Cara Menambah Papan Pemuka Analitis Google ke Pentadbir WordPress

cara menambah papan pemuka statistik analisis pada wordpress


Ingin memeriksa statistik Analitis anda terus dari papan pemuka WordPress anda?

Memiliki papan pemuka Analitis Google anda dalam pentadbir WordPress anda memudahkan untuk memantau lalu lintas anda, jadi anda tidak perlu selalu masuk ke akaun Analitis Google anda untuk mengesan. Berdasarkan laporan ini. anda akan mendapat maklumat tentang cara mengoptimumkan kandungan anda untuk meningkatkan penjualan dan penukaran anda.

Sebilangan besar daripada anda mesti menggunakan Google Analytics untuk mengawasi prestasi laman web anda. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara memeriksa statistik laman web anda langsung dari papan pemuka anda dengan menambahkan papan pemuka Analitis Google.

Sekiranya anda salah seorang daripada mereka, maka berhenti bimbang sekarang. Dalam artikel hari ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara memeriksa statistik laman web anda terus dari papan pemuka anda tanpa masuk ke laman web atau alat lain.

Periksa Statistik Laman Web Dari Papan Pemuka WordPress Anda

monsterinsights, pemalam masuk dan pendaftaran pengguna

Cara termudah untuk menambahkan statistik ke papan pemuka anda adalah dengan menambahkan pemalam, seperti MonsterInsights.

MonsterInsights adalah pemalam Analitis Google terbaik untuk WordPress. Bukan sahaja membolehkan anda menambahkan statistik ke laman web anda, tetapi juga memungkinkan anda mengaktifkan laporan analisis lanjutan, seperti penjejakan eCommerce, penjejakan muat turun, dan banyak lagi tanpa perlu menyentuh garis kod.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pemalam ini, periksa tinjauan MonsterInsights terperinci kami.

Mari lihat cara menggunakan pemalam ini untuk menambahkan papan pemuka statistik ke WordPress anda.

Langkah 1: Menambah Papan Pemuka Analitis Google ke Pentadbir WordPress

Langkah pertama ialah memasang MonsterInsights pasangkan pada papan pemuka WordPress anda.

Untuk maklumat lanjut, lihat cara memasang pemalam WordPress.

Setelah MonsterInsights dipasang dan diaktifkan, pergi ke papan pemuka anda dan klik Dapatan »Tetapan. Di sini anda boleh memasukkan kunci lesen MonsterInsights anda yang terdapat di akaun MonsterInsights anda.

tambah kunci verifikasi papan pemuka statistik

Sekarang klik pada Sahkan kunci butang. Setelah selesai, anda harus menyambungkan laman web anda ke akaun Analitis Google anda. Anda boleh melakukannya dengan pergi ke Dapatan »Tetapan. Anda akan melihat pilihan yang dipanggil Sahkan dengan akaun Google anda. Cuma klik pada butang ini.

Anda sekarang akan diarahkan ke halaman baru di mana anda akan diminta untuk log masuk ke akaun Google anda.

log masuk ke analisis Google

Sekiranya anda sudah log masuk ke Akaun Google anda, maka anda boleh memilih laman web yang anda ingin periksa statistiknya. Sekiranya tidak, masukkan kelayakan masuk anda dan kemudian klik pada Seterusnya butang dan bergerak ke hadapan.

Teruskan dan tekan Benarkan butang. Langkah terakhir adalah memilih profil yang ingin anda lacak. Anda perlu memilih laman web anda di sini dan kemudian klik pada Pengesahan Lengkap butang untuk meneruskan.

tambah kebenaran statistik

Anda sekarang akan diarahkan ke papan pemuka WordPress dan melihat laporan Analitis Google anda.

Sekiranya anda belum menyiapkan akaun Analitis Google anda, maka akan memerlukan sedikit masa (hingga 24 jam) agar statistik anda dapat dilihat di papan pemuka anda.

Langkah 2: Melihat Papan Pemuka Analitis Google Anda di WordPress

Sekarang itu MonsterInsights dipasang, diaktifkan dan dihubungkan ke papan pemuka Analitis Google anda, anda sudah bersedia untuk memeriksa statistik dari dalam papan pemuka anda.

Untuk melakukan itu pergi ke Dapatan »Laporan.

Anda akan melihat laporan keseluruhan laman web anda. Setelah menatal ke bawah sedikit, anda akan melihat jumlah pelawat Baru berbanding yang baru di laman web anda. Ini juga memberi anda pecahan peranti, jadi anda tahu dengan tepat berapa banyak orang yang menggunakan peranti mudah alih, tab, dan komputer riba mereka. dll untuk melawat laman web anda.

Anda juga mempunyai idea yang jelas mengenai jumlah lalu lintas yang datang dari negara yang berlainan, dari mana lalu lintas anda berasal dan apa halaman dan catatan teratas di laman web anda.

Pada dasarnya anda dapat melihat dengan tepat apa yang ditunjukkan oleh Google Analytics tetapi banyak lagi.

Apa Yang Boleh Anda Lihat Dengan Menggunakan MonsterInsights?

Selain menawarkan laporan umum laman web anda, MonsterInsights juga menawarkan laporan khusus bergantung kepada tetapan anda. Sebahagian daripadanya adalah:

 • Laporan klik pautan afiliasi untuk penerbit
 • laporan eCommerce untuk perniagaan eCommerce,
 • Laporan Search Console untuk menganalisis lalu lintas Carian Google
 • Laporan dimensi berdasarkan dimensi khusus yang telah anda tambahkan
 • Penjejakan penghantaran borang
 • Statistik laman web masa nyata

Anda hanya perlu memasang addon yang diperlukan dan anda sudah bersedia. Untuk memasang addon, pergi ke Dapatan »Addons.

Anda kemudian akan melihat beberapa pilihan di skrin anda. Bergantung pada addon mana yang anda mahukan tekan saja Pasang butang dan anda sudah selesai. Setelah dipasang status addon akan berubah menjadi Aktif.

Jadi itu sahaja. Anda kini mempunyai papan pemuka statistik di laman WordPress anda.

Anda mungkin juga ingin melihat cara mengatur penjejakan pengarang di WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map