Alternatif TypeForm: WPForms vs TypeForm (Berbanding)

wpforms-vs-typeform


Adakah anda mencari alternatif TypeForm? Sekiranya anda ingin menambahkan borang atau tinjauan ke laman web anda, anda perlu mencari pemalam pembentuk borang yang membolehkan anda melakukannya dengan mudah. Tetapi dengan begitu banyak plugin pembangun borang yang ada, sukar untuk mencari yang terbaik sesuai dengan keperluan anda.

Dalam artikel ini, kami akan membandingkan WPForms vs TypeForm sehingga anda dapat mengetahui plugin pembangun borang mana yang akan membolehkan anda membuat borang hubungan dan tinjauan dengan mudah untuk laman WordPress anda.

Apa yang perlu dicari dalam Pembina Borang

Semasa mencari plugin pembangun borang terbaik, anda perlu meluangkan masa untuk melihat setiap pilihan anda dengan teliti untuk mengetahui penyelesaian mana yang terbaik untuk keperluan anda. Pembangun borang yang anda pilih bergantung pada keperluan khusus laman web anda.

Sekiranya anda ingin membina borang hubungan untuk laman web anda, anda perlu melihat pemalam bentuk WordPress terbaik yang menawarkan semua ciri yang anda perlukan. Ingin menambahkan tinjauan ke laman web anda? Anda memerlukan pembina borang yang menawarkan kemampuan tersebut. Tambahan pula, jika anda mahukan kemampuan untuk memiliki kedua-duanya, anda harus mencari pembentuk borang yang membolehkan anda membuat borang hubungan yang mudah serta borang dan tinjauan perbualan yang lebih rumit.

Secara umum, terdapat beberapa faktor yang harus anda pertimbangkan ketika memilih pembentuk borang, termasuk:

 • ciri-ciri – Adakah pembentuk borang menawarkan ciri yang anda perlukan untuk membuat bentuk yang lebih hebat dan mengembangkan laman web anda?
 • Kemudahan penggunaan – Adakah pemalam bentuk pembangun senang digunakan, walaupun untuk pemula?
 • Harga – Adakah kos pembentuk borang sesuai dengan anggaran anda?
 • Sokongan – Adakah anda akan mendapat pertolongan yang anda perlukan seandainya anda menghadapi masalah?

Kami akan membahas setiap faktor ini dalam perbandingan WPForms vs TypeForm, mari kita mulakan.

Gambaran Keseluruhan: WPForms vs. TypeForm

JenisForm

jenis-bentuk-pembina

JenisForm adalah alat mandiri, juga dikenali sebagai alat SAAS (perisian sebagai perkhidmatan) yang mengkhususkan diri dalam pembinaan borang dalam talian dan tinjauan dalam talian. TypeForm menumpukan pada membuat tinjauan yang menyeronokkan untuk diisi oleh penonton anda menggunakan format perbualan mereka dan yang kelihatan hebat dengan gaya unik mereka.

Bersama dengan tinjauan, anda juga boleh membina borang hubungan, kuiz, borang maklum balas pelanggan, keranjang belanja, dan banyak lagi. TypeForm menyediakan sebilangan templat yang telah dirancang untuk membantu anda membuat borang dengan cepat dan pembentuk borang mereka membolehkan anda membuat soalan bentuk 1 dengan mudah pada satu masa.

Berkaitan: Cara membuat bentuk gaya Typeform di WordPress (Panduan langkah demi langkah)

WPForms

wpforms-form-builder

WPForms adalah plugin pembangun bentuk yang paling popular dan mesra pemula di pasaran. Dengan pembangun drag and drop mereka, anda boleh membuat borang dalam talian dengan mudah untuk laman web anda dalam beberapa minit, tanpa perlu menyentuh garis kod sama sekali. WPForms menjadikannya mudah untuk membina borang hubungan yang kuat, borang tinjauan, borang pesanan dalam talian, borang langganan e-mel, dan banyak lagi.

WPForms menawarkan pelbagai templat borang pra-binaan untuk memulakan anda dengan cepat dalam membina borang yang memenuhi keperluan tepat anda. Selain itu, semua borang yang anda buat akan mesra 100% mudah alih, yang bermaksud pengunjung laman web anda dapat mengaksesnya dari desktop, tablet, atau mudah alih mereka.

Ciri-ciri: WPForms vs. TypeForm

JenisForm

Ciri TypeForm yang paling popular adalah keupayaan untuk membuat bentuk perbualan. Bentuk percakapan membantu memastikan pengguna terus terlibat dan memberikan pengalaman pengguna yang lebih baik. Daripada mengisi jawapan mereka dan menatal ke soalan seterusnya, dengan borang perbualan pengguna secara automatik dibawa ke soalan seterusnya. Lebih interaktif dan menyeronokkan untuk pelawat laman web.

perbualan-bentuk-jenis-bentuk

Semasa membuat bentuk perbualan, JenisForm juga menyediakan ciri Logic Jump untuk menjadikan borang anda lebih pintar. Dengan ciri ini, anda boleh mengemukakan soalan berbeza berdasarkan jawapan pengguna terhadap soalan sebelumnya dan juga menunjukkan akhiran yang diperibadikan berdasarkan jawapan yang diberikan.

logik-lompat-wpforms-vs-jenis bentuk

TypeForm juga menawarkan ciri seperti kalkulator untuk melakukan pengiraan mudah dalam borang dan bidang tersembunyi yang boleh anda gunakan untuk mengisi jadual soalan dan hasil anda dengan maklumat yang sudah anda miliki. Mereka juga menawarkan muat naik fail, kemampuan untuk menerima pembayaran, pemberitahuan responden, dan integrasi yang mudah dengan aplikasi teratas seperti Google Spreadsheet dan Mailchimp.

WPForms

WPForms menawarkan sejumlah ciri hebat langsung untuk membantu anda membuat borang hubungan dan tinjauan yang hebat, serta pelbagai jenis borang lain juga.

Dengan tambahan Poll / Survey mereka, anda boleh membuat tinjauan pendapat atau tinjauan untuk laman web WordPress anda dengan mudah. Tambahan Poll / Survey dilengkapi dengan sebilangan medan borang unik untuk membuat bentuk yang hebat untuk perniagaan anda termasuk pilihan ganda, kotak pilihan, penilaian bintang, skala Likert, Skor Promoter Bersih, dan banyak lagi.

wpforms-poll-features

Apa yang lebih menggembirakan adalah WPForms membolehkan anda membuat bentuk perbualan juga.

Sekarang anda boleh membuat bentuk yang lebih interaktif yang meningkatkan penyelesaian borang dan mengurangkan pengabaian borang dengan WPForms juga. Susun atur borang perbualan halaman penuh menjadikan borang dalam talian anda lebih peribadi, seperti perbualan tatap muka dengan rakan.

perbualan-bentuk-wpforms

WPForms juga menawarkan logik bersyarat pintar yang berfungsi baik dengan bentuk perbualan dan jenis bentuk lain sehingga anda dapat membuat borang yang sangat diperibadikan berdasarkan jawapan dari pengguna.

Dengan WPForms, anda juga mendapat laporan tinjauan interaktif dengan pandangan masa nyata, anda bahkan dapat memaparkan hasil masa nyata dari tinjauan pendapat di laman web anda. Plugin pembangun borang ini juga memberi anda kemampuan untuk menerima pembayaran dalam talian dengan Stripe dan PayPal dan mudah disatukan dengan semua perkhidmatan pemasaran e-mel teratas.

WPForms juga menawarkan banyak bidang dan ciri unik untuk borang anda yang tidak ditawarkan oleh TypeForm termasuk:

 • pendaftaran pengguna – Buat borang pendaftaran pengguna WordPress khusus untuk laman web eCommerce, laman keahlian, dan forum.
 • Captcha tersuai – Tambahkan soalan khusus dan Captcha matematik.
 • Data Geolokasi – Gunakan data geolokasi untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pengguna anda.
 • Tandatangan Addon – Benarkan pengguna menandatangani borang dalam talian anda dengan tetikus atau skrin sentuh mereka.
 • Bentuk Pengabaian Addon – Buka lebih banyak petunjuk dengan menangkap sebahagian entri dari borang anda.

Pemenang: WPForms

Kemudahan Penggunaan: WPForms vs. TypeForm

JenisForms

Dengan JenisForm cukup mudah untuk membuat tinjauan atau borang dalam talian. Anda boleh mulakan dengan salah satu templat mereka yang telah dirancang sebelumnya. Mereka memiliki sejumlah templat yang dirancang untuk tinjauan dan kuesioner, maklum balas, pendaftaran, aplikasi, dan banyak lagi.

tyepform-templat

Apabila anda memilih templat, ia disertakan dengan soalan yang ditulis sebelumnya. Sekiranya anda ingin mengubahnya, cukup klik pada teks dan mulailah menulis. Memilih soalan untuk borang anda cukup mudah tetapi menyesuaikan bentuk untuk reka bentuk atau menambahkan soalan baru boleh menjadi lebih membingungkan bagi pemula.

typeforms-vs-wpforms-kemudahan-penggunaan

Sejauh membuat borang kenalan untuk laman web anda, tidak ada cara mudah untuk melakukannya. Mereka tidak mempunyai templat untuk itu, jadi anda harus bermula dari awal. Selain itu, anda tidak boleh menambahkan bidang ke borang anda, anda harus menulis soalan terlebih dahulu.

Di samping itu, untuk menambahkan borang dalam talian ke laman web anda, anda perlu menyalin dan menempelkan kod yang disediakan TypeForm ke dalam HTML halaman anda di mana anda mahu ia muncul, yang juga boleh menjadi tugas yang sukar bagi pemula.

WPForms

Sebaliknya, pemula akan menemui WPForms menjadi sangat mesra pengguna. Dengan WPForms, anda boleh membuat borang hubungan mudah atau bentuk perbualan atau tinjauan yang rumit dalam beberapa minit.

Pertama, WPForms menyediakan templat pra-binaan untuk pelbagai keperluan, termasuk borang hubungan mudah, meminta borang sebut harga, borang penagihan / pesanan, borang sumbangan, borang cadangan, borang tempahan janji temu, dan banyak lagi. Setiap templat memberi anda semua bidang yang anda perlukan untuk memulakan.

wpforms-templat

Menyesuaikan borang anda mudah dengan pembangun drag and drop WPForm. Sekiranya anda tidak mahu bidang, hapus dengan 1 klik butang. Anda boleh menambahkan medan baru dengan menyeretnya dari sebelah kiri ke sebelah kanan. Anda juga boleh menyusun semula medan borang menggunakan fungsi seret dan lepas juga.

wpforms-survey-editor

Sekiranya anda ingin mengubah bentuk anda menjadi bentuk perbualan dengan ciri bentuk perbualan baru WPForm, anda boleh mengaktifkannya dengan 1 klik butang juga.

wpforms-enabled-perbualan-bentuk

Tambahan, menambahkan borang anda ke laman web WordPress anda dengan WPForms – tidak perlu menyentuh kod apa pun. Dengan hanya 2 klik anda boleh menambahkan borang anda ke mana-mana halaman di laman web anda atau ke mana-mana catatan di laman web anda. WPForms juga dilengkapi dengan widget yang memungkinkan anda untuk menampilkan bentuk anda di bar sisi, footer, atau area widget lain di laman web.

Pemenang: WPForms

Harga: WPForms vs TypeForm

JenisForm

JenisForm menawarkan 3 rancangan harga yang berbeza: Percuma, Pro, dan Pro +. Dengan semua rancangan, anda boleh membuat borang tanpa had. Tetapi dengan rancangan Percuma, anda hanya dapat 100 respons setiap bulan dan anda hanya dapat menambahkan 10 soalan pada setiap borang.

typeform-pricing-wpforms-vs-typeform

Sekiranya anda mahukan kemampuan mengumpulkan respons tanpa had dan menambah medan tanpa had, anda perlu menaik taraf ke rancangan Pro yang berharga $ 30 sebulan. Juga, anda hanya dapat mengakses bidang dan ciri lanjutan mereka seperti logik melompat, muat naik fail, dan pembayaran semasa anda mendaftar untuk rancangan Pro – mereka tidak tersedia dengan pelan percuma.

Tambahan pula, jika anda ingin membuang penjenamaan TypeForm, anda harus memilih pelan yang paling mahal, Pro +, yang berharga $ 59 sebulan.

WPForms

WPForms menawarkan 4 rancangan harga berbeza: Basic, Plus, Pro, dan Elite. Rancangan mereka berkisar antara $ 39.50 setahun hingga $ 299.50 setahun. Harga mereka sangat bagus untuk pemilik laman web yang baru memulakan dan mahukan akses ke ciri-ciri canggih sambil tetap menggunakan anggaran.

wpforms-harga

Selain itu, walaupun dengan rancangan paling murah, anda masih dapat membuat dan menerima borang tanpa had, logik bersyarat pintar, medan lanjutan, dan banyak lagi. WPForms adalah penyelesaian yang berpatutan walaupun dibandingkan dengan Ninja Forms.

Sekiranya anda ingin mendapatkan akses ke ciri canggih seperti penyatuan pembayaran dan bentuk perbualan, anda perlu memilih rancangan yang paling popular, Pro, dengan harga $ 199.50 setahun.

Pemenang: WPForms

Sokongan: WPForms vs. TypeForm

JenisForm

JenisForm menawarkan pelbagai sokongan untuk pengguna mereka. Mereka menawarkan Pusat Bantuan yang lengkap dengan dokumentasi untuk membantu anda membuat borang, integrasi, berkongsi dan memasukkan borang anda, mengurus akaun anda, dan banyak lagi.

jenis-sokongan

TypeForm juga mempunyai blog bermanfaat yang penuh dengan petua dan trik. Anda juga mempunyai pilihan untuk menghubungi pasukan sokongan mereka tetapi mereka hanya memberikan sokongan pada waktu perniagaan Isnin – Jumaat dan menawarkan sokongan terhad pada waktu malam dan hujung minggu. Oleh itu, jika anda menghadapi masalah, anda mungkin tidak mendapat sambutan yang lebih pantas.

WPForms

WPForms menawarkan sejumlah jalan yang berbeza untuk pengguna mereka mendapatkan sokongan. Jadi, apa pun pilihan anda untuk mencari jalan keluar untuk masalah anda, WPForms telah membuat anda dilindungi. Anda boleh mengakses sistem tiket sokongan mereka langsung dari akaun anda dan mereka biasanya menjawab permintaan sokongan dalam 24 jam pada hari kerja.

wpforms-sokongan

Mereka juga mempunyai bahagian Dokumentasi yang menyediakan tutorial dalam kategori seperti Bermula, Fungsi, Gaya, Addon, Pengurusan Akaun, dan banyak lagi.

WPForms juga mempunyai blog yang hebat dan kerap dikemas kini yang penuh dengan tutorial, petua, dan nasihat yang sering merangkumi tangkapan layar dan arahan video langkah demi langkah.

Pemenang: WPForms

Kesimpulan: WPForms vs. TypeForm: Pembentuk Bentuk mana yang terbaik?

Sekiranya anda mencari pemalam yang memberi anda keupayaan untuk membuat pelbagai borang dengan mudah untuk laman web anda, seperti borang hubungan, borang pendaftaran, dan tinjauan, WPForms adalah pilihan terbaik anda.

Dengan WPForms, anda mendapat akses ke ciri dan bidang borang dalam talian yang hebat yang akan memberikan bentuk tambahan kepada keperluan perniagaan anda – tanpa perlu mengeluarkan banyak wang. Selain itu, sangat mesra pengguna, walaupun untuk pemula yang lengkap.

Mulakan dengan WPForms Hari Ini!

Sekiranya anda ingin membuat bentuk fokus reka bentuk untuk laman web anda atau berkongsi di media sosial, JenisForm adalah pilihan yang bagus. Tetapi, jika anda mahukan penyelesaian pembentuk borang untuk laman web atau perniagaan anda dengan semua ciri canggih yang anda perlukan, anda harus memilih rancangan termahal mereka. Pastikan untuk menentukan ciri apa yang anda perlukan dan berapa anggaran anda sebelum melakukan TypeForm.

Kami harap anda menikmati artikel ini dan anda telah mengetahui pilihan pembentuk borang mana yang terbaik untuk anda dalam pertempuran WPForms vs TypeForm. Sekiranya anda menyukai siaran ini, lihat artikel kami mengenai WPForms vs SurveyMonkey dan WPForms vs FormStack.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map