Usporedba SiteGround vs GreenGeeks (2020) – Samo 1 pobjednik!

site site vs. greengeeks


Tražite najbolju web hosting uslugu? SiteGround i GreenGeeks su 2 od najpopularnijih web hosting usluga vani. Ali koji je doista najbolji?

Da bismo vam pomogli u pronalaženju odgovarajuće usluge hostinga, napisali smo UNBIASED usporedbu web hostinga između GreenGeeksa i SiteGround.

SiteGround vs GreenGeeks – pregled

SiteGround-GoDaddy-hosting-alternative

SiteGround je službeno preporučeni WordPress.org. Osnovana je 2004. godine i opslužila je preko 1,8 milijuna domena širom svijeta.

Jedna od najboljih stvari o SiteGroundu je ta što vam omogućuju odabir podatkovnog centra prilikom prijave na web hosting plan. Imaju 3 podatkovna centra na 3 različita kontinenta: SAD, Europa i Singapur.

greengeeks-web-hosting

GreenGeeks je jedan od vodećih ekoloških pružatelja usluga web hostinga. Sjedište im je u Kaliforniji i imaju globalnu radnu snagu koja opslužuje kupce koji obuhvaćaju više od 150 država.

Oni su posvećeni pružanju super brzog web hostinga sa SSD-om i CloudFlare CDN-om. Kako bi uklonili ugljični otisak iz svojih podatkovnih centara, vraćaju 3 puta veću energiju koju troše u mrežu u obliku obnovljive energije.

SiteGround vs. GreenGeeks – brzina i neprolazno vrijeme

Brzina i produženje rada najvažniji su čimbenici koje trebate uzeti u obzir pri odabiru usluge web hostinga.

Gotovo svaki pružatelj web hostinga obećava super brzo iskustvo web hostinga i veliku dostupnost. SiteGround i GreenGeeks se ne razlikuju.

Kako bismo njihova obećanja testirali, odlučili smo se prijaviti na zajednički plan hostinga s SiteGroundom i GreenGeeksom i izgradili smo 2 WordPress stranice. Da bismo zrcalili okruženje uživo na ovim testnim mjestima, instalirali smo zadanu WordPress temu, objavili lutke i prenijeli neke slike.

Zatim smo proveli nekoliko različitih testova brzine i performansi.

mjesto za ispitivanje brzine

Prema Pingdomovom testu brzine internetske stranice, naša testna stranica SiteGround učitana je 649 ms prilikom testiranja iz Dallasa, Texas. To je brže od 95% svih testiranih web lokacija. Vrijeme učitavanja naše GreenGeeks stranice bilo je nešto duže. Trebalo je 697 ms da se učita web mjesto.

GreenGeeks loadimpact

Kada je u pitanju brzina, evidentno je da je SiteGround bolja opcija hostinga.

Pobjednik: SiteGround

SiteGround vs. GreenGeeks – Jednostavnost upotrebe

SiteP cPanel

Uz svaki plan web hostinga, i SiteGround i GreenGeeks nude cPanel pristup za upravljanje vašim web hosting računom. cPanel je najpopularnija upravljačka ploča za hosting. Također nude instalacijski program u 1 kliku za brzu instalaciju popularnih skripti na web mjestu, uključujući WordPress, Joomla i Drupal.

GreenGeeks cpanel

Ako želite brzo pokrenuti web mjesto bez potrebe da zaposlite profesionalnog programera, možda biste željeli upotrijebiti alat za sastavljanje povuci i spusti. Građači za povlačenje i ispuštanje isporučuju se zajedno s planovima hostinga SiteGround i GreenGeeks.

Pobjednik: To je kravata.

SiteGround vs. GreenGeeks – Značajke

Najbolja stvar GreenGeeksa je da uz sve njihove zajedničke hosting planove, omogućuju vam da posjedujete neograničene web stranice. To znači da, za razliku od SiteGround-a, nećete trebati nadograditi na viši plan ako želite ugostiti 2 ili više domena.

GreenGeeks nudi sve bitne značajke koje će vam trebati za izradu web mjesta od temelja, uključujući SSD pohranu, neograničenu propusnost, neograničene račune e-pošte i CloudFlare CDN. Da biste svoje servere PCI uskladili s transakcijama e-trgovine, možete nadograditi na viši plan ili kupiti dodatak za usklađivanje sa PCI.

Povezano: 10 najboljih CDN usluga za ubrzavanje vaše web stranice.

Sa SiteGround dobivate gotovo svaku značajku koju nudi GreenGeeks. Osim toga, oni nude neke dodatne geeky značajke sa svojim GoGeek planom koji GreenGeeks ne čini:

 • Jednostavan alat za postavljanje: Brzo testirajte ažuriranja svoje web stranice na početnoj stranici prije nego što gurnete na mjesto proizvodnje.
 • Git integracija: Pojednostavite svoj razvojni tijek s unaprijed instaliranim Gitom na vašim poslužiteljima.
 • Sigurnosne kopije: Na zahtjev ćete dobiti besplatne sigurnosne kopije i besplatne sigurnosne kopije.

Pobjednik: SiteGround

SiteGround vs. GreenGeeks – Podrška i dokumentacija

SiteGround je poznat po svojoj vrhunskoj korisničkoj podršci koja radi 24 sata dnevno. Najbolje od svega, ne morate čekati više od nekoliko sekundi za sljedećeg dostupnog operatera jer oni prekrivaju sve smjene, tako da uvijek ima nekoga tko preuzme.

Njihova opsežna dokumentacija vodi vas kroz svaki aspekt izgradnje web stranice sa SiteGround.

I SiteGround i GreenGeeks nude 24/7 podršku putem live chat, e-pošte i telefona. Kao i SiteGround, GreenGeeks je također poznat po izvrsnoj korisničkoj podršci. Za GreenGeeks prosječno vrijeme rješavanja problema je 15-20 minuta za podršku temeljenu na ulaznicama.

Pobjednik: To je kravata

SiteGround vs GreenGeeks – Cijene

Pogledajmo detaljnu usporedbu cijena za različite opcije hostinga od SiteGround-a i GreenGeeksa:

SharedWordPressCloudVPSDedicated
SiteGround3,95 dolara mjesečno.3,95 dolara mjesečno.80,00 USD mjesečno.269,00 USD mjesečno.
GreenGeeks2,95 dolara mjesečno.2,95 dolara mjesečno.39,95 dolara mjesečno.169,00 USD mjesečno.

Iz tablice se vidi da GreenGeeks nudi jeftinija hosting rješenja. GreenGeeks nudi i besplatno ime domene sa svojim zajedničkim planovima za hosting. Osim toga, čak i uz njihov osnovni plan, možete ugostiti neograničene domene.

Također možete koristiti naš kupon SiteGround za ostvarivanje VELIKIH popusta.

Pobjednik: GreenGeeks

Sažetak – SiteGround protiv GreenGeeksa

Nakon naše usporedbe, vjerujemo da je SiteGround općenito bolji hosting usluga. SiteGround sadrži sve bitne značajke koje će vam trebati da biste postavili i pokrenuli svoje web mjesto. Oni stalno obnavljaju svoju hosting infrastrukturu kako bi poboljšali performanse vaše WordPress web lokacije. Povrh svega, oni su WordPress.org službeno preporučeni pružatelji web hostinga.

S druge strane, GreenGeeks nudi povoljne hosting planove. Oni često naglašavaju svoju opredijeljenost za uklanjanje ugljičnog otisaka vraćanjem 3 puta veće energije koju troše u obliku obnovljive energije. Ako imate proračun ili radije koristite ekološki prihvatljivog pružatelja usluga web hostinga, GreenGeeks bi mogao biti najbolji izbor za vas.

Također biste trebali provjeriti ove hosting usporedbe između,

 • SiteGround vs HostGator
 • SiteGround vs WPEngine
 • SiteGround vs InMotion hosting
 • SiteGround vs A2 hosting
 • SiteGround vs DreamHost
 • WebGround vs tekući web
 • SiteGround vs iPage

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao u pronalaženju najbolje web hosting usluge za vaše potrebe. Za više detalja preporučujemo da pregledate naš cjelokupni pregled SiteGround i detaljni pregled GreenGeeksa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map