8 Plugin Galeri WordPress Terbaik Dibandingkan (2020)

plugin galeri wordpress terbaik dibandingkan


Adakah anda ingin membuat galeri foto di laman web anda? Adakah anda mencari plugin galeri WordPress yang sesuai dengan keperluan anda?

Sekiranya demikian, anda berada di tempat yang betul.

Dalam artikel ini, kami akan membandingkan plugin galeri WordPress terbaik di pasaran, sehingga anda dapat memilih yang tepat untuk laman web dan keperluan anda.

Memilih Plugin Galeri WordPress

WordPress dihantar dengan ciri galeri terbina dalam, tetapi galeri lalai tidak mempunyai fungsi yang sangat diminati oleh kebanyakan pengguna. Semasa memilih pemalam galeri WordPress, terdapat beberapa perkara yang perlu anda perhatikan.

Ciri-ciri:

Jelas sekali, anda perlu memilih plugin galeri yang dilengkapi dengan semua ciri yang diperlukan. Beberapa pemalam hadir dengan banyak ciri di luar kotak sementara yang lain membolehkan anda memperluas fungsi teras dengan menambahkan tambahan yang diperlukan.

Pada asasnya, sebelum melabur dalam plugin galeri, perlu meluangkan masa untuk meneliti ciri-ciri yang disediakannya dan tanyakan pada diri anda apakah itu dapat memenuhi keperluan anda.

Kemudahan penggunaan:

Memiliki plugin yang kaya dengan ciri sangat bagus, tetapi anda perlu mencari plugin galeri WordPress yang sesuai dengan aliran kerja anda dan mudah digunakan. Plugin yang kembung dapat membuat antara muka pengguna anda tidak kemas, sedangkan plugin yang mudah digunakan menjimatkan masa anda ketika menguruskan galeri anda.

Kepantasan:

Imej merangkumi sebahagian besar bait yang dimuat turun di mana-mana laman web. Sama ada anda seorang jurugambar, artis, atau penerbit yang ingin memaparkan galeri foto, anda tidak boleh berkompromi dengan kelajuan.

Kelajuan lebih kritikal kerana Google terus menekankannya pada algoritma carian mereka dalam setiap kemas kini. Semasa memilih pemalam, anda perlu memastikan bahawa ia tidak melambatkan laman web anda.

Galeri Nama PluginPage Load TimeRequestsPage Size
Galeri Envira655ms23988KB
Modula696ms28948KB
FooGallery91727591KB
Generasi seterusnya867ms351.0MB

Untuk memahami bagaimana setiap plugin menyumbang pada masa memuatkan laman web anda, kami menguji prestasi setiap plugin. Seperti yang anda lihat, galeri yang dibuat oleh Envira Gallery memberi kesan paling sedikit pada masa memuatkan.

Modula berada di tempat kedua dalam masa memuatkan halaman. Sebab mengapa pemalam ini begitu pantas adalah bahawa kedua-duanya adalah kod yang baik dan sangat dioptimumkan untuk kelajuan.

Baca lebih lanjut: Cara Mempercepat WordPress

Kemas kini:

Adakah pilihan pemalam galeri anda dikemas kini secara berkala?

Plugin galeri anda mungkin mempunyai masalah keserasian dengan keluaran baru WordPress jika tidak dikemas kini secara berkala. Semasa memilih pemalam galeri WordPress, anda perlu memastikannya dikekalkan dan disokong oleh pasukan yang boleh anda percayai.

Oleh itu, mari kita lihat plugin galeri WordPress terbaik yang terdapat di pasaran. Untuk membantu anda mempunyai idea yang lebih baik, berikut adalah jadual dengan beberapa butiran ringkas mengenai pemalam.

1. Galeri Envira

galeri envira

Envira Gallery adalah plugin galeri WordPress terbaik yang mudah digunakan dan hebat. Ia dilengkapi dengan sekumpulan templat pra-binaan yang membolehkan anda menyesuaikan rupa dan nuansa galeri anda dengan mudah.

Tidak seperti plugin galeri WordPress yang popular, Envira ringan dan tidak kembung. Ia dilengkapi dengan semua ciri penting di luar kotak. Anda boleh meningkatkan fungsi teras dengan mudah dengan memasang salah satu daripada dua puluhan tambahan mereka.

Beberapa ciri utama Galeri Envira adalah:

 • Seret dan lepaskan pembina: Buat galeri yang indah dalam beberapa saat hanya dengan beberapa klik.
 • Responsif dan mesra telefon bimbit: Semua galeri yang anda buat dengan Envira responsif 100%, yang bermaksud ia akan berfungsi dengan baik pada peranti mudah alih, tablet dan desktop.
 • Galeri mandiri: Buat galeri bebas yang tidak terikat dengan catatan dan halaman anda.
 • Banyak addon: Anda boleh mendapatkan koleksi tambahan, seperti perkongsian Sosial, Video, WooCommerce, dan Tanda Air – hanya untuk menamakan beberapa.

Menggunakan Galeri Envira

Galeri Envira sangat senang digunakan. Setelah pemalam aktif di laman web anda, anda akan melihat ikon kecil muncul di bahagian atas editor anda yang mengatakan Tambah Galeri.

galeri envira, kemudahan penggunaan

Anda boleh menggunakan butang ini untuk memasukkan galeri ke dalam catatan dan halaman anda. Untuk membuat galeri, anda perlu mengklik Galeri Envira »Tambah Baru di sebelah kiri papan pemuka anda. Anda kemudian akan melihat antara muka baru di skrin anda. Di sini, gunakan tab yang diberikan untuk memuat naik gambar anda bergantung pada sumber dari mana anda ingin menambahkan gambar anda. Gambar akan muncul tepat di bawah butang ini.

Anda kemudian boleh terus maju dan menyesuaikannya menggunakan pilihan di sebelah kiri gambar. Setelah selesai tekan sahaja butang Publish di sebelah kanan anda. Anda kemudian boleh menyalin kod pendek yang dihasilkan oleh pemalam dan menampalnya dalam catatan dan halaman anda.

Galeri Envira

Harga Galeri Envira

Versi ringkas Envira tersedia untuk dimuat turun dari repositori WordPress, yang menawarkan ciri terhad.

Berikut adalah rancangan harga untuk versi premium.

 • Asas: $ 29 / tahun untuk satu lesen laman web
 • Tambahan: $ 69 / tahun untuk 3 laman web dan lebih banyak ciri
 • Pro: $ 99 / tahun untuk 25 laman web dan ciri lengkap
 • Agensi: $ 299 / tahun untuk laman web tanpa had dan ciri lengkap

Mulakan dengan Galeri Envira hari ini.

2. Modula

modula

Modula menjadikannya sangat mudah untuk mengubah saiz gambar di galeri anda sehingga anda dapat memilih gambar yang menonjol. Pemalam ini membolehkan anda melihat perubahan yang anda buat pada galeri anda dengan serta-merta, jadi anda tidak perlu beralih antara papan pemuka dan pratonton WordPress anda.

Versi percuma Modula tersedia untuk dimuat turun dari direktori WordPress.org rasmi, yang dilengkapi dengan ciri terhad. Harga untuk versi pro plugin bermula pada $ 29 untuk 1 laman web dan $ 99 untuk laman web tanpa had.

Menggunakan Modula

Setelah anda memasang pemalam Modula, anda akan melihat ikon Modula di sebelah kiri papan pemuka anda. Klik pada ikon ini dan pilih Tambah baru.

Anda sekarang akan melihat antara muka baru di skrin anda. Anda kini boleh menambahkan gambar anda menggunakan Muat Naik Fail Imej butang atau pilih gambar dari perpustakaan anda dengan mengklik pada Pilih dari perpustakaan butang.

Harga Modula

Modula menawarkan 3 rancangan harga yang berbeza.

 • Permulaan: $ 29 / tahun untuk satu lesen laman web dengan ciri asas
 • Trio: $ 59 / tahun untuk 3 laman web dengan lebih banyak ciri
 • Perniagaan: $ 89 / tahun untuk 25 laman web dengan ciri lengkap
 • Agensi: $ 119 / tahun untuk jumlah laman web tanpa had dengan ciri lengkap

Setiap rancangan ini menawarkan sokongan selama 1 tahun, penapis galeri, penyusunan galeri, dan juga membolehkan anda membuat galeri tanpa had.

Mulakan dengan Modula hari ini!

3. FooGallery

foogallery

FooGallery adalah salah satu plugin galeri gambar terbaik untuk WordPress. Sama seperti Galeri Envira, Foo juga mempunyai versi plugin lite yang boleh dimuat turun dari repositori plugin WordPress rasmi.

Dengan FooGallery, anda boleh mengatur gambar anda dengan cara yang anda mahukan dengan menggunakan keupayaan menyusun semula drag and drop. Ini juga membolehkan anda memilih templat galeri untuk keperluan anda, jadi anda tidak perlu membuat galeri dari bawah ke atas.

Sekiranya anda sedang menggunakan plugin galeri NextGEN di laman web anda, anda boleh mengimport dan menukar galeri NextGEN anda menjadi FooGallery dengan hanya dengan beberapa klik.

Ini adalah pemalam yang mesra pemaju dan dilengkapi dengan puluhan cangkuk dan penapis sehingga anda dapat menyesuaikan pemalam dengan mudah mengikut keperluan pelanggan anda.

Menggunakan FooGallery

Setelah FooGallery diaktifkan pergi ke FooGallery »Tambah Galeri.

Sekarang gunakan Tambah Dari Perpustakaan Media butang untuk menambah gambar anda. Anda akan melihat pilihan tetapan di bawah. Setelah selesai menambahkan gambar, anda boleh menyalin kod pendek di bawah Menerbitkan butang dan tampal di mana sahaja anda mahu galeri anda muncul.

Harga FooGallery

FooGallery menawarkan tiga rancangan harga yang berbeza.

 • Peribadi: $ 59 / tahun di 1 laman web
 • Profesional: $ 109 / tahun di 5 laman web
 • Perniagaan: $ 199 / tahun di 25 laman web

Tidak seperti pemalam lain, dengan setiap rancangan, anda mendapat ciri lengkap. Lesen seumur hidup juga tersedia dengan setiap rancangan dengan harga tambahan.

Mulakan dengan FooGallery hari ini.

4. Galeri NextGEN

galeri nextgen

Galeri NextGEN adalah plugin galeri WordPress yang paling popular dengan lebih 1 juta pemasangan aktif. Ia dilengkapi dengan semua ciri yang anda perlukan langsung dari kotak. Namun, jika anda mencari plugin ringan dengan ciri minimum, anda mungkin merasa kembung.

Versi percuma plugin ini menawarkan dua gaya paparan galeri utama dan dua gaya album. Dengan pemalam premium, anda mendapat paparan galeri premium, paparan kotak cahaya pro dengan komen gambar, dan perkongsian sosial.

Galeri NextGEN menyediakan beberapa cara berbeza untuk mengatur gambar anda:

 • banyak memuat naik gambar
 • mengimport metadata dari foto anda
 • mengelompokkan galeri ke dalam album

Setelah memuat naik gambar anda ke laman WordPress anda, anda dapat mengumpulkannya untuk membuat tayangan slaid atau galeri gambar kecil.

Galeri NextGen menawarkan ciri eCommerce dan banyak lagi ciri kuat lain yang diperlukan oleh jurugambar profesional.

Menggunakan Galeri NextGen

Antara muka plugin Galeri NextGen kelihatan sedikit berbeza dari yang lain. Tetapi itu tidak bermakna sukar untuk digunakan. Untuk menambahkan gambar anda, pergi ke Galeri »Tambah Galeri / Gambar.

Sekarang gunakan Menambah fail butang untuk mula menambahkan gambar anda. NextGen tidak mempunyai pilihan tetapan pada halaman yang sama seperti pemalam di atas. Anda mempunyai tab berasingan untuk yang dipanggil Tetapan Galeri. Anda akan mendapat pilihan ini di sebelah kiri papan pemuka anda. Walaupun tidak ada banyak perbezaan, kami merasakan bahawa mempunyai pilihan tetapan di halaman yang sama dapat menjadikan semuanya lebih mudah dan lebih mudah bagi pemula.

Harga Galeri NextGen

Bergantung pada keperluan anda, anda boleh membeli salah satu daripada 3 rancangan harga NextGen.

 • Tambahan: $ 79 / tahun
 • Pro: $ 139 / tahun
 • Sepanjang hayat: $ 399 / tahun

Rancangan pro dan seumur hidup juga memberi anda akses ke semua tema Imagely secara percuma.

Mulakan dengan Galeri NextGEN hari ini.

5. Album Foto WP Plus

album foto wp plus

WP Photo Album Plus adalah pemalam album foto yang hebat yang membolehkan pengunjung anda menilai atau mengulas foto.

Penyediaan pemalam tidak begitu mudah berbanding dengan pemalam galeri WordPress yang lain. Walau bagaimanapun, ia hadir dengan lebih banyak pilihan penyesuaian daripada kebanyakan plugin galeri WordPress percuma yang lain.

Dengan WP Photo Album Plus, anda mendapat kawalan penuh terhadap data meta seperti EXIF ​​(Format Fail Gambar Boleh Tukar) dan ukuran paparan. Ini juga membolehkan anda memuat naik gambar dari frontend laman web anda dan memiliki banyak fitur bawaan seperti sistem overlay lightbox, Peta Google, dan fungsi pencarian.

Keunikan plugin ini adalah ia dilengkapi dengan 20 widget yang berbeza untuk ditambahkan ke laman web anda, termasuk Foto hari ini, penilaian Foto, Foto pilihan, dan banyak lagi.

Menggunakan Album Foto WP Plus

Plugin galeri ini tidak mesra pengguna. Untuk menambahkan gambar anda dengan pemalam ini, anda mesti pergi Album Foto »Muat Naik Foto.

Sekarang gunakan Pilih Fail butang untuk menambah gambar anda. Jangan lupa untuk memeriksa Selepas Muat Naik: Pergi ke Edit Halaman Album pilihan. Ini akan membawa anda ke halaman baru di mana anda boleh mengerjakan tetapan album.

Mulakan dengan WP Photo Album Plus hari ini.

6. Bendera Besar

panji-panji besar

Grand Flagallery adalah plugin galeri media dan gambar asas yang dikembangkan oleh CodeEasily, pasukan yang berpangkalan di UK yang mengkhususkan diri dalam membangunkan plugin galeri WordPress. Grand Flagallery membolehkan anda memuat naik gambar dengan mudah, dan membuat senarai main muzik dan video di laman WordPress anda.

Plugin ini membolehkan anda memuat naik gambar, dan juga dilengkapi dengan kemampuan memuat naik dan mengatur gambar anda secara berkumpulan. Semua galeri anda boleh dikendalikan di lokasi terpusat di mana anda boleh membuat dan menyesuaikan koleksi galeri.

Terdapat 3 rancangan harga premium, bermula dari $ 14,99 untuk akses seumur hidup untuk satu lesen laman web. Untuk berbilang laman web, anda perlu membeli kunci lesen secara individu.

Menggunakan Grand Flagallery

Grand Flagallery adalah pemalam galeri mesra pemula yang menawarkan kaedah termudah untuk menambah galeri gambar anda. Selepas mengaktifkan pemalam, klik Flagallery di sebelah kiri papan pemuka anda. Anda sekarang akan melihat yang berikut di skrin anda. Dengan menggunakan tab di bahagian atas, anda boleh memuat naik gambar anda, mengimportnya dari destinasi lain dan juga membuat galeri anda.

FlAG Urus galeri, pemalam galeri gambar
Mulakan dengan Grand Flagallery hari ini.

7. Galeri Foto oleh WD

galeri gambar oleh wd

Galeri Foto adalah plugin galeri WordPress yang responsif sepenuhnya yang membolehkan anda mempamerkan galeri multimedia interaktif. Dalam satu galeri, anda boleh menambahkan gambar dan video. Plugin Galeri Foto dihantar dengan 4 widget yang mudah digunakan yang menyatu dengan lancar ke mana-mana tema WordPress.

Beberapa lagi ciri plugin Galeri Foto adalah:

 • 10 pilihan paparan: Plugin ini membolehkan anda memaparkan galeri anda dalam 10 paparan berbeza seperti gambar kecil, batu, mosaik, tayangan slaid, dll..
 • Tanda Air: Lindungi gambar anda dengan tanda air. Anda boleh menambahkan teks atau tanda air gambar dan menetapkan kedudukannya dan memaparkan ukurannya.
 • E-dagang: Jual gambar anda dengan mudah dari laman web WordPress anda dengan addon eCommerce.

Harga untuk Galeri Foto bermula pada $ 30 untuk satu laman web.

Menggunakan Plugin Galeri Foto

Sangat mudah untuk mengetahui cara memuat naik gambar anda dengan pemalam ini. Dengan bantuan pembangun seret dan lepas, anda boleh menambahkan gambar ke galeri anda dengan mudah dalam beberapa minit. Pergi ke papan pemuka anda dan klik Galeri Foto »Tambah Galeri / Gambar dan kemudian mula memuat naik gambar anda.

Anda juga mempunyai pilihan hebat untuk menyesuaikan galeri anda.

Galeri Foto oleh WD Pricing

Asas: $ 40 / tahun
Standard: $ 60 / tahun
Pendahuluan: $ 80 / tahun
Bundle Plugin: $ 100 / tahun

Kumpulan plugin ini menawarkan 57 plugin premium dan 2 sambungan galeri foto premium.

Mulakan dengan Galeri Foto hari ini.

8. Galeri Gmedia

galeri gmedia

Galeri Gmedia adalah satu lagi plugin galeri gambar asas yang dibangunkan oleh CodeEasily. Ia membolehkan anda membuat album gambar dan video yang responsif yang sesuai dengan skrin pelawat anda, tanpa mengira resolusi mereka.

Beberapa ciri utama Galeri Gmedia adalah:

 • Maklumat Exif: Paparkan data EXIF ​​(Format Fail Gambar Boleh Tukar) termasuk model kamera, bukaan, dll.
 • Menyokong video dan audio: Galeri Gmedia membolehkan anda memasukkan fail video dan audio dengan mudah dari YouTube, Vimeo, dan video tersuai.
 • Aplikasi iOS: Dengan menggunakan aplikasi Gmedia iOS, anda dapat memuat naik gambar, video, dan fail lain dengan mudah terus ke pentadbir WordPress anda tanpa repot.
 • Integrasi komen WordPress: Benarkan pengguna anda menghantar komen di galeri video.

Tidak seperti pemalam lain, harga berdasarkan bilangan laman web yang anda mahukan pemalamnya digunakan. Lesen laman web tunggal boleh dibeli dengan harga $ 29,99.

Menggunakan Galeri GMedia

GMedia adalah salah satu plugin termudah untuk digunakan. Setelah pemalam diaktifkan, anda boleh mula memuat naik fail media anda dengan pergi ke pustaka GMedia. Kemudian gunakan pilihan di sebelah kiri anda untuk menambahkan tag, kategori dll.

Harga Galeri GMedia

Pilihan premium GMedia mempunyai harga yang berbeza bergantung pada berapa banyak laman web yang ingin anda gunakan. Sekiranya anda menginginkannya untuk satu laman web, harganya ialah $ 29,99 / tahun. Sekiranya lebih dari 20 laman web harganya akan menjadi $ 8.5. Untuk lebih banyak laman web, anda boleh meminta sebut harga tersuai.

Mulakan dengan Galeri Gmedia hari ini.

Plugin Galeri WordPress mana yang terbaik untuk Keperluan Anda?

Melalui perbandingan kami, kami dapati bahawa Envira Gallery adalah plugin galeri WordPress terbaik yang boleh anda miliki untuk laman web anda. Ia dipenuhi dengan semua ciri yang diperlukan yang anda dapat dari plugin galeri, namun antara muka penggunanya mudah digunakan dan tidak kelihatan kembung.

Ia dilengkapi dengan lebih dari dua dozen add-on yang berbeza dari eCommerce, proofing, lightroom integration, social sharing, dan banyak lagi.

Bonus: Lihat plugin pemberian WordPress terbaik untuk membuat hadiah yang berjaya.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mencari plugin galeri WordPress terbaik yang sesuai dengan keperluan laman web anda.

Sekiranya anda menikmati artikel ini, anda mungkin juga ingin membaca pemalam keselamatan WordPress terbaik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map