8 Pemalam Peta Google Terbaik (Dibandingkan & Disemak)

Pemalam Peta Google


Mencari cara cepat untuk memaparkan lokasi perniagaan anda di laman web WordPress anda? Tanpa ragu, menggunakan pemalam Peta Google adalah cara termudah untuk memaparkan lokasi perniagaan anda di laman web anda.

Dalam artikel ini, kita akan membincangkan beberapa plugin Peta Google terbaik di pasaran. Tetapi sebelum itu, mari kita lihat bagaimana anda boleh mendapat keuntungan dengan menggunakan pemalam Peta Google di laman web anda.

1. Pembuat Peta

Maps Marker Pro, pemalam peta google

Maps Marker adalah pemalam Peta Google yang luar biasa untuk WordPress yang menawarkan cara termudah untuk menambahkan lokasi perniagaan anda ke laman web anda. Pengurusan kandungan geo yang hebat untuk WordPress membolehkan anda menambahkan satu atau beberapa peta bersama-sama bergantung pada keperluan anda. Dengan penyedia perkhidmatan geokod tanpa kunci pintar seperti Algolia Places, anda bahkan tidak perlu menggunakan kunci API untuk pemetaan anda.

Untuk menjadikannya mudah untuk mencari lokasi anda untuk pengunjung anda, anda boleh menggunakan fitur penjejakan GPX-nya. Dengan melakukan itu, anda dapat memaparkan laluan anda dengan metadata pilihan seperti jarak dari lokasi pengguna anda saat ini, jangka masa yang diperlukan untuk mencapai tujuan, laju atau ketinggian lokasi anda, dll..

2. WP Peta Google Pro

WP Google Maps Pro adalah satu lagi pemalam Peta Google WordPress yang mesra pengguna dan komprehensif yang boleh menjadi penyelesaian pemetaan yang bagus untuk perniagaan anda. Dengan pemalam ini, anda boleh membuat peta tanpa had untuk laman web anda tanpa mengekod satu baris. Anda hanya perlu menambahkan kod pendek yang dihasilkannya dan anda sudah selesai.

Semua peta yang dibuat dengan Peta Google WP sangat responsif, yang bermaksud ia kelihatan hebat di mana-mana peranti. Anda juga dapat menambahkan animasi ke peta jika anda ingin menjadikannya lebih menarik. Plugin menyokong pelbagai bahasa sehingga mudah untuk melokalkan peta anda juga. Plugin ini juga serasi dengan banyak plugin dan perkhidmatan lanjutan lain seperti Cloudflare.

3. Peta Wira

pemalam peta google

Peta Wira adalah satu lagi pemalam Peta Google yang menakjubkan untuk WordPress yang membolehkan anda menghasilkan peta anda dalam masa yang singkat. Plugin ini menawarkan pilihan penyesuaian yang luar biasa sehingga anda dapat membuatnya kelihatan seperti yang anda mahukan. Pembangun seret dan lepas menjadikan reka bentuk peta anda sangat mudah. Anda juga boleh menukar backend anda ke layar lebar penuh untuk kemudahan penggunaan.

Ia menawarkan sebilangan penanda dan warna yang berbeza untuk dipilih. Anda bahkan boleh menyaring tab pada peta output. Ini memungkinkan anda untuk memaparkan banyak peta sekaligus. Ia juga menawarkan beberapa warna kulit dan anda boleh memilih yang paling anda sukai.

4. Peta Kemajuan

pemalam peta google

Peta Kemajuan memudahkan anda menyenaraikan perniagaan anda di Peta Google dengan beberapa klik semasa pemasangan pemalam. Tidak kira perniagaan apa yang anda jalankan, dengan Peta Kemajuan, anda dapat dengan mudah menyenaraikan peta anda di laman WordPress anda. Ia menawarkan lebih daripada 70 gaya peta siap pakai yang berbeza. Anda juga boleh menambah gaya peta tersuai anda sendiri jika anda mempunyai reka bentuk yang lebih baik.

Anda boleh membolehkan pelawat laman web anda menentukan lokasi geografi perniagaan anda secara automatik. Untuk menjadikannya mesra pengguna, anda mempunyai kekuatan untuk mengawal dan menyesuaikan semua elemen UI Peta Google seperti kawalan zoom, kawalan jenis peta, dll..

5. Peta Google WP

Peta Google WP

Peta Google WP adalah plugin WordPress percuma yang membolehkan anda membuat pelbagai kod Google Maps. Dengan kod pendek ini, anda dapat memaparkan Peta Google responsif di halaman laman web, widget dan templat khusus anda. Dengan pemalam ini, anda juga dapat menunjukkan penanda khusus di peta anda dan menambahkan pautan ke mereka yang memaparkan mesej setelah diklik.

Anda juga boleh menentukan garis lintang tengah dan garis bujur untuk setiap peta anda secara berasingan dan mengedit atau menghapus fungsi peta dengan beberapa klik. Untuk menjadikannya lebih mudah bagi pengguna anda, anda dapat mengaktifkan pilihan untuk menampilkan keadaan lalu lintas masa nyata dan lapisan menggunakan lapisan.

6. Widget Peta untuk Peta Google

pemalam peta google

Widget Peta untuk Peta Google adalah plugin WordPress yang sangat pantas dan responsif yang menawarkan pilihan hebat untuk memaparkan peta anda. Ini boleh menjadi peta jalan, peta satelit, peta medan, peta hibrid, atau bahkan memilih jenis peta khusus. Untuk menjadikannya lebih menakjubkan, anda juga mempunyai beberapa pilihan warna yang menarik.

Plugin ini sangat fleksibel dari segi penyesuaian, jadi anda dapat mengawal sepenuhnya bagaimana ia muncul. Anda boleh memilih format gambar, ikon pin peta, penempatan teks anda, dan lain-lain dan membuatnya kelihatan seperti yang anda mahukan. Dengan beberapa ciri canggih lain, pemalam ini sangat mengagumkan ketika menggunakan pemalam Peta Google di laman web anda.

7. Peta Google WP

Pemalam Peta Google WP

Sekiranya anda ingin menambahkan peta google tersuai ke laman web anda, maka tidak ada yang lebih baik daripada Peta Google WP. Plugin super fleksibel dan dapat disesuaikan sepenuhnya yang secara automatik mengenal pasti lokasi anda di Peta Google. Anda juga dapat menambahkan tahap zoom yang berbeza dengan nilai 1 hingga 5 dengan mudah sehingga pengguna dapat melihat lokasi anda dengan mudah.

Plugin ini serasi dengan beberapa plugin canggih lain dan kelihatan hebat di semua peranti dengan saiz skrin yang berbeza. Ini juga membolehkan anda menambahkan kod pendek untuk menambahkan peta di mana sahaja yang anda mahukan. Ia boleh terdapat di halaman anda, halaman tunggal, posting tunggal, bar sisi, footer, dll.

8. Peta Google Maps

CP Peta Google

Dengan CP Peta Google, anda boleh memasukkan Peta Google anda di mana sahaja anda mahu di laman web anda. Ia boleh berada dalam catatan, atau dalam templat WordPress yang memaparkan banyak catatan.

Peta Google yang dimasukkan ke dalam templat dengan beberapa catatan boleh mengandungi beberapa penanda dari catatan yang berlainan dengan maklumat geolokasi yang berkaitan. Sekiranya anda mengarahkan tetikus anda ke atas penanda ini, secara automatik akan menyerlahkan siaran yang menjadi miliknya. Anda juga boleh menggunakan pelbagai pilihan tetapan untuk menjadikannya lebih serba boleh dan mudah disesuaikan. Pemalam ini responsif sepenuhnya dan dapat disesuaikan sepenuhnya, jadi anda akan bersenang-senang menggunakannya untuk menambahkan peta anda.

Jadi itu sahaja. Ini adalah beberapa plugin Peta Google yang menakjubkan yang boleh anda pilih untuk menyenaraikan lokasi perniagaan anda di laman web anda. Anda mungkin juga ingin melihat tinjauan Pembuat Peta Google kami yang lengkap.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map