ThirstyAffiliates vs Pretty Links – Mana Yang Lebih Baik? (Perbandingan)

penghilang rasa haus vs pautan cantik


Adakah anda tertanya-tanya plugin afiliasi mana yang terbaik untuk menjalankan laman web afiliasi?

Pasaran WordPress dibanjiri dengan banyak plugin afiliasi yang membolehkan anda menutup pautan afiliasi anda, menguruskan URL berjubah dan melindungi komisen anda dari kecurian..

Antaranya, dua plugin yang membezakan diri dari yang lain adalah ThirstyAffiliates dan Pretty Links.

ThirstyAffiliates vs Pretty Links: Perbandingan

Dalam artikel ini, kami akan melakukan perbandingan langsung antara 2 pemalam ini dan membantu anda memutuskan mana yang terbaik untuk laman web anda.

Untuk kemudahan pembaca, kami telah membahagikan catatan tersebut kepada 7 bahagian yang berbeza.

 1. Gambaran keseluruhan
 2. Pengurusan Pautan
 3. Pemendekan URL
 4. Lokasi dan Pelaporan
 5. Pilihan Import / Eksport
 6. Sokongan
 7. Harga

Jadi mari kita mulakan.

1. ThirstyAffiliates Vs. Pautan Cantik – Gambaran keseluruhan

ThirstyAffiliates adalah pemalam pengurusan afiliasi yang membolehkan anda menambah, berjubah dan menguruskan pautan afiliasi ke laman web anda dengan mudah. Ini membolehkan anda menutup URL afiliasi anda yang jelek sehingga kelihatan selamat untuk diklik oleh pengguna anda. Ia juga dilengkapi dengan beberapa ciri hebat lain seperti penjadualan pautan, pemeriksaan kesihatan automatik untuk pautan anda, dll.

Pretty Links juga merupakan plugin pengurusan pautan yang serupa yang membolehkan anda menutup pautan afiliasi anda untuk menjadikannya kelihatan bersih dan sederhana untuk pengguna anda. Anda juga boleh menggunakannya untuk membuat pautan yang lebih pendek yang berasal dari nama domain anda sendiri. Ini adalah alat pengurusan pautan lengkap yang dilengkapi dengan banyak ciri lanjutan lain seperti membuat pautan cantik secara automatik, kata kunci pautan automatik, penjejakan pautan dan banyak lagi.

2. Pengurusan Pautan

Dengan ThirstyAffiliates, menguruskan pautan anda sangat mudah dan boleh dilakukan dari lokasi pusat. Sebagai contoh, jika syarikat yang anda promosikan mengubah pautan mereka, anda boleh mengganti semua pautan mereka di laman web anda dengan yang baru terus dari panel ThirstyAffiliates anda. Anda tidak perlu menggali lebih dalam arkib anda untuk memperbaiki semua pautan secara manual. Mengubahnya di panel anda secara automatik akan mengemas kini semua pautan yang telah anda terbitkan setakat ini.

Dengan ThirstyAffiliates, anda juga boleh menjadualkan pautan anda. Ini bermaksud bahawa anda boleh menambahkan pautan afiliasi anda dan kemudian memilih masa yang anda mahukan pautan tersebut menjadi aktif. Ini juga membolehkan anda menerima pemberitahuan sebagai pentadbir setiap kali pautan anda mencapai kejayaan. Sebagai contoh, anda boleh membiarkannya memberitahu anda apabila mencapai sejumlah klik. Selanjutnya, anda boleh melakukan audit pada pautan anda dari semasa ke semasa dengan mengaktifkan pilihan auto health checker.

Pretty Links juga menawarkan pilihan pengurusan pautan yang mudah. Tetapi jika anda membandingkannya dengan rakan sejawatnya, ciri-ciri ini sangat terhad di sini.

Pretty Links membolehkan anda menambah pengalihan, tag yang tidak diikuti, dan kategori ke pautan afiliasi anda. Anda juga mempunyai pilihan untuk membuka pautan di tetingkap baru.

Tetapi tidak seperti ThirstyAffiliates, Pretty Links tidak menawarkan pilihan untuk menjadualkan pautan anda atau mengautomatikkan pemeriksaan kesihatan pautan untuk mengaudit pautan afiliasi anda untuk melihat apakah mereka berfungsi dengan baik. Anda juga tidak mempunyai pilihan untuk menerima pemberitahuan walaupun pautan anda mencapai kejayaan.

Pemenang

ThirstyAffiliates

3. Pemendekan URL

Sebab utama penggunaan plugin pengurusan pautan afiliasi adalah untuk menutup pautan lama dan buruk anda untuk menjadikannya lebih pendek dan mudah diingat. Mari kita lihat pilihan apa yang ditawarkan oleh pemalam ini.

ThirstyAffiliates membolehkan anda memendekkan pautan anda menggunakan pelbagai perkhidmatan pihak ketiga seperti:

 1. Sedikit
 2. Goo.gl
 3. Pautan Dinamik Firebase

dahaga

Untuk menggunakan mana-mana perkhidmatan ini, anda harus membuat akaun dengan perkhidmatan ini terlebih dahulu dan kemudian terus menghubungkannya dengan pemalam. Ini kelihatan seperti proses yang panjang dan rumit, terutamanya jika anda seorang pemula.

Pretty Links, sebaliknya, mempunyai pilihan yang lebih mudah untuk memendekkan URL anda.

Yang mesti anda buat hanyalah menyemak Gunakan URL pautan pendek pilihan dan kemudian masukkan pautan di medan kosong di bawahnya.

Pemenang

Sekiranya anda membandingkan ThirstyAffiliates Vs. Pretty Links dari segi ciri pemendekan pautan, kami berpendapat Pretty Link jauh lebih baik daripada ThirstyAffiliates kerana betapa mudahnya keseluruhan proses.

Lihat ulasan penuh kami mengenai Pretty Links untuk mendapatkan idea yang lebih baik.

4. Lokasi dan Pelaporan

ThirstyAffiliates membolehkan anda menambahkan geolokasi ke pautan anda menggunakan rancangan MaxMind Country DB. Anda juga dapat mengesan semua klik pautan anda dengan pemalam ini. Tetapi untuk menggunakan perkhidmatan ini, anda mesti menghubungkan laman web anda ke Google Analytics terlebih dahulu.

penghubung yang dahsyat berbanding pautan cantik

Pretty Links tidak membenarkan anda menambahkan geolokasi ke URL anda tetapi mempunyai pilihan untuk membolehkan penjejakan pautan afiliasi anda dengan mudah. Ia mempunyai 3 pilihan berbeza untuk itu.

 1. Penjejakan Biasa
 2. Penjejakan Lanjutan (lebih banyak statistik / prestasi lebih perlahan)
 3. Penjejakan Kiraan Klik Ringkas (statistik lebih sedikit / prestasi lebih pantas)

Anda boleh menggunakan pilihan ini untuk melihat bagaimana prestasi pautan anda dan mana yang mendapat lebih banyak klik.

Pemenang: Dari segi penjejakan pautan, kedua-duanya sama baik. Tetapi kerana ThirstyAffiliates membolehkan anda menambahkan pilihan geolokasi, kami harus menyatakannya sebagai pemenang dalam kes ini.

5. Pilihan Import / Eksport

Dengan ThirstyAffiliates, lebih mudah untuk mengimport / mengeksport tetapan pemalam anda ke atau dari destinasi lain. Cukup pergi ke tab Import / Eksport dan gunakan medan kosong untuk menampal rentetan tetapan anda. Dan kemudian tekan Tetapan Import butang untuk menyelesaikan proses.

Untuk mengeksport tetapan anda, anda hanya boleh menggunakan kod yang disediakan oleh pemalam dan tampalkannya pada pilihan tetapan destinasi tempat anda ingin mengeksportnya.

Sekiranya anda ahli Amazon Associate, anda mungkin juga ingin mengimport tetapan anda dari destinasi lain. ThirstyAffiliates menawarkan kaedah termudah untuk membiarkan anda melakukannya.

Mengeksport dan Mengimport tetapan anda menggunakan Pretty Links juga sangat mudah dan cepat. Untuk mengeksport tetapan anda tekan saja Eksport butang dan muat turun tetapan. Anda kemudian boleh memuat naiknya ke destinasi yang anda mahukan. Begitu juga untuk mengimport tetapan dari destinasi lain, tekan Import butang untuk memuat turun dan kemudian muat naik tetapan yang telah anda muat turun sebelumnya.

Walau bagaimanapun, Pretty Links tidak mempunyai pilihan langsung untuk mengimport tetapan Amazon Associate anda.

Pemenang

Kedua-dua plugin ini cukup bagus dengan pilihan import dan eksportnya. Tetapi kerana pilihan langsung untuk menambahkan tetapan Amazon Associates, ThirstyAffiliates adalah pemenang yang jelas.

6. Sokongan

Kami percaya bahawa menawarkan sokongan pelanggan yang berkualiti adalah aspek penting yang dikaitkan dengan kejayaan sesuatu produk. Lagipun, ia adalah forum sokongan yang akan anda gunakan sekiranya anda mempunyai masalah menyelesaikan masalah.

Oleh itu, kami melawat portal sokongan rasmi ThirstyAffiliates dan Pretty Links.

Dan dalam hal ini juga, ThirstyAffiliates dilihat memimpin pertandingan. Memandangkan aktiviti terbaru, kami melihat bahawa ia menyelesaikan 18 daripada 18 masalah dalam 2 bulan terakhir. Sebaliknya, Pretty Links berjaya menyelesaikan hanya 4 daripada 8 masalah dalam 2 bulan terakhir.

Pemenang

Sekali lagi, ThirstyAffiliates mendahului persaingan dari segi sokongan.

7. Harga

ThirstyAffiliates berada di bawah 3 rancangan harga yang berbeza.

 • Lesen Satu Tapak: $ 49 / tahun
 • Lesen Lima Tapak: $ 79 / tahun
 • Lesen Tapak Tanpa Had: $ 149 / tahun

Pretty Links juga, mempunyai 3 rancangan harga yang berbeza.

 • Pelan Permulaan: $ 59 / tahun – yang boleh digunakan di 1 laman web
 • Pelan Pemasar: $ 99 / tahun – yang boleh digunakan di 5 laman web
 • Pelan Afiliasi Super: $ 199 / tahun – yang boleh digunakan di 10 laman web

Pemenang

Dari segi harga juga, ThirstyAffiliates mengatasi persaingan. Harga mereka mesra saku untuk pemula dan juga menawarkan lesen laman web tanpa had hanya dalam $ 149 / tahun. Pretty Links tidak mempunyai pilihan untuk lesen tanpa had.

ThirstyAffiliates vs Pretty Links – Mana yang Terbaik? (Keputusan kami)

Setelah membandingkan kedua-dua pemalam tersebut, kami menyedari bahawa ThirstyAffiliates jauh lebih maju daripada Pretty Links dalam hal ciri pengurusan pautannya. Ciri-ciri seperti penjadualan pautan dan pemeriksa kesihatan automatik dapat sangat membantu dan menjimatkan banyak masa anda. Anda tidak perlu melalui setiap pautan secara berasingan untuk memeriksa sama ada ia berfungsi dengan baik.

Lihat kajian lengkap ThirstyAffiliates kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map