15 Plugin Carian WordPress Terbaik untuk Meningkatkan Pencarian Di Tapak

Pemalam Carian WordPress Terbaik


Adakah anda mencari plugin carian WordPress terbaik?

Fungsi carian terbina dalam di WordPress dilengkapi dengan banyak batasan. Dengan pemalam carian WordPress yang betul, anda boleh meningkatkan carian di laman web anda.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi beberapa plugin carian WordPress terbaik di pasaran.

1. CariWP

CariWP

SearchWP adalah salah satu plugin carian WordPress yang paling popular dan kuat. Ini mengenal pasti fail yang diabaikan oleh mesin pencari WordPress lalai seperti dokumen, perincian produk eCommerce, istilah taksonomi, bidang tersuai, dll. Plugin ini membolehkan anda mengkonfigurasi mesin carian di laman web anda dengan cepat dan mudah.

Anda boleh memantau pandangan pengunjung untuk meningkatkan kandungan anda dan mendapatkan lebih banyak penglibatan pengguna di WordPress. Plugin ini menggunakan borang carian dan templat halaman hasil yang ada untuk memastikannya sesuai dengan tema WordPress anda.

2. Pencarian Teks Penuh

Pencarian Teks Penuh

Pencarian Teks Penuh adalah plugin carian WordPress lanjutan yang membolehkan pengguna anda mencari lampiran, PDF, dokumen, dan format fail lain di laman web anda. Ia melengkapkan ciri carian terbina dalam WordPress daripada mentakrifkannya semula. Sekiranya anda menginginkan plugin carian yang mengikuti standard WordPress, anda mungkin ingin mencubanya.

Dengan versi percuma, anda hanya mendapat ciri asas. Pencarian lampiran ditawarkan dengan versi pro plugin.

3. Pencarian Swiftype

Jenis Swift

Swiftype Search adalah plugin carian yang ringan dan pantas yang dapat disatukan dengan mudah dengan laman web WordPress anda. Ia menggantikan sistem carian lalai WordPress dan menjadikannya dapat disesuaikan sepenuhnya. Anda boleh mengubah gaya kotak carian, menambah warna, dll.

Ini menunjukkan pandangan terperinci mengenai carian masa nyata sehingga anda dapat melihat kandungan apa yang diminati oleh pengguna anda. Plugin ini menyokong lebih dari 13 bahasa popular menjadikannya tersedia untuk khalayak dari semua wilayah di dunia.

4. Pencarian Lebih Baik

Pencarian yang Lebih Baik

Pencarian yang Lebih Baik adalah pemalam WordPress percuma yang menggantikan enjin carian WordPress anda yang sedia ada dengan penyelesaian carian yang kaya dengan ciri. Dengan pemalam ini, anda dapat mengawal templat borang carian, templat halaman hasil, dan menyesuaikan sepenuhnya kotak carian yang anda perlukan.

Plugin ini memaparkan hasil carian yang relevan, sepadan dengan kata separa, istilah sorotan, frasa carian, dan komen. Ia menyokong rangkaian multibahasa bbPress dan WordPress.

5. Ajax Search Lite

Ajax Search Lite

Ajax Search Lite adalah pemalam carian WordPress percuma. Ia dilengkapi dengan cadangan pelengkap automatik Google dan kata kunci untuk memudahkan pencarian di laman WordPress untuk pengguna anda. Anda boleh menambahkan kotak carian ke bar sisi anda dengan mudah sebagai widget atau pada catatan anda sebagai kod pendek.

Ia dilengkapi dengan 8 templat bawaan, penyesuaian warna, animasi bertenaga ajax, banyak tetapan backend, dan banyak lagi. Plugin ini menyimpan gambar untuk prestasi yang lebih pantas. Ia serasi dengan WPML dan Qtranslate.

6. Pencarian Gading

Pencarian Gading

Ivory Search adalah plugin carian WordPress yang ringkas dan percuma yang meningkatkan fungsi carian WordPress asas anda. Ini membolehkan anda membuat borang carian baru di laman web anda. Anda juga boleh menyesuaikan setiap borang carian secara berasingan. Mudah untuk memaparkan kotak carian di header, footer, sidebar, area siap widget, post, dll menggunakan kod pendek.

Plugin ini dapat menyembunyikan kandungan tertentu dari hasil carian. Ia menyokong sepenuhnya WooCommerce dan WPML untuk carian berbilang bahasa.

7. ACF: Pencarian Lebih Baik

Pencarian Lebih Baik ACF

ACF Better Search adalah plugin carian WordPress yang berfungsi dengan sistem carian WordPress lalai untuk meningkatkan hasil carian. Ini membolehkan anda mencari frasa lengkap dan bukannya satu istilah. Hasil carian lebih tepat untuk frasa dan juga memaparkan hasil dengan serta-merta.

8. Sorot Istilah Carian

Serlahkan Istilah Carian

Seperti namanya, plugin ini menyoroti istilah carian di laman web WordPress anda. Ini adalah pemalam WordPress percuma dan moden yang menunjukkan istilah yang diserlahkan pada hasil carian dengan cepat. Ini bukan sahaja menonjolkan tajuk halaman atau catatan anda dalam hasil carian tetapi juga untuk istilah dalam petikan kandungan.

Ia mempunyai penonjolan ringan dan sensitif huruf. Plugin ini serasi dengan WP Super Cache untuk prestasi yang lebih baik dan pantas.

9. Cari di Tempat

Cari di Tempat

Search in Place adalah enjin carian masa nyata untuk WordPress. Semasa anda memasukkan istilah carian, ia mula menunjukkan hasilnya. Ia sepenuhnya disesuaikan untuk warna dan fon pada kotak carian anda. Anda dapat menggunakan kod pendek untuk memaparkan kotak pencarian di kawasan header, footer, dan widgetized.

Ia serasi sepenuhnya dengan pembangun halaman seret dan lepas seperti Elementor, SiteOrigin, dll untuk menambahkan kotak carian di mana sahaja di laman web anda. Ini juga merangkumi label di halaman hasil carian.

10. YITH WooCommerce Ajax Search

YITH Ajax WooCommerce Search

YITH WooCommerce Ajax Search adalah plugin carian WordPress premium yang berfungsi dengan kedai WooCommerce untuk mencari produk dan memaparkan hasilnya dalam masa nyata. Muncul sebagai kod pendek dan widget untuk menampilkan kotak pencarian di tajuk, footer, dan bar sisi anda.

Ia menunjukkan hasil carian yang luas dari halaman, catatan, kategori, kandungan produk, dan lain-lain. Ia juga menunjukkan harga produk dalam senarai cadangan. Juga, periksa syarikat hosting WooCommerce terbaik.

11. Kotak Carian Booking.com

Kotak carian Booking.com

Sekiranya anda mencari plugin tertentu untuk menambahkan kotak carian rasmi Booking.com ke laman web anda, maka plugin ini sangat sesuai untuk anda. Ia membolehkan anda menjadi ahli gabungan laman web Booking.com dan menambah hotel dengan destinasi dengan mudah. Anda boleh mempunyai destinasi yang diisi sebelumnya untuk halaman dan catatan yang berbeza.

Plugin ini menawarkan pilihan penyesuaian yang hebat di bahagian belakang yang merangkumi warna, teks, dan ukuran kotak carian. Anda boleh menggunakan widget untuk menambahkan kotak carian ke bar sisi atau footer anda.

12. Cari mengikut Kategori

Pencarian Bijak Kategori

Search by Category adalah plugin WordPress percuma yang menambahkan widget khusus ke laman web anda. Dengan menggunakan pemalam ini, anda boleh menambahkan carian berdasarkan kategori untuk pengguna dengan mudah. Anda juga boleh mengecualikan kategori tertentu dari hasil carian untuk mengawal mesin carian anda. Ini adalah pemalam yang sempurna untuk blogger dengan beratus-ratus artikel.

13. Cari Langsung

Cari Langsung

Search Live adalah satu lagi plugin percuma untuk laman web WordPress. Ia menambah carian langsung bersepadu yang berkesan dengan hasil segera bagi pengunjung anda. Mudah dan senang disediakan dengan kod pendek. Anda juga dapat menggunakan widget untuk menambahkan kotak pencarian ke area siap widget. Ini juga membolehkan anda mengawal hasil carian untuk setiap borang carian.

14. CariIQ

PencarianIQ

SearchIQ adalah penyelesaian carian pintar untuk WordPress. Ia menunjukkan hasil carian segera dengan ciri pelengkap automatik. Ia mempunyai analisis masa nyata untuk membolehkan anda memahami tingkah laku pengguna dan meningkatkan strategi kandungan laman web anda. Plugin ini memastikan bahawa semua dokumen dan format fail anda yang lain dapat dicari. Ia juga mengoptimumkan hasil untuk mengutamakan kandungan yang relevan.

15. Pamerkan Carian Hartanah IDX

Pencarian Harta Tanah IDX

Showcase IDX Real Estate Search adalah plugin carian WordPress percuma untuk laman web harta tanah, broker, dan pengguna yang mencari harta tanah. Ia membantu ejen harta tanah untuk mendapatkan lebih banyak petunjuk. Ini disatukan dengan carian berdasarkan peta untuk membawa penyelesaian carian tempatan anda ke tahap berikutnya. Plugin ID Real Estate Search berfungsi sebagai penghubung antara pembeli dan penjual.

Muncul sebagai widget dan kod pendek untuk menampilkan kotak pencarian di halaman, posting, dan area widget Anda. Anda boleh menyesuaikan bidang carian dengan mudah untuk memadankannya dengan tema WordPress anda.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari plugin carian WordPress terbaik untuk meningkatkan carian laman web anda. Anda mungkin juga ingin melihat pilihan pakar kami mengenai pemalam segera dan pemalam pemberian WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map