Cara Membuat Borang “Gaya Google Forms” di WordPress

cara membuat borang gaya bentuk google di WordPress


Ingin membuat borang “Gaya Google Forms” untuk laman web WordPress anda?

Sebilangan besar penerbit memilih Borang Google untuk membuat tinjauan kerana menyediakan halaman pendaratan tanpa gangguan yang didedikasikan untuk borang tersebut.

Sekiranya anda ingin membuat halaman arahan tanpa gangguan khusus untuk borang anda, tetapi tidak mahu menggunakan aplikasi pihak ketiga, seperti Google Forms, maka anda berada di tempat yang tepat.

Dalam tutorial ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membuat bentuk “Gaya Google Forms” langsung dari papan pemuka WordPress anda menggunakan plugin yang disebut WPForms.

Native Membuat Bentuk “Gaya Google Forms” di WordPress

wpforms-contact-form-plugin

WPForms adalah plugin borang hubungan terbaik di pasaran yang disertakan dengan beberapa susun atur borang, termasuk susun atur yang dipanggil Halaman Bentuk. Borang Halaman oleh WPForms adalah alternatif yang baik untuk Borang Google.

Bahagian terbaiknya ialah tidak seperti Google Form, WPForms membolehkan anda menambahkan logo jenama ke halaman borang anda. Tiada logo pihak ketiga yang akan dipaparkan. Selain itu, susun atur halaman borang tidak dikendalikan oleh tema WordPress anda, jadi anda tidak perlu menetapkan susun atur bentuk biasa-biasa saja dan penukaran bentuk rendah

Anda boleh menggunakan WPForms untuk membuat halaman arahan borang khusus untuk:

 • Penjanaan plumbum
 • Tinjauan
 • Pendaftaran Tapak
 • Pendaftaran acara

dan banyak lagi. Lihat ulasan terperinci mengenai WPForms ini.

Langkah 1: Memasang dan Mengaktifkan WPForms

pasang wpforms

Langkah pertama adalah memasang dan mengaktifkan WPForms pemalam di laman web anda.

Setelah selesai, anda boleh mula membuat halaman borang untuk laman WordPress anda.

Langkah 2: Memasang Pakej Templat Borang

Langkah seterusnya adalah memasang Halaman Bentuk tambahan. Dengan addon ini, anda dapat dengan mudah mengubah borang anda menjadi halaman arahan borang tersuai. Untuk mengaktifkan pemalam ini, pergi ke papan pemuka WordPress anda dan klik WPForms »Addons. Kini menggunakan medan carian cari addon Form Pages.

Addon Halaman Bentuk

Setelah dijumpai, klik pada Pasang Addon butang untuk addon mula berfungsi.

Langkah 3: Membuat Borang Baru dengan WPForms

Untuk membuat borang baru, pergi ke WPForms »Tambah Baru pada papan pemuka WordPress anda. Anda kemudian akan dibawa ke halaman baru di mana anda boleh memilih templat untuk borang anda.

wpforms-templat

Mari pilih Borang Hubungan Ringkas templat. Anda sekarang akan diarahkan ke halaman baru di mana anda dapat melihat penyunting borang di sebelah kanan anda dan bidang borang dan tetapan lain di sebelah kiri anda.

Pembangun WPForms

Anda hanya boleh menyeret medan dari kiri anda dan meletakkannya di pembentuk borang di sebelah kanan anda. Tidak seperti Borang Google, anda juga akan mendapat pilihan untuk menghubungkan borang anda ke perkhidmatan pemasaran e-mel dan perkhidmatan pembayaran juga. Berikut adalah panduan langkah demi langkah untuk membuat borang hubungan mudah dengan WPForms.

Langkah 4: Menukar Borang Kenalan Ke Halaman Bentuk

Setelah borang anda berjaya dibuat, inilah masanya untuk menukarnya ke halaman borang. Untuk itu, anda perlu pergi ke Tetapan »Umum» Halaman Bentuk.

Di sini anda akan menemui pilihan yang dipanggil Dayakan Mod Halaman Bentuk. Cukup pilih kotak pilihan di sebelahnya.

WPForms Builder membentuk halamanaddon

Ini akan meluaskan pilihan anda dan anda akan melihat pelbagai bidang ditambahkan. Sebilangan besar bidang ini cukup jelas, jadi anda boleh mengisinya mengikut keperluan anda.

Dalam 2 medan pertama, anda boleh menambahkan tajuk halaman borang dan mesej yang ingin anda sampaikan kepada pengguna anda.

Borang halaman arahan

Dalam 3 bidang seterusnya, anda akan menemui pilihan permalink (ini dibuat secara automatik oleh WPForms, jadi anda tidak perlu melakukan apa-apa di sini), pilihan logo header di mana anda boleh memuat naik logo perniagaan anda, dan pilihan skema warna.

WPForms Builder templat mengemas tetapan addon, bentuk gaya google

Akhirnya, anda akan mendapat dua gaya susun atur untuk dipilih.

 • Moden: Yang ini memaparkan bentuk yang lebih luas dengan sudut bulat. Bahagian bawah latar halaman anda akan lebih gelap daripada warna yang anda pilih untuk skema warna anda.
 • Klasik: Pilihan ini memaparkan bentuk yang lebih sempit dengan sudut persegi. Bahagian bawah latar halaman anda akan lebih ringan daripada skema warna anda.

reka bentuk klasik dan moden

Pilih yang paling anda sukai. Setelah selesai, tekan Jimat butang di sudut kanan atas skrin anda. Anda juga boleh menggunakan Halaman Borang Pratonton butang di sudut kanan atas untuk melihat perubahan anda. Begini rupanya.

Pratonton halaman arahan borang, bentuk google bentuk bergaya

Langkah 5: Menerbitkan Halaman Pendaratan Borang Anda

Setelah halaman arahan borang anda siap, inilah masanya untuk menerbitkan borang anda. Untuk itu, anda boleh pergi ke mana-mana halaman atau catatan di mana anda mahu memaparkan borang anda. Sekarang klik pada + butang dan cari WPForms pilihan.

Menerbitkan wpforms, bentuk google bentuk bergaya

Sekarang klik padanya. Dari anak panah drop-down di sebelahnya, pilih borang yang baru anda buat.

Borang halaman arahan Publsih wpforms, borang gaya google bentuk

Sekarang tekan Menerbitkan butang di sebelah kanan untuk borang siaran langsung.

Begitulah mudahnya membuat borang gaya Google Form untuk laman web WordPress anda. Kami harap artikel ini berguna untuk anda. Sekiranya anda melakukannya, anda mungkin juga ingin melihat cara membuat borang tinjauan dengan WPForms.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map