9 Plugin Caching WordPress Terbaik Dibandingkan (2020)

Plugin Caching WordPress Terbaik


Adakah anda ingin meningkatkan kelajuan laman web WordPress anda? Menggunakan plugin caching di laman web anda adalah salah satu kaedah terbaik untuk memastikan laman web anda dimuat dengan lebih pantas.

Secara statistik, hampir separuh penonton laman web anda menjangkakan laman web anda akan dimuat dalam masa kurang dari 3 saat. Oleh itu, tidak menghairankan bahawa Google terus menekankan kelajuan laman dalam algoritma cariannya. Semakin tinggi kelajuan halaman, semakin baik kedudukan carian anda, dan lebih banyak lalu lintas organik yang dapat anda tarik.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi plugin caching WordPress terbaik untuk laman web anda.

Mengapa Anda Memerlukan Plugin Caching WordPress?

Plugin caching menghasilkan halaman HTML statik di laman web anda dan menyimpannya di pelayan anda.

Setiap kali pengguna cuba mengakses laman web anda, plugin caching anda menyajikan halaman HTML yang lebih ringan dan bukannya memproses skrip PHP WordPress yang lebih berat. Ini membolehkan pemalam cache meningkatkan masa muat halaman anda dengan sangat baik.

9 Pemalam Cache WordPress Terbaik

 1. Roket WP: Plugin Premium Cache Paling Popular
 2. WP-Optimumkan: Plugin Pengoptimuman WordPress All-in-one
 3. Pengoptimum SG: Plugin WordPress Percuma oleh SiteGround
 4. WP Super Cache: Plugin Cache dari WordPress.com
 5. Jumlah Cache W3: Pemalam Cache WordPress Mesra Pembangun
 6. Cache Terpantas WP: Plugin Cache WordPress Dengan Konfigurasi Minimum
 7. Cache Komet: Plugin WordPress Caching Percuma
 8. Pemboleh Cache: Plugin Cache WordPress Ringan Terbaik
 9. Hyper Cache: Namun Satu lagi Cache WordPress Percuma

Mari kita lihat plugin caching WordPress terbaik yang terdapat di pasaran.

1. WP Rocket: Plugin Cache Premium Paling Popular

roket wp

WP Rocket adalah plugin caching premium paling popular untuk WordPress. Kemudahan konfigurasi adalah yang membezakan WP Rocket daripada persaingannya. Setelah anda mengaktifkan plugin, cache halaman akan segera diaktifkan.

Beberapa kelebihan menggunakan WP Rocket adalah:

 • Pengindeksan laman web anda di mesin carian akan diperbaiki.
 • Untuk meningkatkan masa muat halaman, HTML, JavaScript, dan fail CSS dikurangkan.
 • Pemuatan malas dikenakan pada gambar anda, yang bermaksud gambar anda dimuatkan hanya apabila mereka dapat dilihat oleh pelawat anda di penyemak imbas mereka.
 • Ia dilengkapi dengan banyak cangkuk yang membantu pembangun memperluas ciri-cirinya dengan mudah.

Harga: Bermula pada $ 49 untuk satu lesen laman web.

Mulakan dengan WP Rocket hari ini.

2. WP-Optimize: Plugin Pengoptimuman WordPress All-in-one

wp mengoptimumkan

WP-Optimize adalah plugin freemium caching, yang dibuat oleh orang yang sama di belakang plugin sandaran legenda, UpdraftPlus. Ia telah digunakan di hampir sejuta laman web di seluruh dunia.

WP-Optimize mempercepat laman WordPress anda dengan membersihkan pangkalan data anda, memampatkan gambar besar anda, dan mencache laman web anda.

 • Bersihkan pangkalan data: Plugin ini membersihkan semua data yang tidak diperlukan dalam pangkalan data anda, membersihkan jadual anda, dan akhirnya menjadikan laman web anda cepat dan cekap.
 • Pemampatan gambar: Alat pemampatan gambarnya mengurangkan sumber pelayan dengan ketara dengan menukar gambar besar menjadi fail yang dimampatkan dan meningkatkan masa pemuatan halaman.
 • Caching: Ia dilengkapi dengan semua ciri penting plugin caching lain dengan konfigurasi persediaan minimum.

Mulakan dengan WP-Optimize hari ini!

3. SG Optimizer: Plugin Caching WordPress Percuma oleh SiteGround

Pengoptimum SG

SG Optimizer adalah plugin caching percuma oleh SiteGround yang tersedia untuk dimuat turun dari WordPress.org. Ia dibina untuk menghubungkan laman WordPress anda dengan perkhidmatan prestasi SiteGround. Perlu diingat bahawa pemalam ini hanya akan berfungsi jika anda menghoskan laman web anda dengan SiteGround dan tidak akan berfungsi dengan hos lain.

Pemalam membantu meningkatkan prestasi laman web anda dengan pelbagai teknik pengoptimuman. Berikut adalah beberapa ciri yang ditawarkannya.

 • Ini membolehkan anda mengkonfigurasi cache dinamik dan Memcached. Anda boleh mengaktifkan / melumpuhkan pembersihan cache automatik dan mengecualikan URL dari cache. Anda juga mempunyai pilihan untuk menguji halaman anda jika halaman tersebut di-cache dengan betul.
 • Ini membolehkan anda memaksa HTTPS untuk laman web anda dan beralih antara versi PHP yang berbeza. Anda bahkan boleh mengaktifkan / mematikan peraturan Pemampatan Gzip dan penyemak imbas penyemak imbas untuk laman web anda.
 • Anda mempunyai pilihan untuk mengaktifkan / melumpuhkan pengurangan sumber HTML, JS dan CSS anda. Ini membolehkan anda membuang sokongan Emoji dan rentetan pertanyaan dari sumber statik anda.
 • Anda juga dapat mengoptimumkan gambar anda secara individu atau pukal.

Harga: Percuma

Mulakan dengan SG Optimizer hari ini!

4. WP Super Cache: Plugin Cache dari WordPress.com

WP Super Cache

WP Super Cache adalah satu lagi plugin caching yang popular untuk WordPress, dengan lebih dari satu juta pemasangan aktif. Plugin ini dikendalikan oleh Automattic, pasukan yang sama di belakang WordPress.com.

WP Super Cache membantu anda menghasilkan fail html statik dari blog WordPress dinamik anda. Setelah memproses skrip PHP WordPress yang lebih berat di laman web anda, WP Super Cache memberikan fail HTML statik kepada sebahagian besar pelawat laman web anda.

WP Super Cache menyajikan fail cache dalam 3 cara:

 • Ringkas: Ini adalah kaedah cache fail yang paling disyorkan kerana anda tidak perlu mengedit fail PHP, dan fail .htaccess tidak perlu dikonfigurasi.
 • Ahli: Ini adalah kaedah caching terpantas untuk melayani file HTML super cache kepada pengguna, tetapi memerlukan pengubahsuaian fail .htaccess anda.
 • WP Super Caching: Kaedah ini digunakan untuk menyimpan halaman untuk pengguna yang dikenali (yang masuk ke laman web anda, meninggalkan komen, dll.). Walaupun kaedah caching paling fleksibel, kaedah ini lebih perlahan berbanding kaedah lain.

Harga: Percuma

Mulakan dengan W3 Super Cache hari ini.

5. W3 Jumlah Cache: Pemalam Cache WordPress Mesra Pembangun

Jumlah cache W3

Dengan lebih dari satu juta pemasangan aktif, W3 Total Cache adalah salah satu plugin caching yang paling popular untuk WordPress. Ini meningkatkan prestasi pelayan anda dengan menyimpan setiap aspek di laman web anda dan juga menawarkan integrasi rangkaian penghantaran kandungan.

Ia telah digunakan dan disyorkan oleh banyak syarikat dan penerbitan seperti AT&T, MattCutts.com, Mashable.com, dan banyak lagi yang lain. Sama ada laman web anda dihoskan di rangkaian hosting bersama atau pelayan khusus, anda akan mendapati pemalam itu berguna untuk meningkatkan prestasi pelayan web anda dan mengurangkan masa muat halaman. Buat masa ini, satu-satunya plugin yang dirancang untuk mengoptimumkan semua persekitaran hosting praktikal.

Ia menawarkan sokongan untuk Google Accelerated Mobile Pages (AMP) dan Secure Socket Layer (SSL).

Pembangun mendakwa bahawa pemalam dapat menawarkan penjimatan lebar jalur hingga 80% melalui pengurangan, proses pengurangan ukuran HTML, CSS, JavaScript, dan suapan anda tanpa memberi kesan negatif.

Harga: Percuma

Mulakan dengan W3 Total Cache hari ini.

6. Cache Terpantas WP: Plugin Cache WordPress Dengan Konfigurasi Minimum

Cache Terpantas WP

WP Fastest Cache hadir dengan sedikit pengaturan konfigurasi untuk caching WordPress, yang menjadikannya salah satu plugin caching WordPress termudah yang terdapat di repositori plugin WordPress rasmi.

Sama seperti plugin caching lain, ia membuat fail HTML statik dari laman WordPress dinamik anda.

Untuk mengurangkan saiz fail, plugin meminimumkan fail HTML dan CSS. Ia juga membolehkan anda melumpuhkan emoji di laman web anda. Ia berkesan melaksanakan caching penyemak imbas untuk mengurangkan masa muat halaman untuk pengunjung berulang dan menggabungkan banyak fail CSS menjadi satu untuk mengurangkan bilangan perjalanan HTTP.

Versi premium plugin dilengkapi dengan banyak ciri unik untuk meningkatkan kelajuan halaman anda, seperti pengoptimuman gambar, pembersihan pangkalan data, cache mudah alih, dan banyak lagi.

Setelah anda memasang plugin WP Fastest Cache percuma, anda boleh membeli versi premium terus dari papan pemuka WordPress anda.

Harga: Kedua-dua versi percuma dan premium tersedia. Harga tersembunyi dari laman web dan dapat dilihat setelah anda mengklik butang beli yang terdapat di dalam pemalam percuma anda.

Mulakan dengan WP Terpantas Cache hari ini.

7. Comet Cache: Plugin WordPress Caching Percuma

cache komet

Comet Cache adalah satu lagi plugin caching yang popular dengan 60,000 pemasangan aktif. Tidak seperti plugin caching lain, Comet Cache dilengkapi dengan kemampuan untuk menyimpan cache pengguna yang masuk juga. Itu bermakna jika anda menjalankan laman web keahlian, laman eCommerce, atau laman web lain yang memerlukan pengguna mendaftar, maka Comet Cache adalah plugin yang mesti digunakan untuk anda.

Plugin menggunakan cache penyemak imbas dengan pelayan Apache, yang bermaksud anda dapat meningkatkan kelajuan halaman dengan mengelakkan beberapa kali perjalanan antara pelayan dan penyemak imbas.

Anda juga dapat melayani semua fail cache di laman web anda dari rangkaian penghantaran kandungan (CDN) pilihan anda. Ia menyokong rangkaian CDN yang popular seperti CloudFront, MaxCDN, dan banyak lagi.

Untuk mengelakkan menghasilkan cache versi baru semasa pelayan anda sibuk, pemalam memantau pemuatan pelayan dan mematikan sementara cache tamat.

Plugin ini juga menunjukkan statistik cache untuk membantu anda mendapatkan gambaran mengenai status cache laman web anda.

Harga: Kedua-dua versi percuma dan premium tersedia. Lesen satu laman web boleh dibeli dengan bayaran sekali sebanyak $ 39.

Mulakan dengan Comet Cache hari ini.

8. Pemboleh Cache: Plugin Cache WordPress Ringan Terbaik

Pemalam Cache Enabler

Cache Enabler adalah plugin caching ringan yang membuat fail HTML statik di laman web anda dan memberikannya kepada sebahagian besar pengunjung laman web anda atas permintaan. Ia memerlukan konfigurasi minimum dan dilengkapi dengan semua ciri penting yang anda perlukan dari plugin caching.

Tidak seperti kebanyakan pemalam cache WordPress percuma, Cache Enabler menyediakan dokumentasi yang luas yang membantu anda meneroka pelbagai ciri pemalam. Dengan tangkapan skrin dan video yang indah, dokumentasi akan memandu anda melalui pelbagai aspek cache WordPress.

Sebaiknya Anda tidak menggunakan tema atau plugin khusus seluler yang menunjukkan susun atur yang berbeza untuk pengguna mudah alih dan desktop bersama dengan Cache Enabler kerana cache akan dilewati, menjadikannya tidak berguna.

Harga: Percuma

Mulakan dengan Cache Enabler hari ini.

9. Hyper Cache: Namun Satu lagi Cache WordPress Percuma

cache hiper

Hyper Cache adalah plugin caching yang ditulis sepenuhnya dalam PHP yang dapat digunakan di kedua-dua persekitaran hosting murah dan juga pelayan kelas atas.

Mengaktifkan Hyper Cache memang mudah kerana berfungsi dengan sekumpulan nilai lalai.

Plugin ini dilengkapi dengan pilihan beralih tema mudah alih yang membolehkan anda mengaktifkan cache walaupun anda menggunakan susun atur yang berbeza untuk pengguna dan desktop. Ini sangat berguna jika anda menggunakan tema responsif di laman web anda atau memerlukan format iklan yang berbeza untuk peranti yang berbeza.

Manfaat unik lain dari Hyper Cache adalah kemampuannya untuk melayani halaman cache kepada penulis komen. Walau bagaimanapun, anda juga boleh melumpuhkan penyediaan halaman cache untuk memberi komen kepada pengarang jika anda mahu.

Ia juga merupakan plugin bbPress siap, jadi anda boleh mengaktifkan cache untuk halaman forum bbPress anda.

Harga: Percuma

Mulakan dengan Hyper Cache hari ini.

Memilih Plugin WordPress Caching Terbaik untuk Keperluan Anda

Ketika memilih plugin caching WordPress untuk laman web anda, tidak ada penyelesaian “satu ukuran untuk semua”.

Sekiranya anda ingin memilih pemalam cache WordPress percuma terbaik yang berfungsi, maka pilih salah satu Jumlah Cache W3 atau WP Super Cache. Kedua-duanya sentiasa diperbaharui dan digunakan oleh lebih dari satu juta laman web.

Sekiranya anda memerlukan penyelesaian cache WordPress premium yang menawarkan sokongan luar biasa dan memerlukan konfigurasi minimum untuk anda, pilih WP Rocket. Ia juga merupakan sebahagian daripada plugin WordPress terbaik kami.

Kami harap panduan ini membantu anda memilih plugin caching terbaik untuk laman web anda. Semoga berjaya dengan mempercepat laman web anda!

Sekiranya anda juga ingin meningkatkan trafik organik anda, lihatlah alat SEO WordPress terbaik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map