6 Alternatif & Pesaing Mailchimp Terbaik (2020)

alternatif mailchimp terbaik


Adakah anda mencari alternatif Mailchimp terbaik? Mailchimp adalah salah satu perkhidmatan pemasaran e-mel yang paling popular di dunia. Ia dipercayai oleh berjuta-juta pengguna dan menawarkan rancangan percuma dengan ciri terhad.

Dengan itu, hanya kerana Mailchimp sangat popular dan mempunyai rancangan percuma, tidak bermaksud itu adalah pilihan terbaik untuk keperluan anda. Sebenarnya, terdapat banyak perkhidmatan pemasaran e-mel lain di pasaran yang memberikan ciri yang jauh lebih baik daripada Mailchimp.

Dalam artikel ini, kita akan melihat beberapa pesaing Mailchimp terbaik & alternatif.

Alternatif Mailchimp Terbaik yang Boleh Anda Gunakan

 1. Hubungan Tetap – Sokongan pelanggan yang lebih baik daripada Mailchimp
 2. Sendinblue – Automasi yang lebih baik daripada Mailchimp
 3. AWeber – Menawarkan lebih banyak templat daripada Mailchimp
 4. Menitis – Ciri canggih daripada Mailchimp
 5. DapatkanResponse – Terbaik untuk pengguna yang memerlukan webinar juga
 6. TukarkanKit – Dibina khas untuk penerbit

Mengapa Anda Perlu Mencari Alternatif Mailchimp?

Kembali pada tahun 2001, Mailchimp dimulakan sebagai perkhidmatan pemasaran e-mel. Namun, sekarang ini lebih banyak daripada pemasaran e-mel – dari halaman arahan, iklan pemasaran semula hingga kad pos.

Pada masa ini, Mailchimp adalah rangkaian pemasaran all-in-one untuk mengembangkan perniagaan anda. Sama seperti suite pemasaran semua-dalam-satu, terdapat sedikit keluk pembelajaran untuk menggunakan Mailchimp. Tidak ketinggalan, semakin banyak ciri yang tersedia di luar kotak, semakin curam pembelajarannya. Dan Mailchimp tidak berbeza.

Mailchimp juga tidak mempunyai beberapa ciri automasi yang hebat seperti Event, yang memberikan lebih banyak perincian mengenai aktiviti pelanggan.

Oleh itu, jika ciri yang anda inginkan tidak ditawarkan oleh Mailchimp atau memerlukan penyelesaian yang lebih intuitif, maka anda mungkin ingin mencari alternatif Mailchimp.

Dalam artikel ini, kami akan melihat lebih dekat beberapa alternatif Mailchimp terbaik.

1. Sentuhan Sentiasa

Hubungan Tetap

Constant Contact adalah alternatif Mailchimp yang popular di kalangan perniagaan kecil untuk menjalankan kempen pemasaran e-mel dengan templat e-mel yang disesuaikan. Ini mesra pemula dan memudahkan untuk menghantar e-mel kepada pelanggan anda.

Ini menunjukkan templat kandungan dan e-mel mengikut niche perniagaan anda. Anda juga dapat menambahkan perincian mengenai kempen pemasaran Anda yang lalu (jika ada). Constant Contact menggunakan sistem pintar untuk menghasilkan kandungan yang relevan untuk pengguna anda. Ia dilengkapi dengan sokongan sembang langsung, sokongan berasaskan e-mel, dan forum untuk membincangkan masalah anda mengenai pemasaran e-mel.

Constant Contact menawarkan sokongan menyeluruh dalam bentuk sembang langsung, e-mel dan juga sokongan telefon. Manakala Mailchimp hanya menawarkan halaman kontak untuk penggunanya. Sokongan pelanggan Constant Contact mewujudkan hubungan yang kuat dengan pelanggan mereka. 

Perkara terbaik mengenai Constant Contact ialah menawarkan percubaan percuma selama 60 hari; yang bermaksud anda dapat menggunakan alat pemasaran mereka untuk jangka masa yang lebih lama daripada kebanyakan tawaran percubaan. Oleh kerana itu, anda akan mempunyai peluang lebih lama untuk membiasakan diri dengan perkhidmatan ini sebelum memutuskan untuk membayar versi premium.

Jangan ketinggalan untuk melihat alternatif dan pesaing Kontak Tetap ini dan juga perbandingan mendalam mengenai Constant Contact vs Mailchimp.

Kelebihan:

 • Kadar kesampaian yang tinggi
 • Mudah digunakan dan platform yang fleksibel
 • Menawarkan sokongan pelanggan yang sangat baik
 • Menawarkan integrasi dengan 450 aplikasi

Keburukan:

 • Penyediaan yang sukar untuk ujian A / B

Harga: Harganya $ 20 / bulan untuk sehingga 500 pelanggan.

2. SendinBlue

SendinBlue

SendinBlue adalah alternatif Mailchimp lain yang popular yang menawarkan perkhidmatan pemasaran e-mel dan SMS. Ia dirancang untuk membantu pemula dan pemula menjalankan kempen pemasaran mereka dengan lancar. Perkhidmatan pemasaran SMS membolehkan anda membuat interaksi dengan pengguna dan memastikan penghantaran mesej anda.

Ini mengenakan bayaran untuk jumlah e-mel yang anda hantar, yang menjadikannya berbeza dengan perkhidmatan lain. Anda boleh membeli kredit SMS yang sah untuk jangka masa yang tidak terbatas. SendinBlue membolehkan anda membuat akaun percuma dengan kenalan tanpa had. Walaupun akaun percuma ini membatasi anda untuk menghantar hanya 9000 e-mel setiap bulan. Mailchimp mendakwa mempunyai semua pencetus automasi tetapi mereka sukar untuk disiapkan. SendinBlue memberikan automasi pemasaran yang lebih baik daripada Mailchimp dengan harga yang lebih berpatutan.

Jangan terlepas artikel ini mengenai cara membuat buletin e-mel dengan serta-merta.

Anda harus menyemak ulasan SendinBlue ini untuk maklumat lebih lanjut.

Kelebihan:

 • Penyelesaian murah untuk e-mel pukal
 • Sehingga 9,000 e-mel / bulan secara percuma
 • Segmentasi kenalan sederhana
 • Automasi E-mel lanjutan

Keburukan:

 • Integrasi aplikasi pihak ketiga terhad

Harga: Harganya $ 25 / bulan sehingga 40,000 e-mel.

3. AWeber

AWeber

AWeber adalah perkhidmatan pemasaran e-mel dan generasi utama yang popular. Sama seperti Mailchimp, ia membolehkan anda mendapatkan lebih banyak pelanggan di laman web anda. AWeber membantu anda membuat buletin e-mel yang indah serta-merta dengan pembangun seret dan lepas mereka. Anda boleh membina borang langganan untuk laman web anda dan mengautomasikan e-mel anda untuk memperluas jangkauan anda.

Percubaan percuma selama 30 hari membolehkan anda mengenal sepenuhnya perkhidmatan ini sebelum anda membelinya. Ini akan memberi anda akses ke semua alat tambah dan alat berbayar untuk menjalankan kempen e-mel. AWeber berintegrasi dengan WordPress dan pembangun laman web lain, pembina laman web, borang optin dan banyak lagi.

Sebaliknya AWeber menawarkan templat yang jauh lebih banyak daripada Mailchimp. AWeber menawarkan 700+ templat yang beratus-ratus lebih banyak daripada Mailchimp yang hanya menawarkan 100+ templat.

AWeber adalah pilihan yang tepat untuk pemula dan pemula. Sangat mudah untuk disiapkan dan dilengkapi dengan sembang langsung / sokongan telefon untuk membantu anda memulakan.

Kelebihan:

 • Bilangan templat lebih tinggi
 • Pengurusan senarai yang maju
 • Sokongan pelanggan yang lebih baik

Keburukan:

 • Pembina bentuk yang kikuk

Harga: Harganya $ 19 / bulan untuk sehingga 500 pelanggan.

4. Menitis

Menitis

Drip adalah alternatif Mailchimp yang kuat untuk kedai eCommerce anda. Sama seperti Mailchimp, ia berfungsi melebihi amalan pemasaran e-mel umum dan membantu menjadikan anda lebih banyak pelanggan melalui teknik pemasaran pintar mereka. Ini membolehkan anda membuat perbualan dengan pelanggan dan menghantar e-mel automatik mengikut tingkah laku pengguna anda.

Sekiranya anda ingin menghantar e-mel yang disesuaikan kepada pengguna anda, maka Drip membuat anda dilindungi. Ia dapat memeriksa pengunjung baru, pengunjung kembali, pautan yang diklik oleh pelawat, dan pengabaian troli untuk menghantar mesej masing-masing. Lihat ulasan Drip ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan ini.

Drip adalah percuma untuk digunakan sehingga 100 pelanggan. Dalam tempoh ini, anda boleh menggunakan sokongan e-mel mereka untuk mendapatkan jawapan kepada pertanyaan anda. Setelah membeli pelan premium, anda akan mendapat sokongan sembang langsung untuk mendapatkan bantuan segera. Drip adalah pilihan yang lebih baik daripada Mailchimp jika anda seorang pemasar maju atau mempunyai perniagaan eCommerce.

Kelebihan:

 • Ciri-ciri segmentasi yang kuat
 • Ciri canggih untuk pemilik perniagaan eCommerce
 • Menawarkan aliran kerja dan automasi yang maju

Keburukan:

 • Templat yang rumit boleh menjadi tidak kemas untuk diuruskan

Harga: Harganya $ 49 / bulan sehingga 2500 pelanggan.

5. GetResponse

GetResponse adalah alternatif Mailchimp moden yang dilengkapi dengan antara muka pengguna, borang pendaftaran, templat buletin interaktif, dan banyak lagi. Ini membolehkan anda membuat halaman arahan, host webinar, dan menjalankan kempen e-mel di laman web anda.

Alat pemasaran mereka berguna untuk mendapatkan lebih banyak pelanggan dan mengubahnya menjadi pelanggan. Dengan GetResponse, anda boleh menghantar buletin ke lebih dari satu segmen pada satu masa dengan mudah. Walaupun dengan Mailchimp, anda hanya dapat mengirim buletin ke satu segmen pada satu masa. GetResponse mempunyai sokongan sembang langsung, sokongan e-mel, dan sokongan telefon. Mereka berkongsi banyak sumber dengan pengguna mereka untuk mendidik mereka tentang cara terbaik mempromosikan perniagaan mereka.

Dengan percubaan percuma selama 30 hari, anda boleh mencuba perkhidmatan pemasaran e-mel mereka, menjadi tuan rumah webinar dalam talian, dan mengintegrasikan perkhidmatan di laman web anda.

Kelebihan:

 • Membolehkan paparan aliran kerja visual
 • Pengurusan senarai yang mengagumkan
 • Menyokong sehingga 17 bahasa

Keburukan:

 • Pelan asas terhad kepada 1000 pelanggan

Harga: Harganya $ 15 / bulan.

6. ConvertKit

TukarkanKit

ConvertKit adalah alternatif Mailchimp lain yang ditujukan kepada blogger, podcasters, dan penerbit. Ini mengautomasikan perjalanan pemasaran e-mel dan membantu pengguna anda menjadi sebahagian daripada kempen anda. ConvertKit dilengkapi dengan borang e-mel yang indah untuk menarik lebih banyak pelanggan.

Ia mempunyai pembangun automasi visual untuk menyiapkan corong e-mel automatik. Anda boleh menggunakan percubaan percuma 14 hari mereka untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan pemasaran dan alat premium mereka. ConvertKit tidak menawarkan senarai, tetapi semua kenalan pergi ke tempat yang sama dan dapat diberikan urutan atau tag sebagai cara untuk mengaturnya. Ini bertindak sebagai kaedah yang lebih mudah untuk menguruskan senarai daripada Mailchimp.

Juga, lihat artikel ini mengenai cara membuat e-mel dengan cara yang betul.

Kelebihan:

 • Jauh lebih mudah untuk disediakan
 • Pengurusan senarai mel yang hebat
 • Pelaporan dan analisis terperinci

Keburukan:

 • Pilihan penyesuaian terhad

Harga: Harganya $ 29 / bulan untuk sehingga 1000 pelanggan.

Menyelesaikan Alternatif Mailchimp

MailChimp AlternativeUnique FeatureHarga
Hubungan TetapSokongan pelanggan yang lebih baik$ 20 / bulan untuk sehingga 500 pelanggan.
SendinBlueAutomasi yang lebih baik$ 25 / bulan untuk sehingga 5000 pelanggan
AWeber700+ templat$ 19 / bulan untuk sehingga 500 pelanggan
MenitisCiri pemasaran yang maju$ 49 / bulan untuk sehingga 2500 pelanggan
DapatkanResponseTerbaik untuk pengguna yang memerlukan webinar juga$ 15 / bulan untuk sehingga 1000 pelanggan
TukarkanKitDibina khas untuk penerbit$ 29 / bulan untuk sehingga 1000 pelanggan

Kami harap artikel ini dapat membantu anda menemui alternatif Mailchimp yang paling popular. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami mengenai alat terbaik untuk freelancer untuk meningkatkan perniagaan sebenar dan alternatif Interkom terbaik untuk komunikasi yang lebih baik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map