ciri standard yang anda perlukan untuk membuat slider untuk laman WordPress.

RoyalSlider memfokuskan pada antara muka intuitif dan prestasi yang lebih baik. Ini membolehkan anda membuat slaid mesra sentuhan dan responsif untuk navigasi yang mudah. Ia mempunyai pilihan pemuatan yang malas untuk membantu anda meningkatkan kelajuan halaman anda. Selain itu, dioptimumkan untuk SEO.

Dengan RoyalSlider, anda dapat menggabungkan foto Instagram dan Flickr dengan mudah di slaid WordPress anda. Ia juga menyokong video YouTube dan Vimeo untuk membina slaid yang lebih menarik.

6. Slider oleh WD

slaid-by-wd-plugin

Slider oleh WD adalah plugin WordPress premium percuma untuk membuat slaid responsif. Plugin ini membolehkan anda membuat slaid pemuatan cepat dan mesra SEO yang boleh anda tambahkan pada catatan laman web, halaman, tajuk tema, bar sisi, dan lokasi lain dengan mudah.

Anda boleh menambahkan slaid gambar dan video dengan kesan peralihan yang berbeza, sedangkan ciri yang lebih maju tidak tersedia dalam versi percuma. Kesan filem, karusel, dan paralaks hanya tersedia dalam versi berbayar. Selain itu, anda boleh membuat slaid pelbagai fungsi dengan lapisan butang teks, gambar, video, hotspot, dan media sosial dengan versi plugin berbayar.

Plugin Slider by WD juga menyokong kawalan leret untuk peranti skrin sentuh dan itulah salah satu kelebihannya. Walau bagaimanapun, pilihan penyisipan gelangsar tidak mesra seperti Soliloquy. Anda perlu menyalin dan menampal kod pendek slaid untuk menyisipkan slaid dalam catatan dan halaman sedangkan Soliloquy membolehkan anda menambahkan secara langsung dari editor pos dari Tambah Gelangsar butang.

7. Slider WordPress WonderPlugin

wonderplugin-wordpress-slider

Slaid WordPress WonderPlugin adalah pemalam slaid WordPress yang ringkas dan responsif. Ia tersedia dalam versi percuma dan premium. Sekiranya anda memilih versi percuma, ia akan menambahkan tanda air yang menghubungkan ke halaman utama pemalam.

Slaid WordPress WonderPlugin menyokong gambar, YouTube, Vimeo, mp4, dan video WebM serta catatan WordPress. Anda boleh membuat tayangan slaid mendatar dan menegak dengan lakaran kecil, dan memasukkannya dengan mudah di laman web anda.

Lebih-lebih lagi, ia hadir dengan kesan peralihan yang menakjubkan, seperti kesan kotak cahaya terbina dalam untuk membuat gelangsar yang menarik. Yang paling perlu diperhatikan, ia mempunyai antara muka pengguna gaya penyihir yang membantu anda membuat gelangsar dengan mudah langkah demi langkah.

8. Gelangsar licin

smooth-slider-wordpress-plu

The Gelangsar lancar plugin membantu anda membuat slaid dan karusel yang lancar dan menyenangkan untuk laman WordPress. Ia direka khusus untuk CMS WordPress sehingga menawarkan antara muka yang sangat mudah dan mesra pengguna untuk pengguna WordPress.

Plugin ini membantu anda membina pelbagai slaid seperti slaid post, slaid gambar, dan slaid video. Anda hanya boleh menggunakan gambar di galeri media WordPress dan membina slaid gambar. Untuk menjadikan slider anda kelihatan unik, ia membolehkan anda menyesuaikan tipografi, kelajuan peralihan, kesan, warna latar belakang, ketinggian slaid, lebar, dll..

Setelah membuat slaid, anda boleh menambahkannya ke laman web anda menggunakan kod pendek, widget, atau tag templat. Anda juga boleh mengeksport slaid dengan tetapan lengkap ke laman web lain.

9. Master Slider

master-slider-plugin

Master Slider adalah plugin slaid sentuh WordPress yang indah yang menyokong navigasi sentuhan dengan gerakan leret murni. Ia responsif sepenuhnya dan mesra mudah alih yang dapat disesuaikan dengan baik untuk semua peranti dan skrin.

Ini adalah slider lapisan yang hebat yang mempunyai keupayaan untuk mengubah kandungan HTML (seperti teks dan gambar) menjadi lapisan. Ia menyokong gambar, video, catatan WordPress, produk WooCommerce, album Facebook, dan galeri Flickr. Yang terpenting, ia menyediakan lebih dari 90 slaid pra-binaan yang boleh anda gunakan di laman web anda.

Plugin mempunyai Visual Composer yang disatukan ke dalamnya, jadi slaid bangunan mudah menggunakan editor frontend drag and drop.

10. MetaSlider

metaslider-wordpress-plugin

MetaSlider adalah pemalam slaid WordPress yang ringkas namun kuat yang membolehkan anda membuat tayangan slaid responsif sepenuhnya dalam masa yang singkat. Ia dilengkapi dengan banyak ciri hebat seperti sokongan video, navigasi lakaran kecil, slaid suapan pasca, slaid lapisan animasi, dll..

Plugin ini menggabungkan kekuatan 4 plugin: Flex Slider, Nivo Slider, Responsive Slides, dan Coin Slider. Jadi, anda boleh memilih dan menggunakan semua ciri mereka dalam 1 pemalam. Selain itu, ia serasi dengan semua plugin dan tema WordPress utama.

MetaSlider tersedia dalam versi percuma dan premium, jadi anda boleh mencuba versi percuma terlebih dahulu untuk memeriksa kebolehgunaannya.

11. Slaid Meteor

meteor-slaid-plugin

Slaid Meteor adalah plugin slaid percuma untuk WordPress yang boleh anda muat turun dari repositori plugin WordPress rasmi dan gunakan di sebilangan laman web yang anda mahukan. Ini membantu anda membuat tayangan slaid gambar sederhana di WordPress.

Meteor Slides adalah plugin yang mesra telefon bimbit yang sesuai dengan mana-mana peranti dan menyokong navigasi sentuh untuk telefon bimbit dan tablet. Untuk menyematkan slaid di laman web anda, anda perlu menggunakan kod pendek, tag templat, atau widget.

Berbanding dengan pemalam lain dalam senarai ini, ia tidak mempunyai beberapa pilihan dan fungsi. Anda tidak boleh menambahkan video ke slaid anda. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakannya untuk tayangan slaid gambar sederhana.

12. FlexSlider

Pemalam FlexSlider-wordpress-plugin

FlexSlider adalah satu lagi plugin percuma untuk membuat slaid WordPress. Plugin ini membolehkan anda membuat slaid jQuery responsif sepenuhnya dengan mudah.

Dengan menggunakan pemalam ini, anda boleh menambahkan slaid mendatar dan menegak, dan memudar animasi padanya. Ia menyokong semua penyemak imbas utama, navigasi sentuh, dan serasi dengan versi terbaru jQuery.

Plugin adalah toolkit slaid jQuery sederhana yang boleh anda gunakan untuk slider sederhana.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari pemalam slaid WordPress terbaik. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami mengenai pemalam WordPress galeri gambar terbaik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map