6 Platform eCommerce Terbaik untuk Pasar Multivendor

platform e-dagang pelbagai pasaran multivendor terbaik


Adakah anda mencari platform eCommerce terbaik untuk membuat pasaran multivendor seperti Amazon?

Mempunyai banyak vendor di laman web eCommerce anda adalah cara yang hebat untuk menawarkan pelbagai produk kepada pengguna anda. Setiap vendor mempunyai kualiti yang berbeza, dan banyak yang akan menawarkan produk yang sama dengan harga yang kompetitif. Membangun persaingan di antara vendor mendorong mereka untuk menawarkan harga terbaik untuk produk mereka, yang akhirnya akan memberi manfaat kepada pengguna anda. Dengan pasaran multivendor, anda dapat komisen yang baik untuk setiap penjualan.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi 6 platform eCommerce terbaik untuk pasaran multivendor.

1. WooCommerce

WooCommerce

WooCommerce adalah platform eCommerce terbaik industri untuk pasaran multivendor. Ia berfungsi bersebelahan dengan WordPress sebagai plugin yang bermaksud ia menggunakan semua ciri dan kelenturan WordPress untuk membuat laman web sebaik mungkin. Ia boleh disatukan dengan plugin WordPress yang berguna juga, seperti Penjual WC, untuk membina pasaran multivendor anda. WC Vendors menyokong pelbagai sambungan WooCommerce untuk menambahkan lebih banyak ciri di kedai eCommerce anda.

Setelah menambahkan tema WooCommerce yang indah untuk merancang kedai dalam talian anda, anda boleh menggunakan VC Vendor untuk membolehkan vendor baru mendaftar di pasaran anda dengan mengisi borang yang mudah. Penjual boleh menambahkan produk mereka ke laman web anda dan menguruskannya di papan pemuka WordPress.

Selain itu, WC Vendors mempunyai struktur komisen yang fleksibel yang membantu anda menjana wang dari laman web anda. Anda boleh menetapkan struktur komisen untuk mengenakan peratusan tetap dari vendor pada setiap penjualan. Ia juga membolehkan anda mengenakan bayaran tambahan bergantung pada produk. Kedua-dua WooCommerce dan WC Vendor mudah disediakan di WordPress.

Harga: WordPress dan WooCommerce adalah percuma. Plugin WC Vendors berharga $ 199 / tahun. Atau anda boleh membeli lesen seumur hidup untuk WC Vendors dengan harga $ 599 (satu kali bayaran).

2. Perniagaan Besar

Syarikat besar

BigCommerce adalah pembangun eCommerce yang sangat baik untuk membuat kedai dalam talian. Ia dilengkapi dengan Pasar Pelbagai Vendor aplikasi untuk menukar kedai eCommerce anda menjadi pasar multivendor yang berfungsi sepenuhnya. Seperti pasaran lain, anda boleh membenarkan vendor mendaftar melalui kedai BigCommerce anda. Anda juga boleh menambahkan penjual secara manual.

Setelah anda memasang aplikasi, aplikasi ini akan mengubah akaun anda menjadi papan pemuka pentadbir dengan semua pilihan yang diperlukan untuk menguruskan pasaran multivendor anda. Anda dapat melihat penjual, produk, pesanan dan banyak lagi di papan pemuka anda. Ini membolehkan anda mengawal sepenuhnya vendor dan produk, yang bermaksud anda boleh menyetujui produk sebelum disiarkan secara langsung di laman web anda.

Ia mempunyai struktur komisen yang berbeza daripada pasaran popular yang lain. Aplikasi ini menawarkan anda untuk membuat rancangan langganan / keahlian untuk vendor. Seorang vendor harus membeli rancangan untuk menjual produk mereka di kedai eCommerce anda. Anda juga boleh mengenakan komisen untuk setiap penjualan berdasarkan rancangan keahlian vendor.

Jangan terlepas perbandingan kami antara BigCommerce vs WooCommerce.

Harga: Kos BigCommerce bermula dari $ 29.95 / bulan, sementara aplikasi Multi Vendor Marketplace berharga $ 10 / bulan. Aplikasi ini juga mempunyai percubaan percuma selama 10 hari.

3. Shopify

Shopify

Shopify adalah perisian eCommerce yang popular untuk membina kedai dalam talian. Ia sama Pasar Pelbagai Vendor aplikasi sebagai BigCommerce untuk menukar kedai eCommerce anda menjadi pasar. Shopify mempunyai pembangun seret dan lepas untuk merancang bahagian depan laman web anda dengan cepat dan mudah. Ia juga merangkumi pelbagai tema siap pakai untuk merancang kedai eCommerce yang menarik.

Dengan aplikasi Multi Vendor Marketplace, anda dapat membina pasar yang berfungsi sepenuhnya untuk menambahkan beberapa vendor ke laman web anda. Ini membolehkan anda menambahkan vendor tanpa had, produk tanpa had, dan juga membolehkan anda menyegerakkan produk dari kedai eCommerce lain. Menggabungkan ini dengan ciri-ciri Shopify, anda akan mendapat papan pemuka pentadbir yang mantap dengan ciri dan pilihan yang hebat.

Berkaitan: Ulasan Shopify yang mendalam.

Anda boleh menyediakan beberapa struktur komisen untuk vendor. Ini merangkumi rancangan komisen global, komisen vendor individu, dan komisen berdasarkan kategori. Ia sangat fleksibel dan mudah disediakan.

Juga, lihat perbandingan Shopify vs WooCommerce kami.

Harga: Shopify berharga $ 29 / bulan, dan aplikasi Multi Vendor Marketplace berharga $ 10 / bulan. Kedua-duanya merangkumi percubaan percuma selama 14 hari.

4. Magento

Magento

Magento adalah platform eCommerce yang popular dengan ciri dan tambahan yang luar biasa. Ia mempunyai sambungan yang disebut Pasar yang membantu anda membuat kedai eCommerce multivendor yang kuat. Marketplace berintegrasi dengan Magento untuk membolehkan vendor mendaftar di laman web anda. Setelah anda menyetujui permintaan vendor, mereka dapat meneruskan dan menambahkan produk mereka.

Marketplace menawarkan papan pemuka lengkap kepada vendor anda. Papan pemuka ini mempunyai semua pilihan yang diperlukan untuk vendor menguruskan produk mereka, melihat ulasan pelanggan, melihat senarai harapan, langganan buletin, dan banyak lagi. Ini juga menyertakan halaman profil untuk setiap vendor untuk menampilkan maklumat mereka. Halaman profil ini juga menunjukkan ulasan dan penilaian pelanggan secara terbuka.

Magento Marketplace menawarkan sistem komisen yang fleksibel. Ini membolehkan anda mengenakan komisen yang berbeza dari setiap vendor bergantung pada produk mereka. Atau, anda boleh menetapkan struktur komisen agar sama untuk semua vendor.

Harga: Magento adalah percuma. Walau bagaimanapun, pelanjutan Marketplace berharga $ 349 (bayaran sekali).

5. CS-Cart Multi-Vendor

CS Cart Multi-vendor

CS-Cart Multi-Vendor adalah platform pasar multivendor lengkap yang dibina khusus untuk membuat pasaran anda sendiri. Ia tidak memerlukan aplikasi atau pelanjutan lain untuk menjalankan marketplace yang bermaksud anda akan mendapat semua ciri platform multivendor langsung dari pintu masuk. Ini membolehkan vendor mendaftar di laman web eCommerce anda dan mendapatkan akses ke papan pemuka.

Papan pemuka menunjukkan statistik, status pendapatan, jumlah pesanan, penjualan, perincian cukai dan banyak lagi. Penjual boleh menambahkan produk mereka dengan semua butiran yang diperlukan, termasuk kuantiti dan harga. CS-Cart mempunyai sistem tinjauan yang membolehkan pengguna memberikan maklum balas mengenai produk yang mereka beli. Penjual boleh mengaktifkan / mematikan sistem tinjauan untuk produk mereka. Ia mempunyai ciri carian khusus vendor yang kuat untuk pengguna mencari produk kegemaran mereka.

Sistem komisennya mudah. Anda boleh mengenakan bayaran tetap pada setiap penjualan atau menetapkan peratusan untuk vendor. Semua wang dari sebarang penjualan akan datang kepada anda terlebih dahulu, dan anda boleh mengagihkannya kepada penjual setelah menolak komisen anda.

Harga: Kos bermula dari $ 1450 / seumur hidup.

6. Sharetribe

Sharetribe

Sharetribe adalah platform pasar peer-to-peer. Ini membolehkan vendor anda tidak hanya menjual produk tetapi juga menjual perkhidmatan dan penyewaan. Pendekatan ini menjadikan Sharetribe sedikit berbeza dari platform eCommerce lain dalam artikel. Ia lebih tertumpu pada vendor individu daripada menjadi kedai dalam talian yang lengkap.

Ia mempunyai proses pendaftaran yang mudah untuk vendor. Setelah didaftarkan, mereka dapat menambahkan produk mereka dan membuat senarai produk. Pelanggan boleh menggunakan bar carian untuk mencari produk. Mereka juga dapat menyaring produk berdasarkan harga, label, dan kategori. Ini juga menyertakan tampilan peta untuk mencari vendor tempatan. Sebaliknya anda juga boleh menggunakan pemalam Peta Google terbaik di laman web anda untuk memaparkan lokasi perniagaan anda.

Walaupun semua ciri lain mungkin berbeza, struktur komisennya hampir sama dengan platform pasaran eCommerce yang lain. Anda boleh mengenakan bayaran tetap, peratusan pada setiap penjualan, atau kedua-duanya. Komisen akan dipindahkan terus ke akaun PayPal anda dan anda tidak perlu terlibat dalam proses pembayaran.

Harga: Harganya $ 149 / bulan untuk sehingga 1000 vendor. Anda juga boleh membayar selama 6 bulan sekali gus menjimatkan $ 30 / bulan.

Itu sahaja.

Kami harap panduan ini dapat membantu anda mencari platform eCommerce terbaik untuk pasaran multivendor. Anda juga mungkin ingin melihat senarai syarikat hosting eCommerce terbaik dan panduan bagaimana membina pasaran dalam talian.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map