8 Plugin Keselamatan WordPress Terbaik Dibandingkan (2020)

Plugin Keselamatan WordPress Terbaik


Adakah anda mahu menjaga keselamatan laman WordPress anda? Idea yang bagus! Oleh kerana WordPress adalah platform laman web yang paling popular, sering disasarkan oleh penggodam dan spammer yang berniat jahat.

Malangnya, banyak pemilik laman web terjebak dengan pemikiran bahawa penggodam hanya menyasarkan syarikat besar atau blog popular, jadi mereka menilai pentingnya menjaga keselamatan laman web mereka. Tetapi, pada kenyataannya, penggodam menyerang laman web bukan hanya untuk mencuri data peribadi dan membina pautan balik, tetapi juga hanya untuk bersenang-senang.

Dengan kata lain, mempunyai laman web kecil tidak menjamin bahawa laman web anda selamat dari serangan jahat. Kecuali anda mengambil langkah keselamatan untuk mencegah serangan, anda membiarkan orang jahat merosakkan kedudukan carian dan perniagaan dalam talian anda.

Cara terbaik untuk menjaga keselamatan laman web anda adalah dengan memasang pemalam keselamatan WordPress di laman web anda.

Dalam artikel ini, kami akan membandingkan plugin keselamatan WordPress yang paling popular untuk membantu anda mencari plugin keselamatan WordPress terbaik untuk laman web anda.

Mengapa Menggunakan Plugin Keselamatan WordPress?

Memastikan keselamatan untuk laman WordPress anda boleh menjadi rumit, terutamanya jika anda bukan pakar WordPress. Tetapi dengan pemalam keselamatan WordPress yang betul, anda tidak perlu memahami teknikal menjaga keselamatan laman web anda.

Plugin keselamatan WordPress yang baik harus dilengkapi dengan ciri berikut:

 • Firewall: Firewall memantau semua lalu lintas di laman web anda dan menyaring bot yang terdedah sebelum sampai ke pelayan laman web anda.
 • Imbas: Mengimbas laman web anda secara berkala disarankan untuk mencari perisian hasad atau ancaman lain.
 • Pembetulan: Plugin keselamatan yang baik harus menjamin penghapusan malware dan pembaikan di laman web ini sekiranya anda diserang.

1. Sucuri

sukuri

Sucuri adalah penyelesaian keselamatan laman web yang lengkap dan salah satu pemalam WordPress terbaik. Ini melindungi laman web anda dari perisian hasad, serangan brute force, dan potensi kelemahan lain.

Setelah anda mengaktifkan Sucuri, semua lalu lintas laman web anda melalui pelayan CloudProxy mereka dan setiap permintaan diimbas untuk menyaring permintaan jahat. Kerana ini, Sucuri dapat mengurangkan beban pelayan dan meningkatkan prestasi laman web anda dengan tidak membenarkan lalu lintas berbahaya sampai ke pelayan anda.

Ia melindungi laman web anda daripada SQL Injections, XSS, dan semua serangan yang diketahui. Selain itu, mereka secara proaktif melaporkan potensi ancaman keselamatan kepada pasukan inti WordPress dan juga pemalam pihak ketiga.

Selain menyekat semua serangan, beberapa cara lain Sucuri melindungi laman web anda adalah:

 • Pakej antivirus memantau laman web anda setiap 4 jam untuk memastikan laman web anda bebas dari potensi kelemahan dan perisian hasad.
 • Ia memantau semua yang berlaku di laman web anda, termasuk perubahan fail, log masuk terakhir, percubaan masuk yang gagal, dan banyak lagi …
 • Ini membolehkan anda melakukan pengimbasan di sisi pelayan untuk melindungi laman web anda daripada jangkitan yang dijangkiti dan di peringkat pelayan.

Mulakan dengan Sucuri hari ini.

Catatan: kami menggunakan Sucuri untuk laman web kami sendiri dan sangat mengesyorkannya.

2. StackPath

stackpath-keselamatan

StackPath dikenali terutamanya sebagai CDN (rangkaian penghantaran kandungan) yang membolehkan anda menghantar laman web anda dari seluruh dunia dengan sepantas kilat. Tetapi StackPath juga menawarkan keselamatan penuh untuk laman web anda, sebenarnya platform keselamatan pertama di dunia.

StackPath menawarkan perlindungan DDoS di seluruh platform. Senibina canggih mereka mengenal pasti dan mengarahkan serangan DDoS ke lubang sink strategik, semua persembahan StackPath mempunyai perlindungan Layer 3 dan 4 DDoS, dan perlindungan diedarkan secara geografi.

Rangkaian StackPath juga dirancang untuk mempertahankan ancaman baru ketika muncul dengan menyediakan enkripsi peringkat jaringan, pemindaian rangkaian, dan juga pertahanan malware. Tetapi keselamatan bukanlah tambahan pemikiran kedua untuk StackPath, ia adalah keutamaan pesanan pertama.

Plugin StackPath bukan sahaja menjaga keselamatan laman web anda dari serangan, tetapi juga mempercepat laman web anda secara drastik.

Mulakan dengan StackPath hari ini.

3. Tapak Kunci

laman web

SiteLock adalah satu lagi penyelesaian keselamatan laman web popular yang menawarkan perlindungan DDoS, imbasan perisian hasad dan banyak lagi. Ia dilengkapi dengan semua ciri yang diperlukan untuk melindungi laman web anda.

Ini adalah salah satu penyelesaian pengimbasan laman web terpantas yang ada yang secara automatik mencari, memperbaiki, dan mencegah kelemahan, memberi anda ketenangan fikiran yang anda layak.

Setiap hari, SiteLock mengimbas tema, plugin, dan fail WordPress anda untuk kemungkinan kelemahan yang boleh menyebabkan senarai hitam laman web atau pengalaman pengunjung yang buruk.

Sekiranya perisian hasad dijumpai di laman web anda, SiteLock memperbaikinya secara automatik dan memberitahu anda mengenainya. Berdasarkan laporan pengimbasan terperinci, anda boleh mengambil tindakan segera untuk mengamankan laman web anda.

Dengan firewall aplikasi web mereka, anda dapat membezakan lalu lintas manusia dari lalu lintas bot dan mengamankan laman web anda dari bot dan serangan dengan menyekatnya sebelum sampai ke laman web anda.

Mulakan dengan SiteLock hari ini.

4. Keselamatan Jetpack

keselamatan pek jet

Jetpack adalah plugin all-in-one yang popular untuk keselamatan, prestasi, dan pengurusan laman web dengan lebih dari 5 juta pemasangan aktif. Plugin yang terkenal oleh Automattic ini juga merangkumi ciri reka bentuk laman web dan juga alat pemasaran automatik.

Berfokus pada keselamatan, Jetpack memantau laman WordPress anda dan memberi amaran kepada anda ketika mengesan bahawa laman web anda tidak berfungsi dan menjaga laman web anda daripada serangan masuk, spam, dan suntikan malware yang berbahaya.

Ciri keselamatan lain termasuk:

 • Pengesahan Selamat: Menyediakan pengesahan yang selamat melalui akaun WordPress.
 • Pemalam yang dikemas kini: Memastikan semua pemalam anda dikemas kini secara automatik dan membolehkan pengurusan pukal.
 • Aktiviti Tapak: Lihat semua aktiviti laman web anda dengan mudah dalam senarai peristiwa yang tersusun dan kronologi.

Dengan versi premium plugin, anda juga mendapat sandaran laman web, pemulihan 1 klik, pengimbasan perisian hasad, penyaringan komen automatik dan spam pingback, dan banyak lagi.

Tetapi kerana Jetpack sangat kembung dengan ciri dari keselamatan hingga pemasaran, banyak orang mendapati bahawa pemalam itu sebenarnya dapat melambatkan laman web anda.

Mulakan dengan Jetpack hari ini.

5. Keselamatan Wordfence

kata hubung

Wordfence adalah salah satu plugin keselamatan WordPress paling komprehensif yang ada. Versi plugin percuma tersedia di repositori plugin WordPress rasmi. Plugin percuma dilengkapi dengan ciri-ciri penting seperti firewall aplikasi web, pengimbas malware, dan perlindungan dari serangan kasar. Dengan 2+ juta pemasangan aktif, ia adalah pemalam keselamatan paling popular untuk WordPress.

Wordfence memantau serangan kekerasan dan mengunci sebarang percubaan setelah terlalu banyak percubaan masuk. Anda boleh mengunci sesiapa sahaja yang menggunakan nama pengguna yang tidak betul dan bahkan mengaktifkan pengesahan 2 faktor untuk keselamatan yang lebih baik.

Dengan ciri penyekat negara, anda dapat menghentikan serangan dan pencurian kandungan yang berasal dari wilayah geografi tertentu. Berdasarkan padanan corak dan julat IP, anda boleh menyekat seluruh rangkaian jahat dan aktiviti manusia yang kelihatan mencurigakan.

Ini membolehkan anda memeriksa reputasi alamat IP anda sehingga anda dapat memastikan e-mel pelanggan anda tidak ditandai sebagai spam.

Kelemahan Wordfence adalah bahawa ia berjalan pada pelayan anda sendiri dan bukannya menjadi penyedia berasaskan awan.

Anda mungkin juga ingin melihat Keselamatan iThemes vs. Wordfence.

Mulakan dengan Wordfence hari ini.

6. Keselamatan BulletProof

Keselamatan kalis peluru

BulletProof Security adalah satu lagi plugin keselamatan WordPress yang popular yang membolehkan anda mengimbas laman web anda untuk perisian hasad, menyiapkan firewall, membuat sandaran pangkalan data anda, dan banyak lagi.

Ia dilengkapi dengan wizard persediaan automatik 1 klik yang memudahkan menjalankan plugin tanpa penyediaan atau konfigurasi manual yang membosankan. Selepas penyediaan, pemalam secara automatik mengesan dan memperbaiki ancaman keselamatan dalam masa nyata.

Oleh itu, disarankan untuk mengimbas laman web anda untuk mengetahui sebarang fail atau kod penggodam yang ada sebelum penyediaan. Segala plugin atau tema yang dipasang pada masa akan datang akan diperiksa dalam masa nyata.

Dengan Firewall berasaskan IP, anda dapat melindungi semua pemalam anda daripada diakses dan dieksploitasi secara terbuka.

BulletProof Security mungkin merupakan pilihan terbaik untuk anda sekiranya anda mempunyai anggaran terhad. Dengan bayaran sekali sebanyak $ 69.95, anda boleh memasang pemalam di laman web tanpa had. Selepas pembelian, anda mendapat peningkatan dan sokongan percuma sepanjang hayat produk.

Mulakan dengan BulletProof Security Pro hari ini.

7. Keselamatan iThemes

Keselamatan iThemes

iThemes Security, sebelumnya dikenali sebagai Better WP Security, memberi anda banyak cara untuk mengamankan laman web WordPress anda.

Ia melindungi laman web anda daripada serangan kekerasan dengan mengehadkan jumlah percubaan masuk yang gagal. Anda boleh mendapatkan makluman e-mel untuk diberitahu mengenai kemas kini fail terkini sehingga anda tahu sama ada laman web anda telah diretas.

Berdasarkan had yang anda tetapkan, iThemes Security mengunci IP yang mencurigakan yang mengimbas kerentanan di laman web anda. Anda bahkan boleh menetapkan mod jauh untuk laman web anda agar papan pemuka WordPress anda tidak dapat diakses berdasarkan tetapan anda.

Selain itu, anda boleh menjadualkan sandaran pangkalan data ke destinasi penyimpanan di luar lokasi pilihan anda.

Beberapa ciri lain yang mungkin akan berguna bagi anda adalah:

 • Pengesahan 2 faktor yang memberikan perlindungan lapisan tambahan ke laman web anda.
 • Pemeriksaan keselamatan pengguna untuk mengkaji aktiviti pengguna secara individu.
 • Beritahu anda jika ada tema atau plugin yang ketinggalan zaman dan jika ada masalah kritikal yang perlu diperbaiki.

Mulakan dengan iThemes Security hari ini.

8. Keselamatan Semua Dalam Satu WP & Firewall

semuanya dalam satu keselamatan wp dan firewall

Keselamatan Dalam Satu WP & Firewall adalah plugin keselamatan WordPress percuma yang membawa keselamatan laman web anda ke tahap yang baru. Perkara terbaik mengenai pemalam ini ialah semua ciri dikategorikan sebagai asas, pertengahan atau lanjutan, yang memudahkan sesiapa sahaja untuk mengaktifkan sekumpulan ciri tanpa melanggar laman web.

Anda boleh mendapatkan meter kekuatan keselamatan tepat di papan pemuka WordPress anda. Ini memberitahu anda tentang seberapa selamat laman web anda berdasarkan sistem pemarkahan mata keselamatan. Plugin ini juga dihantar dengan widget papan pemuka lain yang mengesyorkan agar anda mengaktifkan ciri tertentu di laman web anda untuk mencapai tahap keselamatan minimum yang dapat diterima.

Mulakan dengan Keselamatan WP All In One & Firewall hari ini.

Plugin Keselamatan WordPress Terbaik Yang Mana?

Setelah perbandingan kami mengenai pemalam keselamatan WordPress teratas, kami mendapati bahawa Sucuri adalah penyelesaian keselamatan WordPress terbaik untuk laman web anda. Ia dilengkapi dengan semua ciri yang anda perlukan dari penyelesaian keselamatan laman web, termasuk pengimbasan laman web, firewall tingkat DNS, dan rangkaian penghantaran kandungan (CDN). Alat seperti pengimbas keselamatan laman web akan sangat berguna untuk mengetahui status keselamatan laman web anda sekarang.

Anda harus membaca panduan keselamatan WordPress utama untuk maklumat lebih lanjut.

Bonus: Lihat plugin pemberian WordPress terbaik.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari plugin keselamatan WordPress terbaik untuk laman web anda.

Sekiranya anda menikmati artikel ini, anda mungkin juga ingin membaca pemalam sandaran WordPress terbaik untuk laman web anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map