Letakkan domain tidak aktif anda untuk digunakan dengan WordPress

Bagi anda domainer yang mempunyai banyak nama domain yang tidak digunakan memperoleh pendapatan nominal pada perkhidmatan tempat letak kereta lama atau hanya mengumpulkan habuk dan tidak melakukan apa-apa, baca terus. Domain yang dibangunkan hampir selalu mengungguli pendaratan satu klik di tempat letak kenderaan. Salah satu cara termudah untuk mengembangkan domain dengan cepat adalah dengan membuat blog WordPress automatik. Dalam tutorial ini saya akan membahas:


 • Di mana menjadi tuan rumah blog automatik WordPress anda
 • Cara memasang WordPress dan mengkonfigurasinya dengan mempertimbangkan SEO
 • Plugin WordPress percuma yang boleh anda gunakan untuk menubuhkan blog automatik
 • Cara menggunakan menggunakan RSS feed untuk menghasilkan kandungan yang relevan
 • Cara mengewangkan laman web anda dengan Adsense dan aliran pendapatan lain

Sekarang adalah masa untuk membuang halaman terparkir tersebut dan mula mengembangkan domain anda yang tidak digunakan ke laman web yang dinamis dan kaya dengan kandungan.

Sekadar catatan kecil sebelum meneruskan. Ini bukan panduan untuk membuat pengikisan / penulisan semula kandungan percikan. Saya hanya menggunakan kaedah yang lebih cekap untuk mengewangkan domain yang tidak digunakan, atau mungkin untuk menambah blog semasa anda dengan berita yang dikemas kini dari suapan yang berkaitan. Mengumpulkan suapan RSS secara sah adalah cara yang sah untuk menambahkan kandungan ke blog WordPress anda.

Di mana menjadi tuan rumah blog automatik WordPress anda

Terdapat sejuta hos web di luar sana, ada yang baik, ada yang tidak begitu baik, ada yang harus dielakkan sepenuhnya. Satu hos yang secara peribadi saya sarankan untuk hosting WordPress ialah HostGator. Harga mereka murah, pelayan mereka boleh dipercayai, dan sokongan mereka tersedia 24 jam sehari – 7 hari seminggu. Yang paling penting, hosting mereka sangat mesra WordPress dan akan membolehkan anda menjadi tuan rumah nama domain tanpa had dalam akaun bersama.

Sepanduk HostGator

Sudah tentu jika anda sudah mengetahui tentang web host yang baik yang memenuhi keperluan, jangan ragu untuk menggunakannya juga. Tuan rumah dengan cPanel dengan Fantastico pasti disukai.

Cara memasang WordPress dengan mempertimbangkan SEO

Saya telah menulis topik ini beberapa kali dalam tutorial sebelumnya. Langkah pertama (jelas) adalah untuk mendapatkan anda Hosting WordPress menubuhkan, dan pasang WordPress. Sebilangan besar orang lebih memilih memilih jalan penyelesaian automatik dan lebih mudah dengan memasang melalui Fantastico. Orang lain mungkin mahu pasang WordPress secara manual.

Setelah berjaya memasang WordPress, ikuti langkah-langkah untuk mengoptimumkan WordPress untuk enjin carian pasti bagus. Sekurang-kurangnya anda boleh mengatur permalinks cantik untuk menjadikan URL anda lebih mesra mesin carian.

Setelah melakukan semua perkara di atas, anda mungkin ingin mencari tema WordPress yang menarik yang sesuai dengan topik domain anda. Beberapa tempat yang bagus untuk mencari tema WordPress disenaraikan di sumber halaman. Pemilihan tema WordPress percuma di sini di Makmal Tema tidak terlalu buruk.

Plugin FeedWordPress

Saya telah melihat beberapa plugin WordPress berbayar yang mengaku melakukan perkara yang sama FeedWordPress, yang benar-benar percuma dan mungkin berfungsi juga. Ia boleh dimuat turun melalui di WordPress.org. Rujukan kepada tutorial kami sebelumnya mengenai memasang pemalam WordPress jika anda tidak pasti cara memuat naik dan mengaktifkan pemalam.

Cara menggunakan FeedWordPress

Setelah mengaktifkan pemalam, anda akan melihat menu Syndication baru di panel pentadbiran WordPress anda. Di sini anda boleh menambah / mengedit / menghapus maklumat suapan, mengemas kini suapan secara manual, atau membuat konfigurasi awal untuk tetapan lalai yang anda ingin gunakan untuk catatan gabungan anda.

Suapan Bersindiket

Di sinilah anda memilih sama ada untuk memeriksa item suapan baru secara automatik, bukannya bila diminta – atau secara manual. Memandangkan artikel ini adalah mengenai automasi laman web anda, anda mungkin ingin menetapkannya menjadi automatik. Selang waktu yang berpatutan adalah sekitar 10 minit.

Pilihan Suapan Sindikasi FeedWordPress

Pilihan Pos Bersindiket

Di sinilah anda menetapkan kategori lalai untuk menetapkan catatan sindiket anda juga. Anda boleh menetapkan kategori yang berbeza untuk suapan tertentu di kemudian hari. Bergantung pada pilihan anda, anda mungkin atau mungkin tidak mahu mengaktifkan komen atau trackback pada catatan sindiket. Anda ingin memastikan pautan tetap ke laman web anda, dan bukan yang asli. Dengan cara ini anda mempunyai lebih banyak halaman kandungan yang dapat dirayapi di laman web anda. Saya akan tunjukkan kemudian cara memautkan ke sumber asal dalam kandungan siaran anda.

Pilihan Pos Sindikasi FeedWordPress

Tempat mencari suapan berita

Mengkonfigurasi pemasangan WordPress anda untuk berfungsi dengan blog automatik hanyalah separuh pertempuran. Anda perlu mengetahui di mana mencari suapan yang baik yang sesuai dengan topik anda. Berikut adalah beberapa tempat yang baik untuk mendapatkan suapan:

Peringatan: Pastikan anda membaca dan memahami syarat penggunaan yang berkaitan dengan suapan RSS ini. Sebilangannya tidak membenarkan kandungan diterbitkan semula di blog seperti ini. Istilah melanggar semasa menggunakan suapan RSS ini di laman web anda boleh menyebabkan a berhenti dan berhenti perhatikan, atau lebih teruk lagi.

Memasukkan suapan ke FeedWordPress

Semoga kata-kata berhati-hati saya tidak menakutkan anda. Sekiranya anda mengikuti syarat penggunaan pada setiap suapan, anda tidak perlu risau. Sebagai contoh, saya akan menggunakan Gaya Hidup – Teknologi Suapan RSS dari Reuters.

FeedWordPress - Menambah laman web sindikasi baru

Setelah berjaya memasukkan URL suapan yang anda inginkan, klik Sindiket butang.

Pencari Suapan: Suapan Bersindiket Baru

Sekiranya semuanya ada di skrin ini, gunakan suapan. Pada ketika ini, makanan yang dipilih harus ditambahkan sebagai laman penyumbang. Sebelum mengemas kini suapan, anda mungkin ingin memeriksa semula tetapan suapan tertentu terlebih dahulu. Ini termasuk memastikan bahawa catatan yang disindiket dari suapan ditugaskan ke kategori yang betul, sama ada anda mahu komen dan / atau trackback diaktifkan, dll. Teruskan dan tekan Kemas kini butang untuk mula mengisi pangkalan data WordPress anda dengan item suapan.

Kemas kini FeedWordPress Selesai

Mudah-mudahan anda mendapat mesej yang berjaya dipaparkan seperti tulisan xx atau lebih kurang siaran dikemas kini. Sekiranya anda mendapat semacam mesej ralat yang mengatakan 0 catatan telah ditambahkan, kemungkinan ada yang tidak kena dengan suapan yang anda pilih.

Langkah terakhir

Mari kita lihat bagaimana rupa blog contoh kita.

FeedWordPress dalam Tindakan

Nampaknya cukup bagus. Perhatikan bagaimana tarikh cerita sebenarnya tetap bijak, bukan pada hari anda menerbitkannya di blog anda. Perhatikan juga pautan Penyumbang baru, kembali ke laman web Reuters yang asal. Jadi sekarang kita mempunyai 11 coretan berita baru, tetapi di manakah pautan ke kisah asalnya? Ini adalah sesuatu yang perlu anda tambahkan ke fail templat secara manual. Buka index.php dan mungkin single.php anda (bergantung pada struktur tema anda) dan masukkan kod berikut selepas_content ().

“tajuk =”“Baca selebihnya ceritanya…

Permalink FeedWordPress Syndication

Lakukan perkara yang sama dalam single.php (jika ada) dan simpan. Mari kita lihat contoh blog sekarang.

Tahniah! Anda boleh membuat blog automatik

Seperti yang anda lihat sekarang ada pautan kembali ke kisah asal. Sebilangan besar suapan berita RSS memerlukan pautan kembali ke cerita penuh seperti ini, bersama dengan beberapa atribusi, jadi ini sangat penting. Setelah semuanya berjalan lancar, anda mungkin mahu paparkan iklan di laman web juga.

Itu sahaja. Jangan ragu untuk memberi komen dan berkongsi sekiranya anda menyukai tutorial ini. Dan ingat – gunakan suapan RSS dengan bijak, baca syarat dan jangan mengikis kandungan. Terima kasih untuk membaca.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map