18 Plugin Komen WordPress Terbaik untuk Meningkatkan Penglibatan

plugin komen wordpress terbaik


Adakah anda mencari plugin komen WordPress terbaik untuk laman web anda? Membuat bahagian komen aktif di blog WordPress anda adalah penting untuk membina hubungan yang kuat dengan pembaca anda dan mendorong lalu lintas ke laman web anda. Bahagian komen yang sibuk dengan perbualan akan menjadikan blog anda sebagai tempat yang ingin dikembalikan pengguna berulang kali. Tetapi sukar untuk menghasilkan komen berharga di blog anda.

Itulah sebabnya, dalam artikel ini, kami akan berkongsi dengan anda 18 plugin komen WordPress terbaik untuk membantu anda menghasilkan lebih banyak komen, mengurus komen anda, dan mengembangkan blog anda. Mari masuk!

1. Komen: Komen

decomments-best-wordpress-comment-plugins

De: comments adalah plugin WordPress yang paling kuat untuk komen. Plugin premium ini menawarkan pelbagai alat untuk membantu anda meningkatkan penglibatan di blog anda.

Anda boleh mengubah bahagian komen anda sepenuhnya dan membenarkan pembaca anda melakukan pelbagai perkara seperti memilih komen untuk menyukai dan tidak menyukainya, menggunakan ciri log masuk sosial dan log masuk dengan akaun mereka yang ada, berkongsi komen di media sosial dan banyak lagi. Pengguna bahkan boleh menambahkan gambar, GIF, video, tweet, dan banyak lagi pada komen mereka.

Salah satu ciri menonjol mereka ialah Sistem Lencana mereka yang memberi ganjaran dan galakan kepada pengguna yang paling aktif dengan menambahkan gamifikasi pada proses komen. Semua ini membantu mengubah bahagian komen anda menjadi tempat yang lebih menghiburkan.

Mulakan dengan komen De: Today!

2. Akismet

plugin akismet-best-wordpress-comment

Akismet adalah salah satu plugin komen WordPress yang paling banyak digunakan di pasaran. Plugin ini akan menapis komen spam untuk anda supaya laman web anda dapat menjaga kredibilitinya.

Daripada membuang masa untuk menyederhanakan komen dari bot dan menghapus komen yang mengandungi pautan ke laman web yang mencurigakan, pemalam ini melakukan semuanya untuk anda. Anda tidak perlu lagi menangani komen spam yang menjengkelkan – yang menjadikan Akismet sebagai mustahak untuk bahagian komen anda.

Anda boleh mendapatkan rancangan Peribadi Akismet secara percuma yang bagus untuk blogger dan laman web peribadi. Tetapi jika anda menjalankan laman web komersial, anda perlu meningkatkan ke paket Plus mereka dengan harga $ 5 per bulan, setiap laman web.

Mahukan lebih banyak maklumat mengenai Akismet? Lihat ulasan Akismet penuh kami.

Mulakan dengan Akismet Hari Ini!

3. Komen Jetpack

jetpack-comments-wordpress-comment-plugins

Komen Jetpack adalah plugin WordPress yang hebat yang memudahkan pembaca anda memberi komen di blog anda. Plugin Jetpack Comments menggantikan bahagian komen lalai anda dengan sistem komen baru yang mempunyai integrasi log masuk media sosial.

Daripada membuat akaun baru untuk memberi komen di blog anda, pengguna boleh log masuk dengan akaun WordPress, Facebook, atau Twitter mereka yang ada. Pengunjung juga mempunyai pilihan untuk meninggalkan komen sebagai tetamu atau menggunakan nama pengguna rangkaian sosial mereka.

Sistem komen yang anggun dan mudah digunakan ini mudah dipasang dan anda juga mempunyai pilihan untuk menyesuaikan skema warna agar sesuai dengan jenama anda.

Untuk ulasan Jetpack yang lebih terperinci, lihat kajian JetPack lengkap kami.

Mulakan dengan Komen Jetpack Hari Ini!

4. Komen Berjaya

berkembang-komen-komen-plugin

Thrive Comments adalah pilihan lain yang kami anggap sebagai salah satu plugin komen WordPress terbaik. Plugin kuat ini mengumpulkan semua elemen media sosial dan forum komuniti yang paling ketagihan dan menambahkannya ke komen WordPress anda.

Pelawat anda mendapat kepuasan melihat pengguna lain “menyukai” komen mereka dan mereka dapat memperoleh lencana pencapaian dengan memberi komen. Plugin ini juga merangkumi ciri-ciri yang membolehkan pengguna merasa disahkan dengan menerima “suara atas” dan memaparkan komen mereka.

Dengan Thrive Comments, anda juga akan mendapat laporan pelaporan aktiviti pengunjung dari masa ke masa. Anda dapat melihat statistik mengenai pengulas anda yang paling aktif, mengetahui siaran anda yang paling popular untuk memberi komen, dan mengesan kemajuan penglibatan anda.

Mulakan dengan Komen Berjaya Hari Ini!

5. Plugin Penilaian Komen WordPress

wordpress-comment-rating-plugin
Plugin Penilaian Komen WordPress adalah pemalam yang ringkas dan senang digunakan yang membolehkan pengguna menilai komen dalam catatan. Pemalam juga boleh menyusun komen berdasarkan yang paling popular.

Pengguna akan digalakkan untuk melibatkan diri lebih banyak di bahagian komen apabila komen mereka mendapat penilaian hebat dan naik ke puncak pakej.

Anda boleh membeli lesen biasa untuk Plugin Penilaian Komen WordPress dengan harga hanya $ 22 yang disertakan dengan kemas kini dan sokongan selama 6 bulan dari wpbuddy.

Mulakan dengan Plugin Rating Komen WordPress Hari Ini!

6. Sistem Komen Disqus

disqus-comment-system-wordpress-plugin
Sistem Komen Disqus adalah salah satu sistem komen yang paling popular untuk laman WordPress. Dengan Sistem Komen Disqus anda boleh mengganti bahagian komen WordPress lalai dengan mereka. Bahagian komen interaktif mereka akan membantu anda meningkatkan penglibatan, menjalin hubungan dengan pelawat anda, dan mengekalkan pembaca. Dan pemasangan 1 klik mereka disatukan dengan lancar dengan WordPress yang bermaksud anda tidak perlu mengetahui apa-apa tentang kod.

Dengan Disqus anda dapat membawa pengguna kembali ke laman web anda dengan pemberitahuan e-mel dan penyemak imbas, pengguna dapat memilih komen, serta menambahkan elemen yang menyenangkan pada komen mereka seperti foto, video, sebutan, dan banyak lagi.

Pengguna juga mendapat pilihan log masuk sosial yang fleksibel dan anda boleh menyusun perbincangan dengan komen tertua, terbaru dan terbaik.

Mulakan dengan Sistem Komen Disqus Hari Ini!

7. Lumpuhkan Komen

lumpuhkan-komen-wordpress-plugin
Semasa data menunjukkan bahawa anda harus membenarkan komen di blog anda, anda mungkin sekali-sekala mahu melumpuhkan komen pada catatan WordPress anda. Anda boleh melakukannya dengan mudah dengan plugin Lumpuhkan Komen.

Plugin percuma ini membolehkan pentadbir WordPress untuk melumpuhkan komen pada jenis post seperti catatan blog, halaman, dan lampiran. Sekiranya anda ingin melumpuhkan komen pada catatan individu tertentu anda boleh atau anda boleh melumpuhkan komen di seluruh laman web WordPress anda.

Mulakan dengan Lumpuhkan Komen Hari Ini!

8. KomenLuv

komen-luv-wordpress-comments-plugin
CommentLuv adalah satu lagi plugin komen WordPress yang dilengkapi dengan pelbagai ciri untuk bahagian komen anda untuk meningkatkan lalu lintas ke laman web anda dan meningkatkan penglibatan.

Dengan CommentLuv, pengguna dapat menambahkan pautan Twitter mereka ke komen mereka, menambahkan kata kunci, dan anda dapat menambahkan widget pengulas teratas. Plugin ini juga dapat mengatasi komen spam dan pembaca berpeluang mendaftar ke laman web anda untuk membuka kunci ciri CommentLuv lanjutan seperti pautan dofollow dan banyak lagi.

Mulakan dengan CommentLuv Hari Ini!

9. Pemalam Facebook, Komen & Dialog untuk WordPress

facebook-plugin-best-wordpress-comment-plugins
Pemalam Facebook, Komen & Dialog untuk WordPress adalah plugin komen yang membolehkan anda menggabungkan banyak ciri Facebook dengan bahagian komen di laman web anda.

Mereka menawarkan 11 plugin Facebook yang berbeza yang dapat ditambahkan ke laman web anda dengan hanya 1 baris kod. Pemalam Facebook merangkumi: Komen Facebook, seperti butang, butang kongsi, butang kirim, dan banyak lagi.

Dengan komen dan pemalam media sosial ini, pengguna di laman web anda yang juga menggunakan Facebook akan mempunyai semua yang mereka perlukan untuk berinteraksi dengan siaran anda di satu tempat.

Bermula dengan Pemalam Facebook, Komen & Dialog untuk WordPress Hari Ini!

10. Komen Facebook WpDevArt

wpdevart-best-comment-plugins-wordpress
Komen Facebook WpDevArt adalah satu lagi plugin hebat untuk mengintegrasikan Facebook dengan bahagian komen anda di WordPress. Plugin WpDevArt Facebook Comments adalah alat yang membolehkan anda menunjukkan komen Facebook kepada pengunjung di laman web anda.

Plugin mesra pengguna ini tersedia secara percuma. Anda boleh menaik taraf ke versi pro untuk mendapatkan akses ke ciri seperti kemampuan memilih skema warna, menetapkan warna latar belakang, dan 39 kesan animasi yang mengagumkan.

Mulakan dengan Komen Facebook WpDevArt Hari Ini!

11. Komen Diluluskan

komen-diluluskan-wordpress-plugin
Komen Diluluskan adalah plugin WordPress sederhana yang akan mengirimkan pemberitahuan yang dapat disesuaikan kepada pengguna yang telah meninggalkan komen di laman web anda setelah komen tersebut disetujui oleh anda.

Pemalam ini percuma untuk dimuat turun dan ini adalah kaedah yang baik untuk mendorong pengguna kembali ke laman web anda.

Bermula dengan Komen Diluluskan Hari Ini!

12. Langgan Komen Dimuat Semula

melanggan-ke-komen-memuat semula-plugin
Langgan Komen Reloaded adalah satu lagi plugin WordPress yang popular yang membolehkan pengguna kembali ke laman web anda berulang kali.

Pemalam ini membolehkan pengguna mendaftar untuk menerima pemberitahuan e-mel setiap kali pengguna membalas atau memberi komen pada siaran yang telah mereka komen.

Langgan Komen Dimuat semula juga dilengkapi dengan pengurus langganan yang boleh digunakan oleh pengulas untuk berhenti berlangganan dari catatan tertentu atau menangguhkan semua pemberitahuan apabila mereka tidak mahu diperbarui pada perbualan lagi.

Mulakan dengan Langgan Komen yang Dimuat Semula Hari Ini!

13. Hacks Komen Yoast

yoast-comment-hacks-plugins
Anda mungkin sudah mengetahui tentang Yoast SEO, salah satu plugin SEO yang paling popular. Tetapi Yoast mempunyai satu lagi plugin luar biasa untuk komen yang disebut Yoast Comment Hacks.

Yoast Comment Hacks menambah peretasan kecil ke bahagian komen WordPress lalai untuk menjadikannya lebih mudah diuruskan. Sebagai contoh, ia menambah e-mel pemberitahuan komen yang lebih bersih. Ia juga menambah butang di bar alat WordPress untuk menghantar e-mel semua pengulas pada siaran anda sekaligus.

Satu lagi ciri hebat ialah keupayaan untuk mengarahkan semula pengulas pertama ke halaman terima kasih yang mendorong mereka untuk mendaftar ke senarai e-mel anda.

Mulakan dengan Yoast Comment Hacks Hari Ini!

14. Penyuntingan Komen Ringkas

ringkas-komen-menyunting-wordpress-plugin
Plugin Penyuntingan Komen Mudah untuk WordPress adalah alat yang membolehkan pengguna tanpa nama mengedit dan / atau menghapus komen mereka sehingga 5 minit.

Pengguna dapat meluangkan lebih banyak masa dengan memberikan komen yang bernas dengan kemampuan menyunting dan memadam.

Yang perlu anda lakukan ialah memasang pemalam dan selebihnya dilakukan untuk anda.

Mulakan dengan Penyuntingan Komen Ringkas Hari Ini!

15. Tiada Ulasan Halaman

no-page-comment-wordpress-comment-plugin
No Page Comment adalah plugin WordPress yang hebat yang memberi anda kawalan sepenuhnya ke atas bahagian komen anda. Pemalam ini membolehkan anda memilih sama ada komen diaktifkan atau dinyahaktifkan secara lalai pada semua catatan, halaman, dan jenis catatan tersuai yang baru. Pada masa yang sama, anda juga mempunyai keupayaan untuk mengaktifkan komen pada catatan atau halaman secara individu.

Anda juga boleh mematikan semua komen dengan cepat untuk jenis catatan tertentu.

Mulakan dengan Tiada Halaman Ulasan Hari Ini!

16. Komen – wpDiscuz

wpdiscuz-best-wordpress-comment-plugins
Plugin wpDiscuz untuk WordPress adalah plugin lain yang dilengkapi dengan ciri-ciri untuk menjadikan bahagian komen anda lebih menyeronokkan untuk pembaca anda.

Dengan wpDiscuz anda boleh menambahkan kotak komen interaktif pada catatan dan jenis kandungan lain. Anda juga mendapat akses ke butang pemberitahuan yang memberi anda maklumat terkini mengenai komen baru. Ciri-ciri lain termasuk integrasi penuh dengan pemalam masuk rangkaian sosial, butang “Muat Lebih Banyak Komen”, dan banyak lagi.

Plugin komen WordPress yang kuat ini juga mendakwa memberikan pengalaman memberi komen terpantas kerana inti yang ditingkatkan.

Mulakan dengan Komen – wpDiscuz Hari Ini!

17. Boleh dibalas

plugin balas-terbaik-wordpress-komen-komen
Replyable by Postmatic adalah plugin WordPress yang mengambil langganan komen ke tahap yang lain.

Pengguna boleh mendaftar untuk mendapatkan pemberitahuan e-mel bila-bila masa seseorang memberi komen pada catatan blog anda. Tetapi dengan pembelajaran mesin Replyable, tidak ada yang akan terganggu dengan menerima terlalu banyak e-mel. Balas memberi komen untuk kesesuaian dan hanya menghantar yang terbaik kepada pelanggan. Sekiranya pengguna ingin membalas komen yang harus mereka lakukan hanyalah membalas e-mel tersebut.

Pemalam percuma dimuat turun tetapi jika anda mahukan ciri premium seperti kemampuan untuk membalas komen terus dari peti masuk anda, harganya $ 2.99 sebulan.

Mulakan dengan Balas Hari Ini!

18. Komen Suara & Ulasan – Heyoya

suara-komen-ulasan-heyoya
Komen Suara & Ulasan oleh Heyoya adalah plugin WordPress yang hebat yang membolehkan pengguna meninggalkan komen suara pada siaran anda. Cara berinteraksi yang menyeronokkan dan unik ini adalah kaedah yang baik untuk membuat pengguna terhibur dan berada di laman web anda lebih lama.

Anda boleh memasangnya dengan menyalin dan menampal hanya 1 baris kod dan anda boleh menggunakan pemalam dalam lebih dari 20 bahasa yang berbeza. Ia juga dilengkapi dengan Heyoya Mobile supaya anda dapat merakam dan melacak komen suara semasa dalam perjalanan.

Dengan komen suara, anda dapat melakukan perbualan peribadi dengan pembaca anda dan memberikan pengalaman yang tidak akan mereka perolehi di laman web lain.

Mulakan dengan Komen Suara & Ulasan – Heyoya Hari Ini!

Kami harap anda menikmati artikel ini di 18 plugin komen WordPress terbaik. Kini anda mempunyai banyak alat hebat untuk meningkatkan aktiviti di bahagian komen anda dan menguruskan semua komen baru yang akan anda terima.

Sekiranya anda menyukai siaran ini, lihat artikel kami mengenai 30 cara menjana wang dalam talian.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map