18 Alternatif Jetpack untuk Mendapatkan Ciri-ciri Tanpa Bloat

Alternatif terbaik untuk pemalam WordPress Jetpack


Adakah anda ingin mengetahui alternatif terbaik untuk menggantikan plugin Jetpack di WordPress? Anda mungkin tahu bahawa Jetpack menawarkan banyak ciri, sebab itulah ia sangat popular di kalangan pengguna. Tetapi kadang-kadang anda memerlukan lebih banyak fleksibiliti dan ciri untuk laman web anda yang tidak terdapat di Jetpack.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi alternatif terbaik untuk pemalam WordPress Jetpack.

Mengapa Anda Memerlukan Alternatif Jetpack?

Jetpack adalah plugin WordPress yang paling popular yang menawarkan pelbagai ciri dan pilihan dalam satu pemasangan. Anda boleh mengaktifkan atau mematikan ciri mengikut keperluan laman web anda.

Walau bagaimanapun, Jetpack tidak akan selalu menjadi penyelesaian lengkap untuk laman web anda. Anda mungkin perlu menambahkan lebih banyak fungsi, dan oleh itu, anda perlu melihat pemalam WordPress alternatif.

Plugin WordPress pihak ketiga ini akan menawarkan lebih banyak pilihan yang tidak terdapat di Jetpack.

Sebelum kita mulakan, mari kita lihat kelebihan dan kekurangan menggunakan Jetpack untuk memahami lebih lanjut mengapa anda memerlukan plugin alternatif.

Kelebihan Jetpack:

 • Dapatkan semua ciri yang diperlukan dalam satu pemalam, dan senang disediakan.
 • Jetpack milik Automattic, syarikat yang sama di belakang WordPress.com, itulah sebabnya plugin dioptimumkan sepenuhnya dan memberikan prestasi segar di luar kotak.
 • Antaramuka mudah dan senang dikendalikan untuk ciri.

Kekurangan Jetpack:

 • Anda memerlukan akaun WordPress.com untuk memasang Jetpack di laman web anda.
 • Walaupun plugin Jetpack percuma, ia mempunyai sambungan berbayar yang sangat mahal.
 • Ini mempunyai had dalam fungsi e-mel, yang merupakan keperluan asas untuk semua pemilik laman web.
 • Dengan menggunakan Jetpack, anda terikat dengan 1 plugin dan sukar untuk menambahkan lebih banyak ciri ke laman web anda dengan cepat.

Setelah mengetahui kelebihan dan kekurangan, mari kita lihat alternatif terbaik untuk pemalam WordPress Jetpack.

1. WPForms

WPForms

WPForms adalah plugin borang hubungan WordPress terbaik. Ia boleh menggantikan fungsi borang maklum balas Jetpack dengan mudah. WPForms mempunyai versi percuma dan premium.

Plugin WPForms mempunyai pembentuk borang dan pelbagai templat terbina dalam untuk membuat borang yang anda perlukan dengan cepat. Anda boleh menyeret dan melepaskan ciri dalam pembangun WPForm untuk membuat borang kenalan anda dan menambahkannya dalam catatan / halaman WordPress anda menggunakan kod pendek atau butang Tambah Borang dalam penyunting teks.

Versi premium menawarkan lebih banyak templat borang dan fungsi lanjutan untuk meningkatkan pengalaman borang hubungan untuk pengguna anda.

2. MonsterInsights

MonsterInsights

MonsterInsights adalah penyelesaian Google Analytics terbaik untuk laman web WordPress anda. Ini adalah alternatif untuk modul statistik Jetpack. Bahagian yang sukar ialah modul statistik Jetpack tidak hampir dengan ciri-ciri yang ditawarkan oleh Google Analytics.

MonsterInsights, sebaliknya, membolehkan anda memanfaatkan keupayaan Google Analytics yang kuat, penyelesaian Analisis paling komprehensif yang ada. Ia menawarkan alat pelaporan yang hebat untuk memantau lalu lintas laman web dan statistik berguna lain mengenai pengguna anda.

Ini adalah pemalam yang popular dengan lebih dari 1 juta pemasangan aktif di WordPress. MonsterInsights mempunyai rancangan premium untuk menambahkan lebih banyak alat dan pilihan ke papan pemuka Analitis Google anda.

Ketahui cara menambahkan Google Analytics pada papan pemuka WordPress anda.

3. Galeri Envira

Galeri Envira

Galeri Envira adalah salah satu plugin galeri WordPress terbaik. Ia menggantikan ciri galeri responsif Jetpack. Envira boleh digunakan untuk menambah galeri gambar yang disesuaikan dan cantik dengan pop timbul lightbox di laman web WordPress anda.

Secara lalai, WordPress juga mempunyai ciri galeri gambar dalam pilihan perpustakaan medianya. Ini adalah galeri yang sangat asas dengan fungsi yang terhad. Galeri Envira membolehkan anda menambah galeri gambar yang terperinci secara kompleks di WordPress.

4. UpdraftPlus

UpdraftPlus

UpdraftPlus adalah salah satu pemalam sandaran WordPress teratas dalam industri. Ini adalah alternatif untuk fungsi sandaran Jetpack. Jetpack mempunyai pelanjutan berbayar untuk menambahkan ciri sandaran automatik di WordPress. Walau bagaimanapun, anda boleh membuat sandaran laman web WordPress dengan mudah menggunakan UpdraftPlus.

Ini juga membolehkan anda menjadualkan sandaran automatik untuk menjimatkan masa. UpdraftPlus mempunyai beberapa lokasi penyimpanan seperti Google Drive, Dropbox, dll untuk menyimpan sandaran laman web anda. Anda boleh menguruskan tempat anda ingin menyimpan sandaran dan secara automatik ia akan membuat sandaran seluruh laman web anda.

Anda juga dapat memulihkan sandaran di WordPress dengan mudah menggunakan UpdraftPlus.

5. Pengimbas Sucuri

Sucuri

Sucuri Scanner adalah pemalam keselamatan WordPress yang kuat. Ia dapat menggantikan pengimbas Jetpack dengan mudah. Anda perlu menggunakan rancangan premium untuk mencari malware di Jetpack. Walau bagaimanapun, Sucuri Scanner menawarkan pengimbasan perisian hasad percuma, pemantauan senarai hitam, keselamatan pasca-peretasan, keselamatan pengeras, pemeriksaan muat naik fail, dan pemeriksaan integriti fail.

Sebagai tambahan, Sucuri Scanner mempunyai firewall WordPress untuk menyekat semua aktiviti yang mencurigakan dan membuat lapisan untuk melindungi laman web anda daripada penggodam. Ini adalah penyelesaian keselamatan WordPress yang paling kuat yang ada.

6. AdSanity

AdSanity

AdSanity membolehkan anda menguruskan iklan laman web anda terus dari papan pemuka WordPress anda. Ini membolehkan anda membuat iklan anda sendiri dan memaparkannya di WordPress. AdSanity adalah alternatif untuk Jetpack Ads oleh WordAds.

Jetpack Ads mempunyai pendekatan terhad ketika mengintegrasikan perkhidmatan pihak ketiga yang lain. Namun, Adsanity berfungsi dengan baik dengan semua perkhidmatan iklan, seperti Google Adsense, untuk membuat dan mengurus iklan anda di WordPress.

Ini adalah penyelesaian iklan yang mesra pengguna yang mudah disediakan di laman web WordPress anda.

7. SEO Yoast

Yoast SEO

Yoast SEO adalah plugin SEO WordPress yang popular. Ini adalah alternatif yang baik untuk fungsi SEO Jetpack. Sekiranya anda menggunakan SEO Jetpack di WordPress, maka anda memerlukan rancangan profesional mereka untuk mengakses semua ciri-cirinya, yang mahal.

SEO asas Jetpack adalah terhad dari segi pilihan dan ciri. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan plugin Yoast SEO percuma untuk alat yang luas seperti peta laman XML, integrasi sosial untuk gambar, maklumat meta, amaran SEO dan banyak lagi.

Anda mesti melihat panduan ini di cara mengatur SEO Yoast dengan betul di WordPress jika anda berminat untuk memulakan pemalam ini.

8. Akismet

Akismet

Akismet dihantar secara percuma dengan setiap pemasangan WordPress, dan ini adalah plugin penapisan spam terbaik untuk laman web anda. Walau bagaimanapun, anda perlu membeli rancangan premium di Jetpack untuk penyaringan spam asas. Akismet boleh digunakan sebagai pengganti fungsi penyekat spam Jetpack.

Ciri terkenal Akismet yang lain termasuk penapisan automatik semua komen, pengurangan spam, dan banyak lagi. Ini menjimatkan masa anda dengan ciri penapisan spam yang hebat dan maju, jadi anda akan mempunyai lebih sedikit komen untuk ditinjau dan diterbitkan di WordPress.

9. Namun Plugin Catatan Lain Yang Berkaitan

Satu lagi plugin entri yang berkaitan

WordPress biasanya digunakan untuk menulis blog dan, oleh itu, penting untuk mempunyai ciri entri yang berkaitan. Namun, Posting Berkaitan Lain adalah plugin WordPress yang mempamerkan tulisan berkaitan anda dengan indah. Ia dapat menggantikan fungsi jawatan yang berkaitan dengan Jetpack dengan mudah.

Plugin ini sangat disesuaikan dan menyokong jenis pos tersuai di luar kotak. Ini memberi anda kawalan penuh di mana anda mahu menambahkan catatan berkaitan. Ini juga membolehkan anda menambahkan catatan berkaitan ke suapan RSS blog WordPress anda.

10. WP ke Penyangga

WP ke Penyangga

WP to Buffer adalah plugin penjadualan pos WordPress terbaik kerana ia menghubungkan blog anda dengan mudah dengan aplikasi Buffer. Aplikasi penyangga membolehkan anda menjadualkan dan berkongsi catatan anda secara automatik di saluran media sosial. Jetpack menawarkan ciri publisiti dengan fungsi yang serupa, tetapi WP to Buffer lebih fleksibel dengan platform media sosial.

Anda dapat menjimatkan masa anda dengan menyiarkan blog secara automatik di profil media sosial anda. WP to Buffer mudah disediakan dan memberi anda kawalan penuh pada catatan yang ingin anda kongsi di profil sosial anda.

11. De: Komen

DeComments

De: Comments adalah plugin WordPress yang kuat yang digunakan untuk menarik pengunjung anda dalam komen. Ia menambah ciri di kawasan komen WordPress anda dan menjadikannya platform sosial untuk pengguna anda. Anda boleh menambahkan penilaian komen, berkongsi komen pada profil sosial, log masuk menggunakan profil media sosial, memberikan lencana kepada pengguna, dan banyak lagi.

Ini adalah plugin premium, tetapi bernilai setiap sen. Pengguna anda boleh saling berinteraksi dalam komen dan menghabiskan lebih banyak masa di laman web anda yang meningkatkan kedudukan SEO anda.

12. Pingdom

Pingdom

Jetpack menawarkan alat pemantauan laman web yang memberi amaran kepada anda apabila laman web anda dimatikan atau disiarkan semula. Walau bagaimanapun, Pingdom adalah alat yang lebih maju dengan fungsi yang serupa.

Anda boleh membuat akaun dan mengintegrasikan 1 laman web di Pingdom. Ini menghantar pemberitahuan e-mel kepada anda mengenai status laman web anda. Ini juga memaparkan sejarah waktu operasi di papan pemuka akaun Pingdom anda.

13. Skrol Tak Terbatas WordPress

Skrol Tak Terbatas WordPress

WordPress Infinite Scroll adalah pilihan yang bagus untuk memuatkan kandungan hanya apabila pengguna anda menatal di laman web anda. Ia dapat digunakan sebagai alternatif kepada fungsi menatal Jetpack.

Coretan kod perlu ditambahkan dalam tema anda dan anda sudah siap dengan tatal tak terhingga. Anda boleh memuatkan catatan WordPress secara automatik semasa pengguna menatal ke bawah halaman atau menambah butang ‘muatkan lebih banyak catatan’ pada tatal.

14. Kiraan Berkongsi

Kiraan Berkongsi

Shared Counts adalah pemalam kaunter sosial untuk laman web WordPress anda. Ini mengira jumlah perkongsian untuk siaran anda di saluran media sosial seperti Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, LinkedIn, dan Stumbleupon.

Ia mempunyai gaya butang, susun atur kaunter, jumlah pembilang saham, dan banyak lagi. Tetapan tersuai membolehkan anda mengatur pesanan paparan untuk butang perkongsian sosial. Setelah anda menyimpan tetapan anda, ia akan menambahkan butang sosial ke semua halaman dan siaran WordPress anda secara automatik.

15. MailChimp

MailChimp

MailChimp adalah salah satu perkhidmatan pemasaran e-mel teratas dalam industri. Ia dapat digunakan untuk menjangkau orang maksimum di ceruk anda. Ia boleh menggantikan ciri langganan e-mel Jetpack dengan mudah. Jetpack mempunyai fungsi yang sangat terhad untuk pemasaran e-mel.

Walau bagaimanapun, MailChimp memberi anda akses penuh ke senarai langganan anda dan membolehkan anda menghantar e-mel harian, mingguan, atau bulanan kepada pelanggan anda. Anda boleh menyaring pelanggan anda ke dalam senarai dan menghantar e-mel yang disesuaikan menggunakan MailChimp. Anda juga ingin melihat alternatif MailChimp.

Ini adalah perkhidmatan premium dengan jumlah e-mel yang tidak terhad untuk dihantar kepada semua pelanggan anda. Versi percuma mereka membolehkan anda mengurus hingga 2000 pelanggan dan menghantar 12,000 e-mel / bulan.

Anda juga harus melihat panduan kami mengenai petua berkesan untuk mendapatkan lebih banyak pelanggan e-mel.

16. Cloudflare

Cloudflare

Perkhidmatan CDN dapat meningkatkan kelajuan laman web anda dan membuatnya menonjol. Cloudflare adalah perkhidmatan CDN yang paling popular di dunia dengan ciri premium dan perlindungan dari serangan DDoS.

Ia dapat digunakan sebagai alternatif untuk 2 ciri penting Jetpack, termasuk perlindungan serangan CDN dan brute force mereka. Jetpack mempunyai ciri terhad dalam fungsi CDN mereka. Walau bagaimanapun, Cloudflare mempunyai perkhidmatan terbaik dan menyajikan kandungan statik melalui CDN global mereka.

17. Beban Malas

Beban Malas

Lazy Load adalah ciri hebat untuk mempercepat laman web anda. Anda boleh menggunakan pemalam BJ Lazy Load di WordPress untuk menerapkan pemuatan malas ke kandungan, gambar, gambar kecil siaran, gravatar, dan banyak lagi. Ia dengan mudah dapat menggantikan modul gambar malas Jetpack yang menghadkan anda pada gambar sahaja.

Anda juga boleh menambahkan lakaran kecil placeholder untuk gambar asal. BJ Lazy Load membolehkan anda menjana semula lakaran kecil anda dan mengurangkan saiz fail untuk memuatkan gambar lebih cepat daripada sebelumnya.

18. Pengurus Kemas Kini Mudah

Pengurus Kemas Kini Mudah

Jetpack mempunyai fungsi kemas kini pemalam automatik yang membolehkan anda mengemas kini pemalam WordPress anda. Easy Updates Manager adalah alternatif kepada ciri ini dan membolehkan anda mengemas kini inti, tema dan plugin WordPress anda.

Ini adalah pemalam yang sangat disesuaikan dan menawarkan fleksibiliti yang besar untuk menguruskan kemas kini WordPress anda. Anda juga boleh menyediakan kemas kini manual dan automatik untuk tema dan pemalam WordPress anda.

Jangan terlepas artikel ini mengenai Grammarly vs Hemingway vs Jetpack.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mencari alternatif terbaik untuk pemalam WordPress Jetpack. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami mengenai plugin tinjauan WordPress terbaik untuk mengumpulkan maklum balas pengguna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map