12 Plugin Sumbangan WordPress Terbaik untuk Pengumpulan Dana Dalam Talian (2020)

plugin derma wordpress terbaik


Mencari plugin sumbangan WordPress terbaik untuk pengumpulan dana?

Plugin derma menjadikan pengumpulan dana dalam talian semudah satu klik butang. Selain itu, anda dapat menghubungi orang-orang dari seluruh dunia dengan kempen penggalangan dana anda dan menerima wang dalam mata wang tempatan mereka juga.

Dalam siaran ini, kami akan menunjukkan kepada anda beberapa plugin derma terbaik yang dapat menjadikan kempen penggalangan dana anda menjadi lebih lancar.

Memilih Plugin Sumbangan WordPress Terbaik

Tidak setiap plugin derma dibuat sama. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa ciri yang sering anda temui dari plugin derma.

 • Membolehkan anda menerima pembayaran dengan PayPal dan Stripe
 • Cara mudah untuk menambah butang derma di mana sahaja di laman web ini
 • Terima pelbagai mata wang
 • Simpan penderma di laman web anda tanpa melantun ke platform pihak ketiga

Plugin ini telah dipilih oleh kami oleh anda supaya anda hanya mempunyai yang terbaik untuk dipilih.

Jadi mari kita mulakan.

1. WPForms

WPForms, pendaftaran pengguna, pemalam, pemalam masuk pengguna

Perkara pertama yang perlu anda miliki di laman web anda untuk mengumpulkan derma anda adalah borang sumbangan. Dan tidak ada pemalam yang lebih baik daripada itu WPForms plugin pembina borang.

Plugin ini dilengkapi dengan templat borang sumbangan pra-bina yang dapat disesuaikan sepenuhnya. Dengan menggunakan templat ini, anda boleh membuat borang sumbangan yang menarik secara visual dalam masa kurang dari 5 minit.

Templat borang dilengkapi dengan pelbagai bidang berguna untuk anda menerima sumbangan untuk tujuan anda. Tetapi anda juga mempunyai pilihan untuk menambahkan lebih banyak bidang ke dalamnya. Plugin ini juga menawarkan pilihan pembayaran yang hebat. Ini memudahkan anda mengumpulkan pembayaran terus dari laman web anda dan ke dalam akaun bank organisasi anda.

Berikut adalah panduan lengkap mengenai cara merancang borang sumbangan anda dan menambahkan pilihan pembayaran ke laman web anda menggunakan WPForms.

2. BeriWWP

GiveWP adalah plugin sumbangan WordPress yang cemerlang yang menjadikan pengumpulan dana dari laman web anda mudah dan lebih berkesan. Ia dilengkapi dengan bentuk sumbangan yang indah yang kelihatan menarik di kebanyakan tema.

Form Field Manager-nya menyediakan sekumpulan bidang khusus untuk dipilih, jadi anda boleh menambah seberapa banyak medan untuk memenuhi syarat-syarat tertentu. Selain itu, pemalam membolehkan anda menerima sumbangan berulang juga.

Dengan GiveWP, anda juga dapat menguruskan penderma anda dengan mudah dan mempunyai maklumat lengkap mengenai aktiviti mereka di laman web anda. Anda juga boleh menghasilkan resit potongan cukai, mengeksport, dan mengimport data penderma, dan bahkan mengintegrasikan pemalam dengan pemalam pihak ketiga untuk lebih banyak ciri. Anda juga boleh menerima pembayaran melalui kad kredit dan menawarkan pilihan sumbangan pelbagai peringkat kepada pengunjung anda.

3. Plugin Sumbangan WooCommerce

WooCommerce Donation Plugin hanya menambah pilihan derma sebagai produk WooCommerce atau di troli. Anda boleh mempunyai jumlah yang telah ditentukan atau membenarkan pengguna memilih jumlah yang akan disumbangkan.

Dokumentasi pemalam ditulis dengan baik yang memandu anda melalui setiap langkah proses pendermaan dengan pemalam ini. Plugin ini serasi dengan versi terkini WordPress. Ia juga serasi dengan kebanyakan tema WordPress di pasaran.

4. Pro Pendermaan PayPal

Paypal Donation Pro adalah satu lagi plugin derma WordPress yang mempermudah proses penerimaan sumbangan di laman web anda. Yang perlu anda buat ialah memasukkan PayPal atau peniaga anda. Setelah selesai, anda boleh menggunakan kod pendek yang dihasilkan oleh pemalam untuk meletakkannya di mana sahaja di laman web anda.

Sekiranya anda mahu menambahkan pilihan berulang yang mungkin juga. Anda boleh menggunakan anak panah dropdown untuk menambahkan pilihan pembayaran berulang dengan frekuensi yang telah ditentukan. Sekiranya anda menggunakan dropdown jumlah yang tidak berulang, anda boleh mempunyai sebanyak 20 pilihan dropdown.

5. Pengurus Derma

plugin derma

Donation Manager adalah satu lagi plugin sumbangan WordPress yang mempermudah proses penerimaan sumbangan di laman web anda. Plugin ini dilengkapi dengan hampir semua ciri yang anda perlukan untuk laman web penggalangan dana moden.

Plugin ini dilengkapi dengan 6 pilihan pintu masuk pembayaran yang berbeza dan anda bebas memilih mana yang anda rasa sesuai dengan anda. Ia juga mempunyai 2 templat yang indah; versi terang dan gelap. Setiap templat ini dapat disesuaikan sepenuhnya sehingga anda dapat mengawal sepenuhnya penampilannya.

6. Pengumpulan Wang WP

Sama seperti namanya, Pengumpulan Wang WP adalah plugin sumbangan WordPress yang luar biasa yang membolehkan anda membuat laman web crowdfunding dengan WordPress. Plugin ini mempunyai versi percuma dan berbayar. Versi percuma menawarkan semua ciri asas yang diperlukan untuk laman web crowdfunding.

Dengan versi percuma, anda boleh mempunyai ciri seperti pendaftaran pengguna khusus, penyerahan borang front-end, pilihan harga minimum dan maksimum, dan banyak lagi. Tetapi jika anda mahukan pilihan lanjutan seperti Sistem Dompet Asli berpusat, Stripe Connect, laporan analitis, pemberitahuan e-mel, ganjaran tanpa had dll, maka anda juga boleh mencuba versi berbayarnya.

7. OptinMonster

OptinMonster

OptinMonster adalah perisian pemerolehan pelanggan dan penjanaan pelanggan yang cemerlang yang membantu anda meningkatkan taktik pemasaran anda untuk menerima sumbangan untuk organisasi anda.

OptinMonster dilengkapi dengan banyak pilihan penyasaran. Ini membolehkan anda mengesan tingkah laku pengunjung anda dan menggunakan pencetus pintar untuk selalu memaparkan kempen derma yang tepat kepada orang yang tepat pada waktu yang tepat. Salah satu ciri OptinMonster adalah niat keluar. Dengan niat keluar, OptinMonster mengesan pergerakan kursor pengguna dan sebaik sahaja mereka berniat keluar dari laman web anda, dengan cepat menarik perhatian mereka dengan pop timbul. Dengan cara itu anda dapat mendorong pengguna yang meninggalkan anda untuk terlibat dengan kempen penggalangan dana anda.

Berikut adalah panduan menggunakan OptinMonster untuk meningkatkan pengumpulan dana untuk tujuan anda.

8. Sumbangan PayPal Mudah

Sumbangan PayPal, plugin derma

Sumbangan PayPal Mudah adalah satu lagi plugin sumbangan WordPress yang membolehkan anda menerima sumbangan terus dari laman web anda. Ini membolehkan anda merancang butang derma yang boleh diletakkan di mana sahaja di laman web anda.

Mereka boleh menggunakan kad kredit atau akaun PayPal mereka untuk membuat sumbangan. Plugin ini sangat mudah digunakan di laman web anda dan bahkan pemula dapat mengatasinya dengan mudah. Pentadbir laman web dapat melihat semua sumbangan dari kawasan pentadbir WordPress.

9. Sumbangan Pintar

plugin derma

Sumbangan Pintar adalah satu lagi plugin penggalangan dana WordPress yang memudahkan penerimaan sumbangan. Plugin percuma ini membolehkan anda menambahkan 3 butang derma yang berbeza, memudahkan para penderma membayar seberapa banyak yang mereka mahu.

Anda boleh menunjukkan wajah gembira jika penderma mendermakan lebih banyak wang dan menunjukkan wajah sedih jika jumlahnya kurang. Di samping butang derma, anda juga boleh menambah medan borang untuk komen.

10. Kotak Sumbangan Cryptocurrency

plugin derma

Kotak Sumbangan Cryptocurrency adalah plugin sumbangan WordPress yang luar biasa yang membolehkan anda menerima cryptocurrency untuk acara penggalangan dana anda. Dan sangat senang digunakan juga. Cukup tambahkan alamat dompet duit syiling anda dan gunakan kod pendek yang dihasilkan oleh pemalam pada halaman dan catatan anda untuk memasukkan kotak derma.

Sekiranya anda mahu, anda juga boleh menukar alamat pembayaran duit syiling anda menjadi kod QR. Plugin ini menyokong lebih daripada 20 koin crypto, yang bermaksud anda boleh menerima sumbangan anda dari mana-mana negara. Selain itu, ia juga membolehkan anda membuat kotak sumbangan yang menarik untuk laman web anda.

11. Kotak penderma

Kotak penderma adalah plugin derma all-in-one yang membolehkan anda menguruskan semua tugas penggalangan dana anda terus dari laman web anda. Dari penyediaan awal hingga laporan akhir tahun, anda boleh melakukan apa sahaja dengan pemalam ini. Bahagian terbaik ialah anda tidak perlu membuat borang sumbangan anda secara berasingan. Ia dilengkapi dengan pilihan hebat untuk membolehkan anda membuat borang anda dalam masa yang singkat.

Anda juga boleh menambahkan logo anda sendiri dan kemudian menyesuaikan gaya agar sesuai dengan jenama anda. Plugin menyokong berbilang mata wang sehingga mudah untuk menerima pembayaran juga. Anda boleh memasukkan borang anda di laman web anda atau menggunakan butang sumbangan untuk menerima pembayaran untuk tujuan anda. Plugin ini malah menyokong sumbangan berulang.

12. Tekanan Dana

Tekanan Dana

Tekanan Dana adalah satu lagi penyelesaian hebat untuk kempen penggalangan dana anda. Plugin ini dilengkapi dengan banyak ciri berguna untuk laman web penggalangan dana.

Ia menyokong pelbagai platform pembayaran seperti Paypal, Stripe, dan AuthorizeNet. Plugin ini juga memberi anda fleksibiliti yang diperlukan untuk menjalankan laman web derma.

Plugin ini juga dilengkapi dengan widget butang donat tersuai. Dari plugin ini, anda boleh menghantar e-mel terima kasih kepada penderma anda sebagai tanda penghargaan menggunakan perisian pemasaran e-mel.

Oleh itu, ini adalah beberapa plugin derma yang boleh anda gunakan di laman web anda. Sekiranya anda ingin membuat borang sumbangan di laman web anda, inilah cara anda boleh membuatnya.

Anda mungkin juga ingin melihat siaran kami mengenai tema WordPress terbaik untuk laman web bukan keuntungan dan amal.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map