Cara Melindungi Borang WordPress Anda dengan Perlindungan Kata Laluan

Cara Melindungi Borang WordPress Anda dengan Perlindungan Kata Laluan


Tertanya-tanya bagaimana untuk mendapatkan borang WordPress anda dengan perlindungan kata laluan? Sekiranya demikian, anda datang ke tempat yang betul. Dengan plugin borang yang betul dan pengetahuan yang tepat, anda dapat dengan cepat dan mudah menambahkan perlindungan kata laluan ke borang WordPress anda.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi cara mengamankan borang WordPress anda dengan perlindungan kata laluan dengan cara yang MUDAH.

Kata Laluan Lindungi Borang Anda dengan WPForms

WPForms

Sekiranya anda akan mempunyai borang di laman web WordPress anda, maka kami mengesyorkan menggunakan pemalam borang terbaik terbaik di pasaran: WPForms.

Sekiranya anda bertanya tentang cara mengamankan borang WordPress anda dengan perlindungan kata laluan, anda mungkin ingin mengelakkan penyerahan borang yang tidak diingini. Sekiranya demikian, WPForms adalah pilihan yang tepat untuk anda.

WPForms bukan sahaja mempunyai tambahan Post Submissions, yang akan membolehkan anda mendapat penghantaran terlebih dahulu; sangat mudah untuk menambahkan perlindungan kata laluan.

Menambah perlindungan kata laluan ke borang penyerahan WPForms anda akan menjimatkan anda dari membuang masa untuk meninjau kandungan yang tidak anda ingin gunakan. Hanya mereka yang mempunyai akses yang dapat menghantar kandungan kepada anda.

WPForms mempunyai pembangun seret dan lepas yang intuitif, menjadikannya mudah digunakan dan mesra pemula, bahkan ketika membuat bentuk lanjutan. Ia dilengkapi dengan peningkatan GDPR sehingga anda dapat patuh, bahkan ketika meminta maklumat berharga orang lain.

Pembaca IsItWP dapat menjimatkan 10 peratus daripada kos WPForms Pro dengan menggunakan kod kupon JIMAT10.

Setelah anda membeli WPForms plugin, ikuti panduan 4 langkah kami di bawah mengenai cara mendapatkan borang WordPress anda dengan perlindungan kata laluan.

Anda juga ingin melihat panduan ini mengenai cara memilih kata laluan yang selamat atau cuba menggunakan penjana kata laluan kami yang kuat, untuk mengurangkan kerumitan.

Langkah 1: Pasang WPForms di Laman Web anda

Dari papan pemuka WordPress anda, tatal ke bawah ke Pemalam di sebelah kiri. Klik butang Tambah Baru.

tambah pemalam baru

Dari sana, klik Muat naik Pemalam butang.

Muat naik fail .zip yang anda muat turun dari laman web WPForms. Catatan: Sekiranya anda belum memuat turun plugin dan addon anda dari WPForms, anda boleh mendapatkannya di bahagian Akaun anda di laman web mereka.

Setelah pemalam dimuat naik, klik Aktifkan butang.

aktifkan pemalam WPForms

Sekarang, pergi ke tab WPForms yang baru ditambahkan pada bar navigasi papan pemuka anda. Kepala ke WPForms »Tetapan.

Masukkan kunci lesen anda di bidang yang sesuai untuk mendapatkan akses ke semua ciri WPForms Pro. Anda boleh mendapatkan kunci lesen anda di bahagian Akaun anda di laman web WPForms. Cukup salin dan tampal ke medan.

Kunci lesen WPForms

Plugin anda kini siap digoyang dan digulung. Anda mempunyai keupayaan membina bentuk asas.

Sekarang, sudah tiba masanya untuk memulakannya.

Langkah 2: Aktifkan Addons Anda

Terdapat 2 tambahan yang perlu anda aktifkan: Kirim Penyerahan dan Borang Loker. Yang pertama akan membolehkan anda menerima penghantaran kandungan dari pelawat anda, sementara yang kedua diperlukan untuk mendapatkan borang anda.

Pertama, menuju ke WPForms »Addons.

Cari Kirim Penyerahan dan Borang Loker addon dan memasangnya dengan mengklik butang Pasang.

pasang addon

Setelah dipasang, pastikan tambahan diaktifkan. Tekan togol pengaktifan.

Ia akan menjadi hijau dan mengatakan “Aktif” jika anda berjaya mengaktifkannya.

status aktif

Anda baik untuk pergi! Sudah tiba masanya untuk membina borang pertama anda.

Langkah 3: Buat Borang WordPress

Pada papan pemuka anda, pergi ke WPForms »Tambah Baru.

Setelah editor WPForms muncul, tatal ke bawah dan cari Borang Penyerahan Blog templat dan klik padanya.

buat borang penyerahan

Borang untuk menerima catatan blog akan muncul:

ubah suai borang penyerahan

Jangan seret dan lepas medan ke isi hati anda. Dapatkan dengan tepat seperti yang anda perlukan, dan kemudian klik Jimat.

Langkah 4: Dayakan Perlindungan Kata Laluan

Untuk mengaktifkan perlindungan kata laluan pada borang kiriman anda, anda akan menggunakan addon Form Locker yang anda aktifkan.

Semasa masih dalam penyunting borang, pergi ke Tetapan »Borang Loker.

tetapan loker borang

Periksa Dayakan Perlindungan Kata Laluan kotak di bawah bahagian Kata Laluan.

borang perlindungan kata laluan loker

Dari sana, anda boleh mengkonfigurasi 2 tetapan kata laluan yang muncul. Untuk Kata Laluan, anda boleh memilih kata laluan yang anda mahu pengguna masukkan untuk mengakses borang penyerahan anda. Untuk Paparan Mesej, taipkan apa yang anda mahu muncul di atas medan kata laluan supaya pengguna anda tahu bahawa mereka memerlukan kata laluan untuk menghantar kandungan mereka.

tetapan kata laluan

Setelah selesai, licin Jimat.

Setelah borang anda disiarkan di laman web anda, mesej ini (atau apa sahaja yang anda tulis) akan muncul untuk pengguna anda:

borang terlindung kata laluan terakhir

Setelah pengguna memasukkan kata laluan yang betul, borang penyerahan akan muncul dan mereka akan dapat menghantar kandungan mereka kepada anda.

Borang penyerahan anda dilindungi kata laluan secara rasmi!

Kami berharap artikel ini dapat membantu anda mempelajari cara mengamankan borang WordPress anda dengan perlindungan kata laluan.

Sekiranya anda menyukai siaran ini, anda mungkin juga menyukai tutorial kami tentang cara membuat borang pendaftaran pengguna tersuai di WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map