7 Plugin Galeri Video YouTube WordPress Terbaik untuk Meningkatkan Paparan

pemalam galeri video


Adakah anda mencari plugin galeri video YouTube yang bagus untuk laman web anda? Secara lalai, menambahkan video YouTube ke catatan blog anda semudah menyalin URL video.

Tetapi apabila anda ingin menambahkan beberapa video ke satu halaman atau siaran, anda mungkin mahu menyusunnya dalam bentuk galeri. Di situlah pemalam galeri video WordPress masuk ke dalam gambar. Plugin ini membantu anda memaparkan video anda dengan kemas dalam bentuk galeri tanpa menulis satu baris kod dan berkompromi pada kelajuan memuat.

Dalam artikel ini, kami menyenaraikan beberapa plugin Galeri YouTube WordPress terbaik yang membolehkan anda menambahkan galeri video yang indah ke laman web anda dalam beberapa minit. Semua plugin yang disenaraikan di bawah sangat mudah dikendalikan dan menawarkan ciri-ciri hebat. Tetapi sebelum kita melihat plugin ini, mari kita fahami bagaimana pemalam galeri video dapat membantu laman web anda.

1. Galeri Envira

Envira-Galeri

Galeri Envira adalah salah satu pemalam gambar dan galeri video yang paling popular yang membolehkan anda memaparkan video YouTube anda dalam bentuk galeri. Ia dilengkapi dengan drag and drop builder yang kuat, yang memudahkan anda membina galeri WordPress. Dengan templatnya yang sudah siap dibina, anda dapat dengan cepat menyesuaikan galeri anda dan memberikannya penampilan yang sempurna.

Untuk menjadikan galeri anda lebih menarik, anda boleh menambahkan pilihan tayangan slaid atau mengaktifkan mod kotak cahaya skrin penuh. Dengan Envira, penyematan video dari YouTube, Vimeo, Wistia, dll sangat mudah. Anda juga boleh menambah butang kongsi supaya pengguna anda dapat berkongsi video anda dengan keluarga dan rakan mereka di media sosial. Dengan banyak ciri lain yang luar biasa, Envira adalah salah satu pilihan terbaik yang boleh anda jalani.

2. Galeri uTubeVideo

pemalam galeri video uTube

Galeri uTubeVideo adalah satu lagi plugin YouTube WordPress yang hebat yang membolehkan anda menambahkan video YouTube anda dalam bentuk galeri di dalam laman WordPress anda.

Plugin mempunyai beberapa pilihan untuk anda menyesuaikan video anda. Sebagai contoh, anda boleh menambahkan bar kemajuan untuk pengguna anda mengetahui kapan video akan berakhir, menambah resolusi permulaan video anda, menetapkan ukuran pemain video, dll. Plugin ini menawarkan sokongan terbina dalam untuk YouTube dan Vimeo. Oleh itu, mudah untuk memasukkan video dari dua platform ini.

3. Saluran Anda

Saluran Anda

Saluran Anda adalah satu lagi plugin galeri YouTube WordPress yang hebat yang membolehkan pengguna anda menonton video YouTube anda terus dari laman web anda. Yang perlu anda buat ialah memasukkan nama pengguna dan ID saluran YouTube anda dan dengan serta-merta akan menyediakan galeri video untuk anda di laman web anda. Anda boleh memainkan video anda sama ada dalam catatan anda atau dalam bentuk kotak cahaya.

Untuk menjadikan video anda lebih menarik, gunakan salah satu daripada 7 gambar kecil yang ditawarkannya. Anda juga boleh menambah pilihan peralihan yang lancar jika anda mahu. Plugin sudah siap terjemahan dan menyokong RTL juga. Sistem cache membantu memuatkan video anda dengan lebih cepat sehingga anda tidak perlu berkompromi dengan prestasi laman web anda.

4. Galeri Youtube

Galeri YouTube

Galeri YouTube adalah satu lagi plugin galeri YouTube yang menakjubkan yang membolehkan anda memaparkan semua video YouTube anda dalam bentuk grid atau galeri tepat di dalam laman web anda. Anda tidak perlu melakukan apa-apa untuk memasukkan video ini. Cukup masukkan ID video YouTube anda dan halaman video akan dibuat secara automatik untuk anda. Anda kemudian boleh menggunakan dimensi lakaran kecil video juga. Sebagai contoh, bukannya nisbah 16: 9 lalai, anda boleh menetapkan nisbah 4: 3 jika anda mahu.

Sekiranya anda memaparkan video anda dalam bentuk grid, anda dapat menambahkan hingga 4 lajur yang berbeza. Di setiap halaman, 8 video ditunjukkan tetapi anda juga dapat menyesuaikan jumlah video yang ditampilkan. Plugin responsif, yang bermaksud laman web anda berfungsi dengan baik pada desktop, tablet dan peranti mudah alih. Sekiranya galeri anda dilihat pada telefon, navigasi lakaran kecil digantikan dengan dua saiz besar Sebelumnya dan Seterusnya ikon.

5. Galeri Foto oleh 10Web

Galeri Foto oleh 10Web

Dengan Galeri gambar, anda tidak perlu menghabiskan berjam-jam bekerja di galeri foto anda. Anda boleh mempunyai galeri gambar dan video anda yang responsif dan mudah alih dalam beberapa minit. Galeri ini kelihatan hebat di semua peranti sehingga anda tidak perlu risau tentang penampilannya.

Galeri Foto disatukan dengan plugin eCommerce dan gerbang pembayaran seperti PayPal dan Stripe. Ini memudahkan anda menjual produk atau perkhidmatan anda jika anda mahu, langsung dari dalam video anda. Anda juga mempunyai fleksibiliti sepenuhnya terhadap reka bentuk galeri anda. Anda boleh menggayakannya sama seperti yang anda mahukan dengan semua pilihan penyesuaiannya.

6. Galeri Video – Galeri YouTube

Galeri Video - Galeri YouTube

Galeri Video adalah satu lagi plugin galeri video YouTube YouTube yang menakjubkan yang memudahkan anda membuat galeri video tanpa menulis satu baris kod. Sekiranya anda ingin memaparkan video anda dengan kemas dan jelas, maka Galeri Video adalah pemalam yang anda perlukan. Ia menawarkan editor yang mesra pengguna yang menjadikannya cepat dan mudah untuk membuat galeri anda. Anda juga mempunyai pilihan untuk memilih dari 9 susun atur galeri yang berbeza, menambah kesan hover, menambah ciri zoom dan banyak lagi.

Plugin ini mempunyai sokongan terpasang untuk Vimeo, YouTube, Wistia, dan MP4. Bergantung pada keperluan anda, anda dapat menambahkan video anda dengan mudah dari mana-mana platform ini. Anda juga dapat mengendalikan warna, ukuran, dan penjajaran teks keterangan.

7. Galeri YouTube WP

pemalam galeri video youtube

Dengan WP YouTube, anda boleh membuat beberapa galeri video yang paling menarik dalam masa beberapa minit. Anda kemudian boleh menyesuaikannya mengikut keinginan anda. Ini membolehkan anda menambahkan tajuk dan menentukan had kandungan juga. Anda bahkan mempunyai pilihan untuk menyembunyikan tajuk anda, melumpuhkan video yang berkaitan dan banyak lagi.

Jadi itu sahaja. Ini adalah beberapa plugin galeri video YouTube WordPress terbaik yang mesti anda cuba. Kami harap artikel ini berguna untuk anda. Anda mungkin juga ingin mengetahui cara membuat galeri gambar di WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map