19 Pemalam WordPress Terbaik untuk Jurugambar pada tahun 2020

terbaik-wordpress-plugin-untuk-jurugambar


Adakah anda mencari cara untuk mempamerkan foto anda dengan cantik di laman web anda? Sekiranya anda menggunakan WordPress, terdapat banyak pemalam yang membantu anda menambahkan foto dan memaparkannya dalam talian.

Dalam artikel ini, kami telah memilih 19 plugin WordPress terbaik untuk jurugambar untuk membantu anda menemui pemalam yang betul untuk laman web anda.

Kami juga membuat senarai plugin WordPress yang popular dan terbaik yang berguna untuk setiap laman web. Anda juga mesti memeriksanya.

1. Galeri Envira

envira-galeri-wordpress-plugin

Envira Gallery adalah plugin galeri WordPress terbaik yang terdapat di pasaran. Plugin ini membolehkan anda membuat galeri gambar, galeri video, dan album foto yang responsif sepenuhnya untuk laman web anda dalam masa yang singkat. Ia dilengkapi dengan antara muka seret dan lepas yang mudah dan senang digunakan, jadi anda boleh membuat galeri dengan mudah tanpa menggunakan kod apa pun.

Galeri Envira menawarkan sekumpulan templat galeri pra-binaan yang indah untuk membantu anda menyesuaikan rupa galeri anda dengan serta-merta. Setelah membuat galeri gambar, anda boleh menyusunnya dalam album, menyusunnya dengan teg, dan juga menambahkan foto muka depan.

Satu lagi kelebihan Envira Gallery ialah pautan dalam dan penomboran yang membolehkan anda menjadikan galeri anda sangat mesra SEO. Galeri Envira adalah pemalam yang sempurna untuk mempamerkan fotografi anda.

2. Bersendirian

soliloquy wordpress-slider-plugin

Slider membolehkan anda mempamerkan foto anda dengan cantik di laman web anda. Sama ada anda menambah slaid lebar penuh atau slaid bersaiz kecil, anda boleh menambahkan animasi yang indah dan memaparkan gambar anda dengan elegan. Dan, Soliloquy adalah alat terbaik untuk pekerjaan itu.

Ini adalah pemalam slaid WordPress terbaik di pasaran. Ia membolehkan anda membuat slaid yang responsif dan mudah alih sepenuhnya yang kelihatan hebat pada semua jenis skrin dan peranti. Dengan Soliloquy, anda boleh menggunakan pembangun seret dan lepas sederhana untuk membuat slaid gambar dan video yang indah hanya dengan beberapa klik.

Ia dilengkapi dengan banyak ciri termasuk templat slaid, slaid dinamik, slaid produk, kotak cahaya skrin penuh, kemampuan mengimport dari Flickr, Instagram, dan banyak lagi. Ini adalah pemalam yang bagus untuk jurugambar yang bersemangat untuk mempamerkan karya mereka kepada khalayak yang lebih luas.

3. Fotografi WooCommerce

woocommerce-fotografi-plugin-untuk-jurugambar

WooCommerce Photography adalah satu lagi plugin foto WordPress yang direka untuk jurugambar profesional. Ia hadir sebagai lanjutan dari plugin WooCommerce, jadi anda perlu memasang plugin WooCommerce teras di laman web anda. Kemudian, anda boleh memasang pelanjutan ini dengan mudah dan mula menambahkan foto anda di laman web anda untuk dijual.

Fotografi WooCommerce membantu anda dalam pengurusan dan penjualan foto anda sehari-hari untuk acara, atau sebagai karya seni. Dengan pemalam, anda boleh memuat naik foto anda dengan mudah, menyiapkan gambar untuk dijual, dan membolehkan pengguna anda membelinya dengan mudah untuk keperluan mereka.

Dengan menggunakan pemalam ini, anda boleh membuat kedai fotografi dalam talian yang responsif sepenuhnya yang dapat disesuaikan dengan semua jenis skrin termasuk komputer meja, komputer riba dan telefon bimbit. Ringkasnya, ini adalah plugin eCommerce fotografi yang hebat yang dapat membantu jurugambar dan pelanggan.

4. Jual Media

jual-media-plugin-untuk-gambar

Jual Media adalah satu lagi plugin fotografi eCommerce yang hebat untuk WordPress. Ini membantu anda menjual foto, video, dan cetak semula secara individu atau sebagai rancangan langganan. Untuk penjualan dan penghantaran cetakan foto, anda dapat menggunakan peluasannya, Mencetak semula, yang menawarkan semua ciri yang anda perlukan untuk penghantaran.

Dengan menggunakan plugin Jual Media, anda boleh membuat galeri gambar yang menakjubkan untuk pelanggan, acara, atau topik yang berkaitan dalam beberapa minit. Anda boleh mengimport gambar dari Lightroom atau Aperture dan melancarkan aliran kerja anda. Anda juga boleh memuat naik foto secara pukal menggunakan seret dan lepas muat naik dan juga edit secara pukal.

Selain itu, anda boleh melindungi galeri gambar kami dengan kata laluan, membuat kumpulan harga dan kod diskaun menggunakan plugin Sell Media.

5. Pengoptimum Imej EWWW

Pengoptimum Imej EWWW

Kelajuan sangat penting untuk SEO laman web anda dan juga pengalaman pengguna. Sekiranya anda telah menambahkan banyak fail gambar bersaiz besar di laman web anda, ia dapat melambatkan laman web anda, yang seterusnya, boleh membahayakan SEO dan pengalaman pengguna laman web anda. Anda perlu memastikan bahawa semua gambar anda dioptimumkan.

Di situlah Pengoptimum Imej EWWW berguna. Ini adalah pemalam pengoptimuman imej yang hebat untuk WordPress. Pemalam secara automatik mengoptimumkan muat naik gambar baru anda dan memastikan bahawa gambar anda mempunyai ukuran minimum dan kualiti visual terbaik. Anda juga dapat mengoptimumkan semua gambar yang telah anda tambahkan dan menukar gambar anda ke format fail terbaik.

Dengan menggunakan EWWW Image Optimizer, anda boleh memilih pilihan pemampatan sempurna piksel atau pemampatan tinggi yang tidak hilang secara visual. Yang terpenting, ia menyokong gambar yang dimuat naik dan dibuat oleh sebarang pemalam.

6. WPForms

WPForms

Bentuk hubungan sangat penting untuk semua jenis laman web, termasuk laman web fotografi. Dengan borang kenalan, anda dapat memberi pengguna jalan mudah untuk berhubung dengan anda dan memberi anda maklum balas mereka. WPForms memberikan penyelesaian terbaik untuk menambahkan borang hubungan di laman web anda.

Ini adalah pemalam borang hubungan terbaik dan paling mesra pengguna di pasaran. Ia dilengkapi dengan antara muka pembentuk form drag and drop intuitif dan banyak bidang form berguna untuk membuat borang dengan mudah dan dalam masa yang singkat. Tidak ketinggalan, ia menyediakan borang contoh yang telah dibuat untuk memulakan dengan borang pertama anda. Sering kali, borang sampel berfungsi dengan baik untuk keperluan anda, jadi anda boleh menyimpan dan menggunakannya.

Dengan WPForms, anda boleh membuat borang hubungan mudah atau bentuk lanjutan seperti borang pesanan, borang pembayaran, dan borang langganan. Setelah membuat borang, anda boleh menambahkannya di laman web anda dengan mudah. Plugin menyediakan Tambah Borang butang dalam penyunting siaran anda supaya anda dapat memasukkan borang anda dengan mudah dalam catatan dan halaman.

7. MonsterInsights

monsterinsights-plugin-wordpress

Analisis laman web sangat penting untuk membuat strategi perniagaan yang tepat dan meningkatkan perniagaan anda. Dengan data dan metrik terperinci mengenai pelawat / pelanggan laman web anda dan tingkah laku mereka di laman web anda, anda boleh membuat keputusan pemasaran yang tepat untuk laman web anda.

Di WordPress, MonsterInsights memudahkan untuk melacak semua lalu lintas laman web anda dan mengumpulkan metrik yang dapat ditindaklanjuti untuk meningkatkan laman web anda. Ini adalah pemalam WordPress Analitis Google terbaik yang boleh anda gunakan untuk mengesan semua maklumat penting mengenai pengguna anda dan interaksi mereka dengan laman fotografi anda. Anda dapat mengetahui dari mana pengguna anda, apa yang mereka suka, halaman mana yang paling mereka kunjungi, pautan apa yang mereka klik, dll.

Selain itu, anda dapat mengesan muat turun dan penjualan foto dengan mudah. Menggunakan addon eCommerce, anda boleh mendapatkan data lengkap mengenai penjualan yang anda buat, jumlah hasil yang dikumpulkan, kadar penukaran, produk teratas dan banyak lagi.

8. BirchPress

plugin birchpress-wordpress

BirchPress adalah plugin tempahan janji temu WordPress premium terbaik. Ini membantu anda membuat borang tempahan dan menambahkannya di laman WordPress anda dengan mudah. Dengan borang tempahan, anda boleh membenarkan pengguna anda memeriksa ketersediaan dan membuat janji temu atau membuat tempahan dalam talian.

Sekiranya anda seorang jurugambar profesional, anda boleh menggunakan pemalam ini untuk memaparkan jadual harian anda dalam talian supaya pelanggan anda dapat membuat janji temu untuk waktu yang sesuai. Borang tempahan meningkatkan peluang anda mendapat lebih banyak projek berbayar.

BirchPress dilengkapi dengan banyak ciri luar biasa seperti penyegerakan kalendar dengan kalendar Google dan kemampuan untuk mengimport janji temu anda, pemberitahuan e-mel, peringatan ketika janji temu ditempah, dan pilihan untuk menerima pembayaran.

9. OptinMonster

optinmonster-wordpress-plugin

OptinMosnter adalah alat pemasaran yang hebat untuk laman web perniagaan dalam bentuk apa pun. Ini adalah plugin generasi utama WordPress yang terbaik untuk membantu anda mengembangkan senarai e-mel anda dengan lebih pantas dan meningkatkan strategi pemasaran e-mel anda. Dengan menggunakan OptinMonster, anda boleh membuat borang optin dengan penukaran tinggi dan memaparkannya secara strategik di laman web anda untuk mengumpulkan lebih banyak petunjuk.

Plugin ini dilengkapi dengan sekumpulan templat borang optin yang direka dengan indah yang boleh anda gunakan untuk memulakan bentuk bangunan dengan cepat. Anda boleh menetapkan optin penukaran tinggi seperti Teknologi Exit-Intent® dan menukar pelawat yang anda tinggalkan menjadi pelanggan. Di samping itu, ia membolehkan anda membuat pelbagai jenis bentuk seperti pop timbul kotak cahaya, bar terapung, tikar selamat datang skrin penuh, Penargetan semula laman web, dan lain-lain.

Sebaik sahaja anda membuat senarai e-mel yang diperluas, anda boleh menghantar e-mel yang menarik kepada ahli senarai e-mel anda dan meningkatkan penjualan foto anda.

10. Wordfence

kata hubung

Untuk sebarang jenis laman web, keselamatan adalah faktor yang menjadi perhatian utama. Kecuali anda menjaga laman web anda dengan selamat dari penggodam dan bot spam, anda boleh mengalami kerosakan laman web anda sepenuhnya atau kehilangan data penting anda pada bila-bila masa. Sekarang, untuk menyelamatkan anda dari bencana yang disebabkan oleh serangan keselamatan, terdapat pemalam: Wordfence.

Wordfence adalah pemalam keselamatan WordPress yang kuat untuk perlindungan firewall dan imbasan perisian hasad. Firewall mengenal pasti dan menyekat semua lalu lintas berbahaya dan melindungi laman web anda daripada dijangkiti. Pengimbas malware memeriksa fail, tema, dan pemalam inti WordPress anda untuk perisian hasad, URL buruk, spam SEO, suntikan kod, dan lain-lain dan segera memberitahu anda tentang ancaman jika ia mengesannya.

Selain itu, ia dilengkapi perlindungan serangan kekerasan, penapis spam komen, menyekat penyerang oleh IP, nama host, ejen pengguna atau negara.

Lihat juga panduan kami untuk keselamatan WordPress utama.

11. Muat turun Digital yang Mudah

muat turun digital yang mudah

Muat turun Digital Mudah adalah pemalam eCommerce yang kuat untuk WordPress yang membantu anda menjual produk digital. Anda boleh menggunakan plugin ini untuk menjual semua jenis produk digital seperti gambar, karya seni, ebook, dan plugin WordPress. Ini memberi anda ciri-ciri hebat untuk mengendalikan kedai produk digital anda dengan mudah.

Menggunakan Muat turun Digital Mudah, anda boleh membenarkan pelanggan anda membeli banyak muat turun sekaligus menggunakan sistem keranjang belanja. Anda juga dapat menetapkan kadar cukai anda, mengatur kod diskaun, membuat pangkalan data pelanggan anda, dan melacak semua transaksi pembayaran anda.

Plugin ini sangat berguna untuk jurugambar kerana membantu mereka menjual gambar mereka dengan mudah.

Baca lebih lanjut:Plugin eCommerce WordPress Terbaik untuk 2020.

12. W3 Jumlah Cache

Jumlah Cache W3

Apabila soal kelajuan WordPress, cache adalah penyelesaian utama. Caching dapat membantu meningkatkan kelajuan muat halaman anda dan keseluruhan prestasi laman serta SEO. Sebagai pemalam caching, Jumlah Cache W3 menawarkan sekumpulan ciri hebat untuk mempercepat laman web fotografi anda.

W3 Total Cache adalah pemalam cache dan prestasi WordPress terpantas dan terbaik. Plugin ini membantu meningkatkan masa memuatkan laman web anda dengan menyimpan setiap aspek di laman web anda termasuk halaman, catatan, JavaScript, CSS, feed, dll dalam memori, pada cakera, atau di CDN.

Selain itu, ia menyediakan pengurusan rangkaian penghantaran kandungan (CDN) yang telus dengan perpustakaan media, fail tema, dan fail WordPress teras untuk meningkatkan prestasi pelayan anda. Ini adalah plugin yang mesti ada untuk laman fotografi kerana gambar sering melambatkan WordPress.

13. Beban Malas BJ

Pemalam BJ-lazy-load-wordpress-plugin

Menyiapkan pemalas yang malas untuk gambar di WordPress dapat meningkatkan kelajuan pemuatan halaman anda dengan ketara. Apabila anda mengaktifkan pemuatan yang malas, laman web anda akan memuatkan gambar hanya apabila pengguna menatal ke gambar tertentu. Oleh itu, ia menjimatkan lebar jalur dan mempercepat halaman anda.

Beban Malas BJ pemalam membantu anda menambahkan ciri pemuatan yang malas ke laman web fotografi anda. Ia menggantikan semua gambar pos anda, gambar kecil, gambar Gravatar, dan iframe kandungan dengan placeholder dan dimuat hanya apabila pengguna menatal ke lokasi gambar tertentu. Ia juga malas memuat video dari YouTube, Vimeo, dll.

Oleh kerana anda akan menambahkan banyak gambar di laman web fotografi anda, plugin ini adalah plugin yang mesti ada untuk kelajuan laman web yang lebih baik.

14. Pemboleh CDN

cdn-enabler-wordpress-plugin

CDN bermaksud Rangkaian Penghantaran Kandungan. Ini adalah rangkaian pelayan yang tersebar di seluruh dunia yang menyampaikan kandungan statik cache kepada pengunjung laman web anda dari lokasi pelayan CDN yang terdekat. Oleh kerana CDN menyajikan kandungan statik dari pelayan terdekat, laman web anda memuat lebih cepat daripada biasanya jika anda memuatkannya dari hos.

Oleh itu, untuk menghubungkan kandungan laman web anda dengan penyedia CDN, anda boleh menggunakan pemalamnya Pemboleh CDN. Ini membantu anda mengintegrasikan CDN dengan laman WordPress anda dengan mudah.

Plugin ini dikembangkan oleh penyedia KeyCDN, jadi ia bergabung dengannya. Sekiranya anda menggunakan penyedia CDN lain seperti MaxCDN, Rackspace, Amazon, dll., Anda boleh menggunakan modul CDN W3 Total Cache.

15. Buat semula Gambar Kecil

regenerate-thumbnail-wordpress-plugin

Buat semula Gambar Kecil adalah plugin yang sangat berguna untuk jurugambar. Ini membolehkan anda menghasilkan semula semua ukuran lakaran kecil untuk satu atau lebih gambar di pustaka media anda. Ini mengotomatisasi proses menghasilkan semula lakaran kecil untuk muat naik masa lalu anda dalam ukuran lakaran baru.

Ini berguna jika anda telah mengubah dimensi ukuran lakaran kecil yang ada melalui tetapan media anda. Kemudian, dengan menggunakan pemalam ini, anda dapat menghasilkan semula lakaran kecil lama anda dalam dimensi baru, dan menyingkirkan masalah “foto tidak tersedia”. Ini berguna apabila anda menukar laman web anda ke tema baru yang menggunakan lakaran kecil dengan ukuran yang berbeza.

Regenerate Thumbnail mempermudah proses menghasilkan semula thumbnail, jadi ini adalah plugin yang sangat berguna untuk jurugambar dinamik yang suka mengubah reka bentuk laman web mereka.

16. Widget Imej

gambar-widget-wordpress-plugin

Sekiranya anda ingin menambahkan foto di bar sisi laman web anda atau di kawasan siap widget, Widget Imej adalah pemalam yang sesuai untuk anda. Widget Imej adalah pemalam WordPress sederhana yang membolehkan anda menambahkan gambar ke kawasan bar sisi anda dengan widget.

Anda dapat menyeret dan melepaskan widget gambar dengan mudah ke bar sisi atau kawasan siap widget, dan menyusun semula mengikut kehendak anda dengan menyeret dan melepaskan. Kemudian, anda boleh memilih gambar dari perpustakaan media WordPress anda atau memuat naik gambar dari komputer anda dan menyimpannya. Itu sahaja yang perlu anda lakukan untuk menambahkan gambar di bar sisi anda.

Plugin menggunakan pengurus media WordPress asli untuk menambahkan widget gambar ke laman web anda.

17. Ketenangan

imsanity-wordpress-plugin

Ketenangan adalah plugin WordPress percuma untuk mengurangkan saiz gambar anda secara automatik. Anda boleh mengkonfigurasi pemalam dengan lebar, tinggi, dan kualiti maksimum untuk muat naik gambar di laman web anda. Jadi, apabila penyumbang memuat naik gambar yang lebih besar daripada ukuran yang ditentukan, ia secara automatik mengubah ukurannya ke ukuran yang dikonfigurasi dan menggantikan gambar asalnya.

Selain itu, ini membolehkan anda mengubah ukuran pukal untuk mengubah ukuran gambar yang dimuat naik sebelumnya secara selektif untuk mengosongkan ruang cakera.

Dengan menggunakan gambar ringan di laman web anda, anda dapat menjimatkan lebar jalur laman web anda dan juga meningkatkan kelajuan memuatkan laman web anda dengan ketara. Ini adalah pemalam yang sangat berguna untuk jurugambar.

18. WordPress WordPress oleh Yoast

Yoast SEO

SEO penting untuk semua jenis laman web untuk mendapatkan lebih banyak lalu lintas organik dan pelanggan setia. Memandangkan peningkatan populariti enjin carian, kedudukan yang lebih baik di halaman hasil carian sangat penting.

Yoast SEO adalah plugin SEO WordPress terbaik yang terdapat di pasaran. Ini membantu anda mengoptimumkan laman web fotografi anda untuk mendapat ranking yang lebih baik dalam hasil carian. Ini membolehkan anda mengoptimumkan halaman anda dengan menambahkan tag meta, kata kunci fokus, peta laman, metadata sosial, dan banyak lagi.

Untuk maklumat terperinci, inilah ulasan SEO Yoast lengkap kami.

19. Butang Pin Pinterest

pinterest-pin-it-button-wordpress-plugin

Pinterest adalah salah satu platform media sosial yang paling popular dan tempat yang bagus untuk berkongsi foto. Dengan membenarkan pelawat laman web anda menyematkan gambar anda, anda dapat memudahkan berkongsi foto anda dengan khalayak yang lebih luas dan mendorong lalu lintas sosial ke laman web anda.

Pinterest Pin It Butang pemalam membantu anda menambah Pin ia butang pada gambar laman web anda supaya pengguna dapat memasukkannya ke papan akaun Pinterest mereka. Anda boleh menunjukkan butang Pin It pada hover gambar, pada posting dan halaman.

Anda boleh menyesuaikan tetapan butang Pin It yang anda inginkan dari papan pemuka WordPress anda. Plugin ini sangat berguna untuk jurugambar kerana membantu menghubungkan gambar laman web anda dengan khalayak yang lebih besar menggunakan Pinterest.

Jangan lewatkan panduan ini tentang cara membuat hadiah yang berjaya di laman fotografi anda untuk meningkatkan pengikut anda.

Itu sahaja. Kami harap panduan ini dapat membantu anda mencari pemalam WordPress terbaik untuk jurugambar. Anda juga mungkin ingin melihat senarai plugin tinjauan WordPress terbaik kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map