6 Plugin Pengoptimuman Imej Terbaik untuk WordPress (Berbanding)

plugin pengoptimuman imej wordpress terbaik


Adakah anda mencari plugin pengoptimuman gambar terbaik untuk laman web anda? Itu idea yang bagus! Setiap laman web yang hebat memerlukan gambar untuk menarik perhatian pengunjung. Sama ada anda seorang blogger, laman web eCommerce, atau perniagaan kecil, gambar menjadikan laman web anda kelihatan profesional. Tetapi, jika anda mempunyai banyak gambar di laman web anda, anda juga memerlukan pemalam pengoptimuman gambar untuk memastikan laman web anda berjalan pada kelajuan tertinggi.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda pemalam pengoptimuman gambar terbaik.

Sekilas: 6 Pemalam Pengoptimuman Imej Terbaik untuk WordPress

Pemasangan PluginPriceActive
Pengoptimum Imej ShortPixelDari $ 9.99 (satu kali rancangan)100,000+
Pemampatan Imej AutomatikDari $ 29Tidak ada
Pro Gambar Mesra SEODari $ 20Tidak ada
reSmush.it Pengoptimum ImejPercuma40,000+
Pengoptimum Imej EWWWPercuma700,000+
Memampatkan JPEG & Gambar PNGPercuma100,000+

Mengapa Anda Perlu Plugin Pengoptimuman Imej untuk Laman WordPress Anda?

Imej di laman web anda menjadikan kandungan anda lebih menarik bagi pembaca. Mereka mesti ada di laman web anda jika anda mahu pelawat anda cukup lama untuk menjadi pelanggan. Tetapi gambar jauh lebih besar daripada teks biasa. Oleh kerana gambar jauh lebih besar, gambar dapat memperlambat kelajuan laman web anda dengan kecepatan siput.

Mempunyai laman web yang pantas adalah penting. Pengguna hari ini tidak mempunyai masa atau kesabaran untuk duduk-duduk dan menunggu laman web anda dimuat. Sebenarnya, 47 peratus pelanggan mengharapkan halaman web dimuat dalam 2 saat atau kurang. Oleh itu, jika laman web anda tidak memuat dengan cukup pantas, pengguna akan meninggalkan laman web anda untuk mencari laman web orang lain.

Tetapi apa yang boleh anda lakukan untuk mempercepat laman web anda sambil menyimpan gambar penting anda? Di situlah pemalam pengoptimuman imej masuk.

Untuk meningkatkan kelajuan laman WordPress anda, anda perlu mengoptimumkan gambar anda. Plugin pengoptimuman gambar dapat mengoptimumkan gambar anda untuk anda secara automatik, jadi anda tidak perlu mengetahui apa-apa mengenai penyuntingan foto atau kod. Anda juga tidak perlu risau untuk mengorbankan kualiti gambar anda.

Pengoptimuman gambar anda bukan sahaja membantu mempercepat laman web anda, tetapi juga meningkatkan pengoptimuman mesin pencari (SEO) anda.

Semua plugin pengoptimuman gambar ini akan mengoptimumkan foto di laman web anda sehingga laman web WordPress anda lebih cepat dan laman web anda dijumpai dengan lebih mudah oleh pengguna yang mencari di web.

Bersedia untuk menjadikan laman web anda sepantas kilat. Lihat senarai plugin pengoptimuman gambar terbaik kami untuk WordPress.

1. Pengoptimum Imej Shortpixel

shortpixel-image-optimization-plugins

ShortPixel Image Optimizer adalah pemalam pengoptimuman imej WordPress yang hebat. Plugin dipasang terus ke papan pemuka WordPress anda di mana anda boleh menguruskan proses pengurangan gambar dengan mudah. Sebaik sahaja plugin dipasang, setiap gambar baru yang anda muat naik ke laman web anda akan dimampatkan secara automatik. Anda juga boleh menggunakan plugin ShortPixel untuk memampatkan semua gambar yang sebelumnya dimuat ke laman web anda hanya dengan satu sentuhan butang.

Dengan pemalam yang hebat ini, anda dapat memampatkan gambar JPEG, PNG, GIF (diam atau animasi), dan dokumen PDF. Tidak ada had saiz fail dan anda boleh mengoptimumkan lakaran kecil dan juga gambar unggulan.

Anda boleh menggunakan ShortPixel Image Optimizer secara percuma dan mengoptimumkan sehingga 300 gambar setiap bulan. Sekiranya anda perlu mengoptimumkan lebih daripada 300 gambar setiap bulan, anda boleh menaik taraf ke rancangan yang lebih besar bermula dari hanya $ 4,99.

Mulakan dengan ShortPixel Hari Ini!

2. Pemampatan Imej Automatik & Pemampatan Imej Pukal

automatik-gambar-pemampatan-wordpress-plugin

Pemampatan Imej Automatik & Pemampatan Imej Pukal untuk WordPress oleh wpslash adalah alat yang bagus untuk mengoptimumkan dan memampatkan semua gambar anda. Ringan dan mudah digunakan sehingga anda dapat meningkatkan prestasi laman web anda dengan cepat.

Pemalam ini secara automatik akan memampatkan gambar JPEG, PNG, dan GIF semasa anda memuat naiknya; atau anda boleh memampatkan gambar secara pukal sekaligus. Dengan Pemampatan Imej Automatik & Pemampatan Imej Pukal tidak ada batasan pada ukuran fail atau jumlah gambar yang boleh anda kompres.

Pemampatan Imej Automatik & Pemampatan Imej Pukal berharga hanya $ 29 untuk lesen biasa dan termasuk kemas kini masa depan dan sokongan selama 6 bulan dari wpslash.

Mulakan dengan Pemampatan Imej Automatik & Pemampatan Imej Pukal Hari Ini!

3. Pro Gambar Mesra SEO

seo-mesra-gambar-pro-wordpress-plugin

SEO Friendly Images Pro untuk WordPress oleh Pascal-Bajorat adalah satu lagi plugin pengoptimuman gambar yang berguna untuk laman WordPress anda. Plugin ini tidak memampatkan gambar anda tetapi ini adalah penyelesaian lengkap untuk gambar mesra SEO.

Gambar Mesra SEO untuk WordPress secara automatik mengoptimumkan semua atribut alt dan tajuk gambar dalam catatan, halaman, dan pemalam pihak ketiga anda. Atribut Alt dan tajuk penting untuk meningkatkan kedudukan laman web anda dalam hasil mesin pencari. Plugin yang hebat ini juga dapat mengoptimumkan pautan anda dengan menambahkan atribut tajuk berdasarkan kandungannya secara automatik. Satu lagi ciri menarik ialah Lazy Loader mereka yang meningkatkan kelajuan dan prestasi laman web anda dengan menunda memuatkan gambar di laman web panjang yang tidak akan dilihat pengguna sehingga mereka terus menatal.

Lesen biasa untuk SEO Friendly Images Pro hanya $ 20 dan, dengan itu, anda akan mendapat kemas kini dan sokongan selama 6 bulan untuk membantu anda sekiranya menghadapi masalah.

Mulakan dengan Gambar Mesra SEO Pro Hari Ini!

4. Pengoptimum Imej reSmush.it

plug-resmush-it-image-optimizer-plugin

reSmush.it Image Optimizer dengan cepat menjadi salah satu plugin pengoptimuman gambar paling popular yang ada. Plugin ini membolehkan anda mengoptimumkan gambar anda semasa anda memuat naik dan mereka juga menawarkan operasi pukal untuk mengoptimumkan semua gambar anda yang ditambahkan sebelumnya hanya dalam 2 klik.

Plugin reSmush.it menerima fail JPEG, PNG, GIF, BMP, dan TIF tetapi hanya sehingga 5mb. Anda juga mempunyai pilihan untuk mengecualikan foto tertentu agar tidak dioptimumkan sekiranya anda perlu menambahkan gambar ke laman web anda dalam ukuran penuh.

Kelebihan besar ialah reSmush.it adalah percuma untuk dimuat turun dan digunakan.

Mulakan dengan reSmush.it Image Optimizer Hari Ini!

5. Pengoptimum Imej EWW

ewww-image-optimizer-wordpress-plugins

EWWW Image Optimizer adalah satu lagi plugin pengoptimuman gambar yang kuat untuk laman web WordPress anda. Dengan pemalam yang hebat ini, anda dapat mengoptimumkan gambar baru secara automatik semasa anda memuat naiknya serta gambar yang telah anda muat naik ke laman web anda.

Plugin ini memberi anda pilihan untuk menukar gambar anda ke format fail terbaik. Anda juga boleh memilih pilihan mampatan sempurna atau pemampatan tinggi. Dengan cara itu kualiti gambar anda kelihatan sama persis dengan pengguna.

Pengoptimum Imej EWWW tidak mempunyai had kelajuan dan saiz fail tanpa had. Mereka juga menyediakan sandaran gambar percuma untuk menyimpan foto asal anda selama 30 hari.

Plugin mereka percuma untuk dimuat turun tetapi jika anda mahukan ciri tambahan, anda boleh menaik taraf dengan salah satu rancangan API mereka.

Mulakan dengan EWWW Image Optimizer Hari Ini!

6. Memampatkan JPEG & Gambar PNG

plugin kecil-png-pengoptimuman gambar

Memampatkan JPEG & PNG Images by TinyPNG adalah satu lagi plugin WordPress yang hebat untuk memampatkan gambar anda dan menjadikan laman web anda lebih pantas. Anda boleh mengoptimumkan gambar baru secara automatik semasa memuat naik dan mengoptimumkan gambar secara pukal yang sudah ada di laman web anda.

Anda dapat menetapkan lebar dan / atau tinggi maksimum sehingga Anda dapat mengubah ukuran muat naik gambar besar secara automatik. Tidak ada had saiz fail dan anda dapat menyimpan metadata hak cipta, tarikh pembuatan, dan lokasi GPS dalam gambar asal jika anda perlu.

Memampatkan JPEG & PNG Images percuma untuk dimuat turun dan digunakan tetapi hanya untuk 100 gambar sebulan. Sekiranya anda perlu mengoptimumkan lebih banyak gambar setiap bulan, anda boleh menaik taraf akaun anda.

Mulakan dengan Compress JPEG & Imej PNG Hari Ini!

Kami harap anda menikmati artikel ini mengenai pemalam pengoptimuman gambar terbaik. Sekarang anda sudah bersedia untuk mengoptimumkan gambar anda dan menjadikan laman web anda lebih pantas. Anda bukan sahaja akan lebih bahagia dengan laman web yang sangat pantas, tetapi pelawat dan pelanggan laman web anda juga akan lebih bahagia.

Sekiranya anda peminat artikel ini, lihat catatan kami di 7 Plugin Galeri WordPress Terbaik Dibandingkan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map