Cara Membuat Borang AMP di WordPress (Langkah demi Langkah)

cara membuat borang amp di WordPress


Adakah anda ingin membuat borang kenalan yang mesra AMP (Accelerated Mobile Pages) di laman web WordPress anda?

Di situlah plugin WPForms berguna. WPForms adalah salah satu plugin pembangun borang yang paling mesra pengguna yang membolehkan anda membuat borang hubungan mesra AMP yang indah untuk laman web anda dalam beberapa langkah cepat dan mudah.

Dalam artikel ini kami akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan plugin WPForms untuk membuat borang hubungan mesra APM yang cemerlang di laman web WordPress anda. Tetapi sebelum itu mari kita fahami dengan cepat kepentingan AMP.

Mengapa Buat Halaman AMP dan Borang AMP

Menurut satu kajian, hampir 60% pertanyaan carian di Google berasal dari peranti mudah alih. Dengan menjadikan laman web anda mesra AMP, anda dapat memastikan laman web anda dimuat lebih pantas pada peranti mudah alih.

Projek Mudah Alih Google adalah inisiatif sumber terbuka oleh Google yang bertujuan mempercepat pengalaman menyemak imbas mudah alih ke laman web terbuka. AMP meletakkan pengalaman melayari mudah alih selangkah lebih maju. Idea asasnya adalah meningkatkan kelajuan halaman di laman web anda secara dramatik dengan menggunakan templat ringan tambahan yang dioptimumkan untuk kelajuan.

Memuatkan laman web yang lebih pantas menawarkan pengalaman pengguna yang lebih baik dan mendorong pengunjung untuk tinggal lebih lama di laman web anda. Dengan cara itu anda dapat mengurangkan kadar pentalan dan meningkatkan kemungkinan peningkatan kedudukan anda.

Namun, kerana AMP menggunakan templat ringan yang terpisah untuk memuat halaman anda, ini mungkin mempengaruhi borang hubungan, fungsi javascript, dan elemen lain.

Untuk memaparkan borang kenalan di halaman AMP, anda boleh menggunakan WPForms, pemalam bentuk terbaik untuk WordPress.

Sekarang mari kita lihat cara menggunakan WPForms untuk membuat borang hubungan di halaman AMP anda.

Langkah 1: Memasang Google AMP Plugin

Sebelum kita menyelami dan membuat borang, mari kita lihat cara membuat halaman AMP di laman web anda. The AMP plugin adalah plugin Google AMP rasmi di WordPress.

Untuk mencari pemalam ini, cari AMP di kotak carian dengan menavigasi ke Pemalam »Tambah Baru.

Sekarang klik pada Install sekarang butang diikuti oleh Aktifkan butang untuk membiarkannya mula berfungsi.

Pemalam AMP, AMP Google

Langkah 2: Memasang WPForms di WordPress

Seterusnya, mari kita pasang pemalam WPForms di laman web anda. Untuk itu, log masuk ke papan pemuka WordPress anda dan pergi ke Pemalam »Tambah Baru. Sekarang ketik WPForms di bar carian di sudut kanan atas skrin anda.

Setelah pemalam berada, klik pada Install sekarang butang dan kemudian Aktifkan agar plugin mula berfungsi.

WPForms Lite, pemalam borang hubungan mesra AMP

Langkah 3: Membuat Borang Pertama Anda Dengan WPForms

Untuk membuat borang pertama anda dengan WPForms, pergi ke anda Papan pemuka WordPress dan arahkan ke WPForms »Tambah Baru

Anda sekarang akan mempunyai tetingkap berikut di skrin anda.

borang hubungan amp di wordpress

Anda akan melihat 4 pilihan berbeza di sini. Bergantung pada keperluan anda, anda boleh memilih templat yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Demi tutorial ini, mari kita pilih Borang Hubungan Ringkas pilihan. Anda sekarang akan diarahkan ke pembangun borang seret dan lepas di mana anda boleh menambah atau membuang bidang ke dan dari templat pra-binaan yang baru anda pilih.

pembina halaman kenalan amp

Semua medan yang ada ditunjukkan di sebelah kiri. Bidang mewah boleh digunakan hanya jika anda menaik taraf pemalam anda ke versi premium. Walau bagaimanapun, medan standard juga sesuai untuk dikunjungi.

Untuk menambahkan medan ke borang anda, seret saja dari kiri dan lepaskan di bahagian borang di sebelah kanan anda.

Sekiranya anda ingin membuang medan dari borang, arahkan kursor anda ke medan tertentu. Anda akan melihat a padam ikon di sudut kanan atas padang.

padamkan medan dari wpforms

Cukup klik pada pilihan itu dan bidang anda akan dihapuskan. Dengan menggunakan kaedah ini, anda boleh membuang sebarang medan dari bentuk yang anda rasa tidak diperlukan.

Anda juga mempunyai pilihan untuk menukar pilihan bidang anda. Anda boleh mengubah format medan, ukuran fon, menyembunyikan atau menunjukkan label dan sub-label dan sebagainya.

Setelah selesai, klik pada Jimat butang di sudut kanan atas borang anda, supaya anda tidak kehilangan perubahan.

Sekarang jika anda melihat ke sebelah kiri panel anda, anda akan melihat pilihan yang dipanggil Tetapan. Apabila anda mengkliknya, anda akan melihat beberapa pilihan. Untuk versi lite, anda akan dapat menggunakan tiga pilihan pertama sahaja.

Di bawah Am pilihan, anda boleh menukar nama borang anda, menambah keterangan, menukar teks butang kirim, menukar teks pemprosesan butang kirim dan sebagainya. Ini juga membolehkan anda mengaktifkan pilihan honeypot anti-spam dan pilihan penyerahan borang Ajax.

tetapan am borang hubungan amp

Sekarang pergi ke Pemberitahuan. Pilihan ini akan mempunyai beberapa pilihan untuk anda isikan. Medan utama di bahagian ini adalah Dari E-mel bidang. Di sini anda boleh menambahkan alamat e-mel laman web atau jenama anda. Anda juga harus memastikan bahawa laman web anda telah dikonfigurasi ke penyedia perkhidmatan yang sah untuk menghantar e-mel.

Langkah 4: Memaparkan Borang Pertama Anda

Untuk memaparkan borang pertama anda, pergi ke halaman di mana anda mahu borang anda muncul. Sekiranya anda ingin membuat halaman baru, klik Halaman »Tambah Baru. Tambahkan tajuk ke halaman anda.

Klik ikon + untuk menambahkan blok ke editor Gutenberg. Kemudian taip WPForms dan setelah muncul, klik padanya.

masukkan borang hubungan amp

Seterusnya anda akan diminta untuk memilih borang hubungan yang tepat, jadi pilih borang tersebut.

halaman hubungan amp

Anda kini boleh mengklik pada Menerbitkan butang di sebelah kanan papan pemuka WordPress anda untuk menerbitkan catatan anda. Borang AMP WordPress anda kini disiarkan.

Anda juga boleh menggunakan Borang Tanda Surat Surat Buletin dan juga Borang cadangan templat yang tersedia untuk anda pada awal proses. Bergantung pada keperluan anda, pilih templat yang anda mahukan untuk laman web anda. The Borang kosong pilihan membolehkan anda membuat borang dari awal. Sekiranya anda mahukan borang yang baru, cubalah pilihan tersebut

Itu cukup banyak. Kini laman web anda harus mempunyai borang hubungan mesra AMP yang ingin anda buat.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda. Sekiranya anda menyukai siaran ini, anda mungkin juga ingin membaca panduan langkah demi langkah kami mengenai cara membuat Borang Berbilang halaman di WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map